Hovedsiden

Liten annonse

  Guttormsen må stå over Diamond League-stevner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. april 2024 KL:17.43)
  sondre guttormsen pådro seg en skade i låret under et stevne i durham og må trekke seg fra de to diamond league-stevnene i kina. det skriver norges friidrettsforbund. – dette er ikke en gammel skade. det lureste nå er å få behandling for skaden og komme meg tilbake så fort som mulig, sier guttormsen. dermed blir det ingen norsk deltakelse i stevnene i xiamen og suzhou. nordmannen har tatt ol-kravet på 5,81 centimeter og har lekene i paris som hovedmål den kommende sesongen.

  Russland raser mot IOCs beslutning: – Urettferdig og uakseptabelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. mars 2024 KL:10.51)
  det russiske utenriksdepartementet reagerer skarpt på iocs beslutning om å nekte russiske og belarusiske utøvere å delta i paris-ols åpningsseremoni. beslutningen til den internasjonale olympiske komiteen (ioc) kom tirsdag. da bestemte de at ingen russere eller belarusere får delta under åpningsseremonien til paris-ol 26. juli. under åpningsseremonien skal tusenvis av utøvere fraktes på båter ned elva seinen i retning eiffeltårnet i hjertet av paris. – urettferdig og uakseptabelt, sier talskvinne maria zakharova i det russiske utenriksdepartementet, ifølge reuters. ifølge afp mener det russiske utenriksdepartementet at det er «opprørende» hvordan ioc behandler sine utøvere. ioc opplyste at utøvere fra russland og belarus som godkjennes for deltakelse i lekene som nøytrale utøvere, vil få anledning til å «oppleve seremonien». det betyr trolig at de vil få se på fra et sted nær elva. ioc har sagt at de regner med at omkring 36 utøvere med russisk pass og 22 med belarusisk pass vil få være med i paris-lekene. (ntb)

  rekorddeltakelse for langrenn og ski-nm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. mars 2024 KL:08.51)
  Rundt 1100 deltakere er påmeldt til NM del 2 i langrenn i Lillehammer. Aldri har det vært med flere i et NM på ski. Del 1 av årets NM i langrenn ble arrangert på Beitostølen tidligere i vinter. Del to starter med lagsprint torsdag og avsluttes med femmil for menn og tremil for kvinner lørdag. Fredag er det 10 kilometer klassisk for menn og 5 kilometer klassisk for kvinner på programmet. Therese Johaug er blant dem som har meldt seg til innsats på lørdagens tremil. – Dette er fantastisk. Vi setter rekord under NM-dagene i Lillehammer denne uka, og dette viser at langrennssporten står utrolig sterkt i Ski-Norge, forteller daglig leder i langrenn i Norges Skiforbund, Cathrine Instebø i en pressemelding. Det er påmeldt rundt 950 løpere (senior og junior) til fredagens renn. Rundt 400 løpere er påmeldt til tremil og femmil. Begge disse tallene er rekordstore. Den tidligere rekorden for en NM-konkurranse på ski ble satt på Lygna i 2019. Da var det 719 startende løpere på 5- og 10 kilometer.

  Idrettsforbundet stiller seg bak IOCs kritikk av «Friendship Games»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:22.24)
  norges idrettsforbund slutter seg til den internasjonale olympiske komités skarpe kritikk av russlands planer om å arrangere et slags alternativt ol. ioc gikk tirsdag hardt ut mot russiske myndigheters planer om å arrangere «vennskapslekene» i moskva og jekaterinburg i september. det betegnes som et forsøk på å politisere idretten, og medlemmer av den olympiske familien oppfordres til å avvise deltakelse i lekene. nif støtter iocs oppfordring til nasjonale og internasjonale forbund om å avstå fra å delta. – russiske myndigheter undergraver med dette «sjørøveriet» idrettens frie stilling og selve fundamentet som internasjonal idrett er tuftet på. her er det ikke idretten selv som inviterer, men russiske myndigheter, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug i en uttalelse. – slik misbruker russiske myndigheter nok en gang idretten for egne maktpolitiske propagandaformål. han mener at russland igjen prøver å undergrave internasjonal idretts frie stilling. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »