Hovedsiden

Liten annonse
  Hegerberg delvis friskmeldt til viktige landskamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 17 minutter gammel - (onsdag 29. november 2023 KL:18.35)
  ada hegerberg er skadefri og klar for nasjonsligakampene mot portugal og østerrike. likevel kan to ganger 90 minutter være mye å be om. – hun har ikke spilt med full trøkk i alle kamper, så noe hensyn må vi ta. men hun er fit for fight og klar. hun har spilt flere minutter nå og fått bygd seg opp sakte, men sikkert, sa landslagstrener leif gunnar smerud på en presseseanse etter onsdagens trening. hegerberg har vært skadeplaget og ikke spilt for landslaget siden tapet for japan i vm-åttedelsfinalen 5. august. tidligere i høst var hun flere ganger ute av lyons tropp, men har scoret i klubbens to siste kamper. – jeg har hatt en frustrerende høst. vi har hatt progresjon og belastningsstyring i lyon, og det har gått veldig bra. jeg føler at jeg har makset situasjonen med den spilletiden jeg har fått, sa hegerberg. for to uker siden prikket hun også inn sitt 60. mesterligamål i 9-0-seieren over slavia praha. – jeg har scoret mål igjen og føler meg «sharp». jeg er på et veldig godt sted nå og vet at det kommer kun til å gå bedre. (ntb)


  Irritasjon hos VM-naboen: Sverige mener Norge har klar fordel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:16.03)
  det svenske vm-laget reagerer på at norge får flere hviledager enn de hardeste konkurrentene underveis i verdensmesterskapet i håndball. norge starter vm i dag, og det bidrar til at den norske troppen har to hviledager mer enn blant andre sverige og danmark i mesterskapsperioden. – det er absolutt en sportslig fordel for norge. det er ikke mulig å se det på en annen måte, sier sveriges trener tomas axnèr til avisen aftonbladet. – arrangører får alltid fordeler. norge har og har hatt sine i likhet med sverige og danmark. selv har vi det verste reiseskjemaet, kortest tid mellom kampene og den hardeste veien mot semifinalen. men vi legger oss ikke i fosterstilling for det. vi arrangerer hjemme-vm i 2025 (sammen med tyskland), og da får vi se til å få fordeler. så vår tid kommer, sier nederlands svenske landslagssjef per johansson til aftonbladet. vm avsluttes med medaljekamper i danske herning 17. desember. (©ntb)

  Nora Mørk står over VM-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:12.21)
  nora mørk og keeper marie davidsen må se norges vm-åpning i håndball fra tribunen i kveld. mørk blir spart mot underdogen grønland. norge har 18 spillere i em-troppen, men bare 16 får være med på kampene. landslagssjef thorir hergeirsson informerte om laguttaket under en mediebrifing i stavanger i dag. norges kamp mot grønland starter 20.30 i kveld. norge kan gjøre fem bytter i troppen underveis i vm. det mest aktuelle spilleren til å komme inn er keeperveteranen katrine lunde (43). hun har ikke spilt kamp på en måned, men er i tilnærmet full trening. (ntb)

  Anna Jøsendal årets spiller i Toppserien: – Veldig gøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:11.28)
  rosenborgs anna jøsendal er årets spiller i toppserien etter at hun gikk til topp på ntb-børsen denne sesongen. – det er veldig gøy å se at hard jobbing gir resultater, men jeg hadde jo selvfølgelig ikke klart det uten lagvenninnene mine som setter meg i gode posisjoner, sier jøsendal. rosenborg-stjernen topper spillerbørsen med 6,00 poeng. totalt står hun med åtte mål og ni målgivende på 24 kamper for trønderne. – jeg er mest fornøyd med vårsesongen, og føler jeg har tatt et skikkelig steg i rosenborg, sier hun. jøsendal toppet børsen foran branns marit brattberg lund (5,95 poeng) og lagvenninne sara hørte (5,93). som årets spiller får anna jøsendal et portrett av seg selv, laget av illustratør pål dybwik. spillerbørsen til ntb fungerer slik at reporterne rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen. jøsendal har hatt noen fantastiske uker, hvor hun først vant cupfinalen over vålerenga, før hun fikk plass på landslaget etter at mimmi löfwenius pådro seg en skade i nm-finalen. (©ntb)

  Graham Hansen i gryende form før landslagssamlingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:20.53)
  norges angrepsstjerne caroline graham hansen viser solide takter før landskampene i desember. søndag gjorde hun mål da athletic bilbao ble slått 4-0. graham hansen doblet barcelonas ledelse snaue ti minutter etter hvilen. marta torrejón, patri guijarro og aitana bonmatí scoret de andre målene. ingrid syrstad engen fikk 90 minutter som midtstopper. barcelona har startet sesongen i den spanske serien feilfritt med 30 av 30 mulige poeng. katalanerne har scoret imponerende 43 mål (4,3 i snitt per kamp) og kun hentet ballen ut av mål ved to anledninger. sist helg gjorde graham hansen mål da real madrid ble smadret 5-0. få dager før storspilte 28-åringen med hele fire målgivende pasninger da benfica ble slått med samme sifre i mesterligaen. norge møter portugal hjemme 1. desember og østerrike borte 5. desember i nasjonsligaen. (ntb)

  Brann festet sølvgrepet - herjet mot seriemester Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:19.01)
  brann måtte stå æresvakt for seriemesterne før kampstart, men etter kampstart var det gjestene fra bodø som var statister. i hvert fall i den første omgangen, der to scoringer av bård finne og én av niklas castro sørget for 3-0. under ett minutt ut i den andre omgangen ble også castro tomålsscorer, og sørget med det for at brann ledet hele 4-0. tobias gulliksen og oscar kapskarmo sørget for at resultatet ikke ble like stygt for bodø/glimt, men 2-4-tapet var uansett seriemesternes verste eliteserietap siden 1-4-tapet mot molde i september i fjor. for brann sørger de tre poengene for at bergensklubben er i førersetet i sølvkampen med én serierunde igjen. tromsø følger poenget bak, mens viking er tre poeng bak brann. brann avslutter sesongen borte mot strømsgodset, tromsø skal til hovedstaden og møte vålerenga, mens viking får besøk av rosenborg. alle kampene begynner 17:00 søndag om én uke.

  Godset stoppet Nypan – tok NM-tittelen for G19-lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:21.19)
  rosenborg stilte med stjerneskuddet sverre nypan i g19-finalen mot strømsgodset, men det holdt ikke til nm-gull. godset vant 4-3 etter ekstraomganger. marko farji ble matchvinner etter en strålende opprulling i det 107. minutt. inne i boksen styrte han kontant inn en ball fra høyre. indreløperen sto også bak godets 3-2-scoring etter en drøy time. da dro farji seg innover i banen og fyrte av et skudd på kanten av 16-meteren. ballen fikk en perfekt skru og havnet i lengste kryss. rosenborgs tomålsscorer tobias solheim dahl tvang fram ekstraomganger (2 x 5 minutter), men det viste seg å bli til ingen nytte. det er første gang at strømsgodset vinner nm-finalen for g19. gullet kom i klubbens andre finaleforsøk og ble en slags revansj. i 2015 tapte drammenserne hele 0-6 for nettopp rbk. rosenborg jaktet på sin åttende tittel i turneringen. nypan var med fra start, men en av eliteseriens største talenter kunne ikke redde laget fra nederlag på sarpsborg stadion. 16-årige nypan har vært i seniorlagets startellever i alle de 14 siste ligakampene han har vært tilgjengelige i.(ntb)

  Arsenal-manager Arteta om Martin Ødegaard: – Han er forhåpentligvis klar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.39)
  arsenal-manager mikel arteta tror martin ødegaard blir klar til helgens ligamøte med brentford. det sa spanjolen da han møtte pressen fredag. ødegaard har de siste dagene vært tilbake i trening etter skade. bildene fra treningen torsdag ettermiddag viste at nordmannen ikke bare var på treningsfeltet med de andre, men at han var med i spillsekvensene. ødegaard har mistet flere klubbkamper og begge landskampene under den nylig avsluttede landslagssamlingen. han har slitt med hofteproblemer og skal også ha fått en hodesmell på trening som førte til at han måtte gjennomgå protokoll for hjernerystelse. bildene fra treningsfeltet london colney skapte forventninger om at arsenal-kapteinen kan være tilbake på banen allerede lørdag. (©ntb)

  Martin Ødegaard tilbake på Arsenal-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.41)
  martin ødegaard er tilbake i trening med arsenal foran helgens byderby mot brentford. det viser bilder lagt ut på klubbens nettsted. bildene fra treningen torsdag ettermiddag viser at ødegaard ikke bare er på treningsfeltet med de andre, men at han er med i spillsekvensene. ødegaard har mistet flere klubbkamper og begge landskampene under den nylig avsluttede landslagssamlingen. han har slitt med hofteproblemer og skal også ha fått en hodesmell på trening som førte til at han måtte gjennomgå protokoll for hjernerystelse. bildene fra treningsfeltet london colney skaper forventninger om at arsenal-kapteinen kan være tilbake på banen allerede lørdag. (ntb)

  Nyland tilbake på Sevilla-trening – kampklar i helgen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:16.34)
  ørjan nyland var torsdag tilbake på sevilla-trening etter sine skadeproblemer. han ventes kampklar til søndagens bortekamp mot real sociedad. det melder marca og andre spanske medier. nyland mistet bortekampen mot arsenal i mesterligaen og byderbyet mot betis rett før landslagspausen og kunne heller ikke spille norges kamper mot færøyene og skottland. sevillas nye trener diego alonso kan også regne med lucas ocampos i helgens seriekamp. argentineren mistet vm-kvalifiseringskampene mot uruguay og brasil på grunn av muskelproblemer, men han er også friskmeldt. sergio ramos er også kampklar igjen etter skade. derimot har erik lamela og suso skrevet seg på klubbens skadeliste, mens nemanja gudelj er utestengt. (ntb)

  Keeperstjernene kan bli VM-klare: – Er i fin utvikling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.04)
  det er fortsatt usikkert rundt om stjernekeeperne katrine lunde (våg håndball elite) og silje solberg-østhassel (győr) blir klare til vm som begynner neste uke. landslagssjef thorir hergeirsson er imidlertid positv til at stjerneduoen blir spilleklar. – de er i fin utvikling, og det går riktig vei, sier hergeirsson på et pressetreff onsdag. norge lader opp til vm på hamar denne uken, og der er både lunde og solberg-østhassel med og trener. det er imidlertid marie davidsen og olivia lykke nygaard som skal stå oppkjøringskampene mot angola, island og polen. keeperveteranen lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober. silje solberg-østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august. marie davidsen (csm bucuresti), olivia lykke nygaard (storhamar) og eli marie raasok (storhamar) er tatt ut i vm-troppen sammen med lunde, men bare tre keepere får plass i den endelige troppen


  Stjerneduo tilbake for Norge før avgjørende kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:12.10)
  ada stolsmo hegerberg, caroline graham hansen og guro reiten måtte alle stå over norges dobbeltoppgjør mot frankrike i slutten av oktober. i starten av desember skal gruppespillet i nasjonsligaen avsluttes, med hjemmekamp mot portugal 1. desember og bortekamp mot østerrike 5. desember. landslagstrener leif gunnar smerud tok ut troppen til de to kampene mandag, og der var graham hansen og hegerberg tilbake igjen etter skade. – hvis en ser på det de leverer for klubb nå, så er caroline i superform, og ada er absolutt på vei tilbake. det er to klassespillere, sier smerud. reiten er ikke med i troppen, som inneholder to debutanter i brann-spillerne marthine østenstad og justine kvaleng kielland. – reiten er i opptrening igjen etter en ankelskade, og er ikke klar enda. denne samlingen kommer for fort, sier smerud. selv om norge nå ikke har mulighet til å gå videre til sluttspillet og dermed ha en mulighet til å komme til ol, er det svært viktige kamper for å unngå nedrykk. – jeg synes det ser bra ut inn mot de kampene her. jeg er trygg på at vi skal få poengene vi trenger, sier smerud. norge ligger for øyeblikket sist av de fire nasjonene i gruppa, men kan med seier i de to siste kampene ende som nummer to i gruppa og dermed holde seg på nivå a. de har også muligheten til å holde seg på nivå a hvis de blir nummer tre i gruppa, men må i så fall ut i en nedrykkskvalifisering mot en gruppetoer fra nivå b. norge står med to poeng etter fire kamper så langt i gruppa.  Gråtkvalt Andersson i Sverige-avskjeden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:20.00)
  janne andersson slet med å holde tårene tilbake da han ledet det svenske herrelandslaget i fotball for siste gang. mot estland ble det en komfortabel 2-0-seier. etter drøye fem minutter spilt ekspederte viktor gyökeres et innlegg i tverrliggeren, før rekkekamerat viktor claesson på mirakuløst vis også satte returen i tverrliggeren. sistnevnte gjorde opp for seg da han stanget inn 1-0 med et lekkert hodestøt. like etter pause sto estlands målvakt mesterlig i veien for en stor sverige-sjanse, men noen få minutter senere la emil forsberg på til 2-0. det ble også sluttresultatet. tjue minutter før slutt ble albin ekdal hyllet da han ble byttet ut. midtbanespilleren fikk bære kapteinsbindet i sin siste landskamp. før kampstart hedret friends arena de to fotballsupporterne som mistet livet i brussel 16. oktober. de to lagene spilte også med sørgebånd. andersson annonserte tidligere i høst at han ville gi seg som landslagssjef dersom de mislyktes i å ta seg til em i tyskland. det håpet var ute allerede i midten av oktober. gultrøyene har trøblet stort og ender med kun tre seirer på de åtte kampene i kvalifiseringen. andersson har vært sveriges landslagstrener i åtte år og tatt nasjonen til flere store mesterskap. (ntb)


  Vipers slo tilbake mot Rapid Bucuresti i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:19.41)
  regjerende mestern vipers kristiansand meldte seg på i mesterligaen igjen da rapid bucuresti ble slått 35-30 på hjemmebane. vipers ledet 18-14 ved pause, og i 2. omgang holdt laget fra kristiansand motstanderne unna. det har ikke gått helt på skinner for de regjerende mesterne. foran lørdagens kamp hadde laget bare vunnet to av sju kamper og spilt én uavgjort. savnet av målvakten katrine lunde har vært litt for stor de siste kampene. laget var derimot ute etter å «hevne» 29-30-tapet i siste møte mellom de to lagene forrige helg. svenske sofie börjesson sto en god kamp og stoppet 19 av 47 skudd. hun ble også kåret til banens beste spiller. jana knedlikova ble vipers toppscorer med åtte mål. hos gjestene ble alicia fernandez den mestscorende med sju mål. (©ntb)

  Solbakken avslører kvalikmisnøye: – Var ikke «happy»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:19.19)
  før søndagens em-kvalikkamp mellom skottland og norge er skottene allerede kvalifisert til mesterskapet, mens norge har levert en skuffende prestasjon. skottland-trener steve clarke mener de hadde en stor fordel av hvordan kampoppsettet ble i norges gruppe. – måten terminlisten ble lagt opp på, med tre hjemmekamper i starten, gjorde at vi klarte å ta med oss maksimalt med poeng fra disse kampene. da vi fikk 2-1-seieren i oslo hadde vi kvaliken i egne hender, og heldigvis lot vi det ikke glippe, sier clarke til nrk. skottland hadde tre hjemmekamper på de fire første kampene og vant alle tre mot kypros, spania og georgia. i den eneste bortekampen på de fire første, borte mot norge, snudde de kampen mot slutten og vant 2-1. ståle solbakken røper overfor nrk at han var langt fra fornøyd med oppsettet norge fikk utdelt av uefa. – før var det sånn at landene ble enige, og hvis de ikke ble enige ble det avgjort med en maskin. nå fikk vi bare presentert at det ble sånn, og at vi startet borte mot spania og georgia, forteller solbakken. han understreker at norge gjorde to gode bortekamper i starten og vil ikke bruke det som en unnskyldning. men han legger ikke skjul på viktigheten av å komme godt i gang i en kvalik med bare åtte kamper. – i tillegg gjorde den tredje kampen vår (skottland hjemme) at det mentale aspektet i gruppa snudde. hadde vi vunnet den, hadde vi vært ok i gang siden vi hadde gjort unna to av de vanskeligste bortekampene. men det er klart, vi var ikke «happy» med det oppsettet. men det var ikke noe sted å protestere, sier solbakken. han mener spania trolig fikk det beste oppsettet av alle. – du sier dere ikke har noe sted å protestere. er det ingen dere kan melde fra til i uefa om at dere for eksempel ønsker annenhver kamp hjemme og borte? – nei, det finnes ikke lenger. nå ringte are (hokstad, administrerende koordinator) meg kort tid etterpå, og jeg var der hvor du er nå. vi flydde jo rundt ukraina (til georgia) også, så den flyturen var dobbelt så lang også. jeg var på, men det var ikke noe å gjøre.

  Vinicius skadd – reiste hjem fra landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:21.55)
  real madrids vinicius junior pådro seg en skade i torsdagens vm-kvalifiseringskamp mot colombia. spilleren har reist hjem fra landslagsoppholdet med brasil. det bekrefter landslaget på sine nettsider. allerede etter 27 minutters spill i torsdagens 1-2-tap ble vinicius tvunget av banen. – jeg tror det er samme skade som før. smerten sitter i baksiden av låret, sa han torsdag ifølge nyhetsbyrået afp. brasilianeren skadet det samme låret i slutten av august. da var han ute en måneds tid. madrid-lagkamerat eduardo camavinga pådro seg også en skade på landslagssamling denne uken. franskmannen er henvist til sidelinjen resten av året. fra før er også thibaut courtois (korsbåndskade), kepa arrizabalaga (muskelskade), jude bellingham (skulderskade), éder militão (korsbåndskade), dani ceballos (muskelskade), aurélien tchouaméni (brukket fot) og arda güler (muskelskade) ute. klubben er likevel store favoritt i det neste oppgjøret i spansk la liga. de er også allerede klare for sluttspillet i mesterligaen, og de to resterende kampene i gruppespillet er derfor av liten betydning. (©ntb)

  Medvedev klar for semifinale i ATP-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:06.03)
  russiske daniil medvedev er klar for semifinale i atp-sluttspillet etter at han slo tyske alexander zverev i strake sett i torino i natt. det melder ntb. medvedev vant med settsifrene 7-6, 6–4. første sett endte i tiebreak, hvor russeren gikk seirende ut 9–7. i andre sett brøt medvedev zverevs serve på stillingen 5–4 brøt og vant settet og kampen. russeren er den første som tar seg videre fra gruppespillet i årets atp-sluttspill. spanske carlos alcaraz venter i den siste gruppespillkampen for medvedev, mens zverev møter rublev. begge kampene spilles fredag lokaltid.

  Glimt-keeper mister NM-finalen – må opereres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:14.59)
  bodø/glimts nikita haikin må gjennom et inngrep for å få bukt med en skulderskade. han mister dermed resten av sesongen. haikin skadet seg i conferenceligaen mot besiktas sist uke, og var ikke på banen da glimt sikret seriegullet mot aalesund i helgen. onsdag opplyser glimt at keeperen må opereres i skulderen og at han mister de siste kampene i årets sesong. – han blir ute en stund. akkurat hvor lang tid det vil ta får vi først vite etter operasjonen, men han er definitivt ferdig for denne sesongen, sier medisinsk ansvarlig i klubben, morten sørgård. (ntb)

  Ståle Solbakken: – Haaland spiller mot Færøyene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:14.43)
  på landslagets pressekonferanse onsdag møtte sander berge og ståle solbakken før kampen mot færøyene torsdag. landslagssjefen kunne bekrefte at erling braut haaland blir å se i kampen torsdag, men ville ikke røpe hvor mange minutter spissen er tiltenkt. han kunne også komme med et svar på målvaktssituasjonen. - dyngeland står i morgen, og egil selvik står mot skottland, sa solbakken. det blir dyngeland sin debut for landslaget. sander berge snakket om at det alltid betyr noe å spille for landslaget selv om kampene mot færøyene og skottland ikke har noen betydning for kvalifiseringen til europamesterskapet. videre fikk han spørsmål om han er tiltenkt som midtstopper på landslaget. - mange like engenskaper i rollene som midtbane og midtstopper. det er trenerne som bestemmer hvor jeg spiller og passer best inn, sier berge. solbakken fikk samme spørsmål, og kunne avkrefte at det er noe som kommer til å skje me det første. - for å være aktuell for det må han spille midtstopper på klubblaget først, sa landslagssjefen. norge møter færøyene torsdag 16. november på ullevål, før de møter skottland borte søndag 19. november.

  Solbakken: – Haaland spiller mot Færøyene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:14.43)
  på landslagets pressekonferanse onsdag møtte sander berge og ståle solbakken før kampen mot færøyene torsdag. landslagssjefen kunne bekrefte at erling braut haaland blir å se i kampen torsdag. han kunne også komme med et svar på målvaktssituasjonen. - dyngeland står i morgen, og egil selvik står mot skottland, sa solbakken. det blir dyngeland sin debut for landslaget. sander berge snakket om at det alltid betyr noe å spille for landslaget selv om kampene mot færøyene og skottland ikke har noen betydning for kvalifiseringen til europamesterskapet. videre fikk han spørsmål om han er tiltenkt som midtstopper på landslaget. - mange like engenskaper i rollene som midtbane og midtstopper. det er trenerne som bestemmer hvor jeg spiller og passer best inn, sier berge. norge møter færøyene torsdag 16. november på ullevål, før de møter skottland borte søndag 19. november.

  NRK skal sende mesterligaen for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:16.20)
  brann skal som første norske lag delta i gruppespillet i mesterligaen for kvinner. nå kan norske seere følge disse kampene på nrk og tv 2. de to kringkasterne har sammen kjøpt rettighetene til å vise 15 kamper i årets mesterliga for kvinner. nrk og tv 2 vil dele brann sine kamper mellom seg. – dette er en god dag for nrk, tv 2 og norsk fotball. brann skal måle krefter med de beste fotballspillerne i europa, og da er det ekstra stas at det norske folk får se disse kampene på våre kanaler. vi gleder oss til å følge mesterligaen tett, sier espen olsen langfeldt, sportsredaktør i nrk. bergensklubben er i gruppe med tsjekkiske slavia praha, østerrikske st. pölten og det franske storlaget lyon. mesterliga-eventyret for brann starter allerede tirsdag kveld borte mot st. pölten. tv 2 skal sende kampen. nrk vil blant annet vise oppgjøret mellom ada hegerbergs lyon og søster andrines brann i frankrike 13. desember. nrk og tv 2 har også sikret seg rettighetene til to av de fire kvartfinalene, samt begge semifinalene. dersom brann går videre fra gruppespillet, blir også disse kampene lett tilgjengelig for alle interesserte i norge. samtlige av brann sine kamper kan også følges direkte på radiokanalen nrk sport. finalen sendes på nrk lørdag 25. mai.

  Seier på direkten for Oilers` nye trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:07.25)
  edmonton oilers er tilbake på seierssporet i nhl, og den ferske treneren kris knoblauch kunne juble for to poeng i sin første kamp med laget. natt til tirsdag norsk tid ble det 4-1-seier på hjemmebane for oilers mot new york islanders. kris knoblauch kom inn som edmonton-trener i helgen etter en turbulent sesongstart for laget. 45-åringen startet sesongen som trener for ahl-laget hartford wolf pack. edmonton-jobben er hans første som hovedtrener i nhl. oilers` tidligere trener jay woodcroft klarte bare å lede laget til tre seirer på de første 13 kampene før han måtte gå. (ntb)

  Medier: Arsenal fryktet at Ødegaard fikk hjernerystelse på trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:20.44)
  martin ødegaards forfall for arsenal den siste tiden skal ha vært knyttet til en hodeskade, ifølge britiske medier. daily mail og mirror skriver mandag at frykt for en hjernerystelse etter å ha blitt truffet av en ball på trening, er grunnen til at ødegaard har stått over kampene mot newcastle og sevilla den siste tiden. episoden skal ha skjedd dagen før arsenals kamp mot newcastle 4. november. reglene for hjernerystelser tilsier at spilleren ikke skal delta i kamp eller trening på seks dager, og man må også være helt symptomfri. kapteinen har i tillegg slitt med en hofteskade. daily mail hevder å vite at ødegaard trolig er tilbake i spill etter landslagspausen. ødegaard er ikke med når norge møter færøyene og skottland denne uken. landslagssjef ståle solbakken sa tidligere mandag at han hadde visst om ødegaards forfall en god stund. – nå er han satt i 14 dagers opptrening knyttet til skaden han har, sa solbakken. neste kamp for arsenal er mot brentford 25. november. (©ntb)

  Skademarerittet fortsetter for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:20.24)
  skadelisten til manchester united er like lang som et vondt år. med flere viktigere spillere ute har det vært lite å velge i for manager erik ten haag. mandag ble lista utvidet med den danske duoen christian eriksen og rasmus højlund. førstnevnte er forventet å være ute av spill i over en måned, mens højlund skal kun være ut av spill i de to neste kampene. det skriver britiske the independent. spillerne som allerede er ute med skade er casemiro, lisandro martínez, luke shaw, jonny evans og tyrell malacia. i tillegg har ikke jadon sancho vært i en kamptropp på over to måneder.

  Manchester City-keeper melder landslagsforfall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:19.44)
  den brasilianske keeperkjempen ederson ble skadd i foten under manchester citys premier league-kamp mot chelsea. han spiller ikke de kommende landskampene. det brasilianske fotballforbundet opplyser om forfallet på sine nettsider mandag. ederson har i store deler av sin landslagskarriere vært annenfiolin bak liverpools alisson becker, men city-keeperen har stått alle de seks siste kampene. han står med 25 kamper for brasil. nå holder en fotskade ham ute av kampene mot colombia og argentina i vm-kvalifiseringen. skaden skal ha kommet i citys 4-4-kamp mot chelsea søndag. athletico paranaense-keeper bento erstatter ederson i troppen. (ntb)

  Marcelino ny Sørloth-sjef i Villarreal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:18.20)
  marcelino (58) blir alexander sørloths nye trener i den spanske fotballklubben villarreal. marcelino erstatter jose rojo martin, som fikk sparken tidligere i november. marcelino har tidligere vært trener i villarreal fra 2013 til 2016 før han deretter har vært i en rekke klubber. 58-åringen har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2026, opplyser villarreal på sine nettsider. sist var spanjolen i franske marseille, der han var ferdig i slutten av september etter bare sju kamper. han ble ansatt før sesongstart. villarreal er nummer 14 i la liga etter 13 kamper. sørloth og co. tapte søndag 1-3 for atlético madrid på bortebane. sørloth ble skadd i oppgjøret og måtte melde forfall til landskampene denne uken. (ntb)

  Dansk U21-landslagsspiller meldte forfall grunnet flyskrekk – skal til behandling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:17.24)
  silkeborg-spiller alexander lind måtte mandag trekke seg fra de kommende landskampene for det danske u21-laget. han sliter med stor flyskrekk. danmarks fotballforbund opplyser om forfallet på x/twitter. 21-åringen lind åpnet for en uke siden opp om sin store flyskrekk, der han uttalte at han skulle til behandling for å få bukt med problemet. – klubben har arrangert noen samtaler og funnet en jeg kan snakke med, sa han, ifølge ekstra bladet. «alexander lind var dessverre ikke med på flyet i morges da resten av troppen reiste til spania for treningskampen mot marokko. grunnen er stor flyskrekk», heter det i meldingen. landslagssjef steffen højer sier at det er trist, men respekterer linds avgjørelse. (ntb)


  Ødegaard melder forfall for Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:13.03)
  landslagssjef ståle solbakken bekrefter at både kaptein martin ødegaard og alexander sørloth må melde forfall til landslagssamlingen denne uken med skader. – martin har vi visst ganske lenge at ikke vil komme. men det skal koordineres med arsenal, og så lenge de prøvde å få han frisk og klar, så var vi ganske sikre på at det ikke ville gå, sier solbakken på nrks spørsmål på mandagens pressekonferanse. det hentes ikke inn noen ersattere for de to. ødegaard har mistet de tre siste kampene for arsenal, mens sørloth måtte ut med skade i villarreals kamp mot atlético madrid søndag kveld. norge møter færøyene til privatlandskamp på ullevaal stadion torsdag, før em-kvalifiseringen – der norge uansett ikke kan bli topp to – avsluttes borte mot skottland søndag.


  Vi er ikke drapsmenn

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:21.07)
  dagbladet møtte vanlige israelske soldater som fikk et 24 timers avbrekk fra kampene på gaza. i kveld treffer de familiene sine for første gang på en måned. i morgen reiser de igjen inn i krigen mot hamas

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »