Hovedsiden

Liten annonse


  Tottenham-trener sparket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mars 2023 KL:20.04)
  rehanne skinner er ferdig som trener for kvinnelaget til den engelske fotballstorheten tottenham. london-klubben, som har celin bizet ildhusøy i sin spillerstall, bekrefter mandag at samarbeidet med skinner er avsluttet. skinner fikk jobben som tottenham-trener i november 2020. i forkant hadde hun vært assistent på det engelske kvinnelandslaget. de to siste sesongene har tottenham blitt nummer åtte og fem i den engelske superligaen. inneværende sesong har imidlertid ikke ført med seg en videre klatring. i øyeblikket ligger klubben på tiendeplass på tabellen. søndag ble det tap for liverpool. det ble skinners siste kamp i sjefsstolen. assistenttrener vicky jepson overtar ansvaret for laget inntil en ny trener er på plass. (©ntb)  Maanum-mål mot Eikelands Reading – Terland-scoring ikke nok for Brighton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mars 2023 KL:22.01)
  frida maanum scoret arsenals andre mål da amalie eikelands reading ble slått 4-0 i den engelske superligaen for kvinner. kim little sendte vertene i føringen på straffe allerede etter fire minutter, før maanum doblet rødtrøyenes ledelse rett før pause. etter hvilen ble vondt til verre for gjestene da emma mukandi satte ballen i eget nett, før leah williamson satte inn vertenes fjerde mål for kvelden. maanum ble byttet ut etter en times spill, mens eikeland spilte kampen ut for reading. i toppkampen mellom chelsea og manchester united scoret australske sam kerr kampens eneste mål for blåtrøyene og sikret tabelltopp i den engelske superligaen. elisabeth terland scoret i brightons 1-2-tap for manchester city. den norske spissen utlignet etter 33 minutter, men khadija shaws måldobbel sikret city-seier. celin bizet ildhusøy kom inn med en drøy halvtime igjen i tottenhams 1-2-tap for liverpool, mens elise stenevik kom inn tidlig i 2. omgang da everton spilte 0-0 mot leicester. (ntb)


  Sam Kerr sendte Chelsea på topp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mars 2023 KL:15.51)
  chelsea vant 1-0 mot manchester united i den engelske superligaen for kvinner etter scoring av sam kerr. målet kom etter 23 minutter da lauren james sendte en langpasning til spissen. kerr gjorde ingen feil alene med mary earps. dermed har de blå overtatt toppen av tabellen, med 37 poeng. det er to poeng mer enn de røde fra manchester som ligger på 2.-plass. i tillegg har chelsea én kamp mindre spilt. guro reiten var ikke med i kamptroppen til chelsea, mens maren mjelde kom inn etter 91 minutter spilt. vilde bøe risa og lisa naalsund var ubenyttede reserver for gjestene, mens maria thorisdottir ikke var med i kamptroppen.

  Fra 7-0-seier til 0-1-tap: Liverpool snublet mot bunnlag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mars 2023 KL:15.24)
  liverpool var høyt oppe etter nedsablingen av manchester united, men bare noen dager senere snublet de mot bournemouth. den danske midtbanespilleren philip billing scoret kampens eneste mål etter 28 minutters spill, og til tross for flere store sjanser, i tillegg til en straffebom fra mohamed salah, tapte liverpool oppgjøret på den engelske sørkysten. det var liverpools første ligatap på fem kamper og gir newcastle united en gyllen sjanse i jakten på en topp fire-plassering: de er bare poenget bak liverpool og har spilt to kamper mindre. nå venter et knalltøft kampprogram for jürgen klopps menn: om noen dager spilles returoppgjøret mot real madrid i mesterligaen, og deretter venter manchester city, chelsea og arsenal i ligaen. for nedrykkstruede bournemouths del var dette en uhyre viktig trepoenge, og de legger press på lagene bak dem på tabellen. de er akkurat nå nummer 16 med to poeng ned til nedrykksstreken.  BBC-bråk: Ekspertene ville ikke stille opp - nå endres programmet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:19.57)
  fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren gary lineker ikke skal lede bbc-programmet «match of the day» inntil videre. i kjølvannet av det har en rekke fotballeksperter gjort det klart at de ikke vil være med på programmet. både ian wright og alan shearer, som skulle være i studio lørdag, har på twitter meldt at de har sagt nei til å være med. i en pressemelding sent fredag kveld skriver bbc at lørdagens program nå vil fokusere på høydepunktene fra kampene, uten en presentasjon fra studio og uten eksperter i studio. bakgrunnen for bråket var at lineker tidligere denne uken gikk ut på twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken. lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra tyskland i 1930-årene. det førte til at en rekke medlemmer av det konservative partiet ble rasende og krevde handling fra bbc. bbc gikk ut med avgjørelsen om å fjerne lineker fra skjermen i en egen uttalelse fredag. der skrev de blant annet: – linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer. i «match of the day» oppsummerer vanligvis lineker dagens spilte kamper i den engelske toppfotballen sammen med et par eksperter. les mer om bakgrunnen for saken her.

  Shearer trekker seg fra BBC-sending etter at Lineker ble fjernet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:19.57)
  fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren gary lineker ikke skal lede bbc-programmet «match of the day» inntil videre. årsaken er at lineker gikk ut på twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken. lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra tyskland i 1930-årene. i «match of the day» oppsummerer lineker dagens spilte kamper i den engelske toppfotballen sammen med et par eksperter. like etter at det ble kjent at lineker ikke skal være programleder inntil videre, gjorde ian wright det klart at han ikke blir med på lørdagens sending. senere fredag kveld ble det også kjent alan shearer, mannen med flest mål i premier league, har gitt beskjed til bbc om at han ikke vil være med på lørdagens program. bbc gikk ut med avgjørelsen om å fjerne lineker fra skjermen i en egen uttalelse fredag. der skrev de blant annet: – linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer. les mer om bakgrunnen for saken her.

  Rashford kåret til månedens spiller – ten Hag fikk trenerprisen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:12.34)
  marcus rashford er kåret til månedens spiller i premier league i februar. det er tredje gang denne sesongen at united-stjernen får prisen. engelskmannen har funnet nettmaskene 14 ganger i ligaen så langt. han har i alt scoret 26 mål, og er dermed inne i sin mest målproduktive sesong i karrieren. i februar noterte den lynraske vingen seg fem mål på fire kamper, tre av dem endte i seier til «de røde djevlene». rashford har vunnet prisen to ganger allerede denne sesongen, først i september og igjen i januar. dermed ligger rashford og mohamed salah likt og deler rekorden for flest månedens spiller-priser på én sesong. manchester united-manager erik ten hag er også tildelt prisen for månedens manager for februar etter fire seiere og en uavgjort. dette er andre gang nederlenderen blir tildelt utmerkelsen. han fikk prisen i september tidligere i sesongen. (ntb)

  Rashford kåret til månedens spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:12.34)
  marcus rashford er kåret til månedens spiller i premier league i februar. det er tredje gang denne sesongen at united-stjernen får prisen. engelskmannen har funnet nettmaskene 14 ganger i ligaen så langt. han har i alt scoret 26 mål, og er dermed inne i sin mest målproduktive sesong i karrieren. i februar noterte den lynraske vingen seg fem mål på fire kamper, tre av dem endte i seier til «de røde djevlene». rashford har vunnet prisen to ganger allerede denne sesongen, først i september og igjen i januar. dermed ligger rashford og mohamed salah likt og deler rekorden for flest månedens spiller-priser på én sesong. (ntb)


  Reiten scoret i Chelsea-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mars 2023 KL:22.24)
  guro reiten spilte en god kamp for chelsea som vant kontrollert mot bunnlaget brighton i den engelske superligaen. hun scoret på straffe i 3-1-seieren. seieren gir chelsea 24 poeng, ett mindre enn manchester united på tabelltopp. de to storlagene møtes søndag til det som kan bli en avgjørende kamp om seriemesterskapet. chelsea må sies å være i førersetet til tittelen ettersom de blåkledde har én kamp mindre spilt. london-laget har tapt én kamp denne sesongen, og det var åpningskampen mot liverpool (1-2) i september. reiten var bestemt og presis da hun sendte ballen lavt ned i det venstre hjørnet etter elleve minutter mot brighton. det var hennes fjerde scoring for sesongen. senere slo 28-åringen en corner som brighton-forsvaret ikke fikk unna, og jess carter la på til 2-0. svenske johanna kaneryd scoret 3-0-målet etter 72 minutter. danielle carter ga brighton, som kun har leicester bak seg på tabellen, et trøstemål to minutter før slutt. reiten ble tatt av et kvarter før slutt. maren mjelde spilte hele kampen for chelsea på venstrebacken. angrepsspiller elisabeth terland startet for brighton. hun fikk ikke utrettet mye mot et solid chelsea-lag. guro bergsvand ble sittende hele kampen på benken for brighton. (ntb)

  Parker sparket i Brugge etter CL-exiten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mars 2023 KL:18.30)
  brugges manager scott parker er ferdig etter et mislykket opphold i belgia. antonio nusa og co. har kun vunnet to kamper i 2023. det opplyser klubben på sin nettside. parker tok over sjefsjobben 31. desember og har ledet laget i tolv kamper. det har kun blitt to seirer for 42-åringen. tirsdag ble det 1-5 mot benfica og 1-7 totalt over to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. den norske 17-åringen antonio nusa spiller i brugge. han kom inn det siste kvarteret i stortapet mot benfica. brugge ligger på 4.-plass i hjemlig serie, men det er tett bak med lag som kjemper om å gå til a-sluttspillet i ligaen. genk topper tabellen med 21 poeng mer enn brugge. den tidligere engelske landslagsspilleren parker har ledet fulham og bournemouth i sin trenerkarriere. (ntb)

  Wilder erstatter Bilic som Watford-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mars 2023 KL:18.10)
  slaven bilic fikk tirsdag sparken i watford etter bare 162 dager i sjefsstolen. han er den femte manageren klubben sparker siden desember 2020. kroaten bilic erstattet rob edwards i september i fjor. etter 26 kamper på 162 dager er han ferdig, opplyser mesterskapsserieklubben på sine nettsider tirsdag. watford ligger på niendeplass i ligaen og har fire poeng opp til norwich på kvalifiseringsplass. bilic vant ti av sine 26 kamper som watford-manager, men etter 0–0 mot preston i helgen er det slutt for ham. klubben har bare vunnet én av sine siste åtte kamper. bilic har tidligere trent west ham og west bromwich i engelsk toppfotball. han var landslagssjef for kroatia fra 2006 til 2012. han erstattes av tidligere sheffield united- og middlesbrough-manager chris wilder. han ledet sheffield united og sander berge i premier league før det ble nedrykk. wilder var ferdig der i mai 2021. watford møter queens park rangers på bortebane til helgen. (©ntb)

  Bilic fikk sparken som Watford-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mars 2023 KL:18.10)
  slaven bilic fikk tirsdag sparken i watford etter bare 162 dager i sjefsstolen. han er den femte manageren klubben sparker siden desember 2020. kroaten bilic erstattet rob edwards i september i fjor. etter 26 kamper på 162 dager er han ferdig, opplyser mesterskapsserieklubben på sine nettsider tirsdag. watford ligger på niendeplass i ligaen og har fire poeng opp til norwich på kvalifiseringsplass. bilic vant ti av sine 26 kamper som watford-manager, men etter 0–0 mot preston i helgen er det slutt for ham. klubben har bare vunnet én av sine siste åtte kamper. bilic har tidligere trent west ham og west bromwich i engelsk toppfotball. han var landslagssjef for kroatia fra 2006 til 2012. tidligere sheffield united- og middlesbrough-manager chris wilder skal lede laget resten av inneværende sesong, ifølge sky sports. klubben har ikke bekreftet det. watford møter queens park rangers på bortebane til helgen. (©ntb)


  Blackpool-supporter døde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mars 2023 KL:13.50)
  den engelske avisen, the athletic, melder at en blackpool-supporter ble bekreftet død mandag morgen. lancashire police meldte at det oppstod en krangel på omtrent 15 personer etter ligakampen mellom blackpool og burnley lørdag ettermiddag. «blackpool fc er dypt sjokkert og trist over å høre nyheten om at supporteren, tony johnson, på tragisk vis mistet livet sitt tidligere i morges» het det i en uttalelse fra klubben på deres hjemmeside. burnley er også sjokkerte og triste over nyheten. «vi deler våre tanker og kondolanser med hans familie, venner og alle i blackpool fc» skriver klubben på sin twitter-konto.
  Birminghams treningsanlegg skadd i brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mars 2023 KL:10.20)
  det brøt ut brann på treningsanlegget til fotballklubben birmingham city i morgentimene fredag. klubben, som spiller i engelsk mesterskapsserie (nivå to), opplyser at treningsanlegget wast hills har tatt skade av brannen. – brannvesenet i hereford og worcester er på stedet som følge av brannen som ble oppdaget i morgentimene fredag. ingen personer er skadd. støtteapparat og spillere er informert, og anlegget er stengt inntil videre, skriver birmingham og legger til: – klubben vil fortsette å samarbeide med nødetatene og gir ingen flere kommentarer på nåværende tidspunkt. årsaken til brannen er ikke kjent. birmingham ligger på 19.-plass i mesterskapsserien og spiller bortekamp mot wigan lørdag. (©ntb)

  Toney reagerer på påstander om utestengelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mars 2023 KL:12.40)
  brentford-spissen ivan toney (26) sier at han er sjokkert og skuffet over spekulasjonene om at han skal utestenges fra fotballen i et halvt år. brentford-angriperen ble før jul anklaget for i alt 262 brudd på det engelske fotballforbundets (fa) gambling-regler i perioden 2017 til 2021. ifølge daily mail erkjenner han noen av bruddene, mens han benekter andre. flere britiske medier spekulerer i at toney kan vente seg en utestengelse på seks måneder. engelskmannen har nå uttalt seg om den potensielle straffen via instagram. han ber også fa om å foreta en undersøkelse etter det som kan se ut som en lekkasje av strafferammen. – jeg ble sjokkert og skuffet over å se pressens spekulasjoner i går, og i dag om fa-etterforskningen som omhandler meg. jeg er blitt fortalt at dette skulle være en konfidensiell prosess fram til det er fattet en beslutning, skriver brentford-spissen. – det er spesielt forstyrrende for meg å lese at fa sier at jeg skal utestenges fra fotballen i seks måneder før det i det hele tatt har vært en høring. det gjør meg bekymret for den videre prosessen, fortsetter han. 26-åringen forteller videre at han skal sammen med advokatene sine skal skrive til fa og at han ikke vil komme med noen ytterligere kommentarer. (©ntb)

  Southampton på hodet ut av FA-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mars 2023 KL:22.21)
  premier league-klubben southampton ble onsdag slått ut av fa-cupen. grimsby town, fra nivå fire i det engelske ligasystemet, vant 2-1. dermed er league two-klubben klar for kvartfinale i fa-cupen. den norske landslagsspilleren mohamed elyounoussi var ikke i southampton-troppen.


  Brentford-stjerne erkjenner gambling-brudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mars 2023 KL:10.24)
  brentford-spiss ivan toney innrømmer at han har brutt det engelske fotballforbundets (fa) gamblingregler. det ble først rapportert av daily mail, og onsdag skriver også sky sports det samme. sistnevnte skriver at toney risikerer en straff på minst seks måneder ute hvis det blir funnet ut at spissen har satt penger på eget lag. toney ble i november anklaget for over 232 brudd på gambling-reglene i en periode fra februar 2017 til januar 2021. en måned senere ble han anklaget for 30 nye brudd. etterforskningen av toney har pågått i snaue ti måneder.

  Manchester United og Crystal Palace bøtelagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. februar 2023 KL:18.13)
  både manchester united og crystal palace er ilagt en bot på 55.000 britiske pund, tilsvarende 687 380 norske kroner, etter kampen mellom lagene 4. februar. det skriver det engelske fotballforbundet (fa) i en uttalelse. årsaken er en masseansamling som oppsto i det 67. minutt, og som endte med at uniteds casemiro fikk rødt kort for et kvelertak på palace-spiller will hughes.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »