Hovedsiden

Liten annonse

  Arctic Race stoppa av demonstrantar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 14. august 2022 KL:15.14)
  den siste etappen av sykkelrittet arctic race blei stoppa av demonstrantar rundt 130 km før mål, melder tv 2. fleire personar frå gruppa «stopp oljeletingen» la seg i vegbana framfor ryttarane. etter nokre få minutt kunne ryttarane halde fram mot målgang i trondheim.

  Arctic Race stoppa av protestar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 14. august 2022 KL:15.14)
  den siste etappen av sykkelrittet arctic race blei stoppa av demonstrantar rundt 130 km før mål, melder tv 2. fleire personar frå gruppa «stopp oljeletingen» la seg i vegbana framfor ryttarane. etter nokre få minutt kunne ryttarane halde fram mot målgang i trondheim.


  Nederlandsk spurtseier i Halden – Ludwig best sammenlagt i Tour of Scandinavia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 14. august 2022 KL:14.43)
  marianne vos var sterkest i avslutningen i halden og vant finaleetappen av tour of scandinavia. danske cecilie uttrup ludwig forsvarte sammenlagttrøyen. vos knust alle i spurte og kontrollerte inn sin fjerde etappeseier i tour of scandinavia. – laget gjorde en fantastisk jobb. det var en fantastisk uke. jeg er veldig, veldig fornøyd, sa vos til tv 2. det holdt likevel ikke til sammenlagtseier for 35-åringen. for ludwig var aller sterkest opp norefjell og kunne juble for etappeseieren på den 5. etappen. dansken slo tyske liane lippert i avslutningen og tok over den gule trøya før finaleetappen til halden. i sammendraget hadde ludwig en ledelse på 17 sekunder ned til lippert, og hun lå godt an til å vinne hele rittet før den 6. etappen. hun forsvarte ledelsen komfortabelt på avslutningsetappen og vant rittet sammenlagt. katrine aalerud ble beste norske på 9.-plass, 1.08 minutt bak uttrup ludwig. (ntb)

  Fransk solobrudd holdt inn til seier i Arctic Race of Norway

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. august 2022 KL:18.37)
  franske victor lafay kom seg først opp den tredje etappen av arctic race of norway fra namsos til skallstuggu i levanger. cofidis-rytteren dro fra resten av hovedfeltet opp den siste bakken opp mot skallstuggu og syklet alene i mål. bak han kjempet kévin vauquelin og hugo houle om 2.-plassen, hvor franskmannen trakk det lengste strået. lafay tar med lørdagens seier over sammenlagttrøyen. sven erik bystrøm og carl fredrik hagen syklet inn til henholdsvis 4.- og 5.-plass. (ntb)

  danske ludwig vant fjelletappen i tour of scandinavia – tar over sammenlagtledelsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. august 2022 KL:14.34)
  cecillie uttrup ludwig vant den tøffe fjelletappen i tour of scandinavia lørdag. hun kommer til å kjøre i gul trøye når rittet avsluttes søndag. marianne vos herjet tidligere i rittet, men hadde ingen sjanse opp norefjell. vos åpnet touren med tre strake seirer, men måtte se seg slått på fredagens etappe til mysen. på lørdagens 132,9 kilometer lange etappe fra vikersund til norefjell kom en enda større nedtur for 35-åringen som syklet i gul ledertrøye. etappen ble avsluttet med en tøff stigning opp norefjell de siste ti kilometerne på etappen. med sju kilometer igjen måtte vos gi slipp på resten av hovedfeltet. dermed ble hun hektet av i kampen om etappeseieren og sjansen på å vinne rittet sammenlagt. det utnyttet ludwig i den danske mestertrøyen. 26-åringen var aller sterkest opp norefjell og kunne juble for etappeseieren. dansken klarte å slå tyske liane lippert i avslutningen og vil kjøre i gul trøye på rittets siste etappe. rittet avsluttes søndag med en kupert etappe fra lillestrøm til halden. (ntb)

  Seiersrekken til Vos i Tour of Scandinavia brutt – Manly vant i Mysen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. august 2022 KL:18.47)
  etter tre strake etappeseirer i tour of scandinavia nådde ikke marianne vos helt opp på den fjerde etappen. alexandra manly stakk av med seieren fredag. det så ut til å gå mot en massespurt et par kilometer før mål, men vos` lagvenninne i jumbo-visma, anouska koska, stakk fra i front av hovedfeltet da et brudd var i ferd med å bli hentet inn. i avslutningen kom vos jagende bak, men hun var litt for sen til å ta igjen de seks kvinnene i front, der manly var sterkest i avslutningen. (ntb)

  Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. august 2022 KL:15.59)
  den nederlandske spurtkanonen dylan groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av arctic race of norway fredag. groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra mosjøen til brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene. coop-rytteren johan ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da andreas leknessund tettet luken opp mot torghatten. sven erik bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier. den franske cofidis-rytteren axel zingle vant torsdagens åpningsetappe, der edvald boasson hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten. rittet fortsetter lørdag med en etappe fra namsos til skallstugu i levanger, før avslutningsetappen i trondheim søndag. (ntb)

  Sykkeldronningen Vos med ny oppvisning i Sarpsborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. august 2022 KL:18.59)
  sammenlagtleder marianne vos (nederland) var best også på tredjeetappen i sykkelrittet tour of scandinavia. rytterne måtte gjennom en hard avslutning med en motbakke inne i bysentrum i sarpsborg. der var vos klart best. hun var ikke truet ved målgang. det endte med hennes tredje strake etappeseier i årets ritt. vos, som blant annet har ol-gull og tre vm-gull på cv-en, vant nylig to etapper i tour de france. (ntb/nrk)

  Vos til topps i åpningen av Tour of Scandinavia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. august 2022 KL:21.17)
  syklist marianne vos vant den første etappen av tour of scandinavia etter en jevn spurt i helsingør. nederlandske vos (jumbo-visma) vant foran megan jastrab (dsm) og shari bossuyt (canyon) i den 145 kilometer lange etappen fra københavn til helsingør. – det gikk veldig veldig fort. jeg var veldig nervøs. alle ønsker å være langt framme, men jeg er veldig glad for å kunne ta det, sa vos til tv 2 etter seieren. det norske håpet susanne andersen kom seg aldri i en god posisjon i massespurten og havnet utenfor topp ti. (ntb)

  Norsk bronse i EM-stafett – Sverige vant suverent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. august 2022 KL:11.59)
  sveriges overlegne kvinnelag tok nok en triumf på em-stafetten i orientering i estland. ankerkvinne andrine benjaminsen løp norge inn til bronse bak tsjekkia. det så småskummelt ut med tanke på norsk medalje etter to etapper, men en solid sisteetappe av benjaminsen, kombinert med en tabbe av sveitsiske simona aebersold, snudde om på situasjonen. benjaminsen passerte sveitseren mot slutten og kom i mål hele 49 sekunder foran henne. sverige hadde da for lengst avgjort stafetten. seiersavstanden ned til toer tsjekkia var på 5.10 minutter. norge var ytterligere 1.04 bak. ane dyrkorn løp åpningsetappen for norge, mens marie olaussen løp etappe to. (ntb)

  Historisk britisk sammenlagtseier i Polen rundt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. august 2022 KL:19.34)
  ineos-rytter ethan hayter (23) ble fredag den første briten i historien til å vinne etapperittet polen rundt sammenlagt. grunnlaget for sammenlagtseieren ble lagt på torsdagens 11,8 kilometer lange individuelle tempoetappe. da ble 23-åringen nummer tre. briten stakk også av med sammenlagtseieren i tour of norway i fjor. fram til begynnelsen på 2000-tallet var etapperittet preget av så å si bare polske sammenlagtvinnere. i 2005 fikk rittet verdenstour-status, og det ble raskt langt mer attraktivt for utenlandske ryttere å delta. siden den gang har stjerneryttere som peter sagan, dan martin, rafal majka, tim wellens og michal kwiatkowski alle vunnet rittet sammenlagt. årets utgave ble fredag avsluttet med en flat etappe der franske arnaud démare gikk til topps. den norske uno-x-rytteren syver wærsted var en del av det opprinnelige bruddet på etappen. (ntb)

  Abrahamsen mistet ledertrøya i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. august 2022 KL:17.24)
  colombianske sergio higuita vant den tredje etappen av sykkelrittet polen rundt mandag. norske jonas abrahamsen måtte gi fra seg ledertrøya. det var klatresterke ryttere som dominerte og gjorde opp om seieren på den 237,9 kilometer lange etappen fra krasnik til przemysl. en større gruppe kom sammen til mål, og sterkest på de siste meterne var colombianske higuita. bora-rytteren vant foran spanjolen pello bilbao og belgieren quinten hermans. idar andersen ble nordmann på etappen. uno-x-rytteren var slått av higuita med 22 sekunder. vegard stake laengen syklet i mål til en 55.-plass, slått med mer enn to minutter av teten. jonas abrahamsen sikret seg søndag ledertrøya i etapperittet i polen, men uno-x-profilen fikk ikke med utfallet å gjøre dagen derpå. dermed falt han på listene. uno-x-laget ble redusert med to mann da rasmus tiller og tobias halland johannessen ikke startet søndag.

  Annemiek van Vleuten dominerte i fjellene – syklet inn til gul trøye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. juli 2022 KL:18.21)
  annemiek van vleuten (movistar) var best på den sjuende etappen i tour de france for kvinner og tok over den gule trøya før søndagens siste etappe. nederlenderen var sterkest på fjelletappen og syklet alene i mål etter 128 kilometer fra sélestat til le markstein fellering. hun lå i et solobrudd i den siste halvdelen av etappen. triumfen førte dermed til at movistar-rytteren tok over den gule trøya fra landskvinnen marianne vos (jumbo-visma). sistnevnte ledet med ett minutt og 28 sekunder til van vleuten før lørdagens etappe. kvinnetouren avsluttes søndag med den åttende og siste etappen. da skal syklistene ut i nok en fjelletappe da kraftanstrengelsen la planche des belles filles venter. (ntb)

  Vos sterkest på dramatisk Tour-etappe – spurtkanon hardt i bakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. juli 2022 KL:16.28)
  marianne vos (jumbo-visma) stakk av med seieren på den 6. etappen i tour de france for kvinner. drøye to mil fra mål deiset lorena wiebes (dsm) i asfalten. uten den nederlandske spurtkanonen i seiersposisjon hentet sammenlagtlederen fram kjempekreftene da hun tråkket inn til seier på den 129 kilometer lange og kuperte etappen fra saint-dié-des-vosges til rosheim. fredagens etappetriumf var nederlenderens andre i kvinnenes debututgave av tour de france. wiebes, som vant både den 1. og 5. etappen, så preget ut etter uhellet i utforkjøringen. deler av sykkeldrakten var revet opp, og spurteren var tydelig forslått på høyre albue. 23-åringen var heller aldri i nærheten av å kjøre seg tilbake til hovedfeltet. i bruddet som hadde hele 14 ryttere, var uno-x representert ved britiske joscelin lowden. 34-åringen viste seg flott fram og sanket inn fem klatrepoeng i løpet av fredagens etappe. i løpet av kvinnetouren skal rytterne gjennom åtte etapper. gjennom helgen hamrer feltets klatrespesialister løs på hverandre. touren avsluttes søndag med kraftanstrengelsen opp la planche des belles filles. (ntb)

  Monstervelt i Tour de France: – Hva er det som skjer?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. juli 2022 KL:16.18)
  årets tour de france for kvinner har vært preget av over et tosifret antall velt. på dagens etappe skjedde det igjen, hvor nesten halve feltet var involvert. med 45 kilometer igjen av etappen gikk en av syklistene i hovedfeltet i bakken. det førte til en dominoeffekt i feltet og i løpet av kort tid lå en haug ryttere på baken. – hva er det som skjer? spurte tv 2-kommentator magnus aarre. – det tyder på at det er et veldig nervøst felt. dagens etappe har vært vesentlig roligere enn tidligere. når det går roligere i feltet enn tidligere er det mange som senker skuldrene og da kan man gjerne miste konsentrasjonen, forklarer tv 2-ekspert magnus drivenes til nrk. suverene lorena wiebes fra dsm tok seieren på etappen foran marianne vos.

  Sveitsiske Reusser vant tøff etappe i Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. juli 2022 KL:16.52)
  marlen reusser fra sveits var best på den svært så utfordrende fjerdeetappen i kvinnenes tour de france. den sveitsiske syklisten utnyttet sine tempoegenskaper og rykket ifra et lite hovedfelt med et par mil igjen av etappen som nok en bar bød på flere stygge velt. kvinnene var også igjennom flere partier med grusvei som skapte ekstra utfordringer for syklistene. reusser opparbeidet seg en avstand som i mål ble på 1.24 ned til alena amjaljusik, evita muzic og veronica ewers. i sammendraget er det fortsatt nederlandske marianne vos som regjerer. hun endte 1.40 bak vinneren i mål. de norske uno-x-rytterne anne dorthe ysland og mie bjørndal ottestad klarte ikke å henge med hovedfeltet inn. (ntb)

  Cecilie Uttrup Ludwig fortsatte den danske Tour de France-festen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. juli 2022 KL:16.40)
  cecilie uttrup ludwig spurtslo marianne vos på den 3. etappen av tour de france fra reims til épernay og fortsatte den danske herjingen i frankrike. etter 118 kilometer med et samlet hovedfelt sprakk det fullstendig opp den tredjekategoriserte signingen côte de mutigny 16 kilometer fra mål. en gruppe på sju ryttere kom seg først over toppen, men de ble raskt redusert til fem da cecilie uttrup ludwig og juliette labous gikk i bakken. tetgruppen ble tatt igjen av en gruppe på seks ryttere seks kilometer fra mål, hvor blant andre marinna vos i den gule ledertrøyen var med. opp den siste stigningen til mont bernon ble det en skikkelig spurt om bonussekundene, hvor den store favoritten til å vinne hele tour de france, annemiek van vleuten, falt av tetgruppen. elisa longo borghini vant sprinten om de tre bonussekundene. van vleuten kjempet seg opp til tetgruppen igjen, men var sjanseløs i spurten.

  Australsk veteran trekker seg fra Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. juli 2022 KL:10.44)
  amanda spratt står av resten av tour de france for kvinner med smerter etter en velt på den andre etappen mandag. 34-åringen har flere vm-medaljer på cv-en. spratt sykler for bikeexchange, der norske martin vestby er sportsdirektør. laget opplyser på twitter at den australske 34-åringen ikke starter tirsdagens etappe. mot slutten av mandagens etappe ble det flere massevelt, og spratt var involvert. i etterkant skulle hun gjennom undersøkelser før det skulle tas en avgjørelse om videre deltakelse i rittet. vestby forteller at spratt «heldigvis» unngikk brudd, men at smertene er for store til at hun sykler videre i tour de frances første utgave for kvinner. – vi hadde et håp i går, men dessverre er vi nå én mindre på laget. vi vil kjempe videre, sier han. spratt har både sølv og bronse fra vm på landevei. hun er også tre ganger nasjonal mester. (ntb)  Flere massevelter i kvinnenes Tour de France: – Livsfarlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. juli 2022 KL:16.09)
  i den andre etappen i kvinnenes tour de france for kvinner skjedde det flere dramatiske situasjoner, og det på bare åtte minutter. etter 29,9 kilometer igjen til mål, ramlet 5–6 ryttere i bakken i et samlet felt. det så ut til at det gikk bra med de fleste, men noen kilometer seinere oppstod det én langt mer dramatisk situasjon. i et samlet felt kjørte en av rytterne ut i grøfta, fløy av sykkelen og ut i åkeren ved siden av veien. det fikk følger for resten av feltet. neste rytter veltet og tok med seg flere i selve fallet, før én rytter til kom i svært høy hastighet bakfra og krasjet i rytterne som lå på bakken. rytteren fløy langt over de som lå på bakken. – oi, oi, oi! huffa meg, der kom det ei i stor fart. det kan umulig ha gått bra, sier tv 2s kommentator magnus aarre og fortsetter: – det er absurde bilder akkurat nå. det er noe av det verste jeg har sett på en stund. det kan potensielt være livsfarlig. – den smellen hun får bakfra er helt enorm, sier ekspert thea thorsen. flere av rytterne fikk hjelp på stedet, og det er usikkert hva omfanget av skadene er. etter enda noen flere nedlagte kilometer, skjedde det nok én velt. denne gangen veltet over ti stykker på asfalten. nederlandske marianne vos vant etappen.

  Alaphilippe bryter belgisk ritt etter koronasmitte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. juli 2022 KL:12.30)
  den franske sykkelstjernen julian alaphilippe har pådratt seg korona og må stå av tour de wallonie før den tredje etappen. det bekrefter quick-step på twitter. alaphilippe testet positivt før mandagens etappe i det belgiske femdagersrittet. 30-åringen har i flere år vært en av verdens beste syklister, men har ikke fått kjørt så mye denne sesongen etter en stygg velt i sykkelmonumentet liege-bastogne-liege i april. det gjorde at han ikke ble klar til årets tour de france. alaphilippe har seks etappeseirer i det prestisjetunge rittet og vant kampen om klatretrøyen i 2018. (ntb)

  Stjerne langer ut mot Kristoff: – Kanskje han er for gammel til å innse egne feil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. juli 2022 KL:22.41)
  australske caleb ewan mener alexander kristoff hindret han i å kunne kjempe om seieren på søndagens tour de france-etappe. nå fyrer han løs mot nordmannen. – det er irriterende når en treg spurter kommer i veien. han vet at han ikke kommer forbi de raskeste. han vet at han ødelegger for meg. det er frustrerende, sa caleb ewan til tv 2 etter søndagens etappe på champs-élysées. alexander kristoff avfeier kritikken fra den australske supersprinteren. – vi kjempet om det samme hjulet, men jeg følte at jeg var klart foran ham. jeg byttet ikke mer linje enn de andre. jeg føler at jeg gjorde en «fair» spurt, sa kristoff etter målgang. det fikk ewan til å reagere. – kanskje han er for gammel til å innse egne feil, svarte australieren. kristoff spurtet til slutt inn til en 3.-plass på etappen, mens ewan ble nummer 8. (ntb)

  Kristoff med tredjeplass på Champs-Élysées – Jonas Vingegaard vant sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. juli 2022 KL:19.47)
  alexander kristoff spurtet inn til en tredjeplass på tour de france siste etappe. på en dag der paris var farget i rødt, hvitt og gult for å hedre tour-vinner jonas vingegaard, spurtet jasper philipsen inn til etappeseier på champs-élysées. etter åtte sjarmørrunder i paris flekset philipsen sprintmusklene og vant den 21. etappen av årets tour de france på ærverdige champs-élysées. søndagens trimf er belgierens andre etappeseier i årets tour de france. den avsluttende tour de france-etappen kulminerte som ventet i massespurt i den franske hovedstaden. der var philipsen sterkest foran dylan groenewegen og alexander kristoff. med celebert dansk besøk fra kronprins frederik og statsminister mette frederiksen i den franske hovedstaden, seilet samtidig en gulkledd jonas vingegaard inn til sin første sammenlagtseier i karrieren. det er danskenes andre sammenlagtseier i tour de france noensinne. (ntb)  Laporte tok første franske etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. juli 2022 KL:17.12)
  på den 19. etappen av tour de france viste christophe laporte styrke og stakk fra hovedfeltet like før målgang. han jublet for årets første franske etappeseier. tidlig på etappen ble rittet stanset av en protest, der rytterne ble stoppet av et bluss i veien. femmannsbruddet som ble stanset av protesten fikk lov å få tilbake forspranget sitt til hovedfeltet igjen, men med 35 kilometer igjen på etappen var feltet samlet. tadej pogacar prøvde seg umiddelbart, men måtte tidlig gi opp å hente noe inn på jonas vingegaard i sammendraget. det så ut til å gå mot massespurt, men en kilometer før mål stakk laporte fra alle og vant. lørdag skal kampen om den gule ledertrøya avgjøres med en individuell tempoetappe. der er det ventet at danske vingegaard kommer til å forsvare ledelsen han har ned til pogacar og vinne tour de france for første gang. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »