Hovedsiden

Liten annonse


  Fifa starter etterforskning etter rasismeanklager mot det argentinske landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:10.18)
  deler av det argentinske fotballandslaget ble anklaget for rasisme etter copa america-triumfen. det internasjonale fotballforbundet (fifa) etterforsker saken. det melder nyhetsbyrået afp. det var chelsea-spiller enzo fernández som delte en direktesendt video på instagram. der skal flere av de argentinske copa america-vinnerne ha kommet med rasistiske og diskriminerende ytringer mot franske spillere. ifølge tv 2 skal de ha sunget «de spiller for frankrike, men de er alle fra angola». sangen stammer fra vm i qatar i 2022. chelsea opplyser i en pressemelding onsdag formiddag at de har satt i gang en intern disiplinærprosedyre. de skriver at de «finner alle former for diskriminerende oppførsel fullstendig uakseptabel». frankrikes fotballforbund (fff) reagerte sterkt på hendelsen og meldte at de hadde henvendt seg til fifa for en kommentar. (ntb)

  norsk forsker om england-straffene i em: – nærmer seg perfeksjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:12.32)
  Bukayo Saka og England hylles av sportspsykolog Geir Jordet etter lagets straffeseier over Sveits i EMs kvartfinale. Jordet er professor ved Norges idrettshøgskole og har i flere år forsket på og analysert straffesparkkonkurranser. På sin X-konto legger han ofte ut sine analyser med forklaringer for hvorfor lag lykkes eller ikke. England er ikke kjent for å være sterk i straffesparkkonkurranser, men tok seg videre ved å slå Svetis i kvartfinalen. Jordet mener engelskmennenes taktikk var svært god. – En straffesparkkonkurranse er en stor laghendelse, og forberedelsene starter mange år i forveien. England har jobbet med dette i åtte år, og vi så mot Sveits at de nærmer seg perfeksjon for hvordan å avvikle en straffesparkkonkurranse, sier han til Frankfurter Allgemeine Zeitung. England tapte EM-finalen for tre år siden på straffespark. Den gang bommet tre spillere, blant dem Bukayo Saka, som ble utsatt for rasisme i etterkant. Mot Sveits scoret Saka og fire andre for England, mens keeper Jordan Pickford reddet én gang. – Jeg er full av beundring for Saka. Ikke bare bommet han på det avgjørende sparket i 2021, men konsekvensene var forferdelige. Bare 19 år gammel ble han et offer for rasisme. Nå kan jeg ikke tenke på en spiller som har en mer bestemt straffeprosess enn ham, sier Jordet. England møter Nederland til semifinale onsdag. Tirsdag kveld spiller Spania og Frankrike om finaleplass. (NTB)

  Schumacher-familiens utpressingssak - familiens tidligere sikkerhetsvakt arrestert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:14.42)
  tysk politi har arrestert en tidligere sikkerhetsvakt for familien til formel 1-legenden michael schumacher i forbindelse med en pågående utpressingssak. det kunngjorde den tyske påtalemyndigheten fredag ettermiddag. den mistenkte 52-åringen skal være medskyldig til to menn som allerede er i varetekt, og han ble torsdag arrestert i byen wülfrath. et stort volum av bevis ble også sikret, sier statsadvokat wolf-tilman baumert. mannen blir beskrevet som den mulige hjernen bak utpressingssaken. i slutten av juni arresterte etterforskerne to mistenkte utpressere, en 53-åring og hans 30 år gamle sønn, som allerede er på prøvetid i en annen sak. ifølge statsadvokaten hadde de private bilder av schumacher-familien. etterforskningen av hvordan de to mennene hadde fått tak i bildene, som dokumenterte familiens privatliv og nære omgivelser, førte til pågripelsen av den 52 år gamle tidligere sikkerhetsvakten. schumacher ble hardt skadet i en skiulykke i slutten av 2013. han har ikke vist seg offentlig siden den gang. tidligere har påtalemyndigheten opplyst at gjerningsmennene hadde hevdet overfor familiens ansatte at de var i besittelse av filer familien ikke ville skulle bli offentliggjort. de krevde flere millioner euro for ikke å publisere innholdet på det mørke nettet. michael schumacher har vant sju vm-titler som formel 1-fører. (ntb)


  Tyskland innkalte den tyrkiske ambassadøren til møte etter Demirals «ulvefeiring»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:12.48)
  tyrkias ambassadør i tyskland ble torsdag morgen innkalt til et møte i berlin på grunn av merih demirals ulvefeiring i seieren over østerrike i fotball-em. det opplyser en talsperson for det tyske utenriksdepartementet, ifølge nyhetsbyråene reuters og afp. dagen før ble den tyske ambassadøren i tyrkia kalt inn på teppet etter den kontroversielle målfeiringen. les mer om saken her. onsdag ble det også klart at det europeiske fotballforbundet (uefa) etterforsker demiral etter gesten. etter å ha scoret 2-0-målet mot østerrike valgte tyrkia-spilleren å heve peke- og lillefingeren på begge hendene, slik at det skulle etterligne en ulv. dette håndsymbolet regnes som både nasjonalistisk, høyreorientert og ekstremistisk, skriver tyske der spiegel. – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. ntb/nrk  tysk politi etterforsker mulig rasisme før em-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:06.37)
  Politiet i Tyskland har startet etterforskning etter at østerrikske supportere angivelig skal ha kommet med rasistiske tilrop før EM-kampen mot Tyrkia tirsdag. Ifølge nyhetsbyrået DPA skal en sveitsisk TV-kanal ha fanget opp lyden av supportere som sang «Utlendinger ut!» og «Tyskland for tyskere» til melodien av Gigi D`Agostinos «L`amours toujours». To uker før EM besluttet Uefa at det østerrikske landslaget ikke skulle få benytte sangen under mesterskapet. Den har tidligere blitt brukt når folkemengder i Tyskland har ropt høyreekstreme tekster til melodien av den ti år gamle poplåten. Flere stygge hendelser med rasistiske tilrop til den aktuelle sangen har skapt raseri i Tyskland etter at videoer av episodene gikk viralt. Tysk politi opplyser til DPA at de har igangsatt etterforskning etter hendelsene tirsdag. Tyrkia vant åttedelsfinalen 2-1 og er klare for kvartfinale. (NTB)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »