Hovedsiden

Liten annonse
  svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:07.11)
  Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback. – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023. Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden. Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel. Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen. – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X. Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

  VG: Skiforbundet dekker advokatutgifter for alpinstjerner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. april 2024 KL:17.18)
  norges skiforbund bistår aleksander aamodt kilde og andre alpinprofiler med å betale utgifter de har hatt til advokat knyttet til konflikten rundt landslagsavtalen. det er vg som får bekreftet fra forbundet at alpinistene får hjelp til å betale regningen fra advokatfirmaet «kleven & kristensen». den skal angivelig beløpe seg til rundt en million kroner. – skiforbundet har tatt et tydelig ansvar for at denne prosessen har tatt for lang tid og at den kunne vært bedre. utøverne er det viktigste vi har. at de har brukt advokat for å fremme sitt syn, er åpenbart ikke en ønsket situasjon, verken for forbund eller utøvere. derfor dekker vi deler av den advokatkostnaden utøverne har hatt, sier generalsekretær arne baumann til avisen. den mye omtalte avtalen til landslagsløperne i norges skiforbund har skapt konflikt mellom utøvere og forbundsledelsen. det er i den forbindelse at utøverne har gjort bruk av advokat. striden har handlet om det som kalles bilderettigheter. nå er et utvalg nedsatt for å se nærmere på hvordan landslagsavtalen skal innrettes i framtiden. aleksander aamodt kilde sa først nei til å delta i dette arbeidet, men gjorde nylig helomvending. (ntb)

  helomvending: nytt toppidrettssenter godkjent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. april 2024 KL:14.33)
  I 2022 sa Plan og bygningsetaten nei. Nå har de snudd og godkjent søknaden om et nytt toppidrettssenter ved Sognsvann i Oslo. Nå har Norges Idrettsforbund tre år på å starte arbeidet, står det i vedtaket. Det var Nordre Aker Budstikke som først omtalte nyheten. – At rammetillatelsen er på plass, det er kjempeflott. Vi trenger dette senteret for strategisk utvikling av norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. Han sier at de nå skal jobbe med finansiering av prosjektet. Han anslår at kostnaden blir på rundt en milliard kroner. Øverbø håper at pengene kanskje kan tildeles allerede i neste års statsbudsjett. – Det er en statlig tomt og idretten som skal bygge. Det er et åpent spørsmål om hvor mye kommersielle aktører kan bidra, sier Øvrebø og legger til: – Du får fryktelig mye for pengene. Ny isflate, stadion, park og treningssenter for toppidrettsutøvere. I tillegg har Sparebankstiftelsen DNB allerede lovet en gave på 100 millioner kroner til treningsutstyr og interiør.  kilde gjør helomvending: blir med i landslagsutvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:08.31)
  Etter at han tidligere i vinter sa nei til å bli med i landslagsutvalget, er det nå klart at Aleksander Aamodt Kilde blir en del av utvalget. Det melder Skiforbundet i en pressemelding. – Jeg har vært tydelig, også i media, når det gjelder min oppfatning av Skiforbundets håndtering i denne prosessen. Tilliten er satt kraftig på prøve, men jeg opplever likevel at det nå er ekte vilje til å finne løsninger, sier Kilde i en pressemelding. Alpinstjernen forteller om konstruktiv dialog med Skiforbundet den siste perioden. – Dette er blant annet et resultat av utøvernes innsigelser og de tilhørende anbefalingene fra lovutvalgene, sier Kilde. Alpinistene og Johannes Høsflot Klæbo har i lang tid vært i konflikt med Skiforbundet rundt lovligheten til landslagsavtalene, knyttet til utøvernes image rights. I fjor høst bestemte Skiforbundet at et utvalg skulle settes ned for å se på innholdet i landslagskontraktene. Utvalget ble klart i starten av februar, men da takket Kilde nei og rettet krass kritikk mot Skiforbundet. Nå har han altså snudd. – Det er avgjørende for oss at en utøver fra alpint er med i utvalget, og med sin tydelige stemme og sterke posisjon, er jeg glad for at Aleksander nå har sagt ja til å bidra i dette viktige arbeidet, sier generalsekretær og utvalgsleder Arne Baumann.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »