Hovedsiden

Liten annonse
  Dramatisk nestenulykke for Uno-X: – Livsfarlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:17.45)
  det var nesten for alexander kristoff, men det holdt ikke i spurten. han var nemlig blant dem som kjempet om etappeseieren på oppløpet, men det var spurtkanonen jasper philipsen som var sterkest på den 16. tour de france-etappen i nimes. uno-x-veteranen ble til slutt nummer tre. – alt i alt gjorde rasmus (tiller) og søren (wærenskjold) en god jobb for å holde meg foran. jeg fikk en fin reise inn og følte jeg hadde noe å kjempe med, sier kristoff til tv 2 etter etappen. det ble etter hvert dramatisk for et par uno-x-ryttere. først punkterte søren wærenskjold med drøye 30 kilometer igjen. kort tid etter fikk johannes kulset også trøbbel da han mistet kontrollen og veltet. da han var på sykkelen igjen var wærenskjold nære på å kjøre ned sin lagkamerat. problemene stoppet ikke der. for da uno-x-bilen som bistod kulset skulle kjøre gjennom en rundkjøring, gikk det nesten galt. bilen kjørte feil og var svært nære på å kollidere med en annen uno-x-bil som faktisk kjørte riktig. tv 2-ekspert dag otto lauritzen var svært kritisk til hendelsen. – er det mulig? hva er det for noe? det var faktisk veldig skummelt, kommenterte lauritzen. – det er sånn som ikke skal skje. det er livsfarlig, sa han videre. kulset selv forklarer hendelsen slik: – først tenkte jeg «hva er det han tullingen driver med?». men så var det min bil som kjørte feil. det var en skummel situasjon, sier kulset. – bildene ser nok litt annerledes ut. vi hadde god kontroll på hverandre. men bortsett fra det kjører vi inn i en rundkjøring der bilen ikke kan bremse. vi kjørte egentlig feil begge to, sier sportsdirektør stig kristiansen til tv 2. fremover vil det være kupert eller fjelletapper og dermed er det på papiret ingen muligheter for etappeseire for spurterne igjen.

  Kristoff nær seier i dramatisk massespurt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:17.45)
  det var nesten for alexander kristoff, men det holdt ikke i spurten. han var nemlig balnt dem som kjempet om etappeseieren på oppløpet, men det var spurtkanonen jasper philipsen som var sterkest. uno-x-veteranen ble til slutt nummer tre. – alt i alt gjorde rasmus (tiller) og søren (wærenskjold) en god jobb for å holde meg foran. jeg fikk en fin reise inn og følte jeg hadde noe å kjempe med, sier kristoff til tv 2 etter etappen. det ble etter hvert dramatisk for et par uno-x-ryttere. først punkterte søren wærenskjold med drøye 30 kilometer igjen. kort tid etter fikk johannes kulset også trøbbel da han mistet kontrollen og veltet. da han var på sykkelen igjen var wærenskjold nære på å kjøre ned sin lagkamerat. problemene stoppet ikke der. for da uno-x-bilen som bistod kulset skulle kjøre gjennom en rundkjøring, gikk det nesten galt. bilen kjørte feil og var svært nære på å kollidere med en annen uno-x-bil som faktisk kjørte riktig. – jeg har aldri sett det før, sa sykkelekspert mads kaggestad om nestenulykken. – er det mulig? hva er det for noe? det var faktisk veldig skummelt, kommenterte tv 2s dag otto lauritzen. wærenskjold hadde få problemer med å hente inn hovedfeltet etter punkteringen. det samme gjaldt kulset. det var duket for en siste flate etappe i tour de france, der nettopp kristoff var pekt ut som uno-x sin utvalgte for den 16. etappen. forrige gang han vant i nimes var for ti år siden. fremover vil det være kupert eller fjelletapper og dermed er det på papiret ingen muligheter for etappeseire for spurterne igjen.

  Pogacar med maktdemonstrasjon - parkerte Vingegaard igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.21)
  alt tyder på at tadej pogacar vil vinne tour de france for tredje gang, etter at vingegaard vant tour de france i både 2022 og 2023. søndag parkerte han danske vingegaard mot slutten av den 15. etappen og vant i ensom majestet, ett minutt og åtte sekunder foran dansken. dermed leder han med over tre minutter til vingegaard før de siste seks etappene. også tobias halland johannessen fikk vist seg frem på den 15. etappen i tour de france. med god hjelp av lagkamerat magnus cort kom han seg med i bruddet på den brutale fjelletappen fra loudenvielle til plateau de beille. bruddet splittet seg i bunn av col d`agnes, hvor johannessen havnet på feil side. nordmannen var på det meste over minuttet bak, men klarte på imponerende vis å kjøre seg opp til tetgruppen på fire ryttere, som bestod av jai hindley, enric mas, richard carapaz og laurens de plus. inn i den 15,8 kilometer lange stigningen opp til plateau de beille hadde kvintetten snaut tre minutter ned til hovedfeltet, hvor det tidlig ble satt fart. jonas vingegaard angrep med elleve kilometer igjen og kjørte fra alle - bortsett fra tadej pogacar. sammen kjørte de inn bruddrytterne én etter én og det endte med en ny stjerneduell. med fem kilometer igjen angrep pogacar og fikk raskt ti sekunder, en luke som bare økte gradvis inn mot mål. johannessen kjørte bra like bak de største stjernene og kjemper om en etappeplassering blant de ti beste. tour de france avsluttes søndag 21. juli.

  Britisk stjerne ferdig i Tour de France – har symptomer på korona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:11.53)
  tom pidcock kjenner på sykdom og har blitt nødt til å trekke seg fra tour de france. det opplyser britens ineos-lag på x før starten på den 14. etappen lørdag. – han er skuffet over ikke å få være med videre. tom kjenner på symptomer på korona og reiser nå hjem for å bli frisk, heter det i meldingen. pidcock ble nummer to på den niende etappen i årets tour de france. tidligere i rittet har danske michael mørkøv stått av grunnet positiv koronatest. lørdag og søndag venter svært tøffe fjelletapper. (©ntb)


  Pengedryss for Uno-X i Tour de France – kun tre lag har tråkket inn mer premiepenger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:12.55)
  et offensivt uno-x-mannskap har innkassert 285.000 kroner i premiepenger før den 10. etappen av tour de france. det er mer enn 18 av de øvrige 21 lagene. en oversikt fra tour de france-arrangør aso viser at det bare er intermarché-wanty, uae og dsm som har tjent mer enn uno-x før starten på den andre rittuka. særlig jonas abrahamsen har gjort sakene sine bra for uno-x, i det som er lagets andre deltakelse i verdens største sykkelritt. 28-åringen fra skien er leder av klatrekonkurransen, og på den 2. etappen tråkket han inn til en sterk annenplass. det alene ga 5500 euro (63.000 kroner), og er mer enn både decathlon-ag2r og bahrain-victorious har tjent til sammen. alexander kristoff bidro med 2800 euro (32.000 kroner) i uno-x-banken da han ble nummer tre på den 5. etappen. i fjor endte uno-x-laget opp med til sammen 42.120 euro i premiepenger. da var tobias halland johannessen høyt oppe på resultatlistene på flere fjelletapper. (ntb)

  Visma-sjefen fullroser Vingegaard etter sterk Tour de France-start: – Vi var meget bekymret for ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:07.32)
  en hel sykkelverden holdt pusten da jonas vingegaard krasjet stygt i baskerland rundt i april. før årets første fjelletappe i tour de france hylles dansken av egen sjef. allerede på den 2. etappen ble 27-åringen utfordret av slovenske tadej pogacar på vei opp den siste tøffe stigningen. den doble tour de france-vinneren holdt tritt med rivalen, til stor glede for visma-sjef richard plugge. – det at han har klart å komme tilbake til dette nivået i tour de france er en stor prestasjon. de to første dagene var utrolige, og det gir både ham og laget mye selvtillit, sier plugge. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag, var det hans første ritt siden 4. april. – først og fremst var jeg glad for at han i det hele tatt kom til start. vi var meget bekymret for ham da han lå på bakken i april, sier visma-sjefen. han lot seg særlig imponere av hvordan vingegaard kjørte ned fra san luca-stigningen. – han er fortsatt en av de beste utforkjørerne i verden. han viste at velten ikke har blitt et problem for ham. tirsdag venter en 139,6 kilometer lang fjelletappe fra pinerolo til valloire. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »