Hovedsiden

Liten annonse
  Brøt tre år lang seierstørke – uten Stöckl til stede

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 2. mars 2024 KL:18.10)
  det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og hadde lagt grunnlaget for noe stort i lahti. og det midt i en sjeldent kaotisk situasjon. for femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener alexander stöckl på tribunen. hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. laget, bestående av halvor egner granerud, kristoffer eriksen sundal, marius lindvik og johann forfang, fortsatte den gode hoppingen i andre omgang. norge hadde ikke vært på pallen i en lagkonkurranse denne sesongen, og forrige seier i en lagkonkurranse kom i januar 2021. over tre år siden. nå er tørken over. sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget lindvik seieren inn.

  Kombinert: Norsk seier på lagsprinten i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 2. mars 2024 KL:14.55)
  kombinertprofilene jens lurås oftebro og jørgen graabak gikk et gnistrende langrenn og sikret 1.-plass i lagsprintkonkurransen i finske lahti lørdag. det norske førstelaget startet 37 sekunder bak tyskland, men allerede på den første runden hadde oftebro halvert avstanden. graabak fortsatte arbeidet med å tette luken til lagene foran, og etter kun tre etapper var nordmennene helt framme i teten. i den tunge snøen i den finske skimetropolen sto seieren mellom norge og østerrike, og graabak kunne til slutt seile inn til norsk triumf. hoppdelen av lørdagens konkurranse ble ved flere anledninger avbrutt på grunn av mye vind i hoppanlegget. – du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef ivar stuan i et intervju med viaplay.

  Klæbo knuste konkurrentene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 2. mars 2024 KL:13.17)
  johannes høsflot klæbo vant verdenscuprennet over 20 kilometer klassisk i lahti. han vant 24 sekunder foran finske iivo niskanen i rennet, som gikk i enkeltstart. – han har løst dette på ypperlig måte, sier nrks ekspert fredrik aukland og fortsatte: – for et løp av johannes høsflot klæbo. de norske løperne fikk sekunderinger mot en rå åpning av niskanen i starten av rennet. men halvveis hadde klæbo opparbeidet seg en ledelse på åtte sekunder på niskanen. dette forspranget økte deretter i siste halvdel av rennet. martin løwstrøm nyenget blir trolig nummer tre. han lot seg imponere av styrkedemonstrasjonen til klæbo. – jeg skal ikke vurdere han opp mot største legendene som har vært. men han er en vanvittig god skiløper, sier nyenget til nrk. flere av de finske løperne som har slitt før i sesongen har prestert sterkt i helgen. henrik dønnestad så at finske niskanen hadde truffet godt med skiene. – han går helt nydelig på ski. det går lekende lett, sa dønnestad om niskanen, som han selv lå i rygg på en kort periode av rennet.

  Ruud-seier mot rivalen Rune: – Så skikkelig ille ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 2. mars 2024 KL:08.33)
  tennisesset casper ruud fortsatte sin gode statistikk mot danske holger rune. nå skal nordmannen spille sin andre finale i mexico på en uke. ruud nedkjempet rune med sifrene 3-6, 6-3, 6-4 etter nesten to og en halv times spill i acapulco. nordmannen lå under 3-1 i det siste settet før han for alvor fikk snudd kampen til sin fordel. – jeg fikk ikke den beste starten, og det tredje sette så skikkelig ille ut. jeg prøvde bare å holde ut, og det så ut til at holger slet, og til slutt funket det for meg, sier ruud etter kampen, ifølge ap. det er sjette gang ruud slår sin danske rival, og det er første gang de møttes på hardcourt. kun én gang har ruud måttet gi tapt for rune. i finalen står alex de minaur som det siste hinderet for ruud til å vinne en atp 500-turnering. australieren vant sin semifinale etter at britiske jack draper måtte gi seg på grunn av en ukjent skade eller sykdom. det sto 4-0 til de minaur i det tredje og avgjørende settet da draper gikk av banen. søndagens finale i acapulco er ruuds 20. i karrieren. 25-åringen står med ti titler. ruud har levert gode resultater i mexico. i atp 250-turneringen i los cabos sist uke tok han seg helt til finalen. der ble det tap for australske jordan thompson. den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i usa foruten grand slam-turneringene: indian wells (atp 1000) og miami open (atp 1000) ruuds ti turneringsseirer har alle kommet på atp 250-nivå. i tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre grand slam-finaler og spill i atp-finalen. (©ntb)


  Skisålen revnet i dramatisk svensk uhell: – Aldri sett før

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:16.12)
  sveriges førstelag var overlegne på lagsprinten for kvinner i lahti. norge gikk inn til 4. og 5. plass. men det ble likevel svensk dramatikk under stafetten. sålen på skien til maja dahlqvist på det svenske andrelaget revnet nemlig under lagsprinten i lahti. i løpet av et sekund var løpet over for det svenske laget. det var dobbelt svensk i tet på lagsprinten i lahti da dramaet nådde sitt klimaks i den finske byen. – nei og nei, utbrøt nrks kommentator joachim ose i det to kvinner gikk ned i rygg på svenske linn svahn. det var svenske dahlqvvist som på sin første etappe på lagsprinten gikk ned før den såkalte lahti-svingen. og resultatet var ødeleggende for svenskene. – sålen har rett og slett løsnet fra skia. det har jeg aldri sett før, utbrøt nrks ekspert fredrik aukland og fortsatte. – løpet er ødelagt. stakkars maja dahlqvist. bak klarte de to norske lagene å unngå uhell. men samtidig rykket linn svahn fra i tet og forsvant ifra resten av feltet. men for svenske dahlqvist, som slet seg gjennom resten av etappen med revnet skisåle, løp sekundene. da hun vekslet med lagvenninnen frida karlsson lå det svenske andrelaget 38 sekunder bak. stafetten var selvsagt ødelagt. men dramaet var heller ikke over for andre lag i denne lagsprinten. og denne gangen gjaldt dette det norske førstelaget. på siste veksling ble det kluss i vekslingen mellom lotta udnes weng og kristine stavås skistad. førstnevnte måtte komme tilbake for å gjennomføre vekslingen med skistad i vekslingsfeltet. – jeg tenkte stygge ord som ikke egner seg på norsk rikskringkasting. jeg var redd for bli disket, sier udnes weng til nrk. – jeg tenkte det var typisk oss å være litt surrete, sier stavås skistad. hun påpekte at hun ikke var sterk nok til hente en pallplass i sluttspurten. – hadde ikke dette skjedd hadde det nok blitt 2. plass, sier skistad.

  Skiskyting: Tredobbelt norsk i junior-VM i Otepää

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:15.44)
  det ble en norsk jubeldag på fellesstarten for menn i junior-vm i skiskyting i otepää torsdag. sivert gerhardsen fra tromsø tok gullet. gerhardsen skjøt feilfritt og tok med det sitt andre gull i årets junior-vm i estland. han var også med på laget som vant blandet stafett i det første rennet i mesterskapet i forrige uke. onsdag måtte han nøye seg med den sure fjerdeplassen på sprinten. isak frey tok sølvet torsdag og fortsatte det som har vært et godt junior-vm. han var også med på laget som vant blandet stafett. frey vant dessuten også onsdagens sprint. torsdag var han rask i sporet, men gjorde det vanskelig for seg selv da han bommet til sammen to ganger på de to første skytingene. han reddet likevel sølvet. tobias alm fra østre toten bommet én gang og tok tredjeplassen. (ntb)

  Baklid sikret sin tredje verdenscupseier sammenlagt i skiorientering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:14.23)
  jørgen baklid ble nummer to på den avsluttende mellomdistansen i verdenscupen i skiorientering i estland. med det sikret han seg sin tredje sammenlagtseier. baklid tok fatt på den siste verdenscupkonkurransen etter 4.-plass på lørdagens øvelse. søndag ble han slått av finske eevert toivonen. – jørgen hadde god kontroll på niklas ekström da han kom i mål, og det var det viktigste i dag, sier landslagstrener i skiorientering christian hohl. baklid tok fire vm-gull på rad i ramsau i januar. – han viser i dag hvilket konkurransehode han har, og er for 3. år på rad best i verden, fortsatte hohl. på kvinnesiden ble anna ulvensøen nummer tre. hun kom dermed på 2.-plass i totalcupen. åsne haavengen ble femmer, men tok sølv i u23-vm som var innlagt i dagens konkurranse. – jeg er kjempefornøyd med pallplass sammenlagt i verdenscupen. det er utrolig moro, forteller ulvensøen.(ntb)

  PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:23.00)
  psv eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. et straffemål reddet 1-1 mot borussia dortmund i mesterligaens åttedelsfinale. dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på dortmund før returmøtet i tyskland 13. mars. tirsdagens utligning kom på luuk de jongs straffespark tidlig etter hvilen. dommeren pekte resolutt mot krittmerket da mats hummels tilsynelatende felte malik tillman. stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i var-rommet. julian ryerson spilte solid på backplassen for borussia dortmund. han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på hirving lozano. (ntb)  Thoresen herjet da Storhamar tok sin 23. strake seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:21.08)
  storhamar fortsatte der laget slapp før landslagspausen og forbedret rekorden til 23 strake seirer da ringerike ble knust 9-0 i eliteserien ishockey. hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. seier på rad for halvannen uke siden. torsdag var det målsultne hjemmespillere som gjorde kort prosess med nestjumboen. patrick thoresen scoret ledermålet før det var spilt tre minutter, og etter første periode sto det 5-0. thoresen hadde da to mål og to assist. han overlot målproduksjonen til andre i de to siste periodene, som ga fire nye storhamar-scoringer. laget har tapt bare to av sine 39 seriekamper denne sesongen og topper tabellen overlegent. med 103 poeng er det 16 ned til vålerenga. oslolaget sørget for at avstanden ikke økte ved å hale i land 6-5-seier i en spennende kamp mot lørenskog. gjestene tok ledelsen hele fire ganger, men scoringer av thomas olsen og sander thoresen med 26 sekunders mellomrom omtrent fem minutter før slutt avgjorde kampen. stjernen vant også på hjemmebane da lillehammer ble slått 3-2. grant mismash ble matchvinner i siste periode. (©ntb)

  Grace Bullen videre til semifinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:12.52)
  em i bryting er i full gang, og torsdag er det duket for 62-kilosklassen hvor grace bullen fra norge deltar. hun tok seg lett videre fra åttendedelsfinalen mot birgul soltanova fra aserbajdsjan og vant til slutt 14–5. i kvartfinalen møtte hun amina capezan fra romania og fortsatte suksessoppskriften og vant 12–2. 27-åringen møter veranika ivanova fra hviterussland i semifinalen torsdag ettermiddag. ivanova står oppført som en autorisert nøytral utøver ettersom utøvere fra russland og hviterussland ikke kan representere sitt eget land i internasjonale mesterskap. grace bullen er allerede ol klar etter vm-bronsen i 2023.

  Full ordkrig mellom PSG-topp og Paris-ordfører: – Det er over nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:07.46)
  den franske fotballstorheten paris saint-germains styreleder nasser al-khelaifi og paris-ordfører anne hidalgo har røket uklar med hverandre. til grunn for det som har blitt en offentlig ordkrig, ligger striden om idrettsarenaen parc des princes, der psg spiller sine hjemmekamper. al-khelaifi og hidalgo er tidligere sett jevnlig sammen i vip-området på det nevnte stadionet, men nå er de ikke lenger på talefot, skriver nyhetsbyrået afp. kjernen i krangelen er khelaifis ønske om å kjøpe parc des princes fra byen. hidalgos administrasjon har satt ned foten for dette, blant annet gjennom en avstemning i kommunestyret 6. februar. – vi har kastet bort mange år på å ville kjøpe parc, sa en sint khelaifi under et uefa-møte nylig. – det er over nå. vi ønsker å flytte fra arenaen, fortsatte han ifølge afp. psg-toppen ga også flere uttalelser forrige måned der han ba om «respekt» fra ordførerens kontor, og la til: – det har vi ikke fått. psg skal ha gitt beskjed om at de var interessert i å kjøpe den mye større arenaen stade de france, men kom ikke med noe bud før fristen utløp i begynnelsen av januar. – vi ønsker ikke å fortsette å snakke med psg gjennom mediene, sa viseordfører i paris, emmanuel gregoire, til journalister søndag. – vi har ting å si til dem, og vi forestiller oss at de har ting å si til oss, fortsatte han. (ntb)


  Hegerberg månedens spiller i Lyon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:13.11)
  lyon-spissen ada hegerberg er kåret til månedens spiller i klubben etter en målrik januar. trofeet ble hun tildelt av klubbeier michele kang etter søndagens 1-1-kamp mot paris saint-germain i den franske toppligaen. hegerberg scoret fire ganger på fire kamper i januar og fortsatte dermed en fin trend. hun står med i alt 17 scoringer på 19 kamper siden hun returnerte fra skade i oktober. søndag takket hun supporterne for støtten da hun mottok prisen som månedens spiller. lyon skal ut i dobbeltkamp mot benfica i mesterligaens kvartfinale i mars. laget leder også den franske ligaen suverent, og 1-1-kampen mot psg var lagets første poengtap i serien denne sesongen. (ntb)

  Heidi Weng sikret nok en pallplass i Canmore

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:18.59)
  svenske frida karlsson vant foran finske kerttu niskanen på kvinnenes 20 kilometer klassisk under verdenscupen i canmore. heidi weng ble nummer tre for andre gang denne helgen. astrid øyre slind sikret fjerdeplassen. – utrolig bra av både heidi og astrid her, sa viaplays langrennsekspert, niklas dyrhaug. hele 29 løpere var samlet i ett felt da de passerte 6,6 kilometer. og astrid øyre slind var blant dem som satte tempoet opp i tet. – det er noe av det bedre jeg har sett av astrid (øyre slind) i diagonal, sa langrennsekspert i viaplay, niklas dyrhaug. men til slutt var det disse fem det hele skulle handle om: astrid øyre slind, frida karlsson, heidi weng, rosie brennan, ebba andersson og kerttu niskanen. karlsson og niskanen rykket imidlertid fra i den siste motbakken inn mot mål, med den norske duoen jagende bak. – det kan ha vært det avgjørende rykket her. det har blitt noen meter, fortsatte dyrhaug. rykket holdt inn og karlsson spurtslo niskanen på oppløpet. lotta udnes weng og anne kjersti kalvå holdt tidlig halen av hovedfeltet og greide ikke å gå seg opp til teten. også tiril udnes weng var rundt halvminuttet bak ved ti kilometer og fant ikke kreftene til å gå seg høyere opp på resultatlisten. heidi weng imponerte med tredjeplass på 15-kilometeren fredag. lørdag sikret kristine stavås skistad for norsk seier på sprinten sammen sted. tirsdag gås det klassisksprint i canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til usa og minneapolis til helgen. (nrk/ntb)

  Ødegaard med to målgivende i største ligaseier på over 12 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:16.57)
  arsenal herjet mot byrival west ham og scoret fire mål før pause. martin ødegaard og hans mannskap ga seg ikke før det stod. dette er arsenals største seier i ligaen på 12 år. vi må tilbake til 2012 for å finne en større seier for rødtrøyene, da ble blackburn slått 7-1. 6-0 seieren er arsenals nest største borteseier i historien. bare en 7-0 seier borte mot standard liège i cupvinnercupen i 1993 er større. arsenal henger med helt i tetsjiktet i premier league. med en 3. plass – to poeng bak serieleder liverpool er det virkelig tett i toppen. midtstopper william saliba sendte bortelaget i føringen med en kontant heading etter et hjørnespark 32 minutter ut i kampen. få minutter senere ble bukayo saka felt av west hams sisteskanse alphonse areola. dommeren pekte på straffemerket og saka satt selv inn 2-0 fra 11-meteren. fire minutter senere stanget gabriel magalhães inn 3-0 til gjestene. deretter spilte martin ødegaard løs leandro trossard, som banket ballen opp i lengste kryss. dermed stod det 4-0 til pause og en hel haug av tilskuere ble sett på vei ut av stadion til halvtid. målfesten fortsatte etter hvilen. ødegaard var på nytt nest sist på ballen da saka scoret sitt andre for kvelden. og som det ikke var nok for hjemmelaget, skulle tidligere west ham-kaptein declan rice strødd ytterligere salt i såret. fra 25 meter limte han ballen i bortre hjørne, men hadde en behersket feiring av respekt for sin tidligere klubb. flere mål ble det ikke på london stadium. arsenal kunne med det juble for sesongens andre 6-0 seier, etter å ha slått lens med samme sifre i champions league i november. west ham skapte tilnærmet null og befinner seg nå på en 8. plass.

  Nordenkampen: Lene Retzius med norsk rekord i stavhopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:13.32)
  lene onsrud retzius (28) tok ny norsk innendørsrekord i stavhopp, etter å ha hoppet 4,55 meter. – det var gøy. jeg føler jeg har god flyt, så gøy å komme her og bli nordisk mester med alle folkene på tribuenen var stas, sier retzius til nrk. – jeg har hatt en god periode med trening i vinter og føler jeg er på god vei mot en spennende utendørssesong, fortsatte hun. retzius har 4,70 som bestenotering utendørs. resten av nordenkampen kan du følge på nrk 1.

  Kristine Stavås Skistad knuste konkurrentene: – Maktdemonstrasjon av de sjeldne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:22.34)
  det er en helt annen utgave av skistad nå, sa ekspertkommentator for viaplay niklas dyrhaug og fortsatte: – det er en maktdemonstrasjons av de sjeldne. krisitne stavås skistad valgte å stå over verdenscuphelgen i sveitiske goms for å hvile seg. i dag slo hun tilbake med sesongen andre verdenscupseier i canmore. – har du sett på maken for en dominans?! kristine stavås skistad er overlegen de siste hundre meterne, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland i det skistad passerte målstreken først. – det er ingen som er i nærheten når hun setter stor fart. hun er best taktisk. velger den riktige traseen, og svenskene står bare og stirrer på hverandre og lurer på hva som skjedde her, fortsatte aukland. den svenske trioen maja dahlqvist, linn svahn og johanna hagström havnet på plassene bak den norske seierskvinnen. alle de norske kvinnene tok seg videre fra prologen. anne kjersti kalvå, lotta udnes weng og heidi weng røk imidlertid ut i kvartfinalen. mathilde myhrvold klarte ikke å kjøre seg inn til finalebillett og røk ut i semifinalen. dermed hadde norge to utøvere i finalen.

  Klopp med nedslående beskjed – mer knetrøbbel for nøkkelspiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:18.55)
  lørdagens 3-1-seier mot burnley kom med en bismak for jürgen klopp og liverpool. trent alexander-arnold måtte gi seg med knetrøbbel etter halvspilt kamp. det sa klopp i et intervju med sky sports etter oppgjøret. – det er samme område i kneet. han sa at han kjente på det igjen, men det er ikke veldig ille, sa tyskeren. arnold pådro seg en kneskade tidlig i januar, men den angrepssterke høyrebacken gjorde comeback ikke mange uker etterpå. nå kan det være snakk om et nytt opphold på sidelinjen. – vi ble gjort oppmerksomme på det (risikoen), men trent sa at det gikk fint. det var en perfekt ettermiddag utenom det som skjedde med trent, fortsatte klopp. neste kamp for liverpool er borte mot brentford lørdag 17. februar. (ntb)

  Ruud våknet etter svak start – utklasset Rune i showturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:21.58)
  tennisprofilen casper ruud åpnet ultimate tennis showdown-turneringen på fornebu med 3-1 mot danske holger rune. formatet i uts er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen. det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng. ruud fyrte opp publikumet på det som er svært nær hans virkelige hjemmebane. 25-åringen fra snarøya havnet imidlertid tidlig under mot en påskrudd rune. – det er trykk fra rune og en litt hanglende start fra ruud. han kommer ikke helt i gang, sa tv 2-kommentator sverre krogh sundbø. rune fortsatte å styre på parketten på fornebu og vant første omgang med 21-6. men så kom ruud tilbake, og vant 14-13, 17-12 og 13-12 i de neste tre omgangene. dermed vant han kampen 3-1. – unnskyld, folkens. jeg håper jeg slo alle mine dårligste slag denne omgangen, sa ruud etter første omgang. i annen omgang løftet nordmannen spillet mye og utlignet med 14-13-seier, før han gikk opp i ledelsen med 17-12 i omgang nummer tre.

  Tredjeplass til sykdomsplaget Weng: – Rett fra sykehuset til å være på pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:19.22)
  opprinnelig var det en 10 kilometer på programmet for langrennskvinnene fredag. men på grunn av en streik i lufthansa har ikke tidtakerutstyret til en individuell start kommet over til canmore, canada. derfor ble det 15 kilometer fellesstart i fristil på andre siden av atlanteren. det var et stort samlet felt i tet ved 7,5 kilometer, før ebba andersson satte opp farten. amerikansk-norske sophia laukli fortsatte å holde farten oppe og flere nordmenn slet med å henge med. blant dem var tiril udnes weng, som fikk være med til canmore, til tross for at hun ikke er blant de 15 beste i verdenscupen. men heidi weng la seg i rygg på laukli da det gjensto seks kilometer. – hun virker solid med ørebetennelse og på medisiner, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland på nrk sport. det så ut som det skulle stå mellom fem løpere: weng, laukli, andersson, delphine claudel og jessie diggins. men like før 11.3 kilometer ble de hentet inn av astrid øyre slind og feltet bak. – hun virker sterk. astrid har gått solid i den siste delen, mente aukland da siste runde gjensto. weng gjorde et forsøk på å rykke ifra, men hadde ikke krefter nok til å riste resten av seg. men de norske kvinnene hadde tredje- og fjerde posisjon ned til stadion. diggins kunne ingen gjøre noe med på oppløpet da hun fløy forbi claudel. weng kapret tredjeplassen foran slind, som ble nummer fire. årsbeste for sistnevnte. dette var wengs tredje pallplass i hennes femte renn i canmore. – meget solid løp, spesielt av heidi, som har slitt med sykdom og spurter ned astrid, sa aukland. – det var helt vilt faktisk. på første runden skal jeg innrømme at jeg var litt sliten. på siste runden kjente jeg at «i dag vinner jeg». jeg var nok litt for ivrig, men jeg var med så godt jeg kunne videre. rett fra sykehuset til å være på pallen, sa en fornøyd weng til viaplay.

  Amerikansk triumf i Canada - Tredjeplass til Weng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:19.22)
  opprinnelig var det en 10 kilometer på programmet for langrennskvinnene fredag. men på grunn av en streik i lufthansa har ikke tidtakerutstyret til en individuell start kommet over til canmore, canada. derfor ble det 15 kilometer fellesstart i fristil på andre siden av atlanteren. det var et stort samlet felt i tet ved 7,5 kilometer, før ebba andersson satte opp farten. amerikansk-norske sophia laukli fortsatte å holde farten oppe og flere nordmenn slet med å henge med. blant dem var tiril udnes weng, som fikk være med til canmore, til tross for at hun ikke er blant de 15 beste i verdenscupen. men heidi weng la seg i rygg på laukli da det gjensto seks kilometer. – hun virker solid med ørebetennelse og på medisiner, sa aukland på nrk sport. det så ut som det skulle stå mellom fem løpere: weng, laukli, andersson, delphine claudel og jessie diggins. men like før 11.3 kilometer ble de hentet inn av astrid øyre slind og feltet bak. – hun virker sterk. astrid har gått solid i den siste delen, mente aukland da siste runde gjensto. weng gjorde et forsøk på å rykke ifra, men hadde ikke krefter nok til å riste resten av seg. men de norske kvinnene hadde tredje- og fjerde posisjon ned til stadion. diggins kunne ingen gjøre noe med på oppløpet da hun fløy forbi claudel. weng kapret tredjeplassen foran slind, som ble nummer fire. årsbeste for sistnevnte. dette var wengs tredje pallplass i hennes femte renn i canmore.

  Ceferin stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  aleksander ceferin varsler at han i 2027 ikke stiller til gjenvalg som president i det europeiske fotballforbundet (uefa). sloveneren forklarte at han tok avgjørelsen for seks måneder siden. – jeg er lei av covid. jeg er lei av tullete prosjekter som superligaen, og jeg er lei av alt hysteriet. jeg har lest at uefa har vært fragmentert og delt, men veldig få har snakket med meg om det. jeg håper de som ikke har gjort det, er flaue. jeg kan forsikre dere om at de aller færreste i fotballen er klovner. vi er samlet som aldri før, fortsatte ceferin. det ble på kongressen gjort endringer i uefas statutter som kunne gjort det mulig for ceferin å sitte som president fram til 2031. i så fall ville hans tre første år i vervet ha blitt strøket fra tidsbegrensingen på maksimalt tre perioder (tolv år). norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. (ntb)

  Haller sendte vertsnasjonen Elfenbenskysten til finale i afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:23.04)
  marginene fortsetter å gå elfenbenskystens vei i afrikamesterskapet på hjemmebane. sebastien hallers sleivtreff ble et nydelig vinnermål mot kongo. i semifinalens 65. minutt tok max gradel seg til dødlinja og la inn. ballen gikk over gedeon kalulu og falt ned foran haller. borussia dortmund-spissen valgte å avslutte på volley. han traff ikke slik han ville, men ballen spratt i bakken og fortsatte i en bue over keeper og inn under tverrliggeren. det ble kampens eneste mål. elfenbenskysten skulle egentlig vært utslått i gruppespillet, etter at laget tapte 0-1 for nigeria og 0-4 for ekvatorial-guinea. laget ventet i flere dager på å finne ut om tre poeng og tre minusmål mot formodning skulle bli nok til å gå videre, og laget snek seg så vidt med til åttedelsfinale som fjerde beste treer. i åttedelsfinalen mot senegal ble laget berget av et straffespark i sluttminuttene og vant deretter straffesparkkonkurransen. i kvartfinalen mot mali utlignet ivorianerne i siste minutt og avgjorde på overtid i 2. ekstraomgang. alle marginene som har gått lagets vei har fått både spillere og tilhengere til å tro at det er skrevet i stjernene at laget skal ende opp som vinner. søndag er nigeria siste hinder i finalen. (ntb)

  Multitalentet Nordhagen med ellevill soloseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:14.19)
  jørgen nordhagen har allerede bestemt seg for å legge opp som skiløper. onsdag utklasset han konkurrentene på 20-kilometeren i fri teknikk i junior-vm. det ble en seier av de sjeldne i løypene i slovenske planica. allerede etter 7 kilometer bestemte nordhagen seg for å stikke, og ingen maktet å holde følge med den 19-årige tranby-gutten på veien mot vm-gull. han opparbeidet seg raskt en ledelse på over halvminuttet, og etter halvgått løp var avstanden ned til de nærmeste konkurrentene på nesten et minutt. – jeg tror ikke jeg har sett noe slikt på dette punktet i en 20 kilometer tidligere. han har fullstendig ødelagt forfølgergruppen, utbrøt fis` tv-kommentator. nordhagen fortsatte å øke føringen på rundene som fulgte, og det var aldri tvil om hvem som skulle stikke av med gullet. nordmannen vant til slutt med hele 2 minutter og 11 sekunder til italias sølvvinner aksel artusi. hans landsmann davide ghio tok bronsemedaljen. – det her er noe av det verste jeg har sett! må da være det råeste som noensinne er prestert i et junior-vm. tar jo igjen «hele» feltet med én runde, skrev petter skinstad på x. filip skari, sønn av tidligere ol- og vm-vinner bente skari, var med i medaljekampen underveis, men falt av noe mot slutten av løpet og ble nummer fire. etter vm skal nordhagen bytte idrett. han har skrevet kontrakt med sykkellaget visma-lease a bike, og resten av sesongen skal han sykle for utviklingslaget der. – jeg føler jeg har lagt en god innsats mot de målene jeg har satt meg på ski. nå skal jeg gå junior-vm, og etter det er jeg syklist, sa han til tv 2 nylig. (©ntb)


  de rossis drømmestart i roma fortsatte med brakseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:06.08)
  Paolo Dybala scoret to ganger da Roma slo Cagliari 4-0 i Serie A mandag. Dermed ble den nye treneren Daniele De Rossis drømmestart i klubben forlenget. Klubbhelten De Rossi overtok som trener da Jose Mourinho fikk sparken nylig. Siden har pilene pekt solid oppover for den italienske hovedstadsklubben. Fire strake seirer er nå fasiten. Mandag sto Lorenzo Pellegrini og Dean Huijsen for scoringene ved siden av Dybala. Pellegrinis mål var hans tredje på tre ligakamper og bidro til å løfte Roma til femteplass på tabellen. Kun ett poeng skiller opp til Atalanta på den viktige fjerdeplassen. 19 år gamle Huijsen, en nederlandsk forsvarsspiller som er på lån fra Juventus, satte inn sitt første mål for klubben med en heading kvarteret ut i annen omgang. Trener De Rossi ble stor i helt i Roma i løpet av sine 17 år som spiller i klubben. Nå er han i ferd med å bli elsket av fansen også som trener. Kommende helg venter en stor oppgave når serieleder Inter Milan er motstander på hjemmebane. (©NTB)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »