Hovedsiden

Liten annonse
  Opprørspoliti brøt inn etter tribunebråk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.34)
  en drøy time før kampstart mellom tyrkia og georgia ble det hektisk inne på westfalenstadion i dortmund. i den ene svingen, som skilte georgiske og tyrkiske tilhengere, måtte opprørspolitiet inn. ifølge new york times-journalist tariq panja hadde det i minuttene før brutt ut en slåsskamp mellom de to ulike gruppene av fans. videoer fra tribunen viser hvordan flere gjenstander ble kastet mellom de to tribuneområdene, og at det også var fysisk håndgemeng mellom noen av tilskuerne. etter at politiet tok seg inn hos de georgiske supporterne, meldte panja noen minutter senere at det hele hadde roet seg ned. i forkant av kampen har også et voldsomt uvær fått mye oppmerksomhet. kampen starter 18.00 og sendes på nrk1.

  Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:12.12)
  palestina er nummer 93 på fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå vm gjennom den asiatiske kvalifiseringen. i 2026 er vm-turneringen utvidet til 48 lag, og asias direktekvote er doblet til åtte. plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie. – fotballkampene gir en sjanse til å vise fram palestinas navn for hele verden, og vm er den største plattformen i så måte. det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren mohammed rashid til nyhetsbyrået ap om krigføringen på gaza. palestinas fotballforbund (pfa) ble opptatt som fullverdig medlem av fifa i 1998. laget er kjent som «al fida`i», eller «krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot australia i siste kamp. resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i kuwait og qatar. – disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. det er det eneste som gir dem håp. for oss er det en stor motivasjon, sier rashid. gruppene i 3. runde i asias vm-kvalifisering trekkes i kuala lumpur 27. juni. ntb/nrk


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »