Hovedsiden

Liten annonse
  skyhøy finalegrense da nordmenn dominerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:12.50)
  Under det siste verdenscupstevnet før OL i Paris gjorde de norske skytterne strålende prestasjoner i kvalifiseringen til finalen på 50 meter rifle torsdag. I kvinneklassen var nivået skyhøyt, og det måtte skytes hele 593 av 600 mulige poeng for å være blant de åtte beste som gikk til finalen. Jeanette Hegg Duestad imponerte og prikket inn hele 594 poeng. Best i kvalifiseringen var kinesiske Jiayu Han som tangerte verdensrekorden på 596 poeng. – Det er helt spinnvilt det som foregår i skytehallen her egentlig, sier Jeanette Hegg Duestad til NRK. Hun forklarer at banen i München er spesielt god å skyte på og at forholdene var tilnærmet perfekte under konkurransen. I tillegg er stort sett alle de beste i verden tilstede, og det gjør at nivået blir så høyt. – Jeg jobbet hardt på stående for jeg skjønner jo at det må høye poengsummer til for å komme seg til finalen. Det er veldig godt å kjenne at jeg er veldig god form før OL, sier Duestad. I herreklassen skøyt Jon-Hermann Hegg også strålende og med 595 av 600 mulige poeng endte han på 2.-plass i kvalifiseringen og seg til finalen. Ole Martin Halvorsen er også klar for finalen etter. Med 594 poeng tok han 3.-plassen i kvalifiseringen. Også i herreklassen ble det tangering av verdensrekord da kineseren Yukun Liu skøyt hele 597 av 600 mulige poeng. I herreklassen måtte man ha 592 poeng for å gå til finalen. Finalen for kvinnene går 10:00 fredag, mens herrefinalen starter 12:30.

  Mol/Sørum med sterk seier i skadecomebacket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:10.32)
  anders mol og christian sørum vant 2-1 over solide cherif younousse og ahmed tijan i første kamp i elite 16-turneringen i sandvolleyball i tsjekkiske ostrava. det ga en solid start på turneringen for den norske duoen, som ikke hadde spilt en kamp siden tidlig i mars. mol har vært gjennom en operasjon i foten, og paret må jobbe på for å komme i skikkelig kampform foran ol i paris. torsdag ble det en slitekamp mot qatarske younousse og tijan, som ikke ga fra seg seieren billig. i åpningssettet dominerte mol og sørum, og særlig servingen til mol ble avgjørende. norge tok fem strake poeng mot slutten og sikret 21-13 takket være en solid serverekke. sett nummer to ble langt jevnere. det norske paret førte 6-3, men det ble raskt utlignet, og deretter fulgte lagene hverandre tett. younousse/tijan var hakket hvassere mot slutten og utlignet med settseier 21-18. i det avgjørende settet fikk det norske laget virkelig utnyttet mols høyde, og flere solide blokkeringer gjorde det vanskelig for qatarerne. til slutt vant mol og sørum settet 15-9 og dermed kampen 2-1. (ntb)

  Tre norske medaljer i junior-EM skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:14.37)
  de kvinnelige norske juniorene dominerte mandagens rifle 50 meter liggende i skyte-em og tok med seg tre medaljer. tyske hannah wehren var det ikke noe å gjøre med, men caroline finnestad lund, martine sve og pernille nor-woll plasserte seg som perler på en snor bak henne. lund tok sølv og sve bronse, mens det ble medalje også for fjerdeplasserte nor-woll ettersom norge tok en overlegen seier i lagkonkurransen. even olai enger throndsen ble beste nordmann på 10.-plass i mennenes juniorklasse. (ntb)

  Atalanta stoppet Bayer Leverkusens seiersrekke i europaligafinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. mai 2024 KL:22.54)
  nesten en hel sesong og 51 kamper har den tyske klubben gått ubeseiret, men finalen i europaligaen tok det slutt. italienske atalanta ble for sterke. den store helten ble ademola lookman, nigerianeren fant nettmaskene hele tre ganger i 3–0 seieren mot de nylige tyske seriemesterne. dermed kunne atalanta feire sin første tittel på 61 år. atalanta er ikke bortskjemte med å innkassere trofeer. på klubbhuset er det kun et cupgull fra 1963 som førstelaget stolt kan vise frem. nå suppleres den med hittil deres største seier i bergamo-klubbens 116 år lange eksistens. atalanta dominerte kampen fra første spark og utnyttet slapt forsvarsspill til å skaffe seg to måls ledelse før det var spilt en halv time. atalantas europaligaseier gir laget plass i høstens mesterliga. det åpner for at også lag nummer seks i serie a, trolig roma, får mesterligaplass.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »