Hovedsiden

Liten annonse
  Grønbæk trolig ferdig i Glimt: – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 43 minutter gammel - (lørdag 13. juli 2024 KL:18.58)
  tapet mot sandefjord ble trolig albert grønbæk sin siste kamp for bodø/glimt. – tiden her har vært helt fantastisk.jeg har hatt så sinnsykt mange gode opplevelser her, sier han til nrk etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – dette var nok kanskje min siste kamp for glimt. det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. tidligere i uka ble det meldt at grønbæk kan bli solgt for 170 millioner kroner til den franske klubben rennes. sandefjord rystet serieleder bodø/glimt og vant 2–1 på hjemmebane. det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. med litt hjelp fra en glimt-spiller gikk skuddet fra alexander ruud tveter i mål. før lørdagens kamp sto sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. i det 59. minuttet stanget stian kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. i 61. minutt sendte kaptein patrick berg ballen i mål etter at den var innom en sandefjord-spiller. glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa sandefjord-kaptein filip ottosson til tv 2 etter kampen. med glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. formlaget viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/glimt.

  Grønbæk ferdig i Glimt: – Kjipt at det skulle avsluttes på denne måten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 43 minutter gammel - (lørdag 13. juli 2024 KL:18.58)
  tapet mot sandefjord ble trolig albert grønbæk sin siste kamp for bodø/glimt. – tiden her har vært helt fantastisk.jeg har hatt så sinsykt mange gode opplevelser her, sier han til nrk etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. sandefjord rystet serieleder bodø/glimt og vant 2–1 på hjemmebane. det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. med litt hjelp fra en glimt-spiller gikk skuddet fra alexander ruud tveter i mål. før lørdagens kamp sto sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. i det 59. minuttet stanget stian kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. i 61. minutt sendte kaptein patrick berg ballen i mål etter at den var innom en sandefjord-spiller. glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa sandefjord-kaptein filip ottosson til tv 2 etter kampen. med glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. formlaget viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/glimt.

  Northug-statue avduket i hjembygda: – En hyllest til hele Norges skikonge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 13. juli 2024 KL:16.57)
  skikongen petter northug har blitt hyllet med en statue av seg selv i sin egen hjembygd, framverran i mosvik. statuen ble avduket lørdag klokken 16. i forkant ble det holdt et minisprintrenn for barn og en egen showsprint der northug selv deltok. statuen er laget av tore bjørn skjølsvik. – statuen er en hyllest til hele norges og hjembygdas skikonge. folkefavoritten som rocket opp langrennssporten med sine fantastiske prestasjoner, mange kommentarer og folkelige nærhet. statuen skal stå i framverran, het det i invitasjonen til avdukingen. det var i fjor høst at det ble kjent at det skulle lages en statue av northug. den tidligere tv 2-profilen og langrennsjournalisten ernst a. lersveen hadde jobbet i kulissene for å sikre finansieringen av statuen, der kostnadsrammen lå på 1 million kroner. northug har en eventyrlig langrennskarriere å se tilbake på. cv-en teller to gull, ett sølv og én bronse i ol, i tillegg til 13 gull og tre sølv i vm. han har også vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger og tour de ski i 2014/15-sesongen. og på tross av sine 38 år, har skikongen ennå ikke lagt skiene på hylla. northug er fortsatt aktiv i langløpssirkuset, men vil trolig ikke øke beholdningen sin av seire i verdenscupen fra 38.
  Bergerud forlater Kolstad etter neste sesong – drar til polsk håndball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:12.22)
  den norske landslagsmålvakten torbjørn bergerud forlater kolstad til fordel for polske wisla plocjk fra 1. juli 2025. det opplyser kolstad i egne mediekanaler. – først må jeg si har spilt sammen med noen fantastiske gutter. det er bare bra gutter her som alle unner hverandre suksess. jeg stolt og glad for at jeg har fått dele garderobe med denne gjengen, sier bergerud. bergerud har vært en sentral brikke i klubben siden 2022. han har vunnet fem titler med kolstad. (ntb)

  Pedri mister resten av EM – Kroos ber om tilgivelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:16.25)
  barcelonas midtbanejuvel pedri pådro seg en forstuelse i kneet under kvartfinalen av fotball-em mot tyskland. spanias fotballforbund opplyser om skadeomfanget i egne mediekanaler. forbundet skriver at det er en grad to forstuelse, men at midtbanejuvelen likevel vil forbli i tyskland til slutten av mesterskapet. «fotballspilleren vil forbli sammen med lagkameratene til slutten av dette mesterskapet, med fokus på em-konkurransen», heter det i meldingen. ifølge den katalanske avisen mundo deportivo vil pedri være ute i fire til seks uker og dermed miste resten av mesterskapet. det samme skriver også marca. spania vant em-kvartfinalen 2-1 mot tyskland etter scoring helt på tampen av annen ekstraomgang. få minutter ut i kampen fikk spanjolene seg en smell da toni kroos klippet ned pedri etter bare et par minutter. tyskeren slapp unna kort, mens spanjolen måtte av banen. i en lang instagram-melding der kroos takker for seg, benytter han også anledningen til å be om unnskyldning for skaden. – til slutt er det viktig for meg å si: jeg ber om tilgivelse og håper du blir snart frisk, pedri. det var ikke min intensjon å skade deg. god bedring, jeg ønsker deg alt godt. du er en fantastisk spiller, skriver kroos.

  Arsenal hentet Raya permanent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:17.31)
  david raya (28) skal være lagkamerat med martin ødegaard også i årene som kommer. den spanske keeperen skrev torsdag under på en permanent avtale med arsenal. raya ble hentet fra brentford på en låneavtale i fjor sommer. etter en strålende sesong for arsenal har klubben valgt å signere ham permanent, opplyser de på sin nettside. – det er en drøm å være her, sier raya. det er ikke kjent hvor lang kontrakten er annet enn at klubben omtaler det som en «langtidskontrakt». spanjolen fikk i alt 41 kamper for arsenal som lenge kjempet om premier league-tittelen. den gikk til slutt til manchester city. raya holdt nullen 16 ganger, noe som var mest blant pl-keeperne sist sesong. – han hadde en fantastisk sesong med oss der han vant gullhansken. han er svært talentfull, sier sportsdirektør edu om keeperen. raya ble hentet til blackburns akademi i 2012. der gikk han gradene og ble i 2019 hentet til brentford. der var han i fire år før overgangen til arsenal. (ntb)

  Kristoff sjanseløs i spurten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:17.26)
  dylan groenewegen var raskest i massespurten og gikk til topps på den sjette etappen av tour de france. alexander kristoff ble nummer ni. – jeg er veldig glad, følelsen er fantastisk, sa nederlenderen. med snaut fem mil igjen gikk det en velt, og flere uno-x-ryttere ble hindret. blant dem var jonas abrahamsen, men han fikk hjelp av johannes kulset med å komme seg tilbake i hovedfeltet. abrahamsen er en viktig hjelper for alexander kristoff i sluttfasen, men heller ikke torsdag ble det full klaff i spurten for det norsk-danske laget til tross for at de satt helt fremst med 1,5 kilometer igjen. kristoff ble onsdag nummer tre da mark cavendish tok sin 35. etappeseier i rittet. briten slo da eddy merckx` rekord. abrahamsen rykket fra og tok det eneste klatrepoenget på torsdagens etappe etter 7,5 kilometer. over toppen fikk han og axel zingle en luke på et halvminutt og forsøkte å gå i et skikkelig brudd, men dessverre for duoen fikk de aldri noe mer enn rett under ett minutts ledelse. abrahamsen har seks ned til tadej pogacar i klatrekonkurransen. uno-x-rytteren er sikret å bære den rødprikkede trøya fram til lørdagens kuperte etappe. der er det sju klatrepoeng å kjempe om. fredag skal feltet gjennom en 25,3 kilometer lang tempoetappe fra nuits-saint-georges til gevrey-chambertin. (ntb)


  Brann-spelar til tysk storklubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:14.11)
  justine kielland har signert for den tyske storklubben wolfsburg. det skriv brann kvinner på sine heimesider. – tusen takk for eit heilt fantastisk år! tida mi i brann er diverre over for denne gong, men eg har kosa meg kvar dag i bergen og blitt veldig glad i både klubben, byen og menneska. no er det tyskland som ventar for min del. det var eit vanskeleg val å forlate brann, men dette var ein mogleik eg hadde lyst til å ta og kjentes riktig for meg no, seier kielland. ho har skåra fem mål på 38 kampar, sidan overgangen til brann i fjor haust.  Formel 1: Gasly forlenget med Alpine

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:14.35)
  formel 1-laget alpine har sikret seg en langvarig kontraktsforlengelse med sin stjernefører pierre gasly (28). laget opplyser ikke hvor lang kontrakten er, men skriver på sitt nettsted at den gjelder for 2025-sesongen og videre. gasly har kjørt i formel 1 siden 2017 og er inne i sin andre sesong med alpine. han har vunnet ett løp på 140 starter i bilsporten. – jeg føler meg veldig hjemme i dette fantastiske laget. jeg nyter å være en del av både formel 1-prosjektet og av den bredere visjonen til alpine, sier franskmannen. hvem som blir hans lagkamerat i 2025, er ennå ikke kjent. esteban ocon får ikke forlenget sin kontrakt med alpine etter årets sesong. (ntb)

  Finsk landslagsspiller klar for Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:12.51)
  nea lehtola (25) har signert en kontrakt med brann ut 2026, og kommer til bergen etter sommerpausen i juli. det skriver brann på sin nettside. backen haer spilt i danske bøndby de to siste årene og er del av det finske landslaget. – jeg har to sølvmedaljer fra danmark, så nå håper at det kan bli noe gull her i norge, sier hun til klubben. sportslig leder for kvinnelaget, aleksander olsen, håper lehtola vil bli et godt tilskudd til laget: – i nea så får vi en tofotet spiller som kan spille på begge sider som back. hun har internasjonal erfaring og er en sentral spiller for det finske landslaget. en fantastisk proff i en fin alder, som også har store ambisjoner om å utvikle seg videre. dette er en spiller vi har fulgt over lengre tid, og som vi anser som det perfekte supplementet til laget nå som cecilie (redich kvamme) er ute i svangerskapspermisjon.

  Rosseli Olsen ferdig i Frölunda etter 13 sesonger – usikker på framtiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:11.47)
  mats rosseli olsen (33) får ikke forlenget kontrakten med frölunda i shl. nordmannen er fortsatt ute med en potensielt karrieretruende hodeskade. rosseli olsen pådro seg en alvorlig hjernerystelse 26. mars i fjor og har ennå ikke kommet seg tilbake i spill. frölunda velger dermed ikke å forlenge nordmannens kontrakt. det bekrefter klubben på sitt nettsted. tv 2 omtalte saken først blant norske medier. – med tanke på «rosses» status, og at han sitter på en utgående kontrakt, behøver vi som klubb å gå videre. mats har det ikke bra, og en fantastisk reise tar slutt. det er vemodig, sier frölundas sportssjef fredrik sjöström. i løpet av 13 sesonger hjalp rosseli olsen laget fra göteborg til blant annet to sm-gull (2016 og 2019), samt fire chl-titler (2016, 2017, 2019 og 2020). oslo-gutten går en uviss framtid i møte. – framtiden er, som jeg har fortalt om tidligere, ikke så lett å vite noe om, bortsett fra at det ikke blir spill i frölunda. jeg får ta plass på tribunen og heie på laget derfra i stedet. det er det eneste jeg vet sikkert akkurat nå, sier 33-åringen til klubbens nettsted. (©ntb)

  Paris-ordfører med pekefinger mot Macron før OL: – Han spolerer festen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 26. juni 2024 KL:14.47)
  paris-ordfører anne hidalgo hevder at frankrikes president emmanuel macron risikerer å spolere ol-festen etter at han nylig besluttet å utlyse nyvalg i landet. det forteller hun i et intervju med avisen quest france. – han spolerer festen ved å gjøre dette mot det franske folket. hvorfor skal vi undergrave et fantastisk øyeblikk med et valg som ble utlyst i all hast, uten å rådføre seg med noen? spør hidalgo retorisk. analytikere hevder at det er en økt risiko for protester og vold dersom det ytre høyre-partiet nasjonal samling (rn) oppnår makt i landet. de ble nylig det klart største partiet i det franske eu-valget. – det er mitt ansvar å gjøre alt for at lekene skaper harmoni og ikke vold, sier hidalgo videre. macron har selv omtalt nyvalget som en «oppklaring» og har advart det franske folk mot å stemme på de han omtaler som «ekstreme». det omfatter både rn og høyrepartiet republikanerne, som har inngått et samarbeid før valget. første runde i det franske valget starter 30. juni, mens den andre og siste finner sted 7. juli. ol i paris arrangeres mellom 26. juli og 11. august. (ntb)


  Verdensmesteren tilbake på ski etter nytt skademareritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 24. juni 2024 KL:15.26)
  alpinist maria tviberg (30) har endelig fått prøve seg på ski igjen etter den femte korsbåndskaden i karrieren. hun er motivert for å komme tilbake. – jeg har et trygt og godt apparat rundt meg, og det er fantastisk å være tilbake på ski, sier tviberg til ntb. hun prøvde seg på ski for første gang i år før helgen. mandag var hun tilbake i snø-anlegget i lørenskog. tviberg skadet seg stygt i killington i november. før jul var hun gjennom sin femte korsbåndoperasjon. – jeg visste hva jeg gikk til etter nok en korsbåndsskade, og framover er planen å øke belastningen i skikjøringen. det gir stor motivasjon i seg selv å ha ski under beina igjen, og jeg er veldig klar for å gjøre jobben som trengs for å komme tilbake 100 prosent igjen, sier tviberg. bergenseren ble verdensmester i parallellslalåm i 2023. det var første gang siden 1958 at en norsk kvinne tok individuelt vm-gull i alpint. inger bjørnbakken ble verdensmester i slalåm den gangen. (ntb)

  Ruud møter Rune til showkamper i Norge og Danmark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 24. juni 2024 KL:09.32)
  tennisstjernene casper ruud og holger rune skal møtes over to kamper i asker og københavn mot slutten av sesongen. den første kampen går i frisk askers arena 30. november. 3. desember er det klart for nytt oppgjør i københavn. et tiebreak skal avgjøre duellen om det står 1-1 etter de to kampene. – takk for utfordringen, holger. jeg gleder meg enormt til å spille foran det fantastiske norske publikummet igjen og til returoppgjøret i danmark, sier ruud i pressemeldingen. innbyrdes har ruud et stort overtak på sin danske rival. det står 6-1 i kamper mellom dem på atp-touren. – jeg er glad for at casper var den som tok utfordringen og kan ikke vente på å spille foran danske fans i københavn. jeg håper også på dansk support i norge, sånn at vi sammen kan vise hvem som er de faktiske vikingene, sier rune. (ntb)

  NHL-finalen går til kamp sju – Helt åpent etter ny Oilers-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:10.19)
  florida panthers hadde fredag nok en matchball i forsøket på å sikre sin første stanley cup, men tapte 1–5 mot edmonton. dermed avgjøres alt i kamp nummer sju. oilers hadde hjemmebanefordel i det som uansett utfall ville bli den siste kampen på canadisk is i denne nhl-sesongen. fredagens panthers-tap var første gang i årets sluttspill at panthers tapte tre kamper på rad. – jobben er ikke ferdig. det er en fantastisk historie, men du må avslutte den. alle vil glemme den om vi ikke fullfører, sa målscorer hyman etter kampen. dersom edmonton vinner i florida når den sjuende og avgjørende kampen spilles på mandag, er det første gang på over 80 år at et lag har ligget under 0–3 i finalen og likevel sikret seg stanley cup-trofeet til slutt. sist det skjedde var i 1942, da canadiske toronto maple leafs kom tilbake og vant fire kamper på rad mot detroit red wings etter å ha tapt de tre første finalekampene (©ntb)  KFUM forlenget kontrakten med treneren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:15.17)
  johannes moesgaard (40) har signert en ny avtale som gjør ham til hovedtrener i eliteserieklubben kfum ut 2027. overraskelseslaget i norsk fotball denne sesongen bekrefter kontrakten i sine kanaler torsdag. – fra min side har det alltid vært tanken og intensjonen å få dette til. jeg er på et fantastisk sted. et sted der jeg får anledning til å utvikle meg, med folk rundt meg som har tro på meg og med en sulten spillergruppe som gir alt hver eneste dag for å ta nye steg, sier moesgaard til egen arbeidsgivers nettsider. han kom til oslo-klubben som assistenttrener for jørgen isnes. da isnes dro til godset før 2023-sesongen, rykket moesgaard inn som arvtaker. foran årets sesong rykket klubben opp i eliteserien, og der har moesgaards menn virkelig imponert. plass på øvre halvdel av tabellen og kvartfinalebillett i cupen er fasiten så langt. – det har vært en sinnssyk læringskurve fra dag én. og gjennom det vi har opplevd, har jeg bare blitt sulten på mer. sulten på suksess og sulten på å utvikle klubben ytterligere, sier 40-åringen. (ntb)
  Medaljen glapp for Jæger på 200 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. – jeg synes det var veldig bra. vi håpet å kjempe om medalje, men blir du nummer fire, så kjemper du om medalje. fantastisk bra. jeg hadde aldri drømt om dette for to måneder siden, sier mor og trener unn merete lie jæger til nrk. sveitsiske mujinga kambundji vant, ett hundredel foran favoritten daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em. – hun henger ikke helt med fra starten. oppløpssiden er igjen bra, men vi må nok jobbe litt med starten her. det henger nok sammen med at det i utgangspunktet er 400 meter vi har gått for, sier treneren.  Kanskje vi heller skal krangle litt mer

  Kilde: VG Sport | Publisert: (onsdag 5. juni 2024 KL:14.32)
  det er interessant at både ledere og spillere på herrelandslaget snakker om hvor fantastisk miljøet er - det har aldri vært bedre, skal vi tro kaptein martin ødegaard. men kan det bli for snilt, for jovialt?

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »