Hovedsiden

Liten annonse

  Hva den nye venstresiden bør gjøre

  Kilde: E24 | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:11.19)
  valgene nå nylig i frankrike og storbritannia, og den pågående presidentvalgkampen i usa, viser hvilke dilemmaer venstreorienterte partier står overfor når de prøver å skape en ny identitet og presentere troverdige alternativer til ytre høyre.

  Norsk syklist døde i sykkelritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:17.47)
  en norsk proffsyklist omkom i en ulykke i et europeisk sykkelritt. nrk er kjent med identiteten til syklisten som døde etter den tragiske ulykken. deler av familien er ikke varslet, og derfor velger nrk å anonymisere syklisten. – vi jobber med å informere våre kolleger og diplomater i norge. det var en ulykke og han døde på grunn av skadene han pådro seg. vi undersøker hva som var årsaken, opplyser en leder i det lokale politiet til tv 2. dødsfallet er bekreftet av arrangøren. – det er den verste beskjeden du kan få. alle vet at sykkel er en risikosport. å få sånne beskjeder er forferdelig tungt. selvfølgelig går alle tanker til familien, lagkamerater og alle som kjenner ham, sier dag otto lauritzen på tv 2s tour de france-sending.

  Uefa bekrefter utestengelse av Merih Demiral etter «ulvefeiring»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:12.44)
  merih demiral straffes med to kampers utestengelse for sin kontroversielle feiring i tyrkias em-seier over østerrike. han mister kvartfinalen mot nederland. demiral scoret begge tyrkias mål i 2-1-seieren i åttedelsfinalen og sendte dermed sin nasjon videre. etter 2-0-scoringen feiret han på omstridt vis med håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver. feiringen er ifølge tyske medier et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «de grå ulvene». – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. feiringen utløste mange overskrifter og reaksjoner, og det europeiske fotballforbundet (uefa) bestemte seg onsdag for å etterforske demiral. han mister også en potensiell semifinale. senere samme dag ble det kjent at tysklands ambassadør i tyrkia ble kalt inn på teppet av det tyrkiske utenriksdepartementet i ankara. det skjer blant annet etter at tysklands innenriksminister nancy faeser reagerte skarpt mot demirals feiring. – symbolene til tyrkiske høyreekstremister har ingenting å gjøre på våre stadioner. å bruke em som en plattform for rasisme er fullstendig uakseptabelt, skrev hun på meldingstjenesten x.

  Tyrkias fotballforbund avviser Bild-rapporter om Demiral-karantene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:06.29)
  tyske bild hevder at merih demiral må belage seg på to kamper på sidelinjen etter «ulvefeiringen» mot østerrike. selv avviser tyrkias fotballforbund rapportene. ifølge nyhetsbyrået dpa har forbundet uttalt at de hadde fram til fredag å svare for seg i saken. onsdag ble det klart at det europeiske fotballforbundet (uefa) skulle etterforske demirals feiring etter 2-0-scoringen mot østerrike. forsvarsspilleren valgte da å heve peke- og lillefingeren på begge hendene, slik at det skulle etterligne en ulv. ifølge tyske der spiegel er det et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme organisasjonen «de grå ulvene». – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. tysklands innenriksminister nancy faeser var blant dem som reagerte sterkt på demirals gest. hun skrev på x at slike gester «ikke har noen plass» på landets fotballarenaer. – å bruke em som en plattform for rasisme er aldeles uakseptabelt, het det videre. tyske bild skrev torsdag ettermiddag at demiral utestenges i to kamper som følge av feiringen, men tyrkias forbund avviser dette. uefa har enn så lenge ikke konkludert i saken. (©ntb)

  Tyskland innkalte den tyrkiske ambassadøren til møte etter Demirals «ulvefeiring»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:12.48)
  tyrkias ambassadør i tyskland ble torsdag morgen innkalt til et møte i berlin på grunn av merih demirals ulvefeiring i seieren over østerrike i fotball-em. det opplyser en talsperson for det tyske utenriksdepartementet, ifølge nyhetsbyråene reuters og afp. dagen før ble den tyske ambassadøren i tyrkia kalt inn på teppet etter den kontroversielle målfeiringen. les mer om saken her. onsdag ble det også klart at det europeiske fotballforbundet (uefa) etterforsker demiral etter gesten. etter å ha scoret 2-0-målet mot østerrike valgte tyrkia-spilleren å heve peke- og lillefingeren på begge hendene, slik at det skulle etterligne en ulv. dette håndsymbolet regnes som både nasjonalistisk, høyreorientert og ekstremistisk, skriver tyske der spiegel. – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. ntb/nrk
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »