Hovedsiden

Liten annonse
  Ny maktdemonstrasjon av Pogačar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogačar tok fredag sin fjerde etappeseier i årets tour de france og sin 15. totalt. etter nok en maktdemonstrasjonen leder pogačar med fem minutter og tre sekunder ned til danske jonas vingegaard sammenlagt. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. med elleve kilometer til det høyeste punktet i årets tour – cime de la bonette 2802 moh. – kjørte hjelperytterne til pogačar på, og en etter en av hjelperne til vingegaard falt av. dermed satt dansken uten lagkamerater i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål rykket pogačar fra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket, hentet jorgenson, vant etappen og økte ledelsen i sammendraget til over fem minutter før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. johannes kulset, yngstemann i feltet, ble beste nordmann på etappen på 38. plass, 24 minutter bak pogacar.

  Ny maktdemonstrasjon av Pogacar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogacar tok sin fjerde etappeseier i årets tour de france fredag. maktdemonstrasjonen gjør at pogacar nå leder med snaue fem minutter ned til danske jonas vingegaard om sammenlagtseieren. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. sammenlagtleder pogacar lå i hovedfeltet sammen med nummer to i sammendraget vingegaard nesten hele rittet. med 11 kilometer til det høyeste punkt i årets tour kjørte hjelperytterne til pogacar på, og en etter en av hjelperne til danske vingegaard falt av. dermed satt dansken alene i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål gikk pogacar ifra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket å økte ledelsen i sammendraget enda mer før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. ingen nordmenn er i mål enda.

  Stjernespurter slapp med skrekken – fortsetter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:08.08)
  den eritreiske spurtkanonen biniam girmay kom seg unna tirsdagens velt uten store skader. lederen av poengkonkurransen er klar til å fortsette tour de france. det opplyser intermarché-wantys lege simon clayes i en melding på x. – undersøkelser viser at biniam har fått noen skrammer på høyre skulder, albuen og kneet, men det er ikke noe brudd. albueskaden behøvde to sting. tross smellen er biniam klar til å fortsette rittet, opplyser clayes. girmay har selv kommet med en oppdatering i sosiale medier. – takk for alle meldinger og støtte. jeg har pådratt meg noen små skader, men alt er i orden. jeg håper å se alle i nice, skriver girmay. eritreeren har vunnet hele tre etapper i årets tour de france. 24-åringen leder spurtkonkurransen med 32 poeng på jasper philipsen, men forspranget ble betydelig redusert da philipsen vant tirsdagens etappe. det skal likevel bli svært krevende for philipsen å ta igjen girmay. ingen av de gjenværende tour de france-etappene kategoriseres som flate. på den 17. og 19. etappen kommer imidlertid de innlagte spurtene, med mulighet for 20 poeng, før de tøffeste bakkene. (ntb)

  Pogacar med maktdemonstrasjon - parkerte Vingegaard igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.21)
  alt tyder på at tadej pogacar vil vinne tour de france for tredje gang, etter at vingegaard vant tour de france i både 2022 og 2023. søndag parkerte han danske vingegaard mot slutten av den 15. etappen og vant i ensom majestet, ett minutt og åtte sekunder foran dansken. dermed leder han med over tre minutter til vingegaard før de siste seks etappene. også tobias halland johannessen fikk vist seg frem på den 15. etappen i tour de france. med god hjelp av lagkamerat magnus cort kom han seg med i bruddet på den brutale fjelletappen fra loudenvielle til plateau de beille. bruddet splittet seg i bunn av col d`agnes, hvor johannessen havnet på feil side. nordmannen var på det meste over minuttet bak, men klarte på imponerende vis å kjøre seg opp til tetgruppen på fire ryttere, som bestod av jai hindley, enric mas, richard carapaz og laurens de plus. inn i den 15,8 kilometer lange stigningen opp til plateau de beille hadde kvintetten snaut tre minutter ned til hovedfeltet, hvor det tidlig ble satt fart. jonas vingegaard angrep med elleve kilometer igjen og kjørte fra alle - bortsett fra tadej pogacar. sammen kjørte de inn bruddrytterne én etter én og det endte med en ny stjerneduell. med fem kilometer igjen angrep pogacar og fikk raskt ti sekunder, en luke som bare økte gradvis inn mot mål. johannessen kjørte bra like bak de største stjernene og kjemper om en etappeplassering blant de ti beste. tour de france avsluttes søndag 21. juli.

  Kristoff foretrukket som Uno-X-spurter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:11.47)
  det er alexander kristoff som skal prøve å vinne for uno-x dersom det blir en massespurt på mandagens tour de france-etappe inn til torino. det bekrefter daglig leder i uno-x, thor hushovd, til tv 2. før avklaringen har det vært knyttet spenning til om det var kristoff eller søren wærenskjold som skulle få lagets tillit. – begge er i form, men kristoff har bevist i det siste at han har løftet seg litt. han er bedre i år enn han var på samme tid i fjor, forklarer hushovd. – søren har ikke spurtet på en stund. da han vant belgia rundt, vant han tempoetappen og forsvarte bare ledelsen etter det. han er en stor kar, så det er en bra mann å ligge bak, for du får mye le i vinden, men han kommer til å få muligheter senere. det er allerede bestemt, og de etappene er pekt ut, fortsetter han. uno-x har fått en drømmestart på treukersrittet ettersom jonas abrahamsen har vist knallform på de to første etappene og har kjempet til seg både klatre- og poengtrøyen. mandag må han imidlertid holde seg i feltet og prøve å hjelpe kristoff å skinne. (©ntb)

  Søren Wærenskjold vant temporittet i sykkel-NM – slo Tobias Foss med ett sekund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:11.14)
  søren wærenskjold forsvarte nm-tittelen i temposykling i bodø torsdag. ringerike- og uno-x-syklisten skal senere i sommer sykle tour de france. mandalitten fikk opp tiden 34.14 på tempoen over 27 kilometer. 24-åringen var sist startende og hadde dermed alle tidene å kjøre etter. tobias foss ble nummer to, ett fattig sekund bak. foss kan selv vise til ett vm-gull og to nm-gull i tempo. han ble dessuten norgesmester på fellesstart i 2021. andreas leknessund, som vant tempogull i 2019 og 2020, endte på 3.-plass. han er ikke en del av uno-x sin tour de france-tropp. med seieren i torsdagens nm-ritt får wærenskjold bære mestertrøya under tempoetappene i årets tour de france. den første tempoen er på etappe sju, mens hele rittet avgjøres med en tempo fra monaco til nice den 21. juli. (ntb)

  Tour de France-start i Barcelona i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:11.06)
  barcelona blir vertsby for åpningsetappen i sykkelrittet tour de france om to år. det ble kunngjort av barcelonas ordfører, jaume collboni, på en pressekonferanse tirsdag formiddag. – grand départ tour de france 2026. sees i barcelona, skriver tour de france på x. touren opplyser videre at de tre første etappene skal gå i barcelonas nærområde. tour-start i 2026 er 4. juli. i årets utgave skal tour de france starte i firenze og italia. neste år er det start i lille. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »