Hovedsiden

Liten annonse
  Venus Williams blir Barbie-dukke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:09.53)
  etter fjorårets rosabonanza på filmlerretet for den velkjente, langbeinte dukken blir den nå å se i tennishvitt. venus williams er nemlig blant de ni toppidrettsutøverne som vil dukke opp i barbie-dukkeform, meldte leketøysprodusenten onsdag. formålet er ifølge krista berger hos mattel å vise «betydningen idrett har i å fremme selvtillit, ambisjoner og myndiggjøring hos den kommende generasjon», skriver ap. venus williams får selskap av turnstjernene rebeca andrade og alexa moreno, fotballspillerne mary fowler og christine sinclair, bokseren estelle mossely, svømmeren federica pellegrini, paratriatleten susana rodriguez og friidrettsutøveren ewa swoboda. – gjennom hele karrieren har jeg alltid vært drevet av ideen om å knuse glasstakene og være tro mot meg selv, sier venus williams, som sier at formålet bak sportsdukkene klinger godt hos henne. hun har vunnet sju grand slam-titler. (©ntb)

  The Athletic: Graham Hansen årets spiller i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:20.23)
  det internasjonale idrettsnettstedet the athletic kårer caroline graham hansen til årets beste spiller i europeisk fotball. journalist michael cox mener at den norske stjernen kanskje har levert sin beste sesong i karrieren. – 19 scoringer og 18 målgivende i ligaen er en absurd bra utteling, skriver han. barcelona har vært suveren i hjemlig liga, med 27 seire og én uavgjort. ligatittelen er sikret for lengst. 25. mai møter katalanerne ada hegerbergs lyon i finalen av mesterligaen.

  Toni Kroos legger opp etter EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.51)
  den tyske fotballspilleren toni kroos skriver på instagram at han legger opp etter sommeren em. 34-åringen startet seniorkarrieren i bayern münchen, hvor han var med på å vinne bundesliga tre ganger, samt mesterligaen og klubb-vm én gang. sommeren 2014 var han så med på det tyske laget som tok vm-gull. samme sommer signerte han også for real madrid. der har han vunnet den spanske ligaen fire ganger, mesterligaen fire ganger og klubb-vm fem ganger. – jeg har alltid sagt at real madrid blir den siste klubben min. jeg er glad og stolt over at jeg har funnet den riktige timingen for den avgjørelsen, skriver kroos på instagram. – ambisjonen min var alltid å avslutte karrieren på topp, skriver kroos, og legger til at alt nå handler om å vinne mesterligaen med real madrid en siste gang. i finalen 1. juni møter de borussia dortmund.

  Siri Nordby blir NFFs nye toppfotballsjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.38)
  siri nordby (45) er ansatt som toppfotballsjef i norges fotballforbund. det bekrefter forbundet i en pressemelding. siri nordby kommer fra en lederstilling som i microsoft norge. hun har en lang karriere som fotballspiller bak seg, fra oppstart i øvrevoll ballklubb til røa. i røa spilte hun 353 kamper, var sentral i å etablere klubben i toppen av norsk fotball og bidro til 5 seriegull og 5 cupgull som kaptein for røa. nordby har 43 landskamper, inkludert mesterskapserfaring fra em 2005, vm 2007 og ol 2008. etter spillerkarrieren var hun medlem av toppfotballkomiteen for kvinnefotball i nff i perioden 2013-2016. hun har også vært sportslig leder i vestre aker sk, samt styremedlem i røa. hun har også fungert som fotballekspert i nrk og tv 2.


  Seiersaktuell Hovland avslører: Vurderte å trekke seg fra PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:11.48)
  viktor hovland spiller for karrierens første majorseier søndag, men kommer nå med oppsiktsvekkende informasjon. han kunne blitt hjemme og ikke spilt storturneringen i louisville. det er i et intervju gjort med siriusxm pga championship radio etter lørdagens tredjerunde at nordmannen røper at han vurderte å droppe pga-mesterskapet. hovland får spørsmål om hva han hadde sagt dersom han for tre dager siden hadde fått høre at han kom til å kjempe om seieren foran avslutningen. – det hadde jeg tatt uten tvil. jeg vurderte nesten å trekke meg, fordi jeg ikke spilte bra i det hele tatt. når man setter ting i det perspektivet, er dette stort, svarer den norske golfstjernen. han blir så bedt om å forklare hvor nær han var ved å trekke seg. – jeg tenkte bare at ting alt i alt ikke føltes veldig bra. når ting ikke føles veldig bra, hva er det poenget med å spille? da foretrekker jeg heller å jobbe med det, lød svaret. da journalisten fortsetter å grave i bakgrunnen for at hovland vurderte å ikke stille til start, sier nordmannen: – fanken, jeg skulle ikke sagt det der. – sånn blir det når du spiller dårlig og tankene raser av gårde. jeg tok åpenbart ikke den avgjørelsen, men når du spiller dårlig, vil du egentlig bare dra hjem, legger 26-åringen til. med en bogeyfri runde fem slag under par lørdag klatret hovland rett inn i seierskampen før siste runde av pga-mesterskapet. med 13 slag under par er han på delt 4.-plass, to slag bak ledende collin morikawa og xander schauffele. sahith theegala er alene på 3.-plass, ett slag bak tetduoen, ett foran hovland, shane lowry og bryson dechambeau. nordmannen kom til louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. han har gjenopptatt samarbeidet med joe mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor. (©ntb)

  Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:23.53)
  viktor hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen pga championship. dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag. med dagens runde er hovland på en foreløpig delt tredjeplass. han er totalt 13 slag under par, mens lederne, xander schauffele og colon morikawa er 14 slag under par. nordmannen kom til louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. han har gjenopptatt samarbeidet med joe mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor. hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  Hovland med i seierskampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:23.53)
  viktor hovland spilte en solid runde to under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen pga championship. dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag. hovland har gått runden sin to under par så langt, noe om plasserer han på en foreløpig delt sjetteplass. han er totalt 11 slag under par, mens lederen, xander schauffele er 15 slag under par. nordmannen kom til louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. han har gjenopptatt samarbeidet med joe mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor. hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  Øverland til finale i para-VM tre måneder etter kneskade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:14.06)
  ida-louise øverland (20) er klar for søndagens 100-meterfinale i friidretts-vm for parautøvere i japan. hun tok seg videre etter å ha blitt nummer tre i sitt heat i klasse t47. øverland gjorde årsbeste med tiden 13,13. det var 14 hundredeler bak harstad-jentas personlige rekord. finaleplassen i kobe kom kun tre måneder etter at hun fikk en skade i venstre kne. – det var utrolig gøy. jeg hadde ikke trodd dette for to uker siden. da jeg røk korsbåndet, trodde jeg alt håp var ute, så dette var en helt utrolig opplevelse, sier øverland til harstad tidende. søndag løper hun sin første vm-finale i karrieren. som 17-åring var øverland en av norges to flaggbærere under åpningsseremonien i paralympics i 2021. (©ntb)


  Sahraoui får Robin van Persie som ny Heerenveen-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:17.30)
  den nederlandske toppklubben heerenveen har utnevnt robin van persie som ny hovedtrener. 40-åringen har undertegnet en toårskontrakt med den blåhvite klubben, som har norske osame sahraoui, oliver braude og daniel karlsbakk i stallen. dette vil være den første hovedtrenerjobben den tidligere premier league-profilen prøver seg på. han har de siste sesongene vært ansatt som ungdomstrener i samme klubb. – selv om robin er i starten av sin karriere som hovedtrener, overbeviste han oss umiddelbart. han er en ambisiøs, lidenskapelig og ivrig etter å lære, sier klubbdirektør ferry de haan i pressemeldingen.  Isak Hansen forlater Sparta til fordel for svensk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:15.19)
  de norske vm-backen isak hansen har valgt å si opp sin kontrakt med sparta og skal være klar for en svensk klubb. det var ishockeynettstedet nitten.no som omtalte overgangen først. det sies ikke noe om hvilken klubb eller hvilket nivå det er snakk om. hansen var i leksand i 2022/23-sesongen, men fikk bare én kamp i shl. spartas sportssjef jonas holøs ble søndag informert om at 20 år gamle hansen har utnyttet en klausul i kontrakten og dermed forlater klubben. – vi takker isak for tiden i sparta og ønsker ham lykke til videre i karrieren, skriver klubben på sitt nettsted. hansen spiller for tiden for norge i ishockey-vm i praha.(ntb)

  Mbappé ble hedret og scoret i Paris-avskjeden – gikk på sjeldent tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:23.01)
  kylian mbappé (25) spilte sin siste kamp for paris saint-germain på parc des princes. hans scoring holdt likevel ikke det som ble sesongens andre tap. toulouse vant kampen 3-1. stjernespissen ble hedret av fansen før kampstart, og 25-åringen var borte hos dem og takket før oppgjøret kom i gang. spissen scoret kampens første mål etter sju minutter. mbappé feiret blant annet med målmann keylor navas som også forlater klubben etter sesongen. thijs dallinga og yann gboho sørget for at psg gikk på sitt første tap i ligaen siden september. på overtid noterte innbytter warren kamanzi seg for en målgivende pasning til frank magri som økte til 3-1. laget fra den franske hovedstaden har allerede vunnet serien. to bortekamper gjenstår i seriespillet. for to dager siden kunngjorde mbappé at han er ferdig i klubben ved sesongslutt. det er ikke offisielt kjent hvor mbappé skal fortsette karrieren, men spanske medier har for lengst erfart at kontrakten med real madrid er signert. den norske duoen kamanzi og aron dønnum spilte de siste 25 minuttene for toulouse. (ntb)

  Dyche ble månedens manager i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:13.40)
  sean dyche (52) er for andre gang i karrieren utpekt som månedens manager i premier league. i april ledet han everton til 13 av 18 mulige poeng. de gode resultatene sikret merseyside-klubben nok en sesong på øverste nivå. plassen ble reddet flere runder før sesongslutt selv om everton er trukket åtte poeng denne sesongen for brudd på økonomiske regler.

  Skadeplaget tennisstjerne legger opp etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:13.33)
  den østerrikske tennisstjernen dominic thiem (30) offentliggjorde fredag at han legger racketen på hylla etter en langvarig håndleddsskade. det opplyser han i en video publisert i sosiale medier. thiem siden han vant us open-finalen i 2020. på toppen av karrieren var han rangert som nummer tre i verden, men i juni 2022 hadde han falt helt ned til 352.-plass. årsaken var en håndleddsskade som plasserte ham på sidelinjen i ni måneder. thiem begrunnet avgjørelsen om å legge opp med håndleddsskaden og at hans «indre følelse» har fått han til å reflektere over opp- og nedturer. (ntb)

  FIS tar sikkerhetsgrep etter Kilde-skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:06.36)
  det blir påbudt å kjøre med airbag for fartskjørerne i alpinsirkuset neste sesong. fis retter også en sterk anbefaling om bruk av kuttsikkert undertøy. en rekke toppalpinister pådro seg alvorlige skader i vinter. aleksander aamodt kilde var blant dem det gikk hardest utover. nordmannen smalt i sikkerhetsnettet i wengen og pådro seg blant annet et svært stygt og potensielt karrieretruende kutt i leggen. i etterkant har sikkerheten knyttet til renn i spesielt utfor og super-g vært diskutert. nå har det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) vedtatt nye sikkerhetsgrep. det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i slovenske portoroz. der ble det vedtatt at det fra neste vinter er påbudt å bruke airbag-løsninger for fartskjørerne i verdenscupen, vm og ol. «kollisjonsputer har vist seg å være et verdifullt tiltak for å øke sikkerheten til utøvere i fartsrenn», skriver fis. i tillegg kommer fis med en sterk oppfordring til utøverne om å bruke kuttsikkert undertøy fra og med neste sesong. den patenten kunne redusert omfanget av det stygge kuttet kilde pådro seg i wengen. fis skriver at målet er å gjøre kuttsikkert tøy obligatorisk fra 2025/26-sesongen. (ntb)

  VIF-talent (19) må trolig legge opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:12.08)
  en alvorlig kneskade tvinger trolig vålerenga-spiller jacob dicko eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt. oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag. i oktober i fjor pådro eng seg en alvorlig kneskade mot fram larvik i 2. divisjon. legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller. til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. sjansene for comeback er små, melder vålerenga. (ntb)

  frida karlsson har satt sluttdato for skikarrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:09.14)
  Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring. – Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen. Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen. – Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson. 24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå. Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig. – Det er mer i livet. Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

  frida karlsson avslører når hun planlegger å avslutte karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:09.14)
  Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring. – Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen. Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen. – Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson. 24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå. Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig. – Det er mer i livet. Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.
  skiskytterprofilen dorothea wierer (34) fortsetter karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:15.22)
  jeg ville holde denne pressekonferansen, for jeg har hørt mye rykter om meg på sosiale medier. slik startet wierer pressekonferansen onsdag hvor hun bekrefter at hun vil fortsette som skiskytter. – jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. jeg vil fortsette frem til ol i 2026, sier wierer på pressekonferansen og fortsetter: – jeg har reflektert mye de siste to månedene. jeg har tenkt at det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier wierer. sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. etter vm, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen. – jeg ser frem til å fortsette. jeg vil prøve å være så godt forberedt som mulig i ol 2026. denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for eurosport/discovery under ol i paris.

  Nominert til årets manager – fikk sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:19.02)
  liam rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. tirsdag fikk han sparken i hull. 39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026. han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med kieran mckenna (ipswich, som vant) og daniel farke (leeds), men hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak norwich på den viktige 6.-plassen. – dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier acun ilicali til hulls nettsted. – det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under liam, og han vil alltid være en del av denne familien. likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring. (©ntb)

  Thiago Silva returnerer til Brasil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:16.56)
  den brasilianske midtstopperveteranen thiago silva (39) vender tilbake til barndomsklubben fluminense neste sesong. det bekrefter klubben på x. silvas kontrakt med sin nåværende klubb, chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til fluminense. – hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake». 39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for fluminense, før han fikk proffdebuten for rs futebol i 2002. de tre neste sesongene spile han for juventude, porto b og denamo moskva, før han endelig fikk prøve seg på a-laget til fluminense i 2006. i 2009 gikk veien videre til ac milan. i europa spilte han også for psg og chelsea, før turen går tilbake til brasil og barndomsklubben neste sesong. (ntb)

  Dahl blir trener for rekruttlandslagene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:10.01)
  tinus dahl er ansatt som trener for rekruttlandslagene i langrenn. det skriver norges skiforbund i en pressemelding. han skal ha ansvar for både menn og kvinner. – jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier dahl. landslagssjef ulf morten aune og fagsjef per elias kalfoss har ledet ansettelsesprosessen. – tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for team elon oslofjord. vi har sikret oss en meget god trener for equinor rekruttlandslag. denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i nsf-systemet, sier de i pressemeldingen. dahl har tidligere trent team elon oslofjord og lyn ski.

  Ishockeyforbundet i beredskap etter Reichenbergs dødsfall: Har koblet på helseteam for VM-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:12.12)
  det norske ishockeymiljøet er i sorg etter at det søndag ble kjent at den tidligere landslagsspilleren alexander reichenberg er død, 31 år gammel. sportssjef og konstituert generalsekretær i ishockeyforbundet, petter salsten, sier dødsbudskapet preger hele ishockeyfamilien. – alexander var en artist på banen. en kreativ spiller og offensivt begavet, som alltid spredte optimisme i de lagene han var. han har en fantastisk karriere på lillehammer som var moderklubben og på ulike landslag. han har satt fottrykk etter seg i norsk ishockey, sier salsten. mandag tok forbundet ut troppen til vm som starter i tsjekkia fredag, hvor mats zuccarello er med i vm for første gang siden 2016. – i vm-troppen er det spillere som har hatt veldig tette relasjoner til alexander gjennom flere år. det må bearbeides på det personlige plan og så får vi se hva vi som lag gjør. vi har koblet på helseteam og er i beredskap. det er vanskelig å spå hvordan folk agerer når de får slike triste nyheter, så vi skal være i beredskap og så får vi løse det når vi møtes i morgen, sier salsten. – hva skal helseteamet bidra til? – jeg tror alle trenger samtalepartnere når slike ting skjer. noen å snakke med. fordi det ikke er til å forstå, så trenger man å lette på tankene sine. det skal vi være behjelpelige med, og så er det stor forskjell på hvor tett man har vært alexander de siste årene. noen har veldig tette relasjoner til ham og har det selvfølgelig da veldig vanskelig nå, sier salsten.  Den norske hockeyprofilen Alexander Reichenberg er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:17.39)
  det melder lillehammer ishockeyklubb på sine hjemmesider. «hvil i fred, nr. 61. du vil alltid bli husket som en artist», skrier klubben. reichenberg (31) har spilt som utenlandsproff i blant annet tsjekkia, sverige og østerrike. han spilte også for norge under ol i pyeongchang i 2018. «for klubben og laget var alexander en stor profil, en spiller med en x-faktor i spillet sitt og en viktig bidragsyter i gruppa. han brukte også sin internasjonale erfaring til å motivere lagets unge spillere som var i starten av sin karriere.», skriver klubben på sine hjemmesider. «det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i eidsiva arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.».  Vollering vant Vueltaen - Gåskjenn falt én plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:14.06)
  demi vollering fikk revansje i årets utgave av vuelta a españa for kvinner. i fjor tapte hun rittet med ni sekunder til annemiek van vleuten etter å ha tapt mye tid da rivalene angrep mens hun hadde en toalettpause. i år var det ingenting å gjøre med vollering, som overtok sammenlagtledelsen da hun vant den femte etappen tidligere i rittet. på den åttende og siste etappen søndag var hun igjen overlegen i stigningene og vant etappen i suveren stil. i sammendraget vant hun ett minutt og 49 sekunder foran riejanne markus. ingvild gåskjenn har vært i strålende form den siste måneden og endte til slutt på en 14. plass sammenlagt. hun lå på 13. plass før søndagens etappe, men måtte der slippe favorittene flere ganger, sist med elleve kilometer igjen. med en 18. plass på etappen falt hun én plass i sammendraget, noe som likevel er noe av det beste hun har gjort i karrieren. gåskjenn ble topp fem på tre av de syv individuelle etappene i rittet.

  Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:10.27)
  amahl pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i major league soccer. lørdag rundet han tidligere tottenham-keeper hugo lloris og scoret for san jose earthquakes. pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret los angeles fc med 3-1. den tidligere bodø/glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. etter en strålende pasning av argentineren cristian espinoza kom pellegrino alene med los angeles-keeper lloris. nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet. pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i earthquake-angrepet. han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »