Hovedsiden

Liten annonse


  NFF gjør VAR-endringer: – Overbevist om at tidsbruken blir mindre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:15.28)
  til kommende sesong gjør nff endringer i var for eliteserien. – vi er overbevist om at tidsbruken blir mindre enn i 2023. samtidig er det viktig at vi har kvalitet, at det ikke går så fort at vi overser vinkler og situasjoner som er nøkkelavgjørelser på fotballkamper. så kvalitet må komme før bruk av tid, sier dommersjef terje hauge. i tillegg til at dommerne skal jobbe for å få tidsbruken ned, blir det to konkrete endringer: fra nå er det krav om minimum seks kameraer på stadion. i fjor var det fem kameraer, men nå sørger nff for at man skal ha kameraer bak begge mål. endring nummer to er for å forbedre stadionopplevelsen. i år kan nemlig storskjermen på stadion vise bildene som brukes til å ta en avgjørelse, for eksempel dommerne gjennomgår en situasjon på sidelinjen. – i fjor la vi på plakat over en del situasjoner. men vi opplever at det her kan bidra til en bedre forståelse og mer informasjon om hva som faktisk blir vurdert, sier prosjektleder for var, knut kristvang. – hvor mye av endringen henger sammen med kritikken av var? – det henger selvsagt sammen. 2023 var første året med var. vi tar med oss mange positive og negative erfaringer. det å stå på arenaen og vite hva som skjer, det er en viktig del. i tillegg ønsker nff å teste ut at dommere skal kunne gi informasjon om avgjørelser over stadionanlegget. dette vil altså testes ut i løpet av sesongen, men blir ikke noe som vil skje i hver kamp.

  Nicklas Bendtner blir fotballekspert på dansk TV

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:08.31)
  den tidligere fotballstjernen og rosenborg-spilleren nicklas bendtner (36) skal fungere som ekspert for dansk tv 2 senere i mars. bendtner skal i første omgang delta i tv 2s sendinger i kampene mot sveits og færøyene, skriver kanalen på sine nettsider. – jeg er glad for avtalen med tv 2 for disse to kampene. jeg gleder meg til å kunne bidra med mitt perspektiv og bruke min erfaring og innsikt, sier bendtner. bendtner spilte for en rekke klubber i sin karriere, blant dem rosenborg fra 2017 til 2019. han var også innom arsenal og juventus. totalt fikk angriperen 81 kamper og scoret 30 mål for landslaget. bendtner har siden november 2022 hatt podkasten «stolpe ind» sammen med radiopersonligheten peter falktoft. nå blir han å se på tv. – i tillegg til hans erfaring fra landslaget, har han i podkasten bevist at han er en god formidler med gode fotballanalytiske evner, sier tv 2s innholdssjef kristian hyldgaard. (ntb)

  Fredrikstad henter rutinert eliteseriespiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:13.19)
  sørlendingen erlend segberg har flust av erfaring med spill i eliteserien. nå fortsetter midtbanespilleren karrieren hos nyopprykkede fredrikstad. det bekrefter østfoldklubben på sine nettsider. – fredrikstad er en klubb med noe virkelig spennende på gang, som jeg tror vil utvikle meg som fotballspiller og menneske, samt at jeg forhåpentligvis kan være med og bidra til å utvikle laget og kulturen som er bygget opp her, sier midtbanespilleren etter klubbskiftet. segberg står bokført med 95 kamper på det øverste nivået i norge, og 26-åringen har spilt for både start og aalesund. – erlend gir oss en skjerpet konkurranse på midtbanen og kommer inn med ferdigheter som gir oss flere valgmuligheter, sier ffks sportssjef joacim heier. fredrikstad rykket i fjor opp til eliteserien etter å ha vært nede i spilt i 1. divisjon i elleve strake sesonger. (ntb)

  Vil ha endringer etter fyllefest: – Ikke noe i idretten å gjøre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:10.18)
  lederen for holmenkollen skifestival skal ha samtaler med oslo kommune for å finne løsninger på det som nok en gang overskygget skifesten i hovedstaden. lørdag ble den store overskriften igjen festen som utspilte seg i nordmarka. «fyll, slagsmål og amper stemning» rapporterte politiet om lørdag. – vi synes det er litt urettferdig at lørdag formiddag skal overskygge alt det fine og idrettsgleden man skaper her oppe, som vi jobber hele året med å få til. det er en idrettsfest over to helger med toppidrettsutøvere i mange grener, og så er fokus bare den ene formiddagen, forteller sjef stefan marx i holmenkollen skifestival til ntb mandag morgen. nå starter evalueringen. – vi skal ha samtaler, spesielt med kommunen. vi skal også involvere de ulike etatene i erfaringsutvekslingen. med en ny byråd håper vi at vi kan finne nye løsninger for utfordringene i «marka», sier marx. – alle var godt forberedt. det er 20.000 mennesker der som har en fest. en liten del vil dessverre gå helt over styr, og det liker vi jo absolutt ikke og tar sterkt avstand fra, sier marx. siden det er et offentlig sted, har ikke skifestivalen noe de skulle ha sagt. marx ønsker at politiet og kommunen kommer på banen. – bruken av store mengder alkohol og andre rusmidler har ikke noe i idretten å gjøre. det ønsker vi ikke at skal forbindes med vårt arrangement. (ntb) du kan lese mer om lørdagens holmenkollen-bråk i artikkelen under.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »