Hovedsiden

Liten annonse

  Tidligere verdensener i tennis legger opp etter OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 54 minutter gammel - (torsdag 25. juli 2024 KL:11.09)
  den tyske tennisspilleren angelique kerber (36), som var verdensener i 2016, har bestemt seg for at ol blir hennes siste turnering i karrieren. det forteller 36-åringen på instagram. – før ol settes i gang, kan jeg allerede si at jeg aldri kommer til å glemme paris 2024, siden det kommer til å bli min siste profesjonelle turnering som tennisspiller, skriver kerber. tyskeren vant sølv i ol i rio de janeiro i 2016. året ble det beste i kerbers karriere og ble kronet med seier i us open og førsteplass på rankingen. – veien mot sølvmedalje ble omgitt av et rush av følelser, som ledet meg til min andre grand slam-tittel i new york og toppen av verdensrankingen, skriver kerber. (ntb)

  Tennisstjernen Andy Murray legger opp etter OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:09.31)
  den 37 år gamle briten bekrefter selv at ol i paris blir karrierens siste tennisturnering. – å konkurrere for storbritannia har vært de klart mest minnerike ukene i min karriere, skriver murray på x. – jeg er ekstremt stolt over å kunne gjøre det én siste gang, fortsetter han. murray er en av de mest suksessrike tennisspillerne de siste 15 årene. skotten tok ol-gull i både 2012 og 2016, i tillegg til at han har vunnet wimbledon to ganger og us open én gang.  historiske cavendish tror karrieren er over

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:15.49)
  Mark Cavendish (39) vant den femte etappen og ble historisk som den mestvinnende rytteren i det franske rittet med 35 etappeseiere. Etter avslutningsetappen åpnet Cavendish opp om fremtiden sin på sykkelsetet, etter at han han ble spurt om han ville legge opp. – Antagelig, svarte han tydelig rørt etter målgang. Det er 16 år siden Cavendish vant sin første etappe i Tour de France. Han var blant de første som startet på avslutningsetappen.

  Rakitic ferdig i Saudi-Arabia etter et halvt år – vender hjem til Kroatia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:12.18)
  den tidligere barcelona-stjernen ivan rakitic flytter fra saudi-arabia og har signert med hajduk split. det bekrefter klubben på sine nettsider. rakitic har signert en ettårskontrakt med dne kroatiske klubben. rakitic terminerte kontrakten sin med al-shabab etter bare et halvt år. kroaten signerte for saudiklubben i januar og noterte seg for bare ett mål og én målgivende på åtte kamper. «en av de beste spillerne i historien til kroatisk fotball har signert en avtale med hajduk til slutten av sesongen, med opsjon på ytterligere en sesong», heter det i meldingen fra klubben. rakitic, som ifølge hajduk blir den mest dekorerte spilleren i den kroatiske ligaen, blir offisielt presentert søndag kveld på en pressekonferanse i split. 36-åringen startet karrieren sin i sveitsiske basel og spilte senere for tyske schalke 04 og sevilla og barcelona i spania. han vant champions league med barcelona og europaligaen to ganger med sevilla. han har også notert seg for 106 landskamper for kroatia og spilte en nøkkelrolle i å vinne sølvmedaljen under 2018-vm i russland. (ntb)

  Thomas Delaney vender hjem – gjør comeback i FC København

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:10.14)
  fotballstjernen thomas delaney er tilbake i den danske superligaen etter over sju år i utlandet. lørdag signerte han for barndomsklubben fc københavn. det bekrefter klubben på sine nettsider. – dette er en veldig stor dag for meg! å returnere hjem til fc københavn er noe jeg alltid har hatt i tankene og ønsket meg mange ganger, sier han. – hjertet mitt er i fc københavn. det har alltid vært det og vil alltid være det. derfor er jeg utrolig glad for at vi nå har lyktes med å få dette til å ordne seg, fortsetter han. delaney gikk gradene i fck fra han var et lite barn til han debuterte på a-laget i 2008. der noterte han seg for 24 mål og 17 målgivende på 246 kamper, før turen gikk videre til tyske werder bremen i 2018. siden har den danske 32-åringen spilt for klubber som borussia dortmund, sevilla, hoffenheim og anderlecht. delaney har også notert seg for åtte mål og åtte målgivende på 81 landskamper for danmark. i løpet av karrieren har dansken vært med på å vinne elleve trofeer, hvor høydepunktene var den tyske cupen og den tyske supercupen med dortmund. (ntb)

  Tiger Woods ute etter krisespill – aldri vært dårligere i British Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:18.21)
  tiger woods fikk heller ikke i british open teknikken til å stemme. i sin tredje majorturnering på rad misset golfikonet cuten. amerikaneren måtte ty til 156 slag over to runder. det er woods` svakeste innsats i british open noensinne og på par med hans dårligste majorresultat fra us open i 2015. med 14 slag over par er veteranen på delt 147.-plass. han har ikke mange spillere bak seg på resultatlistene og får ikke ta del i de to siste rundene. woods står med 15 majortitler, men karrieren har lenge vært på hell. 48-åringen jobber fortsatt for å komme skikkelig tilbake fra bilulykken som i 2021 påførte ham alvorlige skader. viktor hovland er en del av british open-feltet, men har en jobb å gjøre hvis han skal klare cuten. grensen ligger an til å gå på fem slag over par. turneringen spilles i skotske troon. shane lowry fra irland leder i øyeblikket med sine sju slag under par. (ntb)

  EM-vinner Álvaro Morata forlater Atlético Madrid – har signert for Milan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:13.04)
  spanske álvaro morata (31) fortsetter en lang og innholdsrik fotballkarriere i milan. veteranen var kaptein på det spanske laget som tok em-gull. milan opplyser om overgangen i egne mediekanaler. spanjolen har signert en fireårsavtale. morata har vært på en rundreise av de sjeldne i løpet av karrieren. i 2014 ble spissen hentet fra real madrid til juventus, men allerede to år senere ble han kjøpt tilbake til den spanske hovedstaden. der var han i ett år før chelsea sikret seg moratas tjenester sommeren 2017. spanjolen ble imidlertid aldri noen suksess på stamford bridge, og halvannet år etter overgangen til london ble han lånt ut til atlético madrid. sistnevnte sikret seg spissen på permanent basis halvannet år senere. det tok imidlertid ikke lang tid før juventus sikret seg morata på en to år lang låneavtale. den ble avsluttet sommeren 2022, og morata har tilbrakt de siste to sesongene i atlético madrid. morata var kaptein på det spanske laget som nylig tok em-gull for fjerde gang. (ntb)

  Kreuzriegler ferdig i Vålerenga – solgt til Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:11.30)
  midtstopper martin kreuzriegler (30) takker for seg i vålerenga og flytter hjem til østerrike. det skriver vålerenga på sine hjemmesider. oslo-klubben har solgt stopperen til grazer i hjembyen hans. – starten på karrieren min i vålerenga var ikke som noen av oss håpet, men siden i vinter og den nye sesongen har ting endret seg veldig. både for meg og resten av klubben. jeg reiser på et bra sted, de siste seks månedene har vært fantastiske, sa østerrikeren. kreuzriegler gjorde i august 2023 overgang fra polske widzew lodz til vålerenga, hvor han slet med spilletid forrige sesong. i år har han imidlertid etablert seg i geir bakkes backrekke. – jeg har møtt utrolig mange fine folk i vålerenga og fått mange nye venner, og det gjør at det naturligvis er vanskelig å dra. men når muligheten for å spille i grazer kom, kunne jeg ikke takke nei. det er en klubb jeg alltid har ønsket å komme til, nært familien, sa kreuzriegler. vålerenga får likevel ikke problemer på stopperplass. torsdag avslørte oslo-klubben at de hadde kjøpt midtstopper sebastian jarl fra kristiansund. (ntb)

  Mason Greenwood klar for Marseille

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:20.26)
  angrepsspiller mason greenwood forlater manchester united til fordel for marseille. engelskmannen har ikke spilt for den engelske klubben siden januar 2022. manchester united opplyser om overgangen i egne mediekanaler. greenwood var i lang tid regnet som et av europas største talenter, men de siste to årene har det stormet rundt den engelske spilleren. i januar 2022 ble greenwood pågrepet av politiet og mistenkt for seksuelt overgrep, vold og dødstrusler mot sin daværende ekskjæreste. manchester united-spilleren ble senere tiltalt for voldtekt og overfall, men saken endte med å bli droppet på grunn av nye opplysninger og at nøkkelvitner trakk sin forklaring. greenwood fikk ikke fortsette karrieren i manchester united, men ble i stedet leid ut til getafe forrige sesong. der scoret han ti mål og hadde seks målgivende pasninger. (ntb)

  Juventus forlenger ikke kontrakten med Rabiot

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.58)
  den franske fotballspilleren adrien rabiot er ferdig i juventus etter fem sesonger for torino-klubben. kontrakten til franskmannen gikk ut 1. juni, men den italienske klubben bekrefter torsdag at de ikke fornyer kontrakten. spilleren står nå uten kontrakt, og det er uvisst hvor veien går videre for franskmannen som nylig deltok i em for frankrike. – takk for alt, «cavallo pazzo», og lykke til videre i karrieren, skriver klubben. han fikk 212 kamper for klubben, og vant den italienske ligaen i 2020.

  Ingen brudd for hardt forslått Johannessen - tar avgjørelse om videre Tour-deltagelse fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen på grunn av smerter i skulderen. lagen kunne like etter bekrefte at nordmannen ikke har pådratt seg noen brudd. – han vil dra tilbake til hotellet for videre behandling og en avgjørelse rundt hvorvidt han vil starte etappe 19 vil bli tatt på morgenen, skriver laget i en presseuttalelse. den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at johannessen skled ut i en sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. johannessen hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Sykkelkomet på gråten etter stygg velt - sjekket for kragebeinsbrudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen. der skulle han undersøkes for et mulig kragebeinsbrudd, men laglege rory nolan kunne like etter bekrefte overfor tv 2 at det ikke var noe brudd for nordmannen. den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at johannessen skled ut i en sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. han hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. likevel virket det som adrenalinet tok over, og johannessen hentet seg inn på imponerende vis. han var imidlertid ikke med i seierskampen etter uhellet. – den velten var maks uflaks. det er trist, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Sykkelkomet på gråten etter stygg velt - sendt til røntgensjekk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen. det bekreftet laglege rory nolan overfor tv 2, og at det skal sjekkes for et mulig brudd kragebeinsbrudd. den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at johannessen skled ut i en sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. han hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. likevel virket det som adrenalinet tok over, og johannessen hentet seg inn på imponerende vis. han var imidlertid ikke med i seierskampen etter uhellet. – den velten var maks uflaks. det er trist, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Sykkelkomet på gråten etter stygg velt: – Det var dritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:17.24)
  det så lenge lovende ut for norske tobias halland johannessen, men et stygt fall ødela for uno-x sitt seiershåp på den 18. etappen av tour de france. – det var dritt. jeg føler det er ikke mitt år i år. jeg tenkte «fy faen, er det mulig?». det er kjedelig, sier en preget johannessen til tv 2 etter løpet. sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme. – nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier johannessen. 24-åring har vist strålende form tidligere i årets tour de france og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i touren. – jeg følte han gjrode absolutt alt riktig. det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet uno-x-sportsdirektør gabriel rasch. det var victor campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med matteo vercher og michal kwiatkowski i brudd. det skjedde med rundt 30 kilometer igjen av etappen der det så ut til at han fikk for høy fart før en skarp sving. – nei, nei, nei! utbrøt tv 2-kommentator christian paasche. han hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk. likevel virket det som adrenalinet tok over, og johannessen hentet seg inn på imponerende vis. han var imidlertid ikke med i seierskampen etter uhellet. – den velten var maks uflaks. det er trist, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen. denne etappen ble regnet som siste mulighet for uno-x med tanke på å ta lagets første etappeseier i touren. med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  Giroud gir seg på landslaget – avslutter som tidenes mestscorende for Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:21.02)
  veteranspissen olivier giroud (37) setter punktum for frankrike-karrieren etter 57 mål på 137 a-lagskamper. det skriver han i et innlegg på instagram. – det lenge fryktede øyeblikket har kommet: øyeblikket for å si farvel til det franske landslaget, skriver han og fortsetter: – vi har blitt en uatskillelig gjeng med kamerater under en mann: treneren, didier deschamps, som jeg takker for tilliten. til tross for våre oppturer og nedturer, har han gjort det mulig for meg å bli «les bleus`» toppscorer gjennom tidene. i løpet av landslagskarrieren vant giroud vm i 2018, før han også var med på å tape vm-finalen mot argentina fire år senere. han tok også thierry henrys scoringsrekord på 51 i vm-sluttspillet i qatar. giroud debuterte for frankrike i 2011 og scoret sitt første mål i sin tredje landskamp i en 2-1-seier mot tyskland. det siste av de 57 målene kom i mars 2024 da han ble matchvinner i en treningskamp mot chile. den tidligere arsenal-, chelsea- og milan-spissen vil slutte seg til mls-klubben los angeles fc neste sesong. (ntb)

  Joshua Zirkzee klar for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.01)
  joshua zirkzee (23) er det nyeste tilskuddet i landsmann erik ten hags manchester united-lag. spissen hentes fra bologna. det melder manchester united i sine mediekanaler. zirkzee gjorde seg godt bemerket i italiensk fotball sist sesong og hjalp bologna til mesterligaspill til høsten. men der får ikke italienerne ha ham med. zirkzee startet proffkarrieren i bayern münchen etter å ha vært innom flere ungdomsakademi i nederland. som bayern-eiendom var han utlånt til parma og anderlecht før han i midten av 2022 ble solgt til bologna. italienerne er ventet å gå kraftig i pluss på salget av 23-åringen. ifølge overgangsekspert fabrizio romano er imidlertid bayern sikret 50 prosent av overgangssummen, som ifølge the athletic lyder 42,5 millioner euro (490 millioner kroner). manchester united gikk i fjor gjennom et svakt premier league-år der de endte som nummer åtte, men kunne juble for fa-cuptittelen med finaleseier over rival manchester city. united skal spille europaligafotball kommende sesong. (ntb)
  United-legende inn i trenerteamet til Ten Hag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:18.19)
  den tidligere angrepsspilleren ruud van nistelrooy er ansatt i trenerteamet til landsmann erik ten hag i manchester united. det opplyser klubben i egne mediekanaler. 48-åringen har skrevet under på en toårskontrakt. i tillegg har også rene hake blitt ansatt som nok en assistent til ten hag. van nistelrooy spilte for manchester united fra 2001 til 2006, og i slutten av juni erfarte blant andre bbc at nederlenderen var på vei tilbake til old trafford. etter spillerkarrieren har van nistelrooy vært assistenttrener for det nederlandske landslaget i to ulike perioder. fra mars 2022 til slutten av den påfølgende sesongen var han hovedtrener i psv. (ntb)

  Kristoffer Askildsen klar for den danske seriemesteren Midtjylland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:16.40)
  kristoffer askildsen (23) forlater italiensk fotball og slutter seg til midtjylland i danmark. han har fått en avtale til 2028. den danske seriemesteren opplyste om overgangen torsdag. klubben skriver at askildsen er en spiller de har fulgt lenge. – jeg har de siste ukene fått bekreftet det jeg har blitt fortalt om klubben. det hele føles som en familie. vi har hatt noen gode treninger, og nivået er høyt. selv om jeg kommer fra en klubb i italia, ser jeg på mange måter dette som et steg opp, sier 23-åringen. askildsen forlot stabæk til fordel for sampdoria i 2020. siden ble det 50 kamper i serie a og en del kamper på nivå to. – jeg dro tidlig til italia. det startet godt, men den siste tiden gikk det ikke sånn jeg hadde håpet. jeg har stor tro på at jeg kan kickstarte karrieren her, sier askildsen. (ntb)

  Boksemesteren Steffen Tangstad begravet fra Tønsberg domkirke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:13.47)
  familie, venner og idretten tok et siste farvel med steffen tangstad i tønsberg domkirke torsdag. han regnes for å ha vært norges beste mannlige bokser. tangstad døde i slutten av juni og ble 65 år gammel etter lang tids sykdom. begravelsen ble lagt til tønsberg, som var byen tangstad kom fra. to ganger ble tangstad europamester i tungvektsboksing. han skapte boksefeber i norge da han gikk vm-kamp mot michael spinks i las vegas 1986. ingen nordmann har før eller siden bokset om vm-tittelen i tungvekt. tapet for spinks på teknisk knockout ble tangstads siste kamp. totalt i karrieren gikk tangstad 28 kamper som proffbokser. han vant 24 av dem, mens han tapte to og gikk to uavgjortkamper. – steffen tangstad er en legende i boksemiljøet, og han satte norsk boksing på kartet internasjonalt. han var en ambassadør og et forbilde for en hel generasjon, sa proffbokser kevin melhus (34) til nettavisen da tangstads bortgang ble kjent. etter karrieren deltok tangstad i tv-programmet «skal vi danse», og han var også foredragsholder en periode. steffen tangstad hadde nervesykdommen polynevropati. i 2019 måtte han amputere venstre bein fra kneet og ned. (ntb)

  Cavendish-hjelper testet positivt for korona – ute av Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:11.53)
  danske michael mørkøv stiller ikke til start på torsdagens etappe i tour de france. dermed forsvinner en viktig hjelperytter for mark cavendish. det skriver astana i egne mediekanaler. – michael mørkøv stiller dessverre ikke til start i dag. i går kveld og i dag morges testet han positivt for korona. til tross for at han føler seg bra, har det medisinske teamet bestemt at det lureste er å bryte rittet av for å beskytte ham mot langvarige effekter, skriver laget. dansken har vært en av verdens fremste opptrekkere i en årrekke, og tidligere i juli var han delaktig da cavendish ble den mestvinnende tour de france-rytteren gjennom tidene. – jeg har fått mange venner gjennom karrieren, men det er veldig få jeg kommer til å ringe når jeg er 70 år. han er en av dem, har cavendish uttalt. tidligere denne uken ble det kjent at mørkøv avslutter karrieren etter vm i banesykling på hjemmebane i oktober. (ntb)


  United-flopp bekrefter exit

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:14.38)
  donny van de beeks trøblete tid i manchester united er over. nederlenderen tar i sosiale medier farvel med klubben og fansen. det er ventet at midtbanespilleren selges til mesterligaklare girona i spania. – mitt minneverdig eventyr i klubben har kommet til veis ende. jeg vil takke for all støtten jeg har fått, skriver van de beek på instagram. 27-åringen ble hentet til manchester united fra ajax sommeren 2020. da var ole gunnar solskjær manager i klubben, men van de beek klarte aldri å bli et førstevalg. de siste årene har han to ganger vært på utlån (everton og eintracht frankfurt). heller ikke det ga fart på karrieren. van de beek endte på 62 kamper for united og scoret bare to mål. han ble hentet for 34 millioner pund, som i dag tilsvarer over 460 millioner kroner. (ntb)

  Greenwood linkes til Marseille – supporterne raser: – Ikke velkommen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:17.21)
  manchester uniteds skandalestjerne mason greenwood er visstnok på vei mot en overgang til marseille. da startet de franske supporterne en kampanje mot han. marseille-fansen har opprettet en hashtag for å vise sin motstand mot den potensielle overgangen: "#greenwoodnotwelcome», eller "#greenwoodikkevelkommen» på norsk. hashtagen sirkulerer blant marseille-fansen i sosiale medier. supporterne ber nå ledelsen om å avbryte overgangen til engelskmannen, og uttrykker sin misnøye. i januar 2022 ble greenwood pågrepet av politiet og mistenkt for seksuelt overgrep, vold og dødstrusler mot sin daværende ekskjæreste. manchester united-spilleren ble senere tiltalt for voldtekt og overfall, men saken endte med å bli droppet på grunn av nye opplysninger og at nøkkelvitner trakk sin forklaring. greenwood fikk ikke fortsette karrieren i manchester united, men ble i stedet leid ut til getafe forrige sesong. etter ti mål og seks målgivende i den spanske klubben, vekker greenwood nå interesse fra andre klubber som ønsker å skaffe seg engelskmannens signatur. en av disse klubbene er marseille, som sies å være veldig nær en overgang, ifølge the guardian. (ntb)

  Bellamy tar over Wales

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:11.58)
  craig bellamy (44) er hentet inn som ny walisisk landslagssjef i fotball. han har fått en kontrakt fram til 2028. ansettelsen ble bekreftet av wales` fotballforbund tirsdag. bellamy erstatter rob page, som nylig fikk sparken etter tre og et halvt år i jobben. – det er en utrolig ære for meg å få muligheten til å lede landet mitt, og det er det stolteste øyeblikket i karrieren min. det var alltid min ultimate drøm å bli hovedtrener for wales, sier bellamy i en uttalelse. som spiller var han innom en rekke premier league-klubber, deriblant liverpool og manchester city. bellamy scoret 19 mål på 78 landskamper for wales. (ntb)

  Therese Johaugs comebackavgjørelse tas trolig i august

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:11.27)
  therese johaug er ventet å ta en endelig comebackavgjørelse i første del av august, opplyser manager jørn ernst til ntb. – jeg regner med det blir første del av august, etter ferien, skriver ernst i en melding. i midten av juni sa ernst til tv 2 at planen var å ta en avgjørelse før sommeren, men at det ikke var satt en konkret dato. da det norske kvinnelandslaget ble presentert i april bekreftet sjur ole svarstad til ntb at johaug er velkommen på landslaget dersom hun bestemmer seg for å satse fram mot vm på hjemmebane. marit bjørgen og pål gunnar mikkelsplass er ansatt som assistenttrenere for langrennskvinnene. johaug returnerte til langrennssporet med et brak da hun tok et overlegent gull på nm-tremila i mars. 1. mai vant hun grue halvmaraton med den sterke tiden 1.11.25. det var bare 55 sekunder bak norges friidrettsforbunds em-krav på distansen. 36-åringen fra dalsbygda tok i helgen en suveren seier i lofoten skyrace, nesten ti minutter foran neste kvinne på resultatlista. johaug har 14 vm- og fire ol-gull i karrieren. tre av ol-gullene kom i beijing for to år siden. (ntb)

  Dansk sykkelprofil legger opp etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:06.55)
  michael mørkøv (39) setter strek for en lang karriere etter årets sesong. han avslutter med vm i banesykling på hjemmebane. en av mørkøvs siste innsatser som sykkelrytter ble å hjelpe mark cavendish til seiersrekord i tour de france. til tv 2 sier astana-rytteren at kroppen ikke orker mer i de tøffeste rittene. – jeg får ikke nok utbytte av det arbeidet jeg legger ned. jeg synes at det har blitt for tøft å levere på det høyeste nivået i de mest krevende løpene, sier mørkøv til danske tv 2. mørkøv har tidligere syklet for saxo bank og katjusja. i sistnevnte var han lagkamerat med alexander kristoff i 2016 og 2017. der var han en viktig opptrekker for nordmannen i spurtene. 39-åringen startet karrieren med banesykling. mørkøvs siste eliteløp blir dermed under vm i banesykling på hjemmebane i oktober. (ntb)

  Lewis Hamilton vant regnpreget Silverstone-løp – første seier siden 2021

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.28)
  lewis hamilton tok steget tilbake på toppen av formel 1-pallen i storbritannias grand prix søndag. flere regnskyll skapte utfordrende forhold. – det sprutregner, og de er ute på «slicks». det er som å kjøre på blank hålke, folkens, sa viaplay-kommentator atle gulbrandsen. seieren var veteranens første siden han vant saudi-arabias grand prix i 2021. 39-åringen startet som nummer to og brukte alt han har av erfaring til å sikre karrierens 104. seier. det var hamiltons niende hjemmetriumf på silverstone-banen. ytterligere regnvær tvang førerne inn i depotet, og samtlige biler byttet til dekk med mønster. vm-leder verstappen tok steget opp på pallen igjen etter femteplassen i østerrikes grand prix forrige helg. 26-åringen har vunnet sju av elleve løp denne sesongen og leder vm med overlegen margin. (ntb)

  Murray snytt for en siste Wimbledon-sjanse – Raducanu trakk seg fra mixed double

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:16.11)
  andy murray og emma raducanu skulle etter planen spille mixed double under wimbledon-turneringen i london. nå har sistnevnte valgt å trekke seg. årsaken er at 21-åringen trøbler med håndleddet, skriver bbc. dermed har murray spilt sin siste kamp foran hjemmepublikummet i wimbledon. murray valgte selv å stå over singleturneringen på gresset i den engelske hovedstaden, og i tospann med broren jamie ble det tidlig exit i double. etter tapet mot rinky hijikata og john peers ble det vist en video på hovedbanen i wimbledon. der hadde flere av murrays argeste konkurrenter i karrieren delt sine ord om veteranen. blant dem var roger federer, rafael nadal og novak djokovic. – vi er alle stolte av å ha spilt mot deg, sa nadal. murray slet med å holde tårene tilbake i det han ble applaudert av flere tusen tilskuere. (ntb)

  Bryter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:11.52)
  den danske stjernesyklisten mads pedersen har valgt å stå av tour de france etter at han veltet stygt på den 5. etappen. det opplyser lidl-trek i egne mediekanaler. på egne hjemmesider heter det at dansken kjempet seg gjennom den sjette og sjuende etappen. smerter i den venstre skulderen gjør det imidlertid umulig å fortsette rittet. – det er tungt at mads må gi seg, sier lagets sjef luca guercilena i en uttalelse. pedersen ble nummer fire på den 3. etappen til torino. han står med to etappeseirer i tour de france i karrieren. i tillegg har han bokført én etappeseier i giro d’italia og tre etappetriumfer i vuelta a españa. i 2019 ble han verdensmester i landeveisritt. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »