Hovedsiden

Liten annonse
  Storspill fra Hovland på siste dag på Bahamas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:20.37)
  det ble ikke noe hat trick for viktor hovland i den eksklusive hero world challenge-turneringen på bahamas, arrangert i regi av tiger woods. nordmannen vant turneringen i både 2021 og 2022, men spilte svakt de tre første dagene og var aldri med i seierskampen. han leverte imidlertid svært bra søndag, hvor han på de 15 første hullene noterte seg for to eagler og seks birdier. de siste tre hullene gikk han ett slag over par og dermed ble det en runde på totalt ni slag under par. alle spillerne er ikke ferdigspilt, men i skrivende stund er det den beste runden så langt søndag. hovland ligger an til å avansere fra en 16. plass til en delt 11. plass.

  Chelsea seiret tross rødt kort – slo Brighton 3-2 på hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:17.20)
  chelsea spilte halve kampen med bare ti mann, men klarte likevel å sikre 3-2-seier hjemme mot brighton i premier league søndag kveld. dermed klatret chelsea opp til 10.-plass på tabellen etter en fryktelig første halvdel av sesongen. det skiller 14 poeng opp til serieleder arsenal. chelsea fikk en god start på kampen da benoît badiashile tok ned en corner etter et drøy kvarter og slo inn igjen foran mål, hvor enzo fernández headet blåtrøyene i ledelsen. fire minutter senere sto nicolas jackson på bakerste stolpe og headet en corner inn igjen i feltet, hvor levi colwill sto klar og nikket inn london-klubbens 2-0-mål. det kunne ved første øyekast se ut som billy gilmour klarte å klarere ballen på strek, men mållinjeteknologien kunne vise at det var scoring med flere centimeters margin. to minutter før pause fikk imidlertid facundo buonanotte ballen ute på kantet og dro seg et par meter inn i feltet, før han banket inn reduseringen for brighton. vondt ble til verre for chelsea tre minutter senere da conor gallagher meide ned gilmour og fikk betalt med sitt annet gule kort for dagen. chelsea måtte dermed klare seg hele 2. omgang med bare ti mann. det hadde riktignok lite å si da fernández satt inn sitt annet mål for kvelden fra straffemerket etter 65 minutter. argentineren fikk muligheten etter at james milner felte mykhailo mudryk innenfor 16-meteren. brighton jobbet knallhardt for en redusering, og to minutter på overtid satt den for joão pedro. elleve minutter på overtid ble brighton tildelt straffe, men en var-sjekk kunne vise at ballen traff colwill i hodet, ikke hånden. (ntb)

  Dønnestad knuste Klæbo på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:14.05)
  henrik dønnestad smadret johannes høsflot klæbo da han vant 10-kilometeren i klassisk stil under norgescupen på gålå lørdag. det gir verdenscupbillett. klæbo vant sprintrennet på gålå fredag, og mange forventet at trønderen skulle fortsette i samme stil lørdag. slik ble det imidlertid ikke. henrik dønnestad gikk nemlig et pangløp og ledet hele veien. i mål slo han klæbo med hele 14,1 sekunder. – det var bare å komme seg fortest mulig til mål. jeg lyktes godt med den planen. en kjempedag, rett og slett, sa telemarkingen. (ntb)

  Varslingssak i Skiforbundet: – Hendelser som bryter med Skiforbundets etiske regler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:09.29)
  tidligere landslagssmører, frode pedersen, varslet i sommer om påståtte kritikkverdige forhold. pedersen har blant annet jobbet tett med johannes høsflot klæbo tidligere. nå er norges skiforbund ferdig med behandlingen av saken. «konklusjonen er at det ikke har forekommet lovbrudd, men at enkeltstående hendelser bryter med skiforbundets etiske regler», skriver skiforbundet i en pressemelding. skiforbundet engasjerte advokat per ragnar bronken fra elden advokatfirma i arbeidet med saken, og advokatfirmaet har nå utarbeidet en rapport. – det er vår vurdering at de kritikkverdige forholdene som er fremhevet av varsler, ikke utgjør lovbrudd etter norsk rett. videre er det ingenting som tyder på at varsler har blitt utsatt for gjengjeldelse etter arbeidsmiljøloven på noe tidspunkt, sier advokat bronken. skiforbundet skriver videre i pressemeldingen at bronken imidlertid vurderer «at det er klart at noen av de enkeltstående hendelsene som det er varslet om, er å anse som «utilbørlig opptreden» etter nsfs «etiske retningslinjer for skiidretten»». – selv om varslingssaken er avsluttet, er det fremkommet kunnskap gjennom behandling av varselet som vil være viktig for oss fremover. det gjelder både hvordan håndtere negative hendelser i arbeidsmiljøet for dem som jobber ute i felt, men også våre rutiner for behandling av varslingssaker, sier generalsekretær arne baumann i norges skiforbund.


  Fotballprofilen Rune Almenning Jarstein legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:09.16)
  den mangeårige landslagskeeperen rune almenning jarstein avslutter fotballkarrieren. det opplyser han i et innlegg på instagram tirsdag. veteranen har spilt for odd, rosenborg og viking i norsk fotball. i perioden til 2014 til 2023 spilte han hertha berlin. oppholdet i den tyske klubben endte imidlertid i en langvarig arbeidstvist. «dette var ikke en enkel beslutning å ta, og ikke det jeg egentlig ville. men etter to vanskelige år, tror jeg at å legge opp er det rette å gjøre. jeg elsker fotballen så mye», skriver jarstein. «å ha privilegiet av å spille med og mot så mange fantastiske spillere i stadioner som i eliteserien, bundesliga og med landslaget, var utenfor mine villeste drømmer. jeg har mange gode minner jeg aldri vil glemme», legger han til. jarstein har spilt 72 landskamper for norge. nå er det bekreftet at 39-åringen gir seg.


  Sensasjonslaget Girona måtte nøye seg med ett poeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:22.58)
  girona har sjokkert i la liga-innledningen, men mandag ble det med ett poeng etter 1-1 hjemme mot athletic bilbao. dermed er real madrid fortsatt serieleder. det ene poenget betydde nemlig at girona ikke klarte å ta tilbake serieledelsen. real madrid overtok tabelltoppen et døgns tid tidligere etter 3-0-seieren over cádiz søndag. det så imidlertid bra ut for girona som tok ledelsen på eget gress mandag. ukrainske viktor tsyhankov fikset ledelse etter ti minutters spill i annen omgang. det så en stund ut til å kunne gi en ny seier, men drøyt midtveis i omgangen utlignet inaki williams for bortelaget. girona forsøkte å legge press på athletic bilbao i avslutningen, men fikk ikke scoringen som igjen ville gjort klubben til serieleder. etter 14 serierunder har både real madrid og girona 35 poeng, men førstnevnte er foran på målforskjell. (ntb)

  Sykkelrytter Tobias Foss klar for det britiske stjernelaget Ineos Grenadiers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:13.07)
  den norske sykkelprofilen tobias foss (26) forlater det nederlandske storlaget jumbo-visma til fordel for britiske ineos foran neste sesong. det bekrefter ineos i en pressemelding. foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante jumbo-visma. i fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok vm-gull i seniorenes temporitt i wollongong. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. den nylig avsluttede sykkelsesongen ble imidlertid ingen kjempesuksess for 26-åringen. han innledet riktignok bra, blant annet i form av en sterk fjerdeplass sammenlagt i volta ao algarve i februar. deretter bidro han til jumbo-visma-seier på lagtempoen i paris-nice i mars, og ble nummer to på prologen i volta catalunya samme måned. planen var videre å sykle giro d`italia, men koronasykdom satte en stopper for det. sykdommen hang lenge i, og gjorde sommeren vanskelig for den norske sykkelstjernen. foss gikk fra uno-x til jumbo-visma foran 2020. ifølge rapportene skal uno-x ha undersøkt muligheten for å hente vingrom-gutten tilbake, den tidligere verdensmesteren ble for dyr. nå går i stedet veien videre til stjernetunge ineos. etter å ha totaldominert sykkelsirkuset i en lang periode, har ineos (tidligere team sky) fått betraktelig større konkurranse på landeveien de seneste årene. mellom 2011 og 2021 tok laget hele elleve sammenlagttriumfer i grand tour-sammenheng, mens tallet er null de siste to sesongene. (ntb)

  Hauge mener VAR-bildene fra cupfinalen ikke var gode nok

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:08.25)
  rosenborg vant nm-tittelen på et kontroversielt straffespark, som mange mener at var burde ha annullert. dommersjef terje hauge mener bildene ikke var gode nok. det var etter 76 minutter at rosenborg fikk straffesparket som «alle» skulle snakke om etter kampen. cesilie andreassen satte først ballen i stolpen, men emilie nautnes plukket opp returen og sendte den tilbake igjen til andreassen, som satte ballen i mål på andre forsøk. reprisene kunne imidlertid antyde at nautnes var inne i 16-meteren da andreassens fot traff ballen. det er ikke lov, og etter reglementet skal målet dermed annulleres. hauge bekrefter overfor vg at var-teamet så på situasjonen, men ikke klarte å fatte en konklusjon ut ifra bildene. – akkurat når straffen tas så kan det se ut som at rosenborg-spilleren har venstrefoten inne i sirkelen, ja. men var må ha bevis. da leter man med andre kameraer, og i går så var det hovedkameraet som ga det beste bildet, sier hauge. dessverre for vålerenga kunne ikke var-teamet konkludere med at nautnes var innenfor 16-meteren på «det beste bildet». – på stillbilder – når ballen allerede er skutt – ser man at rosenborgs nummer ni (nautnes) allerede er inne i sirkelen utenfor 16-meteren, men vi har ikke bedre bevis enn at vi kan mene og tro at det ser sånn ut med de bildene som var sitter på, legger hauge til. (©ntb)


  Everton-supporterne med klar beskjed etter poengtrekk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.41)
  evertons hjemmebane lyste opp i rødt like før avspark mot manchester united. så og si samtlige tilskuere holdt nemlig opp plakater med premier league-logoen og ordet «korrupt». protesten mot ligaen kommer etter at everton i forrige uke ble trukket ti poeng for ett økonomisk regelbrudd. søndagens kamp er den første everton spiller etter at dommen kom. supporterne til liverpool-klubben fikk imidlertid inn en protest lørdag også, da et banner med samme korrupt-budskap ble fløyet over manchester citys hjemmebane. da selve kampen kom i gang, tok det bare to minutter før gjestene tok ledelsen. og det på nydelig vis, da argentinske alejandro garnacho brassesparket ballen i det lengste hjørnet.

  Shiffrin leder slalåmrennet i Vermont

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:16.53)
  den amerikanske alpindronningen mikaela shiffrin er i føringen etter 1. omgang av verdenscupslalåmen i killington. thea stjernesund er hittil beste norske. stjernesund er imidlertid hele 2,34 sekunder bak ledertiden og ligger på en foreløpig 19.-plass. shiffrin har 19/100 sekund ned til tyske lena dürr, mens petra vlhova følger 28 hundredeler bak. kristin lysdahl og bianca bakke westhoff skal også i aksjon i killington. de kjører begge fra sene startnummer. mina fürst holtmann bommet på en av de siste portene og går dermed glipp av finaleomgangen. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)

  Riiber sikret sin andre strake verdenscupseier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:14.23)
  kombinertstjernen jarl magnus riiber fortsatte storformen da han hoppet ned til sin andre strake verdenscupseier i ruka. landslagsstrener ivar stuan er mektig imponert over hoppet riiber leverte i dag. – det var vilt. han er tidenes kombinertløper, og det kommer han til å være lenge, forteller han til nrk. nordmannen lå som nummer to etter langrennet, 0,1 poeng bak den tyske lederen vinzenz geiger. riiber fulgte opp med et kjempehopp på153,5 meter og sikret med det seieren. jens lurås oftebro hadde også et godt utgangspunkt etter at han gikk i mål som nummer fem i langrennet, 0,3 poeng bak geiger. oftebro klarte imidlertid ikke å følge opp i hoppbakken, hvor han landet på 126 meter. deremed endte han utenfor topp ti. (ntb)

  VG: Start-direktør trekker seg etter baneskandalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:11.20)
  terje marcussen tar på seg ansvaret for lørdagens baneskandale og fratrer rollen som klubbdirektør i ik start. det skriver vg. kristiansand-klubben skulle lørdag tatt imot bryne i opprykkskvalifiseringen til eliteserien. kampen ble imidlertid ikke spilt da baneforholdene ikke var forsvarlige. start skal ha valgt å ikke skru på undervarmen i forkant av oppgjøret.

  Storhamar vant underholdende tungvektsduell mot Oilers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:21.23)
  dette spisser seg til i toppen av eliteserien i ishockey. lørdag kveld tok storhamar to viktige poeng da stavanger oilers ble slått 6-5 etter spilleforlengelse. storhamar er dermed oppe på like mange poeng som vålerenga på toppen av tabellen, mens oilers er jagende fire poeng bak etter 20 runder. oilers-spiller nick dineen sendte bortelaget i ledelsen i åpningsperioden, før daniel thomas kissel doblet den kort tid ut i den andre. to raske storhamar-mål sørget for at lagene var like langt, men oilers så ut til å ha avgjort kampen med to mål midtveis i den siste perioden. vertene slo imidlertid nok en gang tilbake, og rivalene ga seg ikke før det sto 5-5 etter 60 minutter. i spillforlengelsen ble samuel solem matchvinner for storhamar. (ntb)

  Riiber med drømmehopp i prøveomgangen tross skadebekymring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.37)
  norges kombinertess jarl magnus riiber landet på 142,5 meter i prøveomgangen foran verdenscupkonkurransen i finske ruka fredag. han var i egen klasse. østerrikeren johannes lamparter var 10,8 poeng bak riiber etter 138 meter. nordmannen ble klarert for start fredag morgen etter å ha fått skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka torsdag. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i ruka. – jeg er deppa, selvfølgelig. jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. det å snuble på målstreken føles tungt. akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i ol da jeg fikk korona, sa riiber til tv 2 etterpå. nå viser det seg at skaden ikke er verre enn at han kan gjennomføre fredagens konkurranse. riiber fikk mye av fjorårssesongen spolert av sykdom og ble bare nummer fire i verdenscupen. han avsluttet imidlertid sesongen knallsterkt og ble vm-konge i planica med fire gull. hopprennet i den store bakken i ruka starter klokken 11 norsk tid, mens langrennet over 7,5 kilometer går klokken 15. (©ntb)

  Oscar Pistorius i høring om prøveløslatelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.10)
  den sørafrikanske friidretts- og parautøveren oscar pistorius skal fredag prøve å overbevise et dommerpanel om at han kan løslates på prøve, pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste reeva steenkamp. hun ble skutt gjennom baderomsdøren i parets hjem i pretoria på valentinsdagen. pistorius hevdet i retten at han trodde at en innbruddstyv hadde tatt seg inn på badet, men han ble ikke trodd. saken fikk stor oppmerksomhet både i sør-afrika og internasjonalt. så sent som i mars i år ble det gjennomført et rettsmøte, der en nemnd skulle vurdere om pistorius var kvalifisert for prøveløslatelse. konklusjonen ble da at pistorius ikke hadde sonet en tilstrekkelig del av straffen til å oppfylle vilkårene. det ville han først ha gjort i august 2024. i ettertid har den slutningen vist seg å være feil, ifølge nyhetsbyrået ap. retten gjorde imidlertid en feil ved ikke å trekke fra også en annen periode pistorius hadde sonet mens drapsdommen hans var anket. feilen innebærer at 36-åringen faktisk var kvalifisert for en prøveløslatelses-vurdering i mars i år. at det nå legges opp til et nytt rettsmøte i saken denne uken er en erkjennelse av denne tabben, melder ap. høringen finner sted i atteridgeville correctional centre i nærheten av den sørafrikanske hovedstaden pretoria. pistorius`` advokat conrad dormehl vil overfor reuters ikke kommentere på forventningene til løslatelse. (ntb)

  Red Bull-sjefen avslører samtaler med Hamilton – Ferrari også på banen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:11.02)
  formel 1-stjernen lewis hamilton var åpen for å bytte lag til både red bull og ferrari før han fornyet kontrakten med mercedes, hevder christian horner. de oppsiktsvekkende uttalelsene fra red bull-sjefen framkommer i et intervju med daily mail torsdag. hamilton signerte tidligere denne sesongen en ny avtale med sin mangeårige arbeidsgiver. den nye kontrakten strekker seg ut 2025-sesongen. i forkant av at han satte pennen til papiret skal det imidlertid ha vært samtaler på flere hold. – vi har hatt flere samtaler i løpet av årene om at lewis skulle komme til oss. de har tatt kontakt med oss noen ganger. senest tidligere i år kom det en henvendelse rundt om det var interesse, sier horner ifølge daily mail. deretter kommer han med ytterligere en påstand. – han møtte john elkann (ferraris styreformann) også. jeg tror det var seriøse samtaler. det var rundt løpet i monaco. det var definitivt samtaler, kanskje med vasseur også. men absolutt med elkann, sier red bull-toppen. fred vasseur er teamsjef i ferrari. (ntb)

  Keeperstjernene kan bli VM-klare: – Er i fin utvikling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.04)
  det er fortsatt usikkert rundt om stjernekeeperne katrine lunde (våg håndball elite) og silje solberg-østhassel (győr) blir klare til vm som begynner neste uke. landslagssjef thorir hergeirsson er imidlertid positv til at stjerneduoen blir spilleklar. – de er i fin utvikling, og det går riktig vei, sier hergeirsson på et pressetreff onsdag. norge lader opp til vm på hamar denne uken, og der er både lunde og solberg-østhassel med og trener. det er imidlertid marie davidsen og olivia lykke nygaard som skal stå oppkjøringskampene mot angola, island og polen. keeperveteranen lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober. silje solberg-østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august. marie davidsen (csm bucuresti), olivia lykke nygaard (storhamar) og eli marie raasok (storhamar) er tatt ut i vm-troppen sammen med lunde, men bare tre keepere får plass i den endelige troppen
  Klæbo får svensk skismører

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:16.29)
  svenske mikael book blir johannes høsflot klæbos nye faste hjelper i den norske smørebussen. det bekrefter smøresjef tord hegdahl overfor adresseavisen mandag. – mikael har vært i teamet så lenge johannes har gått verdenscup, og de kjenner hverandre fra før av, sier hegdahl til avisen. de to møttes blant annet i östersund på sensommeren for å teste ski. klæbo har de siste sesongene hatt frode pedersen som smører. tidligere i år ble det imidlertid klart at pedersen slutter i norges skiforbund. klæbo har slitt med sykdom den siste tiden, men skal være klar til rennene i ruka kommende helg.

  Forvalternes shippingfavoritter

  Kilde: E24 | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:06.00)
  det er spesielt tre deler av shippingsektoren forvalterne satser på nå. forvalter leif eriksørd advarer imidlertid mot «å kjøpe for mye» når tidene er veldig gode.

  Spania sikret gruppeseieren i Norges gruppe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:23.37)
  de spanske fotballherrene avslutter em-kvalifiseringen som vinner av gruppe a. robin le normand og ferrán torres scoret mål da georgia ble slått 3-1. spanjolenes mesterskapsbillett var sikret allerede i oktober da norge ble slått 1-0 på ullevaal. vertene tok en tidlig ledelse da robin le normand stanget inn 1-0 etter et korridorfrispark. minutter senere var samme mann uoppmerksom da khvicha kvaratskhelia utlignet for gjestene. like før halvtimen måtte barcelona-spiller gavi forlate banen med betydelige smerter i kneet. midtbanejuvelen landet forkjært da han skulle dempe en ball. i løpet av den første omgangen hadde álvaro morata flere store sjanser til å gjøre mål for spania. dermed sto det 1-1 til pause. seks minutter etter sidebyttet reddet gjestenes keeper et strålende hodestøt fra rodri. spanjolene kunne imidlertid juble da ferrán torres scoret 2-1 kort tid senere. tjue minutter før slutt lå spanias tredje ball i mål etter selvmål fra luka lochoshvili. (ntb)

  Opprykksdrømmen lever for Lyn – snudde kvaliken mot Tromsdalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:16.57)
  lyn gjorde jobben i returoppgjøret mot tromsdalen, og vant 3-2 sammenlagt i opprykkskvalifiseringen til 1. divisjon. dermed kan oslo-klubben fortsatt sikre seg plass på nivå to neste sesong. da må lyn slå hødd over to kamper. de spilles 26. november og 2. desember. sunnmørslaget endte tredje sist i årets 1. divisjon. tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i 2019 og må belage seg på et nytt år på nivå tre i norsk fotball etter søndagens nederlag. tromsø-laget ledet 2-1 etter den første kvalikkampen mot lyn. hovedstadslaget fikk imidlertid en pangåpning på returoppgjøret med scoring allerede etter ett minutt. anders bjørntvedt olsen scoret målet for lyn. fem minutter før hvilen doblet samme mann ledelsen for oslo-laget. olsen fikk en enkel jobb med å pirke ballen i mål etter glimrende angrepsfotball. lyn rykket ned fra eliteserien i 2009, og året etter gikk eliteklubben konkurs. det førte til et breddeliv på nivå fem (4. divisjon). siden har lyn-miljøet jobbet for å ta seg oppover igjen. denne sesongen røk imidlertid direkte opprykk i siste serierunde da lyn manglet én scoring. egersund tok førsteplassen i avdeling to på bedre målforskjell. (©ntb)

  Verstappen vant thriller-løp i Las Vegas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:09.02)
  løpet i gamblingbyen bød på svært mye spenning. ferraris charles leclerc startet først, og tidlig i løpet fikk max verstappen en femsekundersstraff for å presset leclerc ut av banen, noe som økte leclercs seiersmuligheter. han greide imidlertid ikke å holde nederlenderen bak seg og ble forbikjørt. dermed kunne verstappen juble for sin 18. seier denne sesongen. – det var et tøft løp. jeg havnet litt på bakfoten med tidsstraffen, men kjempet meg tilbake. det var veldig gøy, sa verstappen til arrangøren. leclerc endte på andreplass, etter å ha kastet seg forbi sergio pérez på den siste runden.


  Haaland starter på benken – slik starter Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:16.48)
  erling braut haaland starter som forventet på benken i privatlandskampen mot færøyene på ullevaal. landslagssjef ståle solbakken bekrefter imidlertid at haaland kommer inn fra start i andre omgang. – han får du se hele andre omgang, sier solbakken til tv 2. norges lag: mathias dyngeland – marcus holmgren pedersen, kristoffer ajer, leo østigård, david møller wolfe – kristian thorstvedt, sander berge, fredrik aursnes – oscar bobb, jørgen strand larsen, aron dønnum. haaland er norges soleklare hovedattraksjon. han står med 27 mål på 28 landskamper, og det er kun jørgen juve (33 mål) som er foran ham på lista over landslagets toppscorere.


  Martinius Stenshorne blir Formel 3-fører

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:09.59)
  det norske motorsporttalentet martinius stenshorne (17) skal neste sesong kjøre i formel 3. det bekrefter 17-åringen selv i denne ukens «viaplay motor pod», gjengitt av formel-1.no. hokksund-gutten stenshorne har de siste årene kjørt formel 4-løp før han neste sesong går opp en klasse. han vil imidlertid ennå ikke fortelle hvilket lag han skal kjøre for. vg har tidligere meldt at stenshorne etter planen skulle kjøre formel 3, men onsdag bekreftet han det altså selv. stenshorne blir den neste nordmannen etter dennis hauger som får innpass på nivå tre i formel-sirkuset. hauger debuterte i klassen i 2020 og gikk til topps året etter. 20-åringen har de to siste årene kjørt i formel 2. foran inneværende sesong skiftet han fra prema til mp motorsport. fra før er det klart at hauger skal kjøre en ny sesong for mp i formel 2. (©ntb)  Rekordår for Manchester City – tjente 9,6 milliarder kroner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:11.48)
  manchester city røper at de hadde inntekter på 9,6 milliarder kroner forrige sesong. det er langt mer enn byrival manchester uniteds gamle rekord. «the treble»-mesteren rapporterte en økning på nesten 100 millioner pund (1,3) milliarder kroner) i inntekter for regnskapsåret 2022/23, sammenlignet med året før. manchester united, som har vært i citys skygge i et tiår, kunngjorde en inntektsrekord på 8,8 milliarder kroner i slutten av oktober. det var premier league-rekord fram til city la fram sine tall onsdag morgen. pep guardiolas menn ble forrige sesong den andre engelske klubben, etter united i 1999, som vant champions league, premier league og fa-cupen i samme sesong. city, som toppet deloittes 2023 football money league, mottok blant annet tv-inntekter på nesten 300 millioner pund (4 milliarder kroner). klubbens lønnsregning steg imidlertid med nesten 946 millioner korner til i underkant av 5,7 milliarder kroner, og de tjente nesten 1,6 milliarder kroner på spillerhandler. klubbens årsrapport nevnte også de 115 punktene som de har blitt anklaget for å ha brutt i premier leagues finansielle regler i perioden 2009 til 2018. «styret erkjenner at det er en rekke risikoer og usikkerhetsmomenter som kan ha en vesentlig innvirkning på klubbens prestasjoner,» heter det i rapporten. (ntb)


  Malmö bygger om bortefeltet etter skandalescener: – Er skuffet og frustrert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:17.01)
  malmö er slett ikke fornøyd med egne supporteres oppførsel i søndagens gullkamp i allsvenskan. bortetribunene skal nå renoveres for å forbedre sikkerheten. malmö ble seriemester med 1-0-seieren over elfsborg på hjemmebane søndag. titteltriumfen kom imidlertid ikke uten kontroverser. blant annet forsøkte en av elfsborg-supporterne å fjerne sikkerhetsnettet mot banen ved å tenne på det med et bluss. da kampen skulle i gang igjen, utløste blussene blant hjemmesupporterne brannalarmen på stadion. flere forlot tribunene, og tv-bildene viste brannbiler som kom fram til arenaen. alarmen ble etter hvert skrudd av, og kampen gikk i gang igjen klokken 17.05. da var det over én time siden førsteomgangen var ferdigspilt. «det er med skuffelse og frustrasjon vi må konstatere at søndagens gullkamp mot elfsborg ble tvunget til et lengre avbrudd som følge av ulike hendelser på tribunen», skriver malmö i en uttalelse mandag. klubben skriver videre at de jobber med å kartlegge hendelsesforløpet for å forbedre sikkerheten. foran neste sesong kommer det til å gjennomføres en større ombyggingsprosess på bortetribunen, skriver nyhetsbyrået tt. (©ntb)

  LeBron James ute med leggskade – Lakers vant likevel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:07.47)
  los angeles lakers vant 116-110 over portland trail blazers til tross for at lagets store stjerne lebron james mistet kampen grunnet en leggskade. james ble skadet under det første kvarteret av fredagens 122-119-seier over phoenix suns da han kolliderte med kneet til kevin durant. james spilte likevel 36 minutter i kampen og noterte seg med 32 poeng, 11 returer og seks assist. etterpå innrømmet han imidlertid at beinet var veldig vondt. dermed måtte lakers klare seg uten deres største stjerne hjemme mot blazers, noe som skulle vise seg å gå helt greit. i james fravær tok anthony davis ansvar og noterte seg med 30 poeng. til slutt vant los angeles-laget 116-110 og gikk dermed opp på 8.-plass i western conference. denver nuggets topper tabellen foran dallas mavericks og minnesota timberwolves. james har i snitt 25,2 poeng, 8,4 returer og 5,4 assists på ni kamper denne sesongen for los angeles.

  Viking endte marerittrekken – snudde til 2-1-seier hjemme mot Sarpsborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:18.55)
  viking-supporterne kunne endelig slippe jubelen løs igjen da stavanger-klubben snudde til 2-1-seier hjemme over sarpsborg 08 i eliteserien søndag kveld. dermed endte vikings marerittrekke på fem kamper uten seier. siddisene var lenge med i gullkampen, men sto med fire tap og én uavgjort på deres fem siste kamper før søndagens seier. viking biter seg dermed også fast i kampen om en medalje. det skiller nå bare to poeng opp til tromsø på bronseplass med to serie kamper igjen. viking fikk imidlertid en marerittstart på kampen da rafik zekhnini sendte gjestene i ledelsen etter bare et kvarter. – det ser ikke ut som vi ønsker å vinne denne kampen. det er energiløst og langt ifra der vi ønsker å være, sa viking-trener bjarte lunde aarsheim til tv 2 i pausen og gjennomførte tre bytter. det ga nærmest umiddelbar uttelling. for bare ti minutter inn i andre omgang spilte innbytter sander svendsen inn til samuel adegbenro, som banket inn utligningen. scoringen var vikings første på fem omganger. og vertene var ikke ferdig der. 17 minutter senere fullførte adegbenro snuoperasjonen da han headet inn et innlegg fra yann-erik de lanlay. (ntb)

  Marerittåpning for Thingnes Bø - vant likevel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:15.09)
  johannes thingnes bø fikk en fryktelig åpning på fellesstarten søndag, da endre strømsheim gikk i bakken. han var rett foran thingnes bø, noe som gjorde at storfavoritten måtte kjøre ut av løypa for å unngå fall. dermed havnet han helt bakerst i feltet. – det var vel en god gammeldags innerski. 38 mann med høyt adrenalin. det kunne endt katastrofalt, sa rekruttrener anders øverby om hendelsen. thingnes bø lot seg imidlertid ikke finte ut av den håpløse starten. han fulgte opp med 19 av 20 treff, superfart og seier nummer to på like mange dager. – jeg trodde egentlig at løpet var ødelagt. det var «texas» bak der, men jeg måtte beholde roen. så kom jeg meg gjennom første liggende, og da var det glemt, sa han etter at seieren var sikret. storebror tarjei bø ble nummer to, og vebjørn sørum tok den siste pallplassen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »