Hovedsiden

Liten annonse


  Hauger rett ut i kaosstart i Imola

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:14.28)
  dennis hauger var involert i en krasj med mange biler rett etter start i lørdagens formel 2-sprintløp i italienske imola. etter at et par av bilene like foran hauger krasjet i hverandre, kjørte hauger rett ut på høyresiden av banen. der sto det allerede en bil, og hauger smalt inn i veggen. – det var bare uflaks. han prøvde å komme seg unna trøbbel, så havnet han bak en av disse bilene som ble stående ute på gresset, sier viaplay-ekspert stein pettersen. hauger ble stående igjen med ødelagt frontvinge og det høyre bakhjulet sto skjevt. han var én av totalt fem førere som måtte bryte løpet etter den tidlige krasjen. nordmannen hadde 13. beste startposisjon i lørdagens sprintløp, og vil ha det samme i søndagens hovedløp. etter de tre første rundene av sesongen lå hauger på tredjeplass i formel 2-sammendraget med 41 poeng. zane maloney leder med 62 poeng, mens paul aron på andreplass har 47.

  Premier League-kamper kan bli spilt i USA og Asia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:07.42)
  fifa vil overveie å tillate at regulære seriekamper i europeiske fotballigaer kan spilles utenlands, der horder av fans venter. europeiske klubber har lenge spilt mot hverandre på andre kontinenter, men da er det snakk om vennskaps- eller oppvisningskamper. fifa-reglene har fram til nå satt en stopper for at serie- eller cupkamper kan spilles noe annet sted enn på hjemlig jord. dette regelverket kan nå gå mot en oppmykning. fifa har vedtatt å sette ned en komité som skal vurdere ulike sider ved å tillate at for eksempel spanske klubber gjør opp seg imellom i ordinære la liga-kamper i usa eller i asia. la liga i spania har allerede lagt planer for seriespill i usa i 2025, skriver afp. europeiske klubber har mange fans i usa og land i asia og midtøsten. særlig i usa har tv-selskapene lukrative avtaler i sikte dersom europeiske klubber kommer for å spille seriekamper der. fifa har denne uken kongress i bangkok i thailand. der skal det blant annet avgjøres hvem som blir tildelt fotball-vm for kvinner i 2027. kampen står mellom brasil og et samarbeid mellom tyskland, nederland og tyskland. (ntb)  Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:20.18)
  det snudde fort for casper ruud i roma. etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen. ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6. de to første settene var som dag og natt for ruud. 6-0 på en halvtime med kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to. nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen. – han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. jeg tror nok han kjente noe, sa tv 2s ekspert christer francke. i det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen. tapet var det første mot kecmanovic på grus. ruud og kecmanovic kjenner hverandre godt. de har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger. ruud har tatt seg til semifinalen i roma tre ganger. han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller. men i roma i år sa det stopp for ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i grand slam-turneringen roland-garros senere i mai. (ntb)

  Hete hoder og bråk i NHL-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:09.42)
  det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i nhl-sluttspillet mellom florida panthers og boston bruins. i alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen. panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket. superstjernene matthew tkachuk (boston) og david pastrnak (florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. de ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen. – vi snakker om to stjerner. det litt hett og de ville utfordre hverandre. jeg synes det var kjempebra. de så ok ut da det hele var over. kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa panthers -trener paul maurice til ap etter kampen. totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. hele tolv spillere fikk kampstraff. lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag. (ntb)

  Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:15.08)
  fotballklubben brann er enig med trener eirik horneland og resten av hans team om nye avtaler. klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler. – vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i brann, per-ove ludvigsen. – de har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til. hassan el fakiri (toppspillerutvikler), helge haugen (fysisk trener), dan riisnes (keepertrener) og daniel nordheim pedersen (analyse) har i likhet med horneland forlenget avtalen ut 2026. – det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i brann. spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. i tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier horneland. han har vært i brann siden 2020, først som assistenttrener for kåre ingebrigtsen. deretter fikk horneland selv jobben som sjef. – det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier horneland. 49-åringen har tidligere ledet rosenborg og haugesund samt norges g18-landslag. (©ntb)

  Dahl blir trener for rekruttlandslagene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:10.01)
  tinus dahl er ansatt som trener for rekruttlandslagene i langrenn. det skriver norges skiforbund i en pressemelding. han skal ha ansvar for både menn og kvinner. – jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier dahl. landslagssjef ulf morten aune og fagsjef per elias kalfoss har ledet ansettelsesprosessen. – tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for team elon oslofjord. vi har sikret oss en meget god trener for equinor rekruttlandslag. denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i nsf-systemet, sier de i pressemeldingen. dahl har tidligere trent team elon oslofjord og lyn ski.
  Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og inger seim kavlie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie sikret historisk EM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»
  Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:18.51)
  norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-vm i ishockey for kvinner. etter straffeseier over nederland er opprykkshåpet tent før siste runde. norge spiller for øyeblikket vm 1. divisjon i østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag. seieren over nederland kom i en tett affære i klagenfurt. etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. der ble emilie kruse og mathea fischer avgjørende for norge med sine scoringer. med fredagens triumf ligger norge to poeng bak frankrike på tabelltopp etter fire kamper. ungarn er to poeng bak norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over østerrike senere fredag. ungarn og frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har norge slått begge lag tidligere i turneringen. dermed trenger norge å slå bunnlaget sør-korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-vm. om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem. de to beste etter fem runder rykker opp til elite-vm i tsjekkia neste år. (ntb)

  Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:11.08)
  michael pircher er lucas braathens nye trener og var sjef for marcel hirscher i seks år. han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom. i mars ble det klart at braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for brasil. hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor pircher er ansatt som trener. 48-åringen ble hentet fra det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden hirscher fra 2013 til han la opp i 2019. østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for nederland tidligere i uken. det har også skapt spekulasjoner om han og braathen ville danne et samarbeid. – det er ikke en sak for oss. vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa pircher til tiroler zeitung, ifølge blick. trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på braathen, som skal jakte vm-gull i saalbach til vinteren. – om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. vi har nettopp funnet hverandre, sa pircher. (ntb)


  Brudeferden i Jølster

  Kilde: VG Innenriks | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:19.44)
  de traff hverandre på afterski i hemsedal for 11 år siden. utallige skiturer og to barn senere, giftet de seg blant snødekte fjell og gjester med ski på bena.


  Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:11.57)
  marijo jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben fredrikstad tre kamper inn i sesongen. det opplyser fredrikstad fk på sitt nettsted fredag. klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen. – han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. det er ingen dramatikk i det her. vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier ffks sportssjef joacim heier til ntb. ffk må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for jovic. – det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller heier. han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid. – vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier heier. fra før er andreas hagen og torgeir helgen assistenttrenere på a-laget for hovedtrener mikkjal thomassen. (ntb)


  ruud møter franskmann i barcelona – aldri møtt hverandre før

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:20.45)
  Franske Alexandre Müller blir Casper Ruuds første motstander under ATP 500-turneringen Barcelona Open. Det ble klart da Müller slo spanske Albert Ramos-Viñolas i første runde med sifrene 7-6 (7-4), 6-0. Ruud hadde walkover i første runde. Ruud og Müller har aldri tidligere møttes. Det norske tennisesset er ranket som nummer seks i verden, mens den franske 27-åringen er helt nede på 110.-plass på den samme listen.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »