Hovedsiden

Liten annonse  Petter Solberg får bank av sønnen Oliver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:19.11)
  petter solberg har gjort comeback etter fem år ute fra aktiv motorsport, men blir grundig satt på plass av sønnen oliver i rally scandinavia. etter at ni fartsprøver er unnagjort i de svenske skoger i värmland, leder oliver solberg foran hayden paddon fra new zealand. det skiller bare 3,3 sekunder mellom de to. petter solberg ligger nede på en 19.-plass, men han er frakjørt med nesten to og et halvt minutt. beste norske fører er frank tore larsen som holder sjetteplassen, 21,7 sekunder bak oliver solberg. mads østberg følger på plassen bak. lørdag fortsetter rallyet med åtte nye fartsprøver. oliver solberg kjører på svensk lisens. (©ntb)

  Supporterområde i Berlin evakuert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:17.53)
  ifølge tyske bild er et supporterområde i berlin evakuert. – en mistenkelig gjenstand ble funnet ved inngangen til supporterområdet, skriver politiet i berlin i en pressemelding. – området er for øyeblikket ikke tilgjengelig for publikum. våre kollegere sjekker gjenstanden nå, fortsetter de. avisen hevder at en mann er arrestert for angivelig å ha forlatt en ryggsekk. – vi har skjermet av området av sikkerhetsårsaker. sekken blir nå undersøkt. det kan også være at noen ikke tok den med inn fordi den var større enn tillatt, sier beate ostertag, talsperson i politiet i berlin. fotball-em starter i kveld med åpningskamp mellom tyskland og skottland. den kampen går dog i münchen.

  Wærenskjold økte ledelsen i Belgia rundt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:17.37)
  søren wærenskjold vant samtlige tre bonusspurter i løpet av én kilometer under den tredje etappen i belgia rundt fredag. nordmannen ble glimrende kjørt frem av lagkameratene i uno-x og skaffet seg dermed ni bonussekunder. det gjør at økte ledelsen i sammendraget fra to til elleve sekunder ned til tsjekkiske mathias vacek. wærenskjold kom seg ikke i posisjon til å kjempe om etappeseieren, hvor jasper philipsen spurtet inn til etappeseier foran olav kooij og gerben thijssen. etapperittet fortsetter med den antatt hardeste etappen lørdag og avsluttes søndag.

  Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:15.34)
  frelsesarmeens rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere vm i gatefotball i 2025. nyheten kommer på samme dag som fotball-em sparkes i gang i tyskland. nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i oslo. til stede var også trygve slagsvold vedum (sp) og lubna jaffery (ap) som sto for overraskelsen. – frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i oslo neste år. for å gjøre det trengte frelsesarmeen 20 millioner kroner. det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier jaffery til nrk og fortsetter: – det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. det handler om idrettsglede og fellesskap. og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring. overraskelsen ble sluppet hos frelsesarmeen på sagene i oslo fredag. – det kommer til å bli en folkefest i oslo neste år. de skal kjempe for landet og for verdighet, sier vedum til nrk.


  Petter Solbergs bil tok fyr i comebacket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:23.00)
  i petter solbergs comeback tok bilen hans fyr underveis i rallyløpet. – det var helt sykt, det må ha eksplodert, sier petter solberg til svt. det var svt som omtalte saken først. – håndbremsen fungerte ikke og den må ha eksplodert slik at olje lekket ut og tok fyr, fortsetter veteranen. solbergs mekaniker har 15 minutter til å fikse bilen i vedlikeholdsperioden på fredag. på x skriver solberg at laget hans er trygge på at de får fikset bilen. – det er ikke så dårlig som det ser ut som, skriver han på x.

  Oliver Solberg vant kvalifiseringen da Petter Solberg (49) gjorde rally-comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:19.24)
  petter solberg stiller denne helgen i samme rallyløp som sin sønn oliver solberg, som vant kvalifiseringen. – tida er bra, plasseringa er ikke helt topp. det er ikke derfor vi er her, det er for å skape rallystemningen, sier petter solberg til nrk. han ligger på en 17. plass av 22 biler etter den innledende runden. løpet går i svenske karlstad og er en del av em-rundene. konkurransen fortsetter fredag. det er fem år siden petter solberg deltok i en rally-konkurranse. i 2017 fikk han påvist sykdommen sarkoidose som påvirket solbergs lunger, syn og energi. derfor tok rallyprofilen i 2019 valget om å legge opp. – jeg hadde ikke noe valg, jeg skulle ikke kjørt det siste året mitt, sier solberg om valget han tok den gangen med å legge opp.


  Skal teste ut gule kort i sykkelritt: – Rytternes sikkerhet er prioritert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:06.35)
  det internasjonale sykkelforbundet (uci) kunngjorde onsdag at de vil innføre gule kort for å prøve å forbedre rytternes sikkerhet. årets sesong har blitt overskygget av flere alvorlige ulykker som har forårsaket skader på noen av de største stjernene som jonas vingegaard, remco evenepoel og wout van aert. regelen trer i kraft 1. august på prøvebasis fram til 31. desember, uten at noen ryttere vil bli straffet i perioden. fra 1. januar neste år vil det bli ilagt sanksjoner for gule kort, som innføres som en del av sykkelsportens safer-program. – rytternes sikkerhet er prioritert av uci, og det var med dette i tankene at vi opprettet safer, sier uci-president david lappartient. – jeg er overbevist om at tiltakene som ble kunngjort i dag, vil sikre fremskritt mot en tryggere sport, fortsetter han. safer er et program som er dedikert til å forebygge rytternes sikkerhet, og som sikrer de viktigste interessene innen profesjonell landeveissykling, opplyser forbundet. uci sier også at de ønsker å teste effekten av ryttere som bruker ørepropper under ritt. – tiltaket vil bli testet i utvalgte profesjonelle endagsritt og etapperitt, melder uci.. (ntb)

  medier: erik ten hag fortsetter som manchester united-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:06.15)
  Erik ten Hag beholder managerjobben i Manchester United tross en elendig ligasesong, melder engelske medier. Han ledet nylig de rødkledde til FA-cuptittelen. Dagen før finalekampen mot byrival Manchester City hevdet The Guardian at Ten Hag kom til å få sparken uavhengig av resultatet. Det viste seg ikke å være tilfellet. The Athletic meldte tirsdag at nederlenderen blir værende på Old Trafford, og ikke lenge etter meldte BBC, Sky Sports og andre det samme. Ten Hag kom til Manchester United fra Ajax sommeren 2022. Debutsesongen endte solid med 3.-plass og ligacuptittel, men siden kom nedturene tett. United avsluttet nylig sesongen som nummer åtte i Premier League. Det er klubbens svakeste ligaplassering siden 1990, og i mesterligaen endte United sist i sin pulje. Ten Hag har ledet Manchester United i 114 kamper. Han har ett år igjen av kontrakten, men i engelske medier spekuleres det nå i at en kontraktsforlengelse vil komme. (NTB)
  Jæger rådvill og irritert: – Det var ikke helt meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. det var ikke helt meg. det var det som er litt rart. jeg åpnet veldig bra. de første 100 meterne tror jeg har gått veldig fort, men så stivnet jeg. og jeg pleier ikke å gjøre det på 200, så det var litt rart. men sånn er det. – hva kan det skyldes? – jeg vet egentlig ikke. jeg synes det er litt rart selv, sier jæger, og legger til at hun egentlig er fornøyd. – men jeg skulle så gjerne tatt medaljen, fortsetter hun. – føler du at du hadde to tideler ekstra inne som ville gjort at du hadde tatt den medaljen? – ja, det er det som irriterer meg. jeg føler egentlig at jeg hadde det. men så bare klaffet det ikke helt på oppløpet. sveitsiske mujinga kambundji vant med tiden 22,49, ett hundredel foran britiske daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em.  Bratseth-Kiplesund gir opp OL-drømmen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:17.59)
  lengdehopperen ingar bratseth-kiplesund (27) sier til adresseavisen at han aldri kommer til å delta i ol. den norske rekordholderen i lengde klarte bare å hoppe 7,82 meter i em i roma og ble dermed slått ut i kvalifiseringen. han vurderer at han ikke er god nok til å komme seg til ol i paris senere i sommer. – det finnes ikke gode nok stevner til å forbedre rankingen. og jeg tror ikke jeg er god nok til å hoppe 8,28. det er veldig langt, sier 27-åringen som ligger langt nede på ol-rankinglisten, til adressa. bratseth-kiplesund vet heller ikke om han fortsetter karrieren etter denne sesongen. ol i los angeles om fire år blir det ikke noe av for hans del. – jeg kan love deg at los angeles 2028 blir det ikke. jeg tar ett år av gangen. det blir ikke noe ol på denne karen. men det lever jeg heldigvis ganske komfortabelt med. det er ingen hjertesorg, sier han. (ntb)


  Iuel ute - Kloster videre til EM-finale: – Helt annen klasse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:13.38)
  dette var en helt annen klasse enn hva kloster har levert til nå, sa jann poster i kommentatorboksenn. line kloster er videre til en em-finale etter å ha løpt inn til tiden 54.55 i sitt semifinaleheat under em i roma. – dette var helt sykt deilig, at det endelig funker, sier kloster til nrk. – jeg er min første finale noensinne. jeg er kjempefornøyd, fortsetter hun. – hvor lenge har du venta på den dagen her? – i hvertfall ti år. kloster var direktekvalifisert til semifinalen. før løpet hadde hun 56,20 som årsbeste. amalie iuel røk ut, med 54.89, som er tangering av årsbeste.

  Kloster videre til EM-finale: – Helt annen klasse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:13.38)
  dette var en helt annen klasse enn hva kloster har levert til nå, sa jann poster i kommentatorboksenn. line kloster er videre til en em-finale etter å ha løpt inn til tiden 54.55 i sitt semifinaleheat under em i roma. – dette var helt sykt deilig, at det endelig funker, sier kloster til nrk. – jeg er min første finale noensinne. jeg er kjempefornøyd, fortsetter hun. – hvor lenge har du venta på den dagen her? – i hvertfall ti år. kloster var direktekvalifisert til semifinalen. før løpet hadde hun 56,20 som årsbeste. amalie iuel røk ut, med 54.89, som er tangering av årsbeste.  start-krisen fortsetter - tapte stort hjemme mot lyn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:19.18)
  Det var ikke mangel på drama i Kristiansand da Lyn gjestet Start og Azar Karadas, som har hatt en svak sesongstart. Etter 27 minutter var hjemmelaget uheldig da innlegget til Anders Bjørntvedt Olsen gikk via Deni Dashaev og forbi en satt ut Jasper Torkildsen i Start-målet. Mye av fokuset skulle handle om Starts Salim Nkubiri resten av omgangen. Svensken plukket årvåkent opp et svakt tilbakespill fra Daniel Schneider og satt ballen elegant i mål etter 32 minutter. Lyn svarte umiddelbart og gjentok ledelsen to minutter senere ved Mathias Johansen. Like før pause fikk Nkubiri sitt første gule kort for å stoppe en Lyn-kontring. To minutter senere fikk vingen sitt andre gule kort etter at dommeren mente at han filmet i en situasjon med Solberg Nilsen innenfor Lyns sekstenmeter. Deretter ble det trått for de gulkledde. Start fikk verst tenkelig start på omgangen da Mathias Johansen scoret bare femten sekunder etter pause. Samme mann fullbyrdet hattricket fire minutter senere og gjorde ydmykelsen komplett. Seieren gjør at Lyn klatrer opp på sjetteplass, siste opprykkskvalifiseringsplass. Resultatet gjør at Start faller ned på nedrykksplass. I Ålesund ble det høydramatisk mellom Aalesund og Kongsvinger. Hjemmelaget ledet 2-0, 3-1 og 4-3, men det endte til slutt uavgjort, 4-4. Kongsvinger er fortsatt på tabelltopp, mens Aalesund klatret opp til nest siste plass med det ene poenget. (NTB/NRK)

  Romsdals Budstikke: Hoseth med ny jobb – returnerer til Færøyene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:19.58)
  magne hoseth bekrefter at han har fått ny jobb, og at han er klar for den færøyske klubben b36. det avslører han overfor romsdals budstikke. – vi er enige, og jeg ser veldig fram til å bli trener igjen. det har ikke vært helt min stil å være arbeidsledig, sier hoseth til rbnett og fortsetter: – dette blir spennende. de har en cupfinale å spille om og skal ut i europa. den tidligere molde-spilleren leder tórshavn-laget ut sesongen i første omgang. han har stått uten jobb siden han fikk sparken av danske lyngby. der var han i kun 50 dager, og fikk sparken. hoseth hadde stor suksess da han ledet færøyske ki klaksvik, og tok dem til serieligaen i 2023.  Åge Hareides sønn ansatt som sportsdirektør i engelsk fotballklubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:18.39)
  bendik hareide, ole jakob strandhagen og kevin skabo ble mandag ansatt i direktørstillinger i den engelske fotballklubben burton. bendik hareide er sønn av tidligere landslagssjef åge hareide. den norske trioen har fått plass i burton-ledelsen som følge av at selskapet nordic football group (nfg) mandag overtok eierskapet til klubben som har tilhold på tredje nivå i engelsk fotball. det er burtons mangeårige styreformann og eier ben robinson som har valgt å selge sin aksjepost i klubben til svenske nfg. robinson fortsetter samtidig som rådgiver for det nye styret. ole jakob strandhagen er ansatt som ny styreformann, mens kevin skabo blir kommersiell direktør. burton unngikk med nød og neppe nedrykk fra tredje nivå i engelsk fotball denne sesongen.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »