Hovedsiden

Liten annonse
  Lysdahl tok tilbake NM-tittelen i slalåm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. april 2024 KL:13.50)
  landslagsløper kristin lysdahl tok sitt andre nm-gull i slalåm da hun på overlegent vis vant søndagens renn i hafjell. asker-jenta endte med en seiersmargin på 98 hundredeler til bianca bakke westhoff på sølvplass. landslagsvenninne thea louise stjernesund sikret bronsen. det var vanskelige forhold i søndagens norgesmesterskap i slalåm. i første omgang var det bare 38 av totalt 62 løpere som kom i mål, i tillegg til at også 13 løpere kjørte ut i finaleomgangen. det var derfor kun 25 løpere som noterte seg med en plassering. bakke westhoff hadde en ledelse på fem hundredeler ned til lysdahl etter første omgang, men en overlegen andreomgang sikret lysdahl gullet. 27-åringen vant også nm-gull i slalåm i hemsedal i 2019, i tillegg til at hun har et kombinasjonsgull fra to år tidligere.

  Stjernesund tok sitt femte NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. april 2024 KL:12.38)
  thea louise stjernesund ble norgesmester i storslalåm på hafjell lørdag. dette er hennes femte nm-gull. kristin lysdahl ledet etter første omgang, men måtte ta til takke med med sølv etter en liten feil i finaleomgangen. kajsa vickhoff lie tok bronse, hennes første nm-medalje i denne disiplinen.

  Huber vant etter kjempesvev – Johansson på 7.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:11.17)
  østerrikeren daniel huber hoppet hele 247 meter i første omgang og vant hoppernes verdenscupfinale i skiflygingsbakken i planica. det ble en severdig konkurranse med mange lange svev. robert johansson strakte seg til 239 meter i første omgang, før han slo til med 240 meter i sitt andre hopp. – det var deilig å starte sånn. jeg skulle ønske jeg hadde våget å banke nedslag, men alle knall og fall har nok gått litt til hodet på meg, sa johansson til viaplay etter det første hoppet. i finaleomgangen klarte han derimot å sette nedslag, og det løftet ham godt opp på resultatlistene. johansson ble til slutt nummer sju etter å ha levert konkurransens tredje lengste hopp. østerrikeren huber fulgte opp med 242,5 meter fra en lav avsats i annen omgang. det holdt til seier med over 40 poeng foran hjemmefavoritten domen prevc og polakken aleksander zniszczol. (ntb)


  Kvandal med suverent NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:13.23)
  eirin maria kvandal hoppet 129 meter i storbakken på lillehammer, og vant nm-gullet med en margin på 31,2 poeng. – hun er i en egen klasse, og det har hun vært de siste 14 dagene, sier nrk-ekspert anders bardal om kvandal som nylig vant raw air sammenlagt. – det er vanvittig å følge den utviklingen som kvandal har hatt gjennom hele vinteren, fortsetter bardal. kvandal hoppet med langt lavere avsats enn sine konkurrenter, i det som ble karrierens andre nm-gull i storbakken for mosjøen-utøveren. thea minyan bjørseth hoppet 127,5 meter i finaleomgangen og tok sølvet. heidi dyhre traaserud tok bronsen etter et svev på 128,5 meter i andreomgang. se nm-veka fra lillehammer direkte på nrk.

  Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:12.57)
  robert johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-nm og trodde han ble norgesmester på lillehammer. så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til johann andré forfang. – jeg legger meg paddeflat. det er min feil, sier johansson til nrk. – det er ikke noe mer komplisert enn at jeg har huska å sjekke tre av fire hopp. før det fjerde glemte jeg det. da var jeg litt for lett på vekta etter det siste hoppet, forklarer han. johansson glemte altså å sjekke vekten mellom første- og andreomgang. etter rennet viste det seg at han veide mindre enn han skulle, og dermed hadde hoppet med feil lengde på skiene. han har full forståelse for juryens avgjørelse om å diskvalifisere ham. – jeg må tørre å stå for det hvis jeg har driti meg ut og glemt å ta de slurkene med vann, sier johansson og fortsetter: – det er vel første gangen jeg har røket på en sånn smell. det er drit. hoppinga er fin, men det er sånn som ikke skal skje. det er min feil. da må man tåle å stå i det. johansson – som bor og er fra lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på johann andré forfang. forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak johansson. etter at sistnevnte ble disket, endte forfang likevel opp som gullvinner. benjamin østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første nm-medalje. etter de to diskvalifiseringene hoppet marius lindvik og robin pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. se nm-veka fra lillehammer direkte på nrk. til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i planica for de mannlige hopperne.

  Johansson disket fra NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:12.57)
  robert johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-nm og trodde han ble norgesmester på lillehammer. så ble 33-åringen disket på vekt, og gullet gikk derfor til johann andré forfang. johansson – som bor og er fra lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på johann andré forfang. forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak johansson. etter at sistnevnte ble disket, endte forfang likevel opp som gullvinner. benjamin østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket på vekt og mistet sin første nm-medalje. etter de to diskvalifiseringene hoppet marius lindvik og robin pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. se nm-veka fra lillehammer direkte på nrk. til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i planica for de mannlige hopperne.

  Johansson tok NM-gull på hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:12.57)
  robert johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-nm og ble norgesmester på lillehammer. det var 33-åringens andre nm-gull i karrieren johansson – som er fra lillehammer – vant 3,1 poeng foran johann andré forfang og 22,5 foran benjamin østvold. for sistnevnte var det hans første nm-medalje. se nm-veka fra lillehammer direkte på nrk.


  Haugan leder verdenscupfinalen i slalåm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:11.30)
  timon haugan kan ta sin første individuelle verdenscupseier i sesongavslutningen i slalåm. han er i føringen etter første omgang i saalbach. mannen fra oppdal leder med 15 hundredels sekund på tyskeren linus strasser, mens det er 50/100 til loïc meillard fra sveits på tredjeplass. haugan har tre 2.-plasser som individuelle toppresultater i verdenscupen. alle har kommet i slalåm. skulle han vinne i østerrike, redder han norsk herrealpint fra å gå en hel verdenscupsesong uten seier. en slik uønsket rekke har ikke norge hatt siden 1987/88. henrik kristoffersen er nest best av de norske slalåmkjørerne i verdenscupfinalen. han ligger på 7.-plass og er 1,26 sekunder bak haugan. atle lie mcgrath er nummer elleve (+2,22), mens alexander steen olsen (+3,83) innehar 21.-plassen. finaleomgangen starter klokken 13.30. (©ntb)  Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingsseier i Vikersund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:11.03)
  eirin maria kvandal (22) sikret raw air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i vikersund. mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på silje opseth etter første omgang. det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. hun vant rennet med seks poeng til opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. – jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. hjertet pumper fortsatt ganske greit etter det siste hoppet. nå gleder jeg meg bare til neste år. det er forferdelig at vi må vente så lenge til neste gang, sa kvandal til nrk etter triumfen. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren eva pinkelnig i raw air-sammendraget før finaleomgangen. tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i vikersund. (ntb)

  Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingssseier i Vikersund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:11.03)
  eirin maria kvandal (22) sikret raw air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i vikersund. mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på silje opseth etter første omgang. det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. hun vant rennet med seks poeng til opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren eva pinkelnig i raw air-sammendraget før finaleomgangen. tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i vikersund. (ntb)

  Superomgang av de norske alpinkvinnene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:09.50)
  norge preger verdenscupavslutningen i storslalåm med tre kvinner blant de fem beste etter 1.-omgangen i saalbach. den sterke laginnsatsen gjør at norge har gode pallmuligheter. thea stjernesund var nest raskest i den østerrikske traseen og er 48/100 sekund bak ledende federica brignone fra italia. to hakk bak følger mina fürst holtmann. bærum-alpinisten ble nummer to i lørdagens slalåmfinale, og hun øyner nok en topplassering etter å ha lagt seg inn på 4.-plassen. det skiller 98 hundredeler til toppen. ragnhild mowinckel henger også med i karrierens siste verdenscuprenn i storslalåm. moldenseren tapte mye fra første til andre mellomtid, men hevet seg inn mot mål. hun er nummer fem og bak med 1,31 sekunder. finaleomgangen starter klokken 12. (ntb)


  Odermatt nærmer seg Stenmark-rekord - Kristoffersen rådvill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:09.43)
  marco odermatt har vært verdens soleklart beste alpinist denne sesongen. før lørdagens storslalåmrenn i verdenscupavslutningen i saalbach sto han med tolv av tolv mulige seirer i storslåm i vinter. med seier hadde han dermed muligheten til å gjøre som ingemar stenmark, som vant samtlige ti storslalåmrenn i 1978-1979-sesongen. stenmark vant over tre sesonger også 14 verdenscuprenn i storslalåm på rad, en rekord odermatt eventuelt må jakte videre på neste sesong. i lørdagens førsteomgang var odermatt best og leder fire tideler foran landsmannen löic meillard. de to var henholdsvis startnummer to og én, i en løype hvor forholdene tidlig var med på å skape store differanser. alexander steen olsen, med startnummer syv, er nummer tre, 1,39 bak odermatt. – det er jo forhold i dag som gjør at det er fordel å starte først selvfølgelig. det var litt vanskelig å få like høy hastighet som odermatt og löic, sier steen olsen. atle lie mcgrath (+2,02) ligger på sjetteplass, henrik kristoffersen (+2,24) på niendeplass og timon haugan (+3,30) ligger på 17. plass. – jeg vet ikke helt for å være ærlig, sier kristoffersen om egen kjøring. finaleomgangen starter 12.00 og sendes på nrk1.

  Eirin Maria Kvandal slått i Granåsen – men økte ledelsen i Raw Air

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:19.47)
  eirin maria kvandal måtte se nika prevc ta seieren i onsdagens raw air-renn i granåsen. annenplassen sørger likevel for at ledelsen i sammendraget øker. kvandal ledet etter 1. omgang, men det skilte bare 0,8 poeng ned til prevc. i finaleomgangen leverte sloveneren bedre og tok seieren. kvandal hadde før onsdagens konkurranse vunnet fem strake raw air-renn der kvalifiseringer telles med. østerrikske eva pinkelnig er nærmest kvandal i sammendraget, men havnet bak den norske profilen i rennet. dermed økte kvandal ledelsen med pallplassen. (ntb)

  Forfang falt i Trondheim – østerrikerne dominerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:17.39)
  det ble østerriksk dominans i trondheim onsdag. lederen av raw air, østerrikske stefan kraft, vant rennet foran tre landsmenn. johann andré forfang, som var nummer to i sammendraget før rennet, lå an til å levere et mesterlig hopp. tromsøværingen hoppet onsdagens lengste hopp på 139 meter. én meter fra fallgrensa falt forfang, og dermed ble ikke hoppet stående. – nei, det er vanvittig surt. jeg hadde en veldig god følelse før hoppet og trodde jeg skulle hoppe lang, og det gjør jeg. det er en vanskelig utgjøring her, vanskelig og glatt, sier han til nrk. 28-åringen forsvant han nedover resultatlista, og endte på en åttendeplass i finaleomgangen. dermed ble han forbipassert av østerrikske daniel huber i raw air-sammendraget, og ligger nå på en tredjeplass der. – jeg prøver å ikke dykke så dypt i det, og fokusere framover, sier forfang. forfangs lagkamerat marius lindvik sier til nrk at forholdene var litt vanskelige. videre sier han at det går bra med forfang etter fallet. – han slo brystkassa si i fallet, men det skal gå bra med han, sier lindvik. sistnevnte endte på en delt niendeplass med slovenske anze lanisek. tyske philipp raimund falt i likhet med forfang. raw air-konkurransen avsluttes med skiflygning i vikersund til helgen.

  Forfang falt i Trondheim – da østerrikerne dominerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:17.39)
  det ble østerrikske dominans i trondheim onsdag. lederen av raw air, østerrikske stefan kraft vant rennet foran tre landsmenn. johann andré forfang ligger som nummer to i sammendraget lå an til å levere en mesterlig hopp, men falt like etter landingen. hadde tromsøværingen holdt seg på beina litt til, hadde hoppet blitt stående, men forfang falt kun én meter fra fallgrensa. dermed ramlet han nedover resultatlista, og endte på en åttendeplass i finaleomgangen. hadde 28-åringen leverte ettermiddagens lengste hopp, men på grunn av fallet ble stilpoengene dårlige. forfangs lagkamerat marius lindvik sier til nrk at forholdene var litt vanskelige, men at de visste om det på forhånd. videre sier han at det går bra med forfang etter fallet. – han slo brystkassa si i fallet, men det skal gå bra med han, sier lindvik. sistnevnte endte på en delt niendeplass med slovenske anze lanisek. tyske philipp raimund hadde et lignende fall som forfang.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »