Hovedsiden

Liten annonse
  Priskutt for VM-håndball ga «stor interesse» – NHF slipper ikke salgstallene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 4. desember 2023 KL:14.17)
  norges håndballforbunds billettgrep for å fylle vm-hallen i trondheim ser ut til å gi uttelling, men nhf oppgir ikke hvor mange adgangstegn som er solgt. det var i forrige uke at billetter til første mellomrundekveld (med norge i én av tre kamper), ble lagt ut kraftig rabattert etter tregt salg. – det har vært en veldig stor interesse for billetter til onsdag etter at vi lanserte adventstilbudet. vi ser også at det hver eneste dag forsvinner seter fra salkartene på de tre andre kampdagene (ikke inkludert i priskuttet) i trondheim, sier prosjektleder kia haftorn otnes til ntb. – vi oppgir ikke eksakte tall før det er fullt eller ferdigspilt, og det er det ikke ennå, men som salkartene viser, er flere av feltene på tribunen nå fylt opp alle fire dager. tilskuerkapasiteten i trondheim spektrum er vel 8000. (©ntb)

  Tviberg åpner opp om skaden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 4. desember 2023 KL:12.35)
  maria tviberg pådro seg en alvorlig kneskade etter et uhell i storslalåmrennet i killington forrige helg. først ble det meldt at skaden var alvorlig, men at hun skulle tilbake til norge for flere undersøkelser. i et instagram-innlegg åpner nå tviberg opp om skrekkskaden og hva som vil skjer fremover. – jeg har to brudd, ett i kneet og ett i tibia (skinnebeinet), pluss to større blåmerker på skjelettet, meniskroten er borte og jeg må sette den på plass igjen, skriver hun. i samme innlegg skriver tviberg at hun må gjøre en rekonstruksjon av korsbåndet for å stabilisere kneet slik at menisken blir 100 prosent igjen. videre skriver hun at hun er klar for kjempe seg tilbake og vet hva hun må gjøre det neste halve året.


  Målkalas da Liverpool tok sesongens syvende strake seier på Anfield

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:17.05)
  en førsteomgang med fire scoringer og uavgjort til pause, ble fulgt opp av tre nye scoringer og en sen avgjørelse av liverpool i en fartsfylt affære på anfield. 20 minutter ut i kampen tok liverpool ledelsen etter en frispark-perle fra trent alexander-arnold. repriser viste at det var fulham-keeper bernd leno som var sist på ballen, da ballen spratt fra tverrliggeren og i lenos rygg. det tok kun fire minutter før tidligere liverpool-spiller harry wilson utlignet for fulham på det som var bortelagets første sjanse i kampen. liverpool svarte med nok en perlescoring. denne gangen var det alexis mac allister som fyrte av fra langt hold – rett i krysset. men igjen holdt ikke ledelsen i mer enn noen få minutter. for seks minutter på overtid av førsteomgang utlignet kenny tete igjen da han forlenget et skudd fra joão palhinha. scoringen ble først annullert for offside, men var brøt inn og godkjente målet. liverpool måtte klare seg uten førstekeeper alisson i søndagens oppgjør. brasilianeren ble skadet i forrige kamp mot manchester city. det var derfor caoimhin kelleher som voktet buret for hjemmelaget. liverpool tok tak i kampen fra start i andreomgang. darwin núñez var nære ved å sende liverpool i ledelsen på ny med et skudd i tverrliggeren 53. minutter ut i kampen. hjemmelaget fortsatte trykket også utover i omgangen, og både núñez og luis díaz bommet på hver sin store mulighet, begge satt opp av mohamed salah. fulham var farlig frempå på noen kontringer, og etter 80. minutter satt 3-2 scoringen for bortelaget. innbytter tom cairney lempet ballen på tvers av feltet og på bakre stolpe dukket bobby reid opp med en heading i mål. det var kveldens femte scoring, men målfesten var langt ifra over. først utlignet wataru endo med en ny kunstscoring i krysset, før trent alexander-arnold fullførte kveldens målkalas med en volley fra 17 meter forbi leno. dermed stod det 4-3 til hjemmelaget. flere scoringer ble det ikke på anfield. liverpool tok med det sin syvende strake hjemmeseier denne sesongen. de befinner seg på 2. plass på tabellen med 31 poeng. gjestene står med 15 poeng på en 14. plass etter 14 kamper.

  Kristiansund klar for playoff-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:15.55)
  kristiansund er ett steg unna en retur til eliteserien. søndag sikret de plass i playoff-finalen etter en 4-2-seier over kongsvinger. oskar sivertsen, benjamin stokke og marius broholm (to) scoret målene for kbk. martin hellan og martin hoel andersen scoret det som til slutt bare ble to trøstemål for kongsvinger. kristiansund rykket ned fra eliteserien forrige sesong, men er nå nære en retur. playoff-finalen spilles over to kamper, 6. og 10. desember, mot laget som ender på 14. plass i eliteserien. vålerenga, stabæk og haugesund kan alle havne på 14. plassen som gir playoff. alt avgjøres når den siste serierunden sparkes i gang klokken 17.00.


  Lyn rykket opp til 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:16.53)
  etter to strake opprykk, er lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år. med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på nadderud tidligere i uken, hadde lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot hødd i ålesund. der endte det 2-1 til lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. da tok det fullstendig av i ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med lyn-spillerne. for lyn-trener jan halvor halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. den tidligere bodø/glimt-, fredrikstad- og bryne-treneren tok over lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk. forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. sesongen før rykket de ned fra eliteserien. i lørdagens kamp sendte ole breistøl lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før syver skeide utlignet drøye fem minutter før pause. tre minutter før slutt fjernet henrik elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.


  Sjakhtar tok ny CL-skalp i Hamburg – kjemper om avansement

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:21.06)
  sjakhtar donetsk tok en ny skalp på sin «hjemmebane» i hamburg da royal antwerp ble slått 1-0. den ukrainske klubben kan gå videre i mesterligaen. midtstopper mykola matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn et frispark fra oleksandr zubkov. målet ble kampens eneste. den ukrainske klubben slo barcelona 1-0 på samme bane i forrige runde og har nå holdt nullen i over 200 mesterligaminutter. laget er allerede garantert europacupspill etter nyttår, ettersom royal antwerp med sitt femte strake tap er dømt til sisteplass. etter kampslutt kokte det over for noen av spillerne. det oppstå håndgemeng, og gjestenes arbnor muja ble utvist med sitt andre gule kort. sjakhtar er oppe i ni poeng, like mange som barcelona og porto før de to sistnevnte møtes senere tirsdag kveld. sjakhtar gjester porto i siste runde. da avgjøres det om det blir spill i mesterligaen eller europaligaen på nyåret. (ntb)

  Tiril Udnes Weng ikke med til Gällivare - her er uttakene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:12.23)
  skiforbundet langrenn har tatt ut 13 løpere, hvorav seks kvinner og syv menn, til verdenscup i svenske gällivare 2.–3. desember. i gällivare skal både kvinner og menn gå 10 km fri teknikk lørdag og 4 x 7,5 km stafett søndag. stafettlagene tas ut etter konkurransene lørdag. kvinnene som er tatt ut er: margrethe bergane, kristin austgulen fosnæs, anne kjersti kalvå, astrid øyre slind, heidi weng og lotta udnes weng. tiril udnes weng er fremdeles utelatt fra troppen etter et lengre sykefravær. de mannlige utøverne er: harald østberg amundsen, iver tildheim andersen, pål golberg, jan thomas jenssen, simen hegstad krüger, martin løwstrøm nyenget og didrik tønseth. etter verdenscup åpningen i finske ruka forrige helg annonserte johannes høsflot klæbo at han ikke kom til å stille til start i gällivare. han skulle istedenfor reise hjem og trene, og sa han ikke visste helt når han var tilbake.

  Everton-supporterne med klar beskjed etter poengtrekk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.41)
  evertons hjemmebane lyste opp i rødt like før avspark mot manchester united. så og si samtlige tilskuere holdt nemlig opp plakater med premier league-logoen og ordet «korrupt». protesten mot ligaen kommer etter at everton i forrige uke ble trukket ti poeng for ett økonomisk regelbrudd. søndagens kamp er den første everton spiller etter at dommen kom. supporterne til liverpool-klubben fikk imidlertid inn en protest lørdag også, da et banner med samme korrupt-budskap ble fløyet over manchester citys hjemmebane. da selve kampen kom i gang, tok det bare to minutter før gjestene tok ledelsen. og det på nydelig vis, da argentinske alejandro garnacho brassesparket ballen i det lengste hjørnet.  Vipps-rekord på Black Friday

  Kilde: E24 | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:08.24)
  aldri før har nordmenn handlet så mye med vipps på netthandel som på black friday. nordmenn handlet for ti prosent mer enn ved forrige døgnrekord.
  Jon-Hermann Hegg vant sin første medalje i en World Cup-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.45)
  jon-hermann hegg har vunnet sin aller første medalje i en world cup-finale. fredag ble han nummer tre på ol-øvelsen 50 meter match i doha i qatar. – jeg håpet på medalje. jeg vet at teknikken min er god nok, og jeg hadde en god plan for denne verdenscupen, sier hegg til ntb. – når det ikke er så mye press, går det bra på stående. står det mye på spill, blir det mye spenning i beina. det er vanskelig å kontrollere, men i dag gikk det ganske bra, la han til. med 590 poeng i kvalifiseringen ble han nummer fire og tok ett steg opp på resultatlisten i finalen. hegg skjøt gnistrende på knestående i finalen og lå foran skjema til verdensrekord med 157,0 poeng på sine 15 skudd. så slet han litt mer på liggende og falt ned til 3. plass før de avgjørende skuddene i stående. der fikk han en trang start med to niere og var helt nede på delt 6. plass før han tok fart og skjøt seg oppover listene til en 3. plass. franske lucas kryzs vant foran kinesiske yukun liu. jon-hermann hegg er tredje norske skytter i historien til å klatre opp på pallen på 50 meter match i en world cup-finale. ole-kristian bryhn vant vår forrige medalje i denne øvelsen for ni år siden. (ntb/nrk)


  Maja Dahlqvist og Lotta Udnes Weng røk i prologen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.19)
  verdenscupen i langrenn åpnet i ruka fredag med sprintprolog for kvinnene. vinneren av forrige sesongs sprintverdenscup, svenske maja dahlqvist, ble nummer 34 og røk overraskende ut av prologen etter å ha kommet utenfor topp 30. dahlqvist har slitt med sykdom i oppkjøringen. det samme gjorde lotta udnes weng, som gikk bra på beitostølen forrige helg, og som neppe er fornøyd med å ryke før kvartfinalene. hun endte på en 36. plass. – det var en mørk dag for meg i dag. planen var å være i form denne helgen. skiene var greie, men det var mye snø og «lurefeste». det gikk for sakte, sa udnes weng til nrk etter rennet. kristine stavås skistad kom seg enkelt videre, mens ane appelkvist stenseth ble beste norske på en syvendeplass. anna svendsen (21), mathilde myhrvold (23) og ingrid andrea gulbrandsen (26) er også klare for finalen. jasmi joensuu vant prologen, etterfulgt av jonna sundling og emma ribom. svenskene hadde hele seks utøvere topp 15.

  Haaland tilbake på City-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:22.06)
  erling braut haaland er tilbake på trening med manchester city etter skaden han pådro seg mot færøyene, og som kostet ham landskampen mot skottland. på ett av bildene er haaland, med overtrekkstrøye brukt i forbindelse med formasjonstrening eller internkamp, i samtale med manager pep guardiola. i en av bildetekstene på klubbens nettsted står det at haaland testes («put through his paces») foran liverpool-kampen. manchester city spiller hjemme mot liverpool i premier league lørdag ettermiddag. haaland skadet ankelen da han tråkket feil i forsøk på å nå et innlegg foran åpent mål i sluttminuttene av 2-0-seieren over færøyene på ullevaal forrige torsdag. han ble ikke vurdert som kampklar til kampen mot skottland tre dager senere og reiste ikke med laget til glasgow. (ntb)

  Aftonbladet: Sverige skal i møte med Høgmo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:20.56)
  ifølge svenske aftonbladet skal det svenske fotballforbundet i møter med per mathias høgmo om den ledige landslagsjobben. nordmannen skal være en av flere kandidater som er aktuell til å overta etter janne andersson. han takket for seg under forrige landslagssamling etter flere år i sjefsstolen. høgmo har hatt formidabel suksess med häcken etter at han overtok treneransvaret sommeren 2021. året etter ledet han klubbens til historiens første ligagull. fra 2013 til 2016 var høgmo norsk landslagssjef, men mislykkes som flere av sine forfølgere og alle sine etterfølgere å ta norge til mesterskap. aftonbladet melder at det svenske forbundet allerede har hatt møter med tony gustavsson. jimmy thelin skal også være én av tre kandidater til jobben, ifølge avisen.

  Schjerve og Ruud til slopestylefinale i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:17.36)
  sebastian schjerve og birk ruud blir norske deltakere i fredagens slopestylefinale i verdenscupen friski i østerrikske stubai. de ble nummer tre og fire i sitt kvalifiseringsheat torsdag. de fire andre nordmennene ble slått ut. de åtte beste i hvert heat tok seg til finale. ulrik samnøy ble nummer 27 i samme heat, mens vebjørn gråberg, tevje skaug og tormod frostad ble henholdsvis nummer 12, 13 og 17 i det andre heatet. schjerve fikk 87,75 poeng for sitt beste forsøk, ruud 84,00 for sitt beste. det var femte og delt sjuende beste poengsum i hele kvalifiseringen. beste score fikk canadiske evan mceachran med 93,00. ruud er regjerende verdenscupvinner. sandra eie skulle vært norsk deltaker i kvinnenes kvalifisering, men hun kom ikke til start. forrige sesongs verdenscupvinner johanne killi la nylig opp. fredag stiller 16 menn og åtte kvinner opp i finalene. det skulle egentlig vært kvalifisering fredag og finaler lørdag, men programmet ble framskutt en dag på grunn av værmeldingen. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »