Hovedsiden

Liten annonse
  USA har ennå ikke godkjent salg av norske F-16

  Kilde: E24 | Publisert: (lørdag 4. februar 2023 KL:13.29)
  f-16-flyene forsvaret ønsket å selge til det amerikanske selskapet draken international i fjor, er fortsatt i norge. usa har ennå ikke godkjent salget. daværende forsvarsminister odd-roger enoksen (sp) understreket i desember 2021 at han så positivt på salget, men utenriksdepartementet vil først behandle søknaden om eksportlisens når amerikanske myndigheter har gitt grønt lys. draken international har rundt 150 fly og omtales som verdens største private flyvåpen. selskapet leverer tjenester til det amerikanske forsvaret, nærmere bestemt såkalte red air-tjenester der de spiller rollen som fiendtlige fly når piloter fra usa og nato-land øver på luftkamp.

  Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. februar 2023 KL:22.55)
  etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant bayern münchen formen igjen i cupkampen mot mainz og vant 4-0 på bortebane. andreas hanche-olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da bayern-stjernene slo seg løs. mål av eric maxim choupo-moting, jamal musiala og leroy sané avgjorde kampen allerede i første omgang.
  Storhamar med braktap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 22. januar 2023 KL:18.27)
  storhamar var sjanseløse mot danske esbjerg og tapte 25-34 i mesterligaen i håndball. henny ella reistad var kampenes dominerende spiller. – jeg synes det er forbedring i ganske mye, men vi er dårligere i alt. de er fryktelig gode når de har de beste spillerne sine på banen, sa storhamar-trener kenneth gabrielsen til viaplay. anført av den norske kvartetten reistad, marit røsberg jacobsen, nora mørk og vilde mortensen ingstad herjet esbjerg med storhamar-forsvaret innledningsvis. kristine breistøl er også en viktig brikke for det danske storlaget, men scoret ikke før pause. hun fikk ett mål i annen omgang. det sto 19-11 til det danske storlaget ved pause. reistad sto for fem mål og jacobsen fire. reistad økte til sju mål totalt, mens jacobsen stoppet på fem. giftigst hos hjemmelaget vvar marie johansson og anniken obaidli som begge hadde fem mål.  Nederland med knusende seier over Nord-Makedonia i håndball-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 15. januar 2023 KL:19.25)
  på fredag vant norge 39–27 over nord-makedonia i åpningskampen i håndball-vm. søndag ble nordmakedonerne knust igjen, denne gangen av nederlenderne som til slutt vant med ti mål. bart ravensbergen sto støtt i det nederlandske målet. halvveis i første omgang hadde han reddet fem av ti avslutninger, og skal ha mye av æren for at nord-makedonia ikke satte flere mål. forsvaret til nord-makedonia derimot var fryktelig svakt. – de har ikke skjønt helt konseptet med å jobbe sammen, sa nrks ekspertkommentator håvard tvedten. til pause ledet nederlenderne 18–11 og nord-makedonia startet opphentingen i andre omgang. de hadde noen gode perioder hvor det kun lå fire mål under nederlenderne, men så raknet det helt for de gule i det 46.-minutt hvor nederland utnyttet slurvete spill og målvaktbytte hos nordmakedonerne. i løpet av samme minutt scoret nederland to ganger på åpent mål. kampen endte til slutt 24–34 i favør nederlenderne. norge møter mest sannsynlig nederland i gruppefinale på tirsdag.

  Chelsea hyllet Vialli før hjemmeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 15. januar 2023 KL:17.09)
  før avspark mot crystal palace ble tidligere chelsea spiller og trener gianluca vialli hyllet på stamford bridge. hjemmelaget startet friskt og fikk to nesten-sjanser i løpet av de to første spilleminuttene og lewis hall gjorde seg bemerket. chelsea var farlig nær en scoring i det 24. minutt. lewis fikk nok en gigasjanse like før pause, med et nydelig innlegg fra gallagher, men ballen triller ut på feil side av stanga. gjestene kom seg greit inn i kampen i løpet av første omgang og begge de spanske sisteskansene fikk testa grepet - og det satt. endelig satt det for hjemmelaget og kai havertz i andre omgang. scoringen kom etter et presist innlegg fra hakim ziyech etter et hjørnespark. tyskeren gjorde det lett for havertz som satte ballen i nettet. det ble kampens eneste mål, tross press fra crystal palace mot slutten. men chelsea-forsvaret, anført av en solid kepa arrizabalaga, hindret flere angrep. chelsea sikrer seg med det tre sårt trengte poeng på hjemmebane og vialli hadde nok smilt bredt for de blå løvene i dag.

  Southampton vendte til seier mot Everton – fansen protesterte etter kampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 14. januar 2023 KL:19.16)
  to mål fra james ward-prowse sikret 2-1-seier for southampton borte mot everton lørdag. for vertene ble det nok et skuffende resultat. seieren var av det viktige slaget for et southampton-lag som sliter i bunnen av premier league. laget er fortsatt sist, men har nå like mange poeng som både everton og west ham foran dem. for everton ser ting derimot mørkt ut. laget har slitt stort i årets sesong, og supportene blir stadig mer misfornøyd med styret i klubben. før oppgjøret ble styret bedt om å holde seg hjemme og ikke møte opp til kampen. grunnen var en «reell og troverdig trussel mot deres sikkerhet», ifølge klubben selv. etter kampen ble everton-tilhengerne igjen på stadion. med bannere og tilrop protesterte fansen mot klubbens nåværende situasjon. amadou mvom onana sendte vertene i føringen i første omgang etter en corner, og vertene øynet muligheten for en etterlengtet seier. men like etter pause driblet southampton-kapteinen seg forbi everton-forsvaret og satte inn reduseringen. tolv minutter før slutt sikret samme mann seieren da han prikket inn et frispark. mohamed elyounoussi spilte 86 minutter for gjestene fra sør-england. (©ntb)  Ukrainas tre store fordeler

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (torsdag 12. januar 2023 KL:08.03)
  med mer teknologisk avansert forsvarsmateriell, etterretning fra usa og storbritannia, og et mer moderne tillitsbasert lederskap, mener professor ved forsvarets høgskole, at ukraina har tre store fordeler inn i det nye året.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »