Hovedsiden

Liten annonse
  Molde tviholder på tabelltoppen etter 1-0-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. april 2024 KL:19.04)
  molde har fått en solid start på sesongen og tok tilbake tabelltoppen fra bodø/glimt med 1-0-seiren borte over hamkam i eliteserien. anders hagelskjær ble matchvinner med et lavt venstrebeinsskudd fra distanse og utenfor keeper marcus sandbergs rekkevidde til 1-0.

  Tre på rad for Kråkstad Johansen – vant NM-gull på fellesstart

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. april 2024 KL:15.08)
  for tredje år på rad vant marthe kråkstad johansen nm-gull på fellesstart. årets nm går på geilo, og for hver skyting distanserte johansen resten av feltet litt mer. 25-åringen skjøt feilfritt på de tre første seriene, men fikk én bom på siste skyting. det åpnet døra for ida lien, men også hun bommet, og dermed kunne johansen gå ensom ut på den siste runden. – for en skyting, roste nrks kommentator ingrid sørli glomnes. – marthe er veldig sterk i dag. den er den versjonen av henne vi ønsker å se, sier landslagstrener patrick oberegger til nrk. maren hjelmeset kirkeeide kom farlig nær på sisterunden, men gullet tilhører kråkstad johansen. karoline erdal tok bronsemedaljen.

  VG: Tarjei Bø fortsetter karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:09.03)
  tarjei bø har bestemt seg for å ta minst én sesong til som skiskytter. det forteller 35-åringen til vg. – det er så enkelt som at jeg trives veldig godt med å være skiskytter, sier bø til avisen. det var etter sølvet på normaldistansen under skiskyting-vm i februar at stryningen fortalte at han var usikker på veien videre. i vm ble det også sølv på stafett og blandet stafett, og med en andreplass i tillegg har bø hatt en av sine beste sesonger i karrieren. – sesongen har vært veldig fin, både sportslig og at jeg fortsatt synes det er veldig kult. det er kult å se at jeg fortsatt kan bli bedre når jeg er 35 år. det har gitt mye motivasjon, sier bø. i helgen avsluttes sesongen med nm på geilo. det sendes direkte på nrk1, og fredag skal herrene gå sprint klokken 16:00.

  Wirtz scoret rett fra avspark da Tyskland vant i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:23.04)
  etter et blytungt landslagsår i fjor kunne det nye knapt ha startet bedre for tyskland, som slo frankrike 2-0 på lyons hjemmebane. det var spilt bare sju sekunder da florian wirtz skjøt sommerens em-verter i ledelse. toni kroos spilte ham rett fram fra avspark, og han avanserte fritt gjennom et passivt fransk forsvar før han fra distanse sendte en suser i mål via tverrliggeren. det var tangering av lukas podolskis scoring mot ecuador i 2013, som inntil tidligere lørdag var det raskeste landslagsmål i historien. noen timer før avspark i décines scoret christoph baumgartner for østerrike etter seks sekunder av bortekampen mot slovakia. han tok ballen forbi tre motspillere før han skjøt forbi keeper martin dubravka fra 20 meter. en scoring fra kai havertz i andre omgang førte til at det til slutt ble 2-0. (ntb)

  Kombinert: Ida Marie Hagen med ny NM-triumf – tok sitt andre gull på to dager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:16.57)
  verdenscupvinner ida marie hagen (23) hadde full kontroll og danset inn til et suverent gull i kombinert på lillehammer fredag. 23-åringen hadde hele ett minutt og 45 sekunder forsprang til nærmeste forfølger etter hoppdelen av konkurransen, og den langrennssterke kombinertkvinnen holdt oppskriftsmessig enkelt unna. fredagens seierskvinne gikk også seirende ut av torsdagens konkurranse. da distanserte hun konkurrentene på den innledende langrennsdelen, før hun tok vare på poengforspranget i hoppbakken. lillesøster mille marie stakk av med sølvet. 23 år gamle ida marie hagen har lagt bak seg en glitrende sesong. hun vant 10 av de 13 siste rennene i verdenscupen og sikret seg til slutt sammenlagtkula med klar margin til lagvenninne gyda westvold hansen. (ntb)

  Klæbo vant NM-gull – vurderer å droppe femmil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:15.42)
  johannes høsflot klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. han vant 10 kilometeren i nm med over tolv sekunder ned til erik valnes. etter målgang snakket de to i ivrig passiar om løpet. både klæbo og valnes var enige om hvor tungt det var. – vi snakket om hvor tungt dette var, sier klæbo til nrk. fredagens seieren ble klæbos hans åttende nm-gull. «bjørnen» fra sørreisa leverte et godt løp, og gikk inn til en overlegen ledelse. etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. det var tullete. det var feige lag, sier han til nrk. – jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. det skala jeg innrømme. jeg måtte justere en del på sisterunden. hvis jeg slår johannes nå så er det en skrell, fortsetter han. lørdag er det fem mil som står på programmet. dagens vinner gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier klæbo. for det er nemlig usikkert om han skal begi seg ut på femmila i morgen. – jeg må ta en prat med morfar. planen er å gå, men spørsmålet er hva man får ut av det. det blir ikke skøyting, det blir høye kneløft. det blir femmil med høye kneløft i morgen, sier han. fredagens vinner har et ønske til arrangøren om hva som må gjøres med løypa før lørdagens manndomsprøve. – det blir spennende å se om de salter, det må dem, sier han.

  Klæbo tok nytt suverent NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:15.42)
  johannes høsflot klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. han vant 10 kilometeren i nm med over tolv sekunder ned til erik valnes. etter målgang snakket de to i ivrig passiar om løpet. både klæbo og valnes var enige om hvor tungt det var. – vi snakket om hvor tungt dette var, sier klæbo til nrk. fredagens seieren ble klæbos hans åttende nm-gull. «bjørnen» fra sørreisa leverte et godt løp, og gikk inn til en overlegen ledelse. etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. det var tullete. det var feige lag, sier han til nrk. – jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. det skala jeg innrømme. jeg måtte justere en del på sisterunden. hvis jeg slår johannes nå så er det en skrell, fortsetter han. lørdag er det fem mil som står på programmet. dagens vinner gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier klæbo. – jeg tror det kommer til å bli noe av tyngste jeg kommer til å gå, fortsetter trønderen.
  Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. mars 2024 KL:22.01)
  kaja bjørnstad konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag. det var konows første sammenlagtseier i verdenscupen. den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske pra loup. det holdt til å ta verdenscupkula hjem til norge. konow vant med 30 poeng ned til franske augustine carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, laly chaucheprat, på tredjeplassen. gøril strøm eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet. på herresiden er trym nygaard løken tilbake for fullt i verdenscupen. han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen elie nabot. jacob alveberg kjørte inn til femteplass. (ntb)
  Verdenscupsesongen over for Krüger etter mareritt på Kollen-femmila

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:14.11)
  simen hegstad krüger fikk det blytungt på kollen-femmila og er ikke med når verdenscupsesongen avsluttes i falun kommende helg. det er klart etter at norges skiforbund presenerte uttaket til rennene i sverige onsdag. landslagsstjernen var slått med over 13 minutter av teten på 50-kilometeren i holmenkollen søndag. etterpå klaget han over en kropp som ikke fungerte, og at han hadde vært svimmel. – vi reiser til falun for å kjempe om de viktige poengene som gjenstår når årets verdenscup skal avgjøres, sier landslagssjef ulf morten aune. – det skal fightes om poeng både individuelt (sammenlagt, sprint og distanse) samt nasjonscupen (totalt samt for begge kjønn). mye står på spill i en spennende verdenscupfinale, legger han til. harald østberg amundsen har 157 poeng til gode på johannes høsflot klæbo i verdenscupen sammenlagt foran avslutningen i sverige. alt tyder på at det også blir rekkefølgen til slutt. det står sprint på programmet i falun fredag, mens 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fri teknikk følger deretter. (ntb)

  Jakob Ingebrigtsen møter Josh Kerr i mai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:18.43)
  helt siden vm-finalen i fjor sommer, har det vært en ordkrig mellom friidrettsstjernene jakob ingebrigtsen og josh kerr. i slutten av mai møtes de igjen. det skjer under diamond league-stevnet i eugene i usa 25. mai, bekrefter arrangøren i en pressemelding tirsdag. jakob ingebrigtsen og kerr skal løpe en engelsk mil (1609 meter) i eugene. på vm-arenaen fra 2022 var nordmannen nære å sette verdensrekord på distansen under diamond league-finalen forrige sesong. under vm-finalen på 1500 meter i budapest i fjor sommer, tok kerr gullet like foran jakob ingebrigtsen. etter det oppsto ordkrigen mellom nordmannen og skotten. kerr tok nylig gullet på 3000 meter under innendørs-vm, der jakob ingebrigtsen ikke deltok. til sommeren skal de kjempe mot hverandre om både em- og ol-gull.

  Amalie Iuel klar for comeback etter fødsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:17.24)
  amalie iuel er klar for en retur til friidrettsbanen etter barnefødsel. i neste måned er hun på startstrek i et internasjonalt stevne i kenya. det er norges friidrettsforbund som opplyser om comebackplanene til iuel mandag. friidrettsprofilen kommer til start i kip keino classic i nairobi 20. april. der skal hun løpe spesialdistansen 400 meter hekk. iuel og tidligere toppalpinist aksel lund svindal ble 1. september i fjor foreldre til en gutt. hekkeløperen iuel satser likevel mot ol i paris til sommeren. stevnet i kenya blir første mulighet til å vise form. elisabeth slettum er også påmeldt 400 meter hekk i nairobi-stevnet. der skal også beatrice llano kaste slegge. (ntb)

  Norsk medalje i allround-VM på skøyter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:16.56)
  24 år gamle hallgeir engebråten tok bronse i allround-vm på skøyter. det ble klart etter den avsluttende 10 000 meteren i tyske inzell. sander eitrem sørget for at norge avsluttet vm knallsterkt og tok en 4. plass. amerikanske jordan stolz endte med gullet i allround-vm, med nederlandske patrick roest på sølvplass. engebråten gikk i par med sverre lunde pedersen på vms siste distanse. lunde pedersen fikk det ikke helt til å stemme på vms lengste distanse, og endte på 7. plass. det var karrierens siste løp for lunde pedersen, som i februar annonserte at han legger opp etter vm. lunde pedersen har blant annet 13 vm-medaljer og tre pallplasser i ol, inkludert to gull fra lagtempo. – for en utøver han har vært, sier vg-kommentator ida njåtun.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »