Hovedsiden

Liten annonse

  Herrem om fordeler for VM-verter: – Slik har det vært i mange år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:07.02)
  diskusjonen om håndball-vm og rigging av grupper, har skutt fart de siste dagene. camilla herrem slår oppgitt ut med armene etter snart 15 år med samme opplegg. både danmark, sverige og norge fikk velge én deltaker hver fra toppseedingsnivået og plassere denne slik at lagene møttes i hovedrunden. for norges del dreide det seg om regjerende ol-vinner frankrike. dette gjør at norge ikke kan møte det franske laget igjen før i en medaljekamp. – dette er absolutt ikke noe nytt. slik har det vært i mange år. skal vi ha denne diskusjonen hver gang? skal vi klage hver gang en vertsnasjon får det slik? jeg føler at folk får ta det som det er og fokusere på noe annet, sier en lett oppgitt herrem til ntb. – denne gangen er det danmark, sverige og norge som får denne fordelen. neste gang og gangen etter det, blir det noen andre. dette har jeg absolutt ikke noe fokus på. hun har spilt mesterskap på hjemmebane to ganger i karrieren: em i 2010 og årets vm. alle andre ganger har hun spilt hjemmefra og sett arrangørland med gunstige forutsetninger. 2021-vm fikk vertsnasjon spania hjelp. gruppeinndeling hovedrunden ble endret et par dager etter trekningen. det grepet gjorde at spania slapp unna de fleste storlagene før en eventuell semifinale. norge slo spania i semifinalen og sikret senere gullet. det internasjonale håndballforbundet (ihf) kjenner seg ikke igjen i brudd på fair play-konseptet og svarer slik. – det hjelper bare populariteten til håndballen å fikse betingelsene for at flere fans skal bli eksponert for sporten og legge til rette for flere tilskuere, skriver ihf-talsmann adrian costeiu. (ntb)  Skiforbundet utsatte budsjettvedtak: – Vi må stramme til litt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:10.28)
  onsdag var det styremøte i skiforbundet, hvor blant annet budsjettet for 2024 sto på agendaen. til tross for at møtet varte i godt over én time mer enn de avsatte seks timene, ble det ikke fattet noe endelig vedtak rundt budsjettet. – vi hadde gode og konstruktive diskusjoner. vi hadde grener som presenterte sine budsjett. vi har kommet langt, men vi valgte å utsette den endelige behandlingen til 19. desember, sier skipresident tove moe dyrhaug til nrk. – hvordan synes du skiforbundets økonomiske situasjon ser ut nå? – det er ingen tvil om at den er krevende. vi bruker egentlig mer enn vi har fått inn akkurat nå, men vi ser også positivt på det. vi har tatt tak i det, og vi ser muligheter. vi satser på å få i land et bra budsjett, men vi må stramme til litt. generalsekretær arne baumann omtaler skiforbundets økonomiske situasjon som “utfordrende”. for en måned siden viste prognosene til skiforbundet et driftsunderskudd for 2023 på 10,6 millioner, ifølge dokumenter som nrk har sett. på onsdagens styremøte ble det presentert en fersk økonomirapport. baumann sier følgende om prognosen for 2023: – prognosen er svakt ned, men det er et tall som er innenfor kontrollerbare former. onsdag skulle også grenene med høy andel usikre inntekter presentere mulig kuttiltak. – jeg synes de fleste grenene, også administrasjonen ved krets, har jobbet godt med planene sine. de har en situasjonsforståelse som jeg tror vi er ganske enig om, og jobber for å få på plass et budsjett uten altfor stor risiko, og et trygt budsjett for 2024, sier baumann. spesielt for hopp er det store usikre inntekter. lederen av hoppkomiteen, stine korsen, presenterte tiltakene på vegne av hoppgrenen. – føler dere i hopp at dere er forpliktet til å levere på disse tiltaksplanene for kutt, hvis dere ikke får inn usikre inntekter? – vi, som alle andre, må bidra til at skiforbundet er tilbake i en god balanse. selvfølgelig må vi det. så må man da være opptatt av den totale bærekraften til hver gren. det er store forskjeller mellom disse grenene i skiforbundet og det må våre modeller ivareta på en god måte. så ja, vi bidrar, og så håper vi på gode prosesser der man ivaretar aktivitetsbehovet i hver gren, sier korsen. skistyret utsatte behandlingen av saken knyttet til mandat og medlemmer av landslagsutvalget.

  Woods ble overrasket og frustrert etter sammenslåing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:08.01)
  golfikonet tiger woods kjempet seg inn i pga-styret etter å ha blitt utelatt i diskusjonene om den kontroversielle sammenslåingen i sommer. avtalen mellom liv, pga og europatouren slo ned som en bombe i golfverden i juni. i etterkant var flere spillere tydelig frustrerte over å ikke bli innlemmet i samtalene som førte til enigheten. woods uttrykte det samme da han snakket med pressen tirsdag. – jeg ble veldig overrasket og jeg tror flere spillere ble satt ut. det skjedde så fort uten noe form for informasjon rundt det. det var en rar prosess, sa woods. i august ble legenden en del av pgas styre. – vi var veldig frustrerte med hvordan det skjedde og vi tok grep for å forsikre oss om at vi ikke kom til å bli utelatt i viktige diskusjoner igjen. ett av grepene vi gjorde var å få meg inn i styret, sa woods. rammeavtalen går ut ved nyttår, men woods sier at de jobber for å ha en ordentlig avtale på plass ved utgangen av året. (ntb)
  Hamilton ut mot Red Bull-sjef Christian Horner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.02)
  før sesongens siste formel-1 løp denne helga i abu dhabi, har det vært mye diskusjon i britisk media om et intervju red bull-sjef christian horner gjorde med tabloidavisen daily mail der hevder horner at mercedes-sjåfør og syv ganger verdensmester lewis hamilton har vært i samtaler med hans lag. disse påstandene tilbakevises av hamilton selv. 38-åringen skrev nylig en ny kontrakt med mercedes. – så vidt jeg vet har ingen fra mitt apparat snakket med ham. jeg har ikke snakket med christian på flere år, sier hamilton selv i et intervju med sky sports. tidligere i år ble det spekulert i om 38-åringen var på vei til ferrari, men dette ble også tilbakevist. red bull-sjåfør max verstappen har for lengt blitt kronet til verdensmester for tredje året på rad. laget har også vunnet konstruktørmesterskapet, men det er fortsatt åpent om hvem som blir nummer to av ferrari og mercedes.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »