Hovedsiden

Liten annonse


  Nok en utfor avlyst i Beaver Creek

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:16.44)
  det vil seg ikke for utforrennene denne sesongen. også lørdagens renn for herrene i beaver creek er avlyst. det internasjonale ski- og snøbrettforbundet skriver at juryen og arrangøren valgte å avslyse grunnet det massive snøfallet som har vart gjennom natten og inn i morgentimene, i tillegg til kraftig vind.

  Klaveness kritisk etter Qatar-besøk: – Fifa har forsvunnet fra bildet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:11.29)
  fotballpresident lise klaveness retter fornyet kritikk mot fifa etter å ha besøkt qatar på jakt etter svar på om løftene som ble avgitt før vm er holdt. klaveness ledet en delegasjon fra norges fotballforbund som denne uken har vært i qatar. målet var å komme nærmere et svar på om det internasjonale fotballforbundets (fifa) har levert på sine løfter etter fjorårets omstridte mesterskap. de handlet blant annet om tiltak for å bedre situasjonen for de mange fremmedarbeiderne i landet. – inntrykket er veldig delt. utgangspunktet er klart: fifa har forsvunnet fra bildet og ingen vi møtte kan peke på noen områder der fifa har levert på sine løfter om legacy. i hvert fall ikke ennå, sier klaveness. – myndighetene ønsker å stå ved og å forsterke reformene som ble innført for å styrke rettssikkerheten til migrantarbeidere, men realiteten er likevel at det mangler mye på implementeringen. noen reformer eksisterer mest på papiret, fortsetter hun. sammen med representanter fra det danske fotballforbundet møtte klaveness og nffs generalsekretær karl-petter løken ulike aktører i qatar, blant dem flere arbeidere. under besøket i qatar hadde nff-toppene samtaler også med representanter fra qatarske arbeidsmyndigheter, fotballforbundet i landet og den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ilo). – vi har respekt for at myndighetene er villige til å møte oss, selv om vi har vært kritiske, sier klaveness. fotballpresidenten sier hun nå venter i spenning på rapporten fifa har lovet om kort tid. den skal gi svar på om det internasjonale forbundet har etterlevd egen menneskerettighetspolitikk i forbindelse med qatar-vm. (ntb)  Sverige utslått i kampen om vinter-OL i 2030

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:18.42)
  den internasjonale olympiske komité (ioc) vraket sverige som arrangør av vinter-ol i 2030 og bekrefter at 2030-kandidaten blir de franske alper. – det svenske prosjektet la fram en imponerende visjon om å arrangere de mest bærekraftige lekene i historien. prosjektet var teknisk utmerket, men kommisjonen føler det må jobbes mer med å få større støtte fra både myndighetene og næringslivet. kommisjonen har også sine tvil om deres foreslåtte finansieringsstrategi, sa lederen for iocs kommisjon for framtidige olympiske leker karl stoss på en pressekonferanse onsdag. i frankrike planlegges det for ol i alpene, mens det er salt lake city som søker på vegne av usa i 2034. hvem som skal arrangere ol i 2030 og 2034 blir først endelig bestemt neste sommer. salt lake city var eneste søker for vinter-ol i 2034. (ntb)

  Dansk astronaut VM-appell fra verdensrommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:10.40)
  de danske vm-spillerne i håndball fikk lykkønskninger i en video fra verdensrommet. den danske astronauten andreas mogensen oppholder seg for tiden på den internasjonale romstasjonen (iss). tirsdag overrasket han den danske vm-troppen under et spillermøte. – som astronaut vet jeg at man skal strekke seg mot stjernene. det dere gjør, gir stor inspirasjon for oss alle. lykke til. kom igjen, danmark!, sa mogensen blant annet mens han håndterte en håndball i vektløs tilstand. videoen er lagt ut hos danmarks håndballforbund. iss er en stor og permanent bemannet romstasjon i lav bane rundt jorden. romstasjonen er omtrent like stor som en fotballbane, 109 meter lang og 72 meter bred. (ntb)

  Deloitte: Kvinneidretten henter inn 1,2 milliarder dollar neste år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:10.01)
  globale inntekter i kvinneidrett vil runde 1 milliard dollar for første gang i løpet av 2024, har finanseksperter regnet seg fram til. fotballinntektene ventes å nå 555 millioner dollar neste år, melder revisjonsfirmaet deloitte. selv om fotball er stort i europa, er det fortsatt nord-amerika som står for de største inntektskildene i kvinneidretten. det internasjonale fotballforbundet (fifa) arrangerte i sommer et suksessfullt vm i australia og new zealand. den totale inntekten spås å lande på 1,2 milliarder dollar (12,7 milliarder kroner) i løpet av 2024. (ntb)

  Fotballens lovkomité: Vil teste ut utvisningsbokser for dommerprotester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:16.28)
  regelmakerne i internasjonal fotball vil teste ut bruken av midlertidige utvisninger for dommerprotester i situasjoner der det protesteres heftig mot dommerne og i forbindelse med «spesifikke taktiske regelbrudd». det skal skje i kamper på høyt nivå etter at det med hell har vært prøvd på grasrotnivå. det er klart etter et møte i fotballens internasjonale lovkomité (ifab) tirsdag. der har man sett seg lei på at sinte spillere flokker seg rundt dommerne etter omstridte avgjørelser. et annet grep er å opprette en «no go»-sone rundt dommeren som kun de to lagenes kapteiner får tilgang til. dette og bruken av midlertidige utvisninger er i tråd med allerede eksisterende regler i rugby. på møtet i london ble det også diskutert nye retningslinjer for en strengere anvendelse av fotballens allerede eksisterende regler rundt sløsing av tid. et konkret eksempel er regelen om at keepere kun kan holde ballen i seks sekunder. på tirsdagens møte ble det diskutert mulige oppdateringer av reglene rundt hands-situasjoner. reglene kan bli endret slik at en utilsiktet hands, som fratar motstanderlaget en åpenbar målsjanse, kun blir straffet med gult kort i stedet for rødt. en annet og tilsvarende grep kan være at en utilsiktet hands som stanser et lovende angrep, ikke ender med kort i det hele tatt. (ntb)

  Utsatt utfor-renn flyttet til Val Gardena

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:20.57)
  det ene av de to verdenscuprennene i utfor som ble avlyst i sveitsiske zermatt nylig er flyttet til italienske val gardena. det opplyser det internasjonale ski- og snowboardforbundet mandag. val gardena står allerede oppført med et super-g-renn og et utforrenn 15. og 16. desember. nå blir det en ekstra fartsfest for aleksander aamodt kilde og konkurrentene 14. desember. dermed blir det et tøft førjulsprogram for de mest allsidige alpinistene. på terminlisten står det også storslalåmrenn i alta badia 17. og 18. desember. for andre år på rad ble de fire utforrennene – to for herrene og to for kvinnene – i zermatt-cervinia i midten av november avlyst som følge av uvær. de andre løpene som ble avlyst har ennå ikke fått nye datoer. (nt(

  Historisk norsk EM-bronse: – Svært imponerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:08.21)
  huseyn abaszada (32) sikret norges første em-medalje i herrenes 69-kilosklasse i brasiliansk jiu-jitsu i zagreb i helgen. «abaszada som representerer oslo karate klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og norges første offisielle em-bronse i brasiliansk jiu-jitsu (6 seire, 1 tap)», skriver norges kampsportforbund i en pressemelding. oslo-mannen beseiret til slutt israelske yarin chikri i bronsefinalen i en svært nervepinende kamp. – huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre bjj-organisasjoner, samt gått kamper i mixed martial arts (mma), forteller dag jacobsen, sportssjef i norges kampsportforbund. – det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette em og tar en historisk medalje for norge. å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, fortsetter han. em i zagreb ble arrangert av det internasjonale jiu-jitsuforbundet (jjif), som er det internasjonalt godkjente forbundet for utøvelse av ju-jitsu-grener. (©ntb)


  Fifa etter Qatar-kritiske utspill fra Klaveness: – Ubestridelig at store framskritt har funnet sted

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:11.37)
  fotballpresident lise klaveness mer enn antyder at fifa ikke har levert på sine løfter etter fotball-vm i qatar. de internasjonale fotballtoppene er uenige. det internasjonale fotballforbundet (fifa) har fått med seg utspillene fra klaveness. i en uttalelse til ntb skriver forbundet at det er viktig å «ikke miste oversikten over det større bildet». «det er ubestridelig at betydelige framskritt har funnet sted, og det er like klart at håndhevelsen av slike reformer tar tid, og at det er behov for intensivert innsats for å sikre at reformene kommer alle arbeidere i landet til gode», skriver fifa. etter det ntb kjenner til har fifas komité for menneskerettigheter og samfunnsansvar fått et eksternt revisjonsfirma med uavhengige eksperter til å lage en rapport om temaene som ble brakt på banen på kongressen i mars. (ntb)

  Slopestylefinalene i Østerrike avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.57)
  det blåser for mye i østerrikske stubai, og dagens finaler i slopestyle i verdenscupen i friski er derfor avlyst, melder det internasjonale skiforbundet. ettersom været ikke ventes å bli bedre utover dagen, er det ikke satt noe nytt tidspunkt for mennenes og kvinnenes finale. sebastian schjerve og birk ruud skulle vært norske deltakere i mennenes finalen etter å ha blitt henholdsvis nummer tre og fire i kvalifiseringsheatet torsdag. ingen norske på kvinnesiden kvalifiserte seg til finalen. (©ntb)


  NFF-toppene til Qatar mandag – vil gå Fifa-løfter etter i sømmene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.07)
  fotballpresident lise klaveness mener fifa ikke har holdt løfter som ble gitt rundt fotball-vm i qatar. nå reiser nff-toppene til golfstaten på jakt etter svar. mandag setter klaveness og flere kolleger seg på flyet til midtøsten. med er kolleger fra det danske fotballforbundet. – vi prøver å følge opp fifa sine løfter fra kongressen i mars i år. vi har tidligere sagt at vi skulle reise dit etter et år, så nå gjør vi det, sier klaveness om hensikten med turen. det var stort fokus på fremmedarbeidernes situasjon i forkant og under fjorårets verdensmesterskap. myndighetene i qatar lovet reformer. – de lovet også å etablere et eget senter for å bistå migrantarbeidere, slik at arbeiderne skulle kunne hevde sine egne rettigheter. det er veldig uklart hva dette skulle være, men det ble sagt på fifa-kongressen. ilo har et kontor i doha, men vi klarer ikke helt å se at det er det fifa lovet, sier klaveness. ilo er den internasjonale arbeidsorganisasjonen. under kongressen fremla norges fotballforbund også et forslag om at fifa skulle gjøre en vurdering rundt om egen menneskerettighetspolicy ble overholdt i forbindelse med mesterskapet i qatar. – vi venter på en rapport fra fifa. rapporten har ikke kommet ennå, men vi forventer at den skal si noe om hvordan de har jobbet med dette, sier klaveness. på spørsmål fra ntb om hvem hun skal ha møte med i qatar, lyder svaret: – det er ikke helt spikret, men vi skal i hvert fall møte ilo, qatarske arbeidsmyndigheter og fotballforbundet i qatar, sier klaveness. (ntb)  Årets varebil og pickup er kåret

  Kilde: Bil24 | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:08.04)
  ford transit stakk av med årets internasjonale tittel som årets varebil, og jaggu hentet også ford ranger hjem prisen som årets pickup sammen med søstermodellen volkswagen amarok.

  Avlyst Sölden-renn flyttet til Aspen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:15.44)
  det var fra før planlagt et storslalåmrenn i aspen lørdag 2. mars og slalåmrenn søndag 3. mars. nå er det klart at det også blir et storslalåmrenn i aspen for mennene fredag 1. mars. det bekrefter det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (fis) på instagram. rennet i sölden, som skulle være sesongåpningen 29. oktober, ble avlyst underveis i den første omgangen på grunn av kraftig vind. vind og snøvær har skapt problemer i innledningen av verdenscupen. i tillegg til det avlyste rennet i sölden, ble to fartsrenn for begge kjønn i zermatt-cervinia avlyst tidligere i november.

  Hermoso skal vitne for domstol etter kysseskandalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.43)
  den spanske fotballstjernen jennifer hermoso er innkalt for å vitne i kysseskandale-saken mot tidligere fotballpresident luis rubiales. det er det spanske nyhetsbyrået efe som får bekreftet at det nå er hermosos tur til å forklare seg om episoden som skapte overskrifter verden over. hermoso ble kysset på munnen av rubiales etter vm-finaleseieren mot england i australia i august. hun har avvist at kysset ble gitt med samtykke. rubiales hevder det motsatte. tre uker etter det omstridte kysset trakk rubiales seg som fotballpresident. han er i hjemlandet siktet for seksuelle overgrep og tvang og har fått forbud mot å oppholde seg innenfor 200 meter fra hermoso. nylig ble det kjent at det internasjonale fotballforbundet (fifa) har utestengt ham fra all fotball i tre år. rubiales har anket den beslutningen. det er disiplinærkomiteen som har besluttet straffen mot den tidligere presidenten. han var også visepresident i det europeiske fotballforbundet. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »