Hovedsiden

Liten annonse  Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 25. september 2023 KL:09.01)
  megan rapinoe (38) rundet av sin imponerende usa-karriere med 2-0-seier over sør-afrika i sin 203. landskamp. det ble en følelsesladd kveld for rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen. – det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa rapinoe. hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for lhbt+-rettigheter og likelønn. (ntb)


  HamKam klarte bare ett poeng mot ti mann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:19.01)
  hamkam spilte elleve mot ti i over en omgang, men klarte bare 1-1 mot sarpsborg i eliteserien i fotball. med det ene poeng er hamkam oppe i 24 poeng og holder 11.-plassen, mens sarpsborg har ti poeng mer på sin sjuendeplass. gjestene fikk en pangstart på kampen da victor torp fikk skyte fra god posisjon etter at hjemmelaget ikke klarte å klarere skikkelig. etter et drøyt kvarter sto det 0-1. det ble etter hvert mye sarpsborg på briskeby, uten at hamkam klarte å skape noe som helst, men ett minutter før pause røk niklas sandberg på en utvisning. han fikk rødt kort direkte etter en stygg takling bakfra mot morten bjørlo med knottene først. – vi må legge en litt annen plan i 2. omgang med en mann mindre, sa sarpsborg bjørn inge utvik til tv 2. etter fem minutter hadde moses mawa utlignet til 1-1 da han dukket opp på bakre stolpe på jens martin gammelbys pasning gjennom feltet fra spiss vinkel. hamkams tallmessige overtak førte til at kampen endret karakter utover i 2. omgang, men uten at hjemmelaget kom til flere mål. sarpsborg virket faktisk noe friskere mot slutten og skapte en del farligheter. (ntb)

  Superløp av Fjeld Halvorsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:19.02)
  andreas fjeld halvorsen har vist enorm form den siste tiden. lørdag fortsatte oppturen for 18-åringen, som hadde bursdag 14. september. da løp han 1500 meter på brandbu og satte personlig rekord med 3.40,33. det skriver norsk friidrett på twitter. tiden er tidenes nest beste av en norsk 18-åring. ikke overraskende er jakob ingebrigtsen historiens beste i denne aldersklassen. han løp 3.30.16 som 18-åring. fjeld halvorsens tid er også årets nest beste i europa i år i denne aldersklassen. her er det bare nederlandske niels laros med 3.31,25 som har vært sterkere. andreas fjeld halvorsen med ny pers 3:40,33 på 1500 meter på brandbu i dag. tiden er nest beste av en 18-åring igjennom alle tider i norge og også nest best av en 18-åring i europa i år. kilde: hans jørgen borgen på facebook.

  Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:18.32)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. da måtte saravi gha vunnet sin semifinale mot gabriel kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for baldauf.

  Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.49)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. dersom baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. så kom tapet for saravi. (ntb)

  Klimaaktivister varsler aksjon under Berlin maraton – arrangøren kommer med bønn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.08)
  klimaaktivister sier de vil slå til mot berlin maraton søndag. arrangøren trygler demonstrantene om å holde seg unna. det er aktivistgruppen «siste generasjon» som via sosiale medier har gjort det klart at det planlegges en demonstrasjon under maratonløpet i den tyske hovedstaden. «fordi det ser ut til å være forvirring: ja, vi vil stanse berlin maraton. vi kan ikke flykte fra klimakatastrofen», het det i en uttalelse på twitter fredag. arrangørene i berlin anmoder på sin side klimaaktivistene om ikke å forstyrre arrangementet, men sier samtidig at det er lagt planer for «slike eventualiteter». administrerende direktør jürgen lock sier at han er klar over muligheter for aksjoner langs traseen. – vi håper at ingenting uheldig skjer, men vi har planer for slike hendelser, sier han og legger til at teamet jobbet tett med politiet «for å sikre at løpet gjennomføres etter planen». (ntb)  Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:11.27)
  per anders kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-vm, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen. egyptiske mohamed ehab mohamed zahab khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men khalil forsvarte seg godt. kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, akzjol makhmudov fra kirgisistan, sikret seg finalebillett i beograd. med fredagens tap klarte heller ikke kure å sikre seg billett til neste års ol i paris. de fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til ol. i 72-kilosklassen gikk det bedre for håvard jørgensen. han møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. for jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (ntb)
  AIK-Djurgården: Dialog med fansen skal hindre nytt kaos-oppgjør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:07.55)
  i mai endte oppgjøret mellom fotballklubbene i kaos og utsettelse. nå mener aik at de har gjort forberedelser for å hindre bråk og opptøyer. stockholmsderbyene mellom djurgården og aik er høyrisikokamper. 28. mai måtte kampen stoppes i en time da tilskuere forsøkte å ta seg inn på banen. først etter en times utsettelse ble kampen ferdigspilt. tt har intervjuet aiks sikkerhetssjef henrik koch, som mener de er godt forberedt for å hindre nye kaosscener på friends arena søndag. – vi har jobbet med dialog (med fansen), sier koch, som mener kampen i mai må betraktes som et engangstilfelle der aggresjonen ble rettet mot aik på grunn av misnøye med klubbens innsats. han innrømmer at det alltid er en risiko for uønskede hendelser, men mener at samtaler med supporterne gjennom hele sommeren har lagt et godt grunnlag for en mer fredelig gjennomføring av søndagens oppgjør. – vi er enige om at vi ikke kan ha kamper som blir avbrutt, det gir oss ingen poeng. og poeng er hva aik trenger for å komme unna en utsatt posisjon rett over nedrykksstreken i allsvenskan. klubbene sirius og degerfors ligger bare to poeng bak. (©ntb)

  Bare 33 prosent av Tyskland ønsker Nagelsmann som ny landslagssjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:11.24)
  bare en tredel av det tyske folket håper at julian nagelsmann skal ta over som landslagssjef i fotball, viser en undersøkelse utført av yougov-instituttet. omtrent 18 prosent er imot at nagelsmann blir etterfølgeren til hansi flick, mens 24 prosent ikke vet hvem den tidligere bayern münchen-treneren er. undersøkelsen ble gjennomført onsdag og 2277 personer over 18 år deltok. ifølge medieoppslag har nagelsmann allerede kommet til enighet med det tyske fotballforbundet (dfb) om å ta jobben, mens dfb-president bernd neuendorf har uttalt at de er i «gode samtaler». tyskland trenger en ny trener etter at flick ble sparket 10. september etter bare fire seire på hans siste 17 kamper. han ledet også laget da de for andre vm på rad røk rett ut av gruppespillet i qatar. (ntb)
  Biles klar for sitt sjette VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:06.15)
  stjerneturneren simone biles leder det amerikanske laget i vm i oktober. hun måtte ta en pause etter ol for to år siden, blant annet på grunn av sykdom, men har levert godt i comebacket. det kommende verdensmesterskapet blir hennes sjette, og ingen kvinnelige, amerikanske turnere har deltatt i så mange. med seg på laget får hun tre av deltakere på laget som tok gull i 2022 – shilese jones, leanne wong og skye blakely, i tillegg til 17-årige joscelyn roberson. biles har sju ol-medaljer og 29 vm-medaljer, hvor 19 gull. de 32 medaljene gjør henne til tidenes mestvinnende turner gjennom tidene sammen med larysa latynina, som representerte sovjetunionen. (ntb)

  Ta kollektiv ‒ og få økt reisetid

  Kilde: Bil24 | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:19.33)
  politikerne klarer ikke å få de store massene over på kollektiv, og det er kanskje ikke så rart. stadig flere får nemlig økt reisetid gjennom en slik overgang. politikerne har brukt det verste virkemiddelet de har i skuffen for å få bilistene over til kollektiv-transport, nemlig å gjøre bilturen dyrere. i mange byer skal bilistene […] innlegget ta kollektiv ‒ og få økt reisetid dukket først opp på bil24.no.

  Dette er «problem-sakene» for Solberg

  Kilde: E24 | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:19.16)
  erna solberg var statsminister gjennom coronapandemien og ansvarlig for utbyttenekt for bankene, skattelettelse for oljebransjen og innskjerpinger for laksenæringen. samtidig storhandlet ektemannen i aksjemarkedet.
  Nadal står fast ved planen om karriereslutt i 2024

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:08.00)
  den spanske tennisstjernen rafael nadal tviholder på planen om å komme tilbake i konkurranse neste sesong. 37-åringen rehabiliterer etter en hofteoperasjon. nadals foreløpig siste grand slam-tittel kom på grusen i roland-garros i fjor. i juni gjennomgikk spanjolen en operasjon som ville holde ham ute av spill i om lag fem måneder. da den offisielle atp-rankingen ble oppdatert kort tid senere, var nadal utenfor topp 100 for første gang siden april 2003. den spanske veteranen står likevel fast ved planen om å komme tilbake og ende en svært merittert karriere etter neste sesong. – planen er fortsatt at 2024 blir mitt siste år på tennisbanen, men jeg kan ikke si det med hundre prosent sikkerhet, innrømmer 37-åringen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »