Hovedsiden

Liten annonse
  Ruud innleder OL-turneringen mot japaner – mulig kamp mellom Nadal og Djokovic i 2. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 36 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.54)
  norges tennisprofil casper ruud møter taro daniel i 1. runde i singleturneringen i paris. 25-åringen er blant de fremste favorittene til å ta ol-gull. trekningen for singleturneringen ble unnagjort torsdag formiddag. ruud er sjetteseedet i turneringen. dermed slipper han noen av de store kanonene før en eventuell kvartfinale. i 2. runde kan det imidlertid bli et stjernemøte mellom rafael nadal og novak djokovic. ruud deltar i år i sitt første ol. han sto over lekene i tokyo i 2021 for heller å sanke poeng på atp-rankingen. nordmannen har briljert på roland-garros-anlegget de siste årene. i 2022 og 2023 tok han seg til finale i den prestisjetunge grand slam-turneringen, før det ble exit i semifinalen tidligere i år. da trøblet nordmannen med magen. onsdag ble det kjent at både verdensener jannik sinner og danske holger rune uteblir fra lekene. de trøbler med henholdsvis betennelse i halsen og en håndleddsskade. det betyr at verdenstoer djokovic er førsteseedet i paris. heller ikke andy murray deltar i singleturneringen. den doble olympiske mesteren spiller kun double i den franske hovedstaden. (ntb)

  Aston Villa solgte kantspiller til Saudi-Arabia for gigantsum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 10 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.20)
  den franske angrepsprofilen moussa diaby forlater aston villa og premier league til fordel for al-ittihad i den saudiarabiske toppdivisjonen. det bekreftet aston villa natt til torsdag. ifølge flere troverdige medier, deriblant sky sports, betaler al-ittihad 60 millioner euro (720 millioner kroner) for franskmannens tjenester. det er aston villas andre store salg denne sommeren. 1. juli ble douglas luiz bekreftet klar for juventus i en overgang verdt 51 millioner euro. diaby ble hentet til aston villa så sent som i fjor fra bayer leverkusen, og den driblesterke og raske 25-åringen var sterkt delaktig i klubbens gode sesong. unai emerys mannskap ble nummer fire i premier league og skal spille champions league-fotball til høsten. spillerflukten til saudi-arabia tiltok i styrke i fjor sommer. cristiano ronaldo, karim benzema, n`golo kanté, neymar og riyad mahrez er blant stjernene som spiller klubbfotball i golfstaten. (ntb)
  Ble pågrepet etter spionasje av motstanderen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:09.40)
  det newzealandske kvinnelandslaget hevder at treningen deres mandag ble spionert på av canadiske droner, ifølge den newzealandske avisen, stuff. new zealand og regjerende ol-vinner canada møter hverandre i åpningskampen i ol torsdag. den newzealandske ol-komiteen har formelt innlevert hendelsen til iocs integritetsenhet, og har bedt canada om en fullstendig gjennomgang, står det i en pressemelding etter en forespørsel fra stuff. kort tid etter kom den canadiske ol-komiteen med en beklagelse. – vi ble gjort oppmerksom på at et ikke-akkreditert medlem av canadas støtteapparat ble arrestert av franske myndigheter i saint-étienne etter en klage fra new zealand 22. juli, skriver de i pressemeldingen og fortsetter: – den kanadiske olympiske komité står for fair-play og vi er sjokkerte og skuffet. vi ber om unnskyldning til new zealand football, til alle spillerne som er berørt, og til new zealand olympic committee. eurosport norge omtalte saken først.


  Reagerer på OL-sikkerheten i Paris: – Som en spøkelsesby

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:08.11)
  kun dager før åpningsseremonien i ol i paris er det heftige sikkerhetstiltak som blant annet rammer næringslivet. store turistområder er helt folketomme. – det er ingen flere turister. ikke engang parisere fra andre deler av byen. det er kun folk som jobber her og som bor her, men på denne øya er det ikke mange som bor, sier phanie louvrier til ntb. louvrier driver bistroen au bougnat midt i paris på île de la cité, en av to øyer på elven seinen. det er på seinen den spektakulære åpningsseremonien skal foregå til fredag. det er første gang en slik åpningsseremoni avholdes utenfor et stadion. 160 båter med tusenvis av utøvere skal kjøre en seks kilometer lang løype langs den ikoniske elva. det anslås omkring 300.000 tilskuere langs elvebreddene. terrortrusselen tas på største alvor av franske myndigheter, og resultatet er krevende framkommelighet i sentrale deler av byen fram mot ol-åpningen. det er satt opp kilometervis med gjerder rundt seinen. (ntb)

  Snoop Dogg skal bære den olympiske ilden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:09.00)
  den amerikanske rapperen snoop dogg er en av de utvalgte til å bære den olympiske ilden når den tar sine siste runder før paris-lekenes åpningsseremoni. han skal bære den gjennom gatene i saint-denis, den etnisk mangfoldige paris-forstaden, som er hjemmet til olympiastadion og vannsportsenteret. det opplyste ordfører mathieu hanotin til afp. andre fakkelbærere i saint-denis fredag er den franske skuespillerinnen laetitia casta, den franske rapperen mc solaar og den ukrainske tidligere stavhopperen sergej bubka. den olympiske ilden har brukt to måneder på å krysse frankrike. fredag ​​morgen skal den bæres gjennom utøverlandsbyen som ligger på grensen mellom saint-denis og saint-ouen, før den tar turen videre til olympiastadion og vannsportsenteret noen kilometer unna. snoop dogg ble født i los angeles, byen som skal arrangere de neste lekene i 2028. fakkelstafetten er ikke rapperens eneste opptreden under lekene i 2024, da han også skal være ol-kommentator for den amerikanske tv-stasjonen nbc. (ntb)

  Onana klar for Villa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. juli 2024 KL:16.40)
  everton har solgt amadou onana (22) til premier league-rivalen aston villa. det bekrefter birmingham-klubben på sine nettsider. villa opplyser imidlertid ikke hvor lang kontrakten er. onana gjorde i august 2022 overgang fra franske lille til everton, hvor han har gjort sakene sine svært godt. fasiten etter to sesonger er fire mål og tre målgivende på 72 kamper. 22-åringen har også tidligere spilt for hoffenheim og hamburger sv. (ntb)

  Ruud klatrer én plass på ATP-rankingen tross Båstad-fiasko

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. juli 2024 KL:06.44)
  norske casper ruud passerer andrey rublev og klatrer fra 9.- til 8.-plass på atp-rankingen i tennis. italienske jannik sinner forblir verdensener. det kommer fram av den ferske oppdateringen mandag. ruud slet stort på grusen i svenske båstad, og nordmannen røk ut allerede i 2. runde mot brasilianeren thiago monteiro. fjorårets vinner rublev hadde imidlertid flere poeng å forsvare, og russeren faller dermed til 9.-plass. i toppen av atp-rankingen troner sinner fortsatt øverst. han følges av novak djokovic og carlos alcaraz, mens alexander zverev, daniil medvedev og alex de minaur utgjør resten av topp seks. fredag kveld ble det kjent at ruud står over denne ukens turnering i østerrikske kitzbühel. dermed er ol i paris neste på programmet for 25-åringen, som de seneste årene har levert svært solid på rødgrusen i den franske hovedstaden. (ntb)

  Historiske Cavendish tror karrieren er over

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:15.49)
  mark cavendish (39) vant den femte etappen og ble historisk som den mestvinnende rytteren i det franske rittet med 35 etappeseiere. etter avslutningsetappen åpnet cavendish opp om fremtiden sin på sykkelsetet, etter at han han ble spurt om han ville legge opp. – antagelig, svarte han tydelig rørt etter målgang. det er 16 år siden cavendish vant sin første etappe i tour de france. han var blant de første som startet på avslutningsetappen.

  USA-proff Gregersen med to scoringer i snuoperasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:14.28)
  midtstopper stian gregersen scoret begge målene for atlanta i 2–1 seieren mot columbus crew i den amerikanske toppserien mls. det var gregersen sine to første mål for atlanta etter overgangen fra franske bordeaux. november i fjor var sist gang at han var med i den norske landslagstroppen.

  Solberg vant WRC2-klassen i Rally Latvia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:14.18)
  oliver solberg fortsatte storformen da han kjørte inn til seier i wrc2-klassen i rally latvia. norsk-svensken sikret seieren etter å ha vunnet 12 av de 20 fartsprøvene. totalt skilte det 37,4 sekunder ned til finske mikko heikkilä på 2.-plass. – takk folkens for all den utrolige støtten både på og utenfor banen denne uken. alt kommer ned til dette når vi går inn i ss20. la oss vinne dette, skrev solberg på x før den siste fartsprøven. før de fire avsluttende fartsprøvene søndag, ledet solberg med 26 sekunder ned til heikkilä. skoda-føreren økte ledelsen med ytterligere sju sekunder da han vant dagens to første fartsprøver. heikkilä vant imidlertid søndagens tredje fartsprøve, men til finnens fortvilelse klarte han ikke å ta noe mer enn 0,4 sekunder på solberg. norsk-svenske solberg avsluttet med nok en seier og økte ledelsen sin med ytterligere 4,6 sekunder ned til heikkilä. 22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. i slutten av juni endte han som to i wrc2-klassen i rally polen, mens han vant em-runden på hjemmebane i karlstad to uker tidligere. der var ingen norske deltakere med i helgens rally i latvia. det ble imidlertid finsk seier i wrc-klasser der kalle rovanperä vant foran franske sébastien ogier og ott tänak fra estland. (ntb)

  Pogacar ikke fan av alternativ Tour-avslutning: – Foretrekker Champs-Élysées

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:10.04)
  tadej pogacar er en av favorittene når tour de france senere søndag avsluttes med en 33 kilometer kupert tempoetappe i nice. men selv om den etappen favoriserer ham langt mer enn spurten på champs-élysées i paris, foretrekker sloveneren fortsatt den tradisjonelle avslutningen i den franske hovedstaden. – det blir helt sikkert veldig annerledes, men jeg liker det ikke. jeg starter ikke før klokken seks om kvelden, så det blir en lang dag, sa pogacar. arrangørene har benyttet anledningen til å bryte med den gamle tradisjonen fordi paris og champs-élysées i år er okkupert av ol. det er første gang på 35 år at tour de france har en tempoetappe som avslutning. da det sist skjedde, i 1989, utløste det en av de mest dramatiske avslutningene i tour de france-historien, med greg lemond som vant rittet med åtte sekunder. det er neppe noen sjanse for at noe slikt skjer på søndag. pogacar starter med en ledelse på 5 minutter og 14 sekunder ned til jonas vingegaard på 2.-plass. – jeg foretrekker champs-élysées. men det er annerledes, og jeg gleder meg til å oppleve hvordan det fungerer som siste etappe, sa pogacar.

  Macron rekker trolig ikke å svømme i Seinen før OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:09.15)
  den franske presidenten emmanuel macron vil bevise at seinen er trygg å svømme i, men får det sannsynligvis ikke til før ol. det kom fram i en uttalelse fra det franske presidentkontoret. seinen skal brukes til åpningsseremonien, svømmekonkurransene i åpent vann og svømmedelen av triatlon-konkurransene. men fram mot ol har det vært fokus på vannkvaliteten i elven som renner gjennom den franske hovedstaden. ifølge lokale myndigheter er elven trygg, men flere målinger har vist at det har vært problemer med innholdet av e. coli-bakterier. derfor har flere franske politikere hoppet i vannet for å motbevise skeptikerne. tidligere i uken testet den franske idrettsministeren amelie oudea-castera og paris-ordfører anne hidalgo forholdene. macron hadde ikke mulighet til å delta på svømmeturen, men vil gjøre det på et senere tidspunkt. – han har ikke nødvendigvis mulighet til det før de olympiske lekene, sa talspersonen på en pressekonferanse fredag. fredag uttalte også ordføreren i paris` kontor at seinen hadde bestått vannkvalitetstester seks dager på rad, og at elven dermed er klar for de olympiske øvelsene. skulle vannkvaliteten gå ned, vil arrangørens «plan b» være å utsette øvelsene i noen dager eller flytte de lengre øvelsene til vaires-sur-marne, som er en elv øst for paris. lekene i paris går av stabelen 26. juli og varer fram til 11. august.

  Argentinas visepresident tar Enzo Fernández i forsvar: – Jeg hyller deg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:17.36)
  da argentina vant copa america var det en video av feiringen i etterkant som skapte stor oppmerksomhet. i en instagram-sending, som ble startet av chelsea-spiller enzo fernández på spillerbussen, sang de argentinske spillerne om sine franske finalemotstandere fra vm i 2022. det de synger blir beskyldt for å være både diskriminerende og rasistisk. på x tar argentinas visepresident, victoria villarruel, sangen og enzo fernández i forsvar. – ingen kolonialistiske land skal få bry seg om vår sang eller for å fortelle sannheten som de ikke vil innrømme. slutt å late som dere er fornærmet, hyklere. enzo, jeg hyller deg, skriver villarruel før hun avslutter: – argentinere har alltid hevet hode! lenge leve argentina!

  Seinen friskmeldes før OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:15.28)
  det kan svømmes i seinen under ol i paris, melder ordføreren i paris` kontor. elven har bestått vannkvalitetstester seks dager på rad, og det er dermed klart for olympiske øvelser i den franske hovedstadselven. det er godt nytt for ol-arrangøren, som har ventet i spenning på om de ambisiøse planene i den tidligere svært forurensede elven kunne gjennomføres. gladnyhetene kommer med et lite forbehold om at man unngår regn. ved to tilfeller i forrige uke kom det regnskyll som gjorde at e. coli-verdiene var for høye i testene, men verdiene gikk raskt ned etter regnværet. de godkjente testene kom fra alexandre iii-broen. ved tre andre testpunkter i paris var resultatene mer varierte. på onsdag demonstrerte paris-ordfører anne hidalgo at vannet var trygt å bade i, da hun tok en forfriskende dukkert i elven. skulle vannkvaliteten gå ned, vil arrangørens «plan b» være å utsette øvelsene i noen dager, eller flytte de lengre øvelsene til vaires-sur-marne, en elv øst for paris. (ntb)

  det franske stoppertalentet leny yoro klar for manchester united – betaler kjempesum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:21.02)
  midtstopperen leny yoro (18) er klar for manchester united. det franske stortalentet kommer fra lille og skal angivelig koste 62 millioner euro. manchester united bekrefter overgangen i sine mediekanaler. ifølge the athletic-journalisten david ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. det til tross for at yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med lille. yoro har også vært høyaktuell for storklubben real madrid, men ifølge ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen lille krevde for å selge 18-åringen. manchester united har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som matthijs de ligt, jarrad branthwaite og jonathan tah i løpet av sommeren. (ntb)


  Brasiliansk 20-åring blir lagkamerat med Haaland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:19.31)
  den brasilianske kantspilleren savinho (20) har signert en femårskontrakt med premier league-mesterne manchester city. det bekrefter klubben på sine nettsider. savinho kommer fra franske troyes, som også er en del av city football group, som administrerer de lyseblå fra manchester. – jeg er glad for å få sjansen til å jobbe under pep guardiola, en av de beste trenerne i historien, sa savinho. brasilianeren var forrige sesong på lån i spanske girona, hvor han storspilte og noterte seg for elleve mål og ti målgivende på 41 kamper. nå skal han altså servere erling braut haaland. (ntb)

  Juventus forlenger ikke kontrakten med Rabiot

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.58)
  den franske fotballspilleren adrien rabiot er ferdig i juventus etter fem sesonger for torino-klubben. kontrakten til franskmannen gikk ut 1. juni, men den italienske klubben bekrefter torsdag at de ikke fornyer kontrakten. spilleren står nå uten kontrakt, og det er uvisst hvor veien går videre for franskmannen som nylig deltok i em for frankrike. – takk for alt, «cavallo pazzo», og lykke til videre i karrieren, skriver klubben. han fikk 212 kamper for klubben, og vant den italienske ligaen i 2020.  OL-landsbyen i Paris har åpnet: – Det ser fantastisk ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:11.57)
  ol-landsbyen i paris har offisielt åpnet. torsdag ankom de første utøverne som skal delta i ol. landsbyen nord for paris kommer på det meste til å huse nærmere 14.500 personer, inkludert 9000 utøvere. åtte dager før åpningsseremonien i ol, som skal foregå på seinen, ankom de første ol-utøverene landsbyen, melder det franske nyhetsbyrået afp. først ut var utøvere fra australia og brasil. – vi er skikkelig spente på å se hvordan det blir. det ser fantastisk ut. vi kan ikke vente med å sette i gang, sier den australske landhockeyspilleren stephanie kershaw.(ntb)

  Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:17.25)
  casper ruud henrykket både publikum og makker rafael nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i atp-turneringen i båstad. «ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske théo arribagé og russiske roman safiullin. ruud og nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

  Amnesty kritisk til IOC-svar om hijabforbud: – Strider mot egne forpliktelser og verdier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:13.44)
  amnesty international går hardt ut mot ioc etter at de i et brev sa at de ikke vil oppfordre franske myndigheter til å oppheve hijabforbudet før ol i paris. i en artikkel skriver amnesty at forbudet har skapt en «uholdbar situasjon» der ol-vert frankrike bryter flere menneskerettighetsforpliktelser. det inkluderer ifølge organisasjonen verdier og forpliktelser som er fastsatt av den internasjonale olympiske komité (ioc) selv. amnesty hevder i en rapport at forbudet «avslører franske myndigheters diskriminerende hykleri og iocs svakheter». – å forby franske idrettsutøvere med sportshijaber å konkurrere i de olympiske og paralympiske leker gjør narr av påstandene om at paris-ol er det første likestillings-ol, og det avslører den rasistiske kjønnsdiskrimineringen som underbygger tilgangen til idrett i landet, tordner anna blus. blus tror forbudet kan få store konsekvenser. ntb har kontaktet ioc angående kritikken fra amnesty. i en epost svarer de blant annet følgende: «i ol er det ioc og de internasjonale forbundenes regler som er gjeldende. utøvere står fritt til å bruke hijab, slør og hodeskjerf i de olympiske landsbyene og på olympiske arenaer. i konkurranser bestemmes reglene av de relevante forbundene. i noen idretter er det restriksjoner knyttet til klær, inkludert men ikke begrenset til hijab, for å ivareta sikkerheten til utøverne». videre i artikkelen skriver amnesty at ioc, til tross for gjentatte krav, har valgt å ikke oppfordre franske myndigheter til å oppheve forbudet. organisasjonen påpeker at det franske hijabforbudet strider mot klesreglene til blant andre det internasjonale fotballforbundet (fifa), det internasjonale basketballforbundet (fiba) og det internasjonale volleyballforbundet (fivb). amnesty har undersøkt regelverket i 38 europeiske land, og de konkluderer med at frankrike er det eneste landet med et slikt forbud. «det olympiske charteret er ganske tydelig: rettighetene skal sikres uten diskriminering av noe slag. (...). likevel handler idrettsutøvere i samsvar med nasjonal kontekst. religionsfrihet tolkes ulikt, og dette gjenspeiler seg også i nasjonale tilnærminger til idretten. bruk av hijab, slør eller hodeskjerf er svært omdiskutert i mange land, både der det er obligatorisk, valgfritt og forbudt», skriver ioc til ntb. (ntb)

  Paris-ordføreren holdt ord og svømte i Seinen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:10.44)
  paris-ordfører anne hidalgo tok seg onsdag en svømmetur i seinen. elven har vært gjenstand for mye kritikk før sommer-ol i den franske hovedstaden. ioc, hidalgo og resten av den politiske ledelsen i landet har til tider vært under press før startskuddet til ol går om under to uker. flere ganger har målinger vist at e. coli-nivået i seinen har vært langt over den anbefalte grensen, men de siste ukene har prøvene gitt gode svar. hidalgo har i likhet med frankrikes idrettsminister amelie oudea-castera, president emmanuel macron og ioc-president thomas bach varslet at de ville ta seg en svømmetur for å vise at vannkvaliteten er god nok. lørdag tok oudea-castera seg en svømmetur i elven. onsdag fulgte hidalgo etter. – vannet er veldig, veldig bra. litt kaldt, men det var ikke så farlig, sa hidalgo til ap etter turen i vannet det er planlagt triatlonkonkurranser i seinen fra 30. juli, mens det også skal foregå utendørssvømming der senere i sommerlekene. også åpningsseremonien i ol skal foregå på seinen. (ntb)

  Fifa starter etterforskning etter rasismeanklager mot det argentinske landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:10.18)
  deler av det argentinske fotballandslaget ble anklaget for rasisme etter copa america-triumfen. det internasjonale fotballforbundet (fifa) etterforsker saken. det melder nyhetsbyrået afp. det var chelsea-spiller enzo fernández som delte en direktesendt video på instagram. der skal flere av de argentinske copa america-vinnerne ha kommet med rasistiske og diskriminerende ytringer mot franske spillere. ifølge tv 2 skal de ha sunget «de spiller for frankrike, men de er alle fra angola». sangen stammer fra vm i qatar i 2022. chelsea opplyser i en pressemelding onsdag formiddag at de har satt i gang en intern disiplinærprosedyre. de skriver at de «finner alle former for diskriminerende oppførsel fullstendig uakseptabel». frankrikes fotballforbund (fff) reagerte sterkt på hendelsen og meldte at de hadde henvendt seg til fifa for en kommentar. (ntb)

  Argentinske Copa America-vinnere anklages for rasisme – Chelsea-profil legger seg flat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:06.49)
  frankrikes fotballforbund (fff) raser mot det argentinske landslaget etter feiringen av copa america-tittelen. de hevder at flere spillere opptrådte rasistisk. nyhetsbyrået afp skriver at fffs president phillippe diallo har bedt argentinas fotballforbund om å svare for seg. de har samtidig henvendt seg til det internasjonale fotballforbundet (fifa) for en kommentar, skriver sky sports. – på bakgrunn av alvoret i de sjokkerende uttalelsene, som strider mot sporten og menneskerettighetene, har presidenten i forbundet besluttet å sende inn en juridisk klage for rasistiske og diskriminerende uttalelser, heter det fra forbundet. det var chelsea-spiller enzo fernández som delte en direktesendt video på instagram. der skal flere av de argentinske copa america-vinnerne ha kommet med rasistiske og diskriminerende ytringer mot franske spillere. i et innlegg i sosiale medier legger fernandez seg nå flat. – jeg vil oppriktig beklage for en video som ble publisert på min instagram-konto underveis i feiringen (av copa america-seieren). sangen inneholder meget støtende språkbruk, og det finnes overhodet ingen unnskyldning. jeg er imot alle former for diskriminering, og jeg vil si unnskyld for at for at jeg ble revet med i euforien, skriver fernandez, før han avslutter: – den videoen, det øyeblikket og de ordene reflekterer ikke meg som person. jeg er oppriktig lei meg. chelsea-spiller wesley fofana er blant dem som har reagert på feiringen. ifølge bbc og sky sports har london-klubben bestemt seg for å undersøke saken. (ntb)

  beskyldes for rasistiske kommentarer mot franske spillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:19.08)
  det argentinske fotballandslaget vant nylig copa america og feiret vilt etter bragden. men video fra spillerbussen har de siste dagene sirkulert, der spillerne angivelig skal ha sunget diskriminerende mot franske fotballspillere. det hevder i hvert fall det franske fotballforbundet, som nå varsler søksmål etter det de mener er rasistiske og diskriminerende kommentarer fra argentiske landslagsspillere. – presidenten i det franske fotballforbundet, philippe diallo, fordømmer på det sterkeste uakseptable rasistiske og diskriminerende kommentarer som ble gjort av spillerne mot det franske laget, heter det i en uttalelse. de skriver videre at de har varslet søksmålet overfor både det argentiske fotballforbundet og fifa. det argentinske fotballforbundet har foreløpig ikke kommentert saken.


  Tidligere Molde-trener tar over Ingstads klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:06.48)
  helle thomsen er tilbake som hovedtrener i rumenske csm bucuresti. blant spillerne i stallen er vilde ingstad. det er andre gang at thomsen hentes til bucuresti. hun var der også fra 2017 til 2018. – jeg ser fram til å vende tilbake til romania og klubben, sier dansken. thomsen har en bred trenerkarriere å vise til. i tillegg til å lede både sveriges og nederlands kvinnelandslag i håndball har hun hatt klubbjobber i danske midtjylland, tyrkiske kastamonu og franske nantes. hun var i molde mellom 2018 og 2020. ingstad har lagt bak seg sin første sesong i csm bucuresti. (ntb)  Giroud gir seg på landslaget – avslutter som tidenes mestscorende for Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:21.02)
  veteranspissen olivier giroud (37) setter punktum for frankrike-karrieren etter 57 mål på 137 a-lagskamper. det skriver han i et innlegg på instagram. – det lenge fryktede øyeblikket har kommet: øyeblikket for å si farvel til det franske landslaget, skriver han og fortsetter: – vi har blitt en uatskillelig gjeng med kamerater under en mann: treneren, didier deschamps, som jeg takker for tilliten. til tross for våre oppturer og nedturer, har han gjort det mulig for meg å bli «les bleus`» toppscorer gjennom tidene. i løpet av landslagskarrieren vant giroud vm i 2018, før han også var med på å tape vm-finalen mot argentina fire år senere. han tok også thierry henrys scoringsrekord på 51 i vm-sluttspillet i qatar. giroud debuterte for frankrike i 2011 og scoret sitt første mål i sin tredje landskamp i en 2-1-seier mot tyskland. det siste av de 57 målene kom i mars 2024 da han ble matchvinner i en treningskamp mot chile. den tidligere arsenal-, chelsea- og milan-spissen vil slutte seg til mls-klubben los angeles fc neste sesong. (ntb)

  Grønbæk trolig ferdig i Glimt: – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:18.58)
  tapet mot sandefjord ble trolig albert grønbæk sin siste kamp for bodø/glimt. – tiden her har vært helt fantastisk.jeg har hatt så sinnsykt mange gode opplevelser her, sier han til nrk etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – dette var nok kanskje min siste kamp for glimt. det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. tidligere i uka ble det meldt at grønbæk kan bli solgt for 170 millioner kroner til den franske klubben rennes. sandefjord rystet serieleder bodø/glimt og vant 2–1 på hjemmebane. det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. med litt hjelp fra en glimt-spiller gikk skuddet fra alexander ruud tveter i mål. før lørdagens kamp sto sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. i det 59. minuttet stanget stian kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. i 61. minutt sendte kaptein patrick berg ballen i mål etter at den var innom en sandefjord-spiller. glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa sandefjord-kaptein filip ottosson til tv 2 etter kampen. med glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. formlaget viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/glimt.

  Hovland med ujevn andrerunde i Scottish Open – klarte likevel cuten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:22.36)
  viktor hovland åpnet fryktelig på sin andrerunde i scottish open, men reddet inn et ålreit resultat og greide cuten. hovland endte runden på ett slag under og ligger dermed totalt på fire slag under par. det holdt til en delt 47.-plass. cuten gikk på to slag under par. oslo-gutten startet runden med bogey og dobbelt bogey på de to første hullene, før det ble birdie på hull tre. birdie ble det også på hull fem, før han røk på nok en bogey ti hull senere. hovland hevet imidlertid spillet midtveis på runden og utover i andre halvdel da han fikk birdie på hull 8, 10, 13 og 15. dessverre for hovland ble det nok en bogey på hull 17, før han avsluttet runden med par. svenske ludvig åberg leder turneringen på 12 slag under par, tett etterfulgt av franske antoine rozner. (ntb)

  Alcaraz klar for andre strake Wimbledon-finale – kan få reprise mot Djokovic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:18.30)
  det spanske tennisesset carlos alcaraz er klar for å forsvare tittelen i wimbledon etter at han slo daniil medvedev i fredagens semifinale. spanjolen sikret finalebilletten med sifrene 6-7 (1-7), 6-3, 6-4, 6-4. i finalen venter vinneren av oppgjøret mellom serbiske novak djokovic og italienske lorenzo musetti. alcaraz har ikke hatt en enkel vei til finalen. i tredje runde måtte han ut i fem sett mot amerikanske frances tiafoe, før det ble fire sett mot franske ugo humbert søndag kveld. fredagens semifinale gikk også til fire sett da tennisstjernene brøt hverandre to ganger hver til 6-6 og måtte ut i tie break. der var medvedev soleklart best og vant 7-1. alcaraz utlignet imidlertid til 1-1 med 6-3 i andre sett, før han fullførte snuoperasjonene med 6-4-seier i tredje sett. dermed kunne tenniskometen sikre sin andre strake wimbledon-finale da han vant 6-4 i det fjerde settet. alcaraz vant fjorårets finale over novak djokovic. (ntb)

  Tung åpningsrunde for Borge i Evian

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:20.16)
  golfproffen celine borge fikk ingen god start på majorturneringen i franske evian på lpga-touren. borge startet på hull ti og fikk det tungt da hun dro på seg en bogey allerede på hull elleve. hun fulgte så på med sju hull på par, før hun rettet opp med birdie på hull én. birdie ble det også på hull fire, før hun røk på en dobbelt bogey på hull sju. dermed endte hun runden på ett slag over par, noe som bare holder til en foreløpig delt 75.-plass. i fjorårets utgave av turneringen fikk borge sitt store gjennombrudd da hun endte på 3.-plass. etter pallplassen bykset hun 112 plasser oppover verdensrankingen og fikk en utbetaling på 3,1 millioner kroner. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »