Hovedsiden

Liten annonse
  Ny generalsekretær i Norges fotballforbund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 24. juni 2022 KL:09.49)
  karl-petter løken (55) blir generalsekretær i norges fotballforbund. han kommer fra stillingen som investeringsdirektør i aker horizons, og har lang erfaring fra fotballen, både i klubb- og landslagssammenheng. i tillegg har han fungert som fotballekspert for nrk i 20 år. – med karl-petter løken får vi en generalsekretær med særdeles solid erfaring som både fotballmann og leder. han har spilt på alle nivåer i norsk fotball og har et godt rykte blant de han har møtt i sin lange spillerkarriere, sier fotballpresident lise klaveness i pressemeldinga. løken gleder seg til å ta fatt på rollen, og håper å bruke sin ledererfaring til å bygge en enda sterkere organisasjon. – fotballen har betydd mye for meg gjennom hele livet, og som jeg vil si at jeg har et lidenskapelig forhold til. norsk fotball er inne i en spennende tid, og nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier han. det er ikke kjent når løken starter i stillingen.


  Sandefjord henter Flo fra konkursrammet klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. juni 2022 KL:13.27)
  fredrik flo (25) har signert for eliteserieklubben sandefjord. han kommer fra konkursrammede øygarden fk på en kontrakt ut året. – jeg har to og en halv sesong i øygarden bak meg – men det laget gikk jo nylig konkurs og dermed ble jeg arbeidsledig. nå ser jeg virkelig fram til å prestere her i sandefjord. her ligger alt til rette for fullt fokus på fotballen, sier flo til klubbens hjemmeside. midtstopperen er sønn av håvard flo, som igjen er søskenbarn til jostein og tore andré flo. fredrik kommer som resten av sine mer profilerte familiemedlemmer fra sogndal, og har spilt for klubber som øygarden, sotra, fana, sogndal og bryne. – det kjennes veldig godt og det er fint å få ting på plass, sier han til discovery. øygarden ble slått konkurs 2. juni. nysatsingen tok over nest-sotras lag i 1. divisjon for menn så sent som i 2020. denne sesongen har laget spilt i 2. divisjon, der det lå på 6.-plass i avdeling 1. sandefjord ligger på 10.-plass i eliteserien med tolv poeng på sine ni første kamper.

  Eto`o erkjente seg skyldig i skatteunndragelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. juni 2022 KL:18.09)
  den tidligere fotballstjernen samuel eto`o (41) har innrømmet skattesvik og inngått en avtale med den spanske domstolen for å slippe fengsel. det meddeler en domstol i barcelona mandag, skriver nyhetsbyrået afp. avtalen gikk på at han måtte erkjenne seg selv skyldig i å ha unnlatt å skatte 3,9 millioner euro, som tilsvarer 40,5 millioner kroner, under tiden han spilte for barcelona. eto`o slipper å sone i fengsel, men ble i stedet dømt til å betale en bot samt 22 måneder betinget fengsel. boten skal ifølge spanske medier være på 18,7 millioner kroner. jose maria mesalles, som var eto`os agent, ble også dømt for det samme. de to bøtene skal til sammen være på det beløpet eto`o unnlot å skatte for. 41-åringen la fotballen på hylla i 2019 etter å ha spilt på toppnivå siden 1997. (ntb)

  Nadim forsvarer rollen som VM-ambassadør: – Hadde gjort det gratis

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. juni 2022 KL:17.20)
  den danske landslagsspilleren nadia nadim (34) høster mye kritikk for sin deltakelse i å fremme fotball-vm i qatar. hun sier at hun ville gjort jobben gratis. 1. april kom det fram at 34-åringen hadde takket ja til en velbetalt jobb for qatar-arrangøren. flere andre sportspersonligheter har tilsvarende avtaler. mesterskapet i qatar har fått mye kritikk på grunn av synet på menneskerettigheter og forholdene for migrantarbeidere i landet. nadim svarte på kritikken under et pressemøte i forbindelse med en treningsleir med landslaget mandag. der uttrykte hun forståelse og ville gjerne forklare hvorfor hun takket ja. – jeg er født i regionen, og jeg vet hvordan forholdene er for blant annet kvinner. jeg har brukt fotballen som en plattform hele livet mitt, sa nadim. – det er samme konsept nå, bare for et større publikum. det var en «no-brainer», fortsatte 34-åringen. nadim ville ikke svare på hvor godt betalt hun får for arbeidet, og la til at hun har betalt for sine reiser til vm-landet selv. – det er et dumt spørsmål. jeg får penger for det, men det handler ikke om penger. jeg hadde gjort det gratis, sa hun og fortsatte: – det er en god mulighet til å utgjøre en forskjell. at vi står her og snakker om det er et skritt i riktig retning. (ntb)


  Fredrikstad - Raufoss utsatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. juni 2022 KL:11.24)
  mandagens førstedivisjonskamp mellom fredrikstad og raufoss utsettes på grunn av et stort sykdomsutbrudd i raufoss-troppen, opplyser nff i en pressemelding. totalt 17 spillere har feber og er ute med sykdom. raufoss har på dette grunnlaget derfor bedt om at kampen utsettes, skriver nff i pressemdlingen. – som med kristiansund tidligere i år, så hadde det ikke vært riktig å gjennomføre kampen med et så omfattende sykdomsutbrudd i laget. det hadde ikke vært riktig over de to involverte lagene, men heller ikke ovenfor de andre lagene i ligaen. sykdom og skade er selvfølgelig en del av fotballen, og det må og skal sitte langt inne å utsette kamper, særlig på dette nivået. sykdomsomfanget her er imidlertid så stort at utsettelse måtte bli utfallet. vi ønsker spillerne god bedring, sier nils fisketjønn, konkurransedirektør i nff.


  La Liga klagar på Haaland-overgangen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. juni 2022 KL:20.08)
  spansk toppfotball greidde verken å hente erling braut haaland eller kylian mbappé. ligasjefen reagerer med å ville ha manchester city og psg etterforska. la liga-president javier tevas stadfesta måndag at den spanske elitedivisjonen formelt har klaga på haalands overgang til manchester city. det same vil snart skje overfor paris saint-germain. den franske klubben greidde å overtale mbappé til å forlenge kontrakten til 2025. før det verka han å vere på veg til real madrid. – i mbappé-saka står eg ikkje opp for real madrid, men for europeisk fotball. denne veka vil vi klage inn psg, slik vi gjorde med city i førre veke, sa tebas på eit pressemøte i valladolid. han har i ei årrekke vore i ordkrig med statsstøtta klubbar. city og psg har begge styrtrike eigarar frå midtøsten. same dag som mbappé skreiv under ein ny psg-avtale, varsla tebas at la liga kom til å klage det inn til uefa, franske rettsinstansar og eu. han kan ikkje rekne med å få hjelp frå uefa-president aleksander ceferin. nyleg uttalte han seg slik om la ligas kritikk: – eg er i det heile ikkje samd i det. det er allereie for mange fornærmingar i fotballen, og eg meiner kvar liga heller skal bry seg om sin egen situasjon. det er ikkje riktig av ei liga å kritisere andre ligaer. haaland blei måndag offisielt presentert som manchester city-spelar. han blei kjøpt ut av borussia dortmund-kontrakten til et bestemt beløp i tråd med ei klausul.

  fem innbyttere i toppfotballen innføres permanent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. juni 2022 KL:13.04)
  fotballens internasjonale lovkomité (ifab) vedtok mandag at lag i toppfotballen skal kunne bruke fem innbyttere i hver kamp, mot tre tidligere. dermed gjøres pandemitiltaket med to ekstra innbyttere permanent. økningen til fem innbyttere ble innført midlertidig i mai 2020 og senere forlenget flere ganger. den nye regelen gjelder fra 1. juli, og betingelsene er de samme som i den midlertidige ordningen. det betyr at man har maksimalt tre byttesituasjoner i tillegg til pausen per lag. medlemmene av ifab bestemte seg også for å øke antallet spillere på innbytterbenken fra 12 til 15. det innebærer at en kamptropp i framtiden vil være på 26 spillere. (ntb)

  Rosenborg setter trolig ny tilskuerrekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. juni 2022 KL:11.10)
  over 10.600 har kjøpt billett til søndagens oppgjør i toppserien mellom rosenborg og brann på lerkendal, skriver aftenposten. for en uke siden satte brann rekord med 10.582 tilskuere i oppgjøret mot vålerenga på brann stadion. den rekorden slås når de gjester trondheim og lerkendal søndag ettermiddag. det sier administrasjons- og arrangementsansvarlig i rbk, malin engen, til aftenposten. – jeg fikk melding fra billettkoordinatoren vår klokka ti over halv ett i natt om at rekorden var sikret, sier hun. billettsalget nærmer seg i skrivende stund 11.000. engen gleder seg over løftet norsk kvinnefotball har fått den siste uken. – at det for andre helg på rad er en så stor og godt besøkt kamp i toppserien er ikke viktig bare for rbk. det er viktig for damefotballen generelt. – det skal godt gjøres å slå den rekorden nå, men det er aldri for sent å komme på kamp. billettsalget så langt viser at vi har noe på lerkendal å gjøre, og vi kan drømme videre som den skandinavisk rekorden og et fullsatt lerkendal til slutt, fortsetter hun. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »