Hovedsiden

Liten annonse

  Lagkompisene prøvde å overtale Kroos til å ikke legge opp: – Vi er triste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 23. mai 2024 KL:08.38)
  real madrid-forsvarer dani carvajal røpte at han og resten av troppen gjorde alt i sin makt for å få toni kroos til å ta enda en sesong før han legger opp. det klarte de imidlertid ikke. tirsdag offentliggjorde tyskeren at han legget opp etter sommerens fotball-em på hjemmebane. – vi prøvde, og vi prøvde, men det er komplisert, sa carvajal til as. kroos og carvajal har spilt sammen i real madrid siden 2014 og vunnet alt som er å vinne. i troféskapet står det blant annet fire champions league-pokaler og fire seriegull.

  Fæl værmelding skaper stor usikkerhet foran Giro-etappe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:07.45)
  et stjernefelt av syklister som tar en felles stopp på toppen av en stigning for å kle på seg varmt tøy. det kan bli det høyst uvanlige scenarioet på tirsdagens etappe i giro d`italia. værgudene ligger ikke an til å være på giro-arrangørenes side på den 16. etappen av årets første treukersritt. nedbør i form av regn og snø, samt svært kalde temperaturer, venter trolig tobias foss og resten av feltet tirsdag. det kan komme til å skape store problemer på en etappe arrangørene allerede har vært tvunget til å endre. i utgangspunktet skulle etappen ha gått over toppen av stelvio-passet, men i forrige uke ble det klassifisert som for farlig. snøvær kombinert med plussgrader gjør faren for snøskred for stor i det nevnte området. derfor ble det besluttet at deler av stelvio-passet skal erstattes med umbrail-passet i stedet. nå har det imidlertid dukket opp nye værutfordringer for giro-arrangøren.

  Ancelotti håper på kontraktsforlengelse for veteraner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:09.02)
  verken luka modric (38) eller toni kroos (34) har enn så lenge skrevet under på nye real madrid-kontrakter. carlo ancelotti er likevel alt annet enn bekymret. den meritterte midtbaneduoen har vært toneangivende brikker på de hvitkleddes midtbane i en årrekke. siden 2014 har modric vært bidragsyter til fem champions league-titler, mens kroos har vært med å vinne fire. for ett år siden hersket det lenge usikkerhet rundt hvorvidt modric og kross kom til å forlenge sine avtaler. med kun fem dagers mellomrom valgte til slutt midtbaneduoen å bli med videre på lasset. nå både tror og håper real-sjef carlo ancelotti at begge tar en ny sesong på santiago bernabéu. – jeg er alltid optimistisk. det er imidlertid saker som ikke betyr noe for oss akkurat nå. vi er fokuserte på det vi er nødt til å gjøre. det inkluderer to la liga-kamper. alt som handler om framtiden diskuteres etter finalen, sa ancelotti på en pressekonferanse før søndagens seriekamp mot alexander sørloths villarreal. (©ntb)

  Straffkaos i Formel 2-kvalifiseringen – Hauger rammet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:21.40)
  det ble mange endringer på resultatlistene etter formel 2-kvalifiseringen i imola. dennis hauger endte til slutt som nummer 13. resultatlistene ble nesten snudd helt på hodet i minuttene etter målgang i kvalifiseringen. hauger, som kjørte inn til 13.-plass, hoppet plutselig til sjuendeplass. mange førere ble først straffet for å ha vært utenfor sperrelinjen under sine beste runder. noen timer senere ble det imidlertid omgjort slik at hauger til slutt ble nummer 13. dermed har han et vanskelig utgangspunkt denne helgen. hauger står med én pallplass denne sesongen. sprintløpet i italia starter 14.15 lørdag, mens hovedløpet avvikles søndag formiddag. den 21 år gamle bilføreren fra aurskog er i år inne i sin tredje sesong i klassen under formel 1. det er ingen hemmelighet at årets formel 2-sesong blir helt avgjørende for hvilke muligheter som åpner seg videre for hauger. en fjerde sesong på nest øverste nivå i formel-sirkuset blir det nemlig ikke. for øyeblikket er 21-åringen på 3.-plass i sammendraget. da hauger møtte pressen i februar før formel 2-sesongen, understreket han at plan a er å vinne formel 2-mesterskapet, og at det ikke fantes en plan b. aurskog-gutten tok steget opp i formel 2-sirkuset foran 2022-sesongen etter å ha vunnet formel 3 året før. i debutsesongen endte han på 10.-plass som prema-fører, før han forflyttet seg til mp motorsport foran fjoråret. 2023-sesongen endte med åttendeplass sammenlagt etter varierende resultater. (©ntb)
  Giro-arrangøren bøyer av for rasfare – snøfall tvinger fram sen endring i løypa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:16.01)
  arrangøren av giro d’italia må gjøre endringer på den 16. etappen som følge av snøskredfare. det anses for farlig å sende rytterne over stelvio-passet. den aktuelle etappen skal gjennomføres 21. mai. giro-arrangøren skriver i sine kanaler at den siste tidens snøfall, kombinert med at temperaturen nå har steget, gjør skredfaren stor. det har vært jobbet iherdig med å rydde veien for snø, men lederen for den lokale snøskredkommisjonen sa nylig til det italienske nyhetsbyrået ansa at han mener stelvio ikke kan brukes av rittet. nå har arrangøren kommet til samme konklusjon. den 16. etappen går fra livigno til val gardena. det skal den fortsatt gjøre. i stedet for stelvio-passet skal imidlertid rytterne nå klatre over umbrail-stigningen i samme område. det skjer tidlig på etappen. lengden på etappen med omleggingen blir på 206 kilometer. bildet i denne meldingen er fra stelvio-passet i forbindelse med giro d`italia i 2020. (ntb)

  Amerikansk alpinstjerne ilagt 14 måneders dopingkarantene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:14.14)
  den amerikanske alpinprofilen breezy johnson utestenges i mer enn ett år for tre brudd på meldeplikten. hun kan ikke kjøre renn før i desember. johnson straffes for ikke å ha opplyst til dopingjegerne hvor hun befant seg tre ganger. utøvere forplikter seg til å oppgi dette time for time, slik at antidopingmyndighetene kan gjøre uanmeldte tester. utestengelse på opptil to år er en mulig reaksjon ved tre meldepliktsbrudd i løpet av en 12 måneders periode. johnson straffes imidlertid ikke riktig så hardt. johnson hadde ikke oppgitt hvor hun befant seg på disse tre tidspunktene: 29. oktober 2022, 13. juni 2023 og 10. oktober 2023.

  Norge rystet Tsjekkia i hockey-VM - vertnasjonen snudde til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:22.43)
  det ble tap for norge mot vernasjonen tsjekkia i sin andre vm-kamp i praha. men de tok imidlertid ledelsen mot vertsnasjone, da de i undertall i av første periode rystet hjemmelaget. for noah steen satte 2-1 i norges favør. ikke nok med det, like etterpå putta eirik salsten på til 3-1 for norge. – hva er det som skjer her da? er det riktig det vi ser på, eskil?, utbrøt jørgen klem, viaplay kommentator. – det er lekestue. norge leder 3-1 mot tsjekkia, fortsatte han. men så reduserte vertsnasjonen like etter og i andre periode stod lagene etterhvert likt. i tredje periode var tsjekka tilbake i føringen for andre gang i kampen. norge var også nok en gang i undertall da mats zuccarello fikk en utvisning. vertnasjonen vant til slutt 6-3. norge møter finland i sin tredje vm-kamp på mandag.


  Haaland nominert til gjev Premier League-pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:11.34)
  erling braut haaland kan bli kåret til årets unge spiller i premier league denne sesongen. kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff. nominasjonene til prisen ble offentliggjort av premier league torsdag. haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på. en av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat phil foden. manchester city-stjernen, som i likhet med haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå. det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. forrige sesong gikk den til haaland. før det ble det to strake priser til foden. (ntb)

  Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:17.33)
  landslagstrener alexander stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver norges skiforbund. sistnevnte får bistand i saken fra advokatfirmaet elden. vg skrev tidligere mandag at stöckl i et brev varsler søksmål mot skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener. stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og vg skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn. nrk har vært i kontakt med både stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken. advokat per ragnar bronken i advokatfirmaet elden bekrefter imidlertid at han bistår norges skiforbund med det varslede søksmålet fra stöckl. – jeg kan bekrefte at jeg bistår norges skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat bronken til nrk.

  Salah tilbake etter Klopp-krangelen - Liverpool vant seksmålsdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:19.28)
  mohamed salah var tilbake i liverpools startellever og leverte målpoeng fra start da liverpool kjørte over tottenham med 4-2 på hjemmebane. krangelen på sidelinjen mellom jürgen klopp og stjernespiller salah ble det store samtaleemnet i forrige runde. både liverpool og egypteren har slitt med formen den siste tiden, og salah har tilbrakt uvanlig mye tid på benken. søndag var han tilbake blant de elleve utvalgte og leverte fra start. kvarteret var spilt da cody gakpo svingte inn et innlegg på bakre stolpe. der dukket salah opp og headet hjemmelaget i føringen. før pause kom også 2-0. salah tvang fram en redning fra guglielmo vicario, og på returen doblet andy robertson ledelsen. – hvor har dette liverpool-laget vært? spurte kasper wikestad i viaplays sending underveis. etter hvilen tok kampen fullstendig fyr og fire baller til havnet i nettet. jürgen klopp er inne i sin siste sesong som liverpool-manager. en rekke svake resultater har imidlertid kastet en skygge over tyskerens kommende avskjed med liverpool. (ntb)

  Straus` Bayern München vant sjette strake seriegull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:14.43)
  bayern münchen vant 2-1 borte mot leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes bundesliga til seks. seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren alexander straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. det skiller sju poeng ned til wolfsburg på 2.-plass. bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter wolfsburg på torsdag. wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012). forrige sesong holdt leverkusen bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen. for etter bare 17 minutter sendte georgia stanway gjestene i ledelsen, før linda dallmann doblet ti minutter senere. i andre omgang reduserte imidlertid nikola karczewska for vertene. norske tuva hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. emilie bragstad og julie jorde startet for leverkusen, mens synne skinnes hansen kom inn etter en snau times spill. (ntb)

  Verstappen toner ned konsekvensene av Neweys avgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:06.59)
  formel 1-fantomet max verstappen er ikke bekymret for at adrian neweys red bull-avskjed vil få særlig store følger for resten av laget i framtiden. onsdag formiddag opplyste red bull at newey, som i nesten 20 år har vært en viktig brikke som lagets tekniske sjef, gir seg i jobben i starten av 2025. formel 1-sirkusets ener verstappen tror imidlertid ikke at neweys avgang vil få betydelige konsekvenser for red bull. – utenfra ser det enormt dramatisk ut, men hvis man ser hva som egentlig foregår i laget, er det ikke så dramatisk i det hele tatt, sier verstappen før helgens formel 1-runde i miami. (ntb)

  Fiorentina senket Vetlesen og Club Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.01)
  antonio nusa og hugo vetlesen var benket fra start for club brugge i semifinalen i serieligaen mot fiorentina. på bortebane fikk den belgiske klubben det tidvis tøft, selv om det bare endte med ettmålstap mot den italienske klubben. den første kalddusjen kom etter allerede fire minutter. hjemmelagets riccardo sottil dro seg nydelig fri på hjørnet av 16-meteren og fikk stjernetreff. skuddet var utagbart for brügge-keeper nordin jackers. 16 minutter ut i kampen svarte imidlertid bortelaget på straffe ved hans vanaken. men andrea belotti sendte igjen fiorentina i føringen snaut ti minutter før pause. i 2. omgang fikk brugge det enda tøffere da raphael onyedika ble sendt av banen. etter to gule kort i løpet av tre minutter kom det røde kortet for klubbens nigerianske spiller. men med ti mann på banen ordnet igor thigao nesten på egenhånd 2-2 bare minutter senere. – en uhyre sterk prestasjon, utbrøt viaplay-kommentator jørgen klem. etter 78 minutter kom hugo vetlesen inn på banen, mens antonio nusa var ubenyttet reserve for det belgiske laget. vetlesen ble tilskuer til at m´bala nzola ble matchvinner på overtid etter et solid italiensk press mot slutten av kampen. sluttresultatet ble 3-2. i den andre semifinalen fikk aston villa det særdeles tøft i 1. omgang mot olympiakos foran blant annet prins william på tribunen. før halvtimen var spilt hadde det greske bortelaget gått opp i 2-0 mot det eneste laget fra premier league, som har tatt seg til semifinale i noen av europacupene. watkins reduserte for hjemmelaget rett før pause. og da diaby scoret etter 51 minutter spill stod det likt mellom lagene. men det skulle ikke vare. først satte ayoub el kaabi inn 3-2 på straffe før hezze la på til 4-2. kampen er straks ferdigspilt. returkampene spilles neste uke.

  Norsk stortalent imponerte i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.38)
  jørgen nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte u23-rittet ronde de l`isard etter en andreplass på torsdagens etappe. den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra tour de france og nordhagen var alene i tet over toppen av col de peyresourde med 25 kilometer til mål. i letterrenget inn mot målstreken i bagnères-de-luchon ble han hentet inn av max van der meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. de tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til jaron widar på andreplass i sammendraget. etapperittet er blant de største på u23-nivå i sykkelsporten. johannes staune-mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022. for nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget visma-lease a bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-vm i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

  Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:22.52)
  kristian thorstvedts scoring hjalp lite da sassuolo tapte 1-5 borte mot fiorentina i serie a søndag kveld. grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen. thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter. dessverre for siddisen og resten av sassuolo-laget økte nicolás gonzález til 3-1 det påfølgende minuttet. vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter thorsvedts scoring hadde fiorentina satt inn ytterligere to mål. dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for thorstvedt & co. i kampen om å beholde plassen skal sassuolo opp mot inter (h), genoa (b), cagliari (h) og lazio (b). emil konradsen ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. marcus holmgren pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (ntb)

  Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:21.50)
  jesper daland berget 1-1 for cercle brugge hjemme mot anderlecht, mens hugo vetlesen herjet i brugges 3-0-seier borte mot genk i belgisk fotball søndag kveld. den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor anderlecht topper mesterskapsgruppen. det er imidlertid bare målforskjell som skiller brugge på 2.-plass. søndag gjestet vetlesen & co. genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet. kyriani sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp igor thiago på 3-0-målet. antonio nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause. cercle brugge er også hektet av i gullkampen, men daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter. kristian arnstad satt hele kampen på benken for anderlecht. (ntb)

  Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og inger seim kavlie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret historisk em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. – de seiler opp som en av favorittene i ol, kommenterte pål thomassen for nrk. – det var strålende, helt utrolig. jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator lars bjønness. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. – all ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. det står det all respekt av, sier bjønness. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Helseth og Kvalie sikret historisk EM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.31)
  thea helseth og ingen seim kvalie sikret em-gull i dobbeltsculler-klassen i ungarn. duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak litauen ved 500 meter. romania fulgte like etter. disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til litauen da det nærmet seg 1500 meter. de holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran litauen. romania sikret bronse. de norske jentene slo romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. romania har ikke har blitt slått siden 2019. jenny rørvik, som har rodd sammen med helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. dette ble gjort for å finne den beste båten til ol i paris. roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. i forkant av em uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i ol/pl i paris»

  Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:14.52)
  johannes høsflot klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i mosjøen. petter northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale. dermed sikret klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. lucas chanavat ble nummer to, mens even northug sikret 3.-plassen. rennet var klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for norge i verdenscupen. nå er han imidlertid kommet til enighet med norges skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene. den tidligere skikongen petter northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. i semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet. (ntb)

  Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:18.51)
  norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-vm i ishockey for kvinner. etter straffeseier over nederland er opprykkshåpet tent før siste runde. norge spiller for øyeblikket vm 1. divisjon i østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag. seieren over nederland kom i en tett affære i klagenfurt. etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. der ble emilie kruse og mathea fischer avgjørende for norge med sine scoringer. med fredagens triumf ligger norge to poeng bak frankrike på tabelltopp etter fire kamper. ungarn er to poeng bak norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over østerrike senere fredag. ungarn og frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har norge slått begge lag tidligere i turneringen. dermed trenger norge å slå bunnlaget sør-korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-vm. om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem. de to beste etter fem runder rykker opp til elite-vm i tsjekkia neste år. (ntb)

  Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:15.33)
  zymer bytyqi bekrefter overfor stavanger aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben antalyaspor. – det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til aftenbladet. bytyqi gjorde i 2021 overgang fra viking til konyaspor, før reisen gikk videre til olympiakos to år senere. i fjor sommer reiste han tilbake til tyrkia og signerte for antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper. kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. etter bruddet med antalyaspor, snakket bytyqi med viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben. – det er veldig hyggelig at jeg får være med. jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier bytyqi. han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med viking så lenge han er velkommen. (ntb)

  Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:10.44)
  den tyske formel 1-stjernen nico hülkenberg kjører sin siste sesong for haas. det bekreftet laget fredag formiddag. «haas og nico hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på x. tyskeren er inne i sin andre sesong for haas. tidligere har han kjørt for lag som williams, sauber, renault og aston martin. 36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et formel 1-løp. totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren. så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. hans beste resultat i år er en 9.-plass fra australias grand prix. (ntb)

  City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:22.57)
  phil foden storspilte og stjal showet da manchester city vant 4-0 borte mot brighton i premier league. etter storseieren uten erling braut haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder arsenal, som har én kamp mer spilt. søndag gjester pep guardiolas menn nottingham forest. oscar bobb ble sittende på benken hele kampen. city fikk en fantastisk start på kampen da kevin de bruyne stanget et innlegg fra kyle walker rett i krysset etter bare 17 minutter. ni minutter senere doblet phil foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål. briten var imidlertid ikke ferdig der. med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at brighton rotet det til i forsvar. bernardo silva snappet opp ballen og spilte den til city-juvelen, som banket inn 3-0-målet. det var fodens 50. premier league-scoring, som fikk en legende til å logge seg på: – er phil foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i premier league, alan shearer, på x. etter hvilen fortsatt city målfesten da julian alvarez banket inn returen på et skudd fra walker. – dette er ordentlig stygt for brighton, men for et signal til resten av verden og premier league, utbrøt viaplay-kommentator eivind bisgaard sundet. i forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at pascal gross gikk i bakken i en duell med rodri. dommeren vinket imidlertid spillet videre. – jo, dommer. og jo, var. det er klar og tydelig straffe til brighton, skrev viaplay-ekspert lars tjærnås på x. det ble også det nærmeste brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen. (ntb)

  Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:18.06)
  flere medier skriver at adrian newey, hjernen bak red bull-bilen, slutter i formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot christian horner. horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som red bull-sjef. nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. newey har vært i red bull siden 2005, men situasjonen med horner skal ha gjort 65-åringen urorlig. det skriver flere medier torsdag, blant andre bbc, auto motor und sport og autosport. neweys kontrakt med red bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå. den genierklærte briten har blant annet vært koblet til ferrari.

  Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.05)
  onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. tittelforsvarer molde gjester hødd. molde er regjerende norgesmestere etter at de slo bodø/glimt 1-0 i fjorårets finale. årets utgave avgjøres 7. desember på ullevaal stadion. allerede 1. mai skal neste runde spilles. disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): sogndal – kfum oslo, lysekloster – kjelsås, bodø/glimt – lillestrøm, eik tønsberg/fredrikstad – rosenborg, råde – hønefoss/sarpsborg 08, strømsgodset – kristiansund, hødd – molde, tromsdalen – viking, egersund – hamkam, sandnes ulf – odd, alta – stabæk, arendal – bryne, eidsvold turn – åsane, ranheim – raufoss, levanger – brann, oppsal/vålerenga – tromsø. alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. torsdag spilles fredrikstad – eik tønsberg, sarpsborg – hønefoss og oppsal – vålerenga. det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. i første runde røk eliteserielagene haugesund og sandefjord ut for henholdsvis torvastad og fløy. resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (ntb)

  Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.05)
  onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. tittelforsvarer molde gjester hødd. molde er regjerende norgesmestere etter at de slo bodø/glimt 1-0 i fjorårets finale. årets utgave avgjøres 7. desember på ullevaal stadion. allerede 1. mai skal neste runde spilles. disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): sogndal – kfum oslo, lysekloster – kjelsås, bodø/glimt – lillestrøm, eik tønsberg/fredrikstad – rosenborg, råde – hønefoss/sarpsborg 08, strømsgodset – kristiansund, hødd – molde, tromsdalen – viking, egersund – hamkam, sandnes ulf – odd, alta – stabæk, arendal – bryne, eidsvold turn – åsane, ranheim – raufoss, levanger – brann, oppsal/vålerenga – tromsø. alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. torsdag spilles fredrikstad – eik tønsberg, sarpsborg – hønefoss og oppsal – vålerenga. det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. i første runde røk eliteserielagene haugesund og sandefjord ut for henholdsvis torvastad og fløy. resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (ntb)

  Alle eliteserielagene videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:19.57)
  flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som har vært i aksjon har tatt seg videre til tredje runde. brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot askøy, og til pause sto det 2-2. i den andre omgangen sikret imidlertid brann en sikker 5-2-seier. viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene. rosenborg vant 3-1 borte mot ull/kisa, bodø/glimt vant 2-0 over junkeren, mens molde dro i land en sliteseier med 2-1 over strindheim. i tillegg har kristiansund, kfum, hamkam og odd tatt seg videre. strømsgodset og lillestrøm startet en time senere, og leder henholdsvis 2-0 og 4-0 over jerv og strømmen. se strømmen mot lillestrøm på nrk 3. haugesund og sandefjord røk begge ut i første runde.fredrikstad og sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis eik tønsberg og hønefoss.

  Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. johannes høsflot klæbo møtte på johaug på trening i morgentimene. han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går vm i trondheim. – hun kommer til å gå vm, det er jeg helt sikker på. hun kommer til å stå på startstreken der. så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier klæbo til nrk. se hele landslagsuttaket her.

  Landslaget bekrefter: Har satt av friplass til Johaug

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. se hele landslagsuttaket her.

  Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:12.59)
  stavhopp for menn er diamond league-øvelse under årets bislett games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden. armand duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på bislett. slik blir det imidlertid ikke i år. det opplyser duplantis selv og agenten stina funke til nyhetsbyrået tt. årets bislett games går av stabelen allerede 30. mai. agent funke sier at det påfølgende diamond league-stevnet i stockholm er viktigere for duplantis. – han har valgt å stå over oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i stockholm. han vil ha noen flere hviledager, sier hun. lørdag er duplantis med når diamond league-sesongen starter i kinesiske xiamen, et stevne som sendes på nrk1 fra kl. 13:00. han konkurrerer to ganger i kina før turen går til tsjekkiske ostrava 28. mai og diamond league i stockholm 2. juni. (ntb)

  Nagelsmann forlenger med Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:11.15)
  julian nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-vm i 2026. det opplyser tysklands fotballforbund på sitt nettsted. nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb bayern münchen, der thomas tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong. forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for bayern. – dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier nagelsmann. (ntb)

  Juventus dømt til å betale gigantbeløp til Ronaldo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:10.12)
  juventus må betale cristiano ronaldo 9,7 millioner euro i ubetalt lønn fra 2020/2021-sesongen. det tilsvarer 114 millioner norske kroner. det kom fram da dommen ble opplest i en italiensk rettssal onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået afp. ronaldo, som spilte for juventus fra 2018 til 2021, vant dermed fram med sin anke i saken som har vart i flere år. han fikk imidlertid ikke fullt så mye som han ba om. portugiseren krevde nesten det dobbelte. sommeren 2021 gjorde ronaldo overgang fra juventus til manchester united. etter et mislykket opphold i england flyttet han videre til al-nassr i saudi-arabia. juventus har nektet å kommentere saken, men har informert afp om at klubben snart vil komme med en uttalelse. ifølge det amerikanske finansmagasinet forbes var ronaldo den idrettsutøveren med høyest inntekt i 2023. lønnen hans var da estimert til 136 millioner dollar. det tilsvarer i overkant av én milliard norske kroner. juventus, som er børsnotert, ble notert med et tap på 1,5 milliarder kroner i regnskapet for 2022/2023. (©ntb)

  Kun tre spillere har startet 2024 bedre enn Ruud – har tjent store pengesummer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:07.55)
  casper ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener novak djokovic. på 2024-rankingen er ruud foreløpig kun slått av jannik sinner, daniil medvedev og alexander zverev. dermed har han innledet året med flere poeng enn stjerner som carlos alcaraz, novak djokovic og holger rune. ruuds gode start har sikret ham hele 18,6 millioner kroner i rene premiepenger. det er omtrent like mye som alcaraz, mens djokovic har tjent om lag fire millioner kroner mindre enn nordmannen. den serbiske verdenseneren har imidlertid kun spilt halvparten så mange kamper som ruud. onsdag spiller nordmannen mot franske alexandre muller i 2. runde av atp500-turneringen i barcelona. ruud har vært i tre finaler så langt denne sesongen, senest i masters-turneringen i monte-carlo sist uke. i slutten av februar og starten av mars spilte han seg til to strake finaler i henholdsvis los cabos (atp250) og acapulco (atp500). om en drøy måned er det duket for grand slam-turneringen roland-garros, der ruud har vært i finale de to siste årene. før den tid venter to masters-turneringer på grus (madrid og roma). (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »