Hovedsiden

Liten annonse

  Danske Ludwig vant fjelletappen i Tour of Scandinavia – tar over sammenlagtledelsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. august 2022 KL:14.34)
  cecillie uttrup ludwig vant den tøffe fjelletappen i tour of scandinavia lørdag. hun kommer til å kjøre i gul trøye når rittet avsluttes søndag. marianne vos herjet tidligere i rittet, men hadde ingen sjanse opp norefjell. vos åpnet touren med tre strake seirer, men måtte se seg slått på fredagens etappe til mysen. på lørdagens 132,9 kilometer lange etappe fra vikersund til norefjell kom en enda større nedtur for 35-åringen som syklet i gul ledertrøye. etappen ble avsluttet med en tøff stigning opp norefjell de siste ti kilometerne på etappen. med sju kilometer igjen måtte vos gi slipp på resten av hovedfeltet. dermed ble hun hektet av i kampen om etappeseieren og sjansen på å vinne rittet sammenlagt. det utnyttet ludwig i den danske mestertrøyen. 26-åringen var aller sterkest opp norefjell og kunne juble for etappeseieren. dansken klarte å slå tyske liane lippert i avslutningen og vil kjøre i gul trøye på rittets siste etappe. rittet avsluttes søndag med en kupert etappe fra lillestrøm til halden. (ntb)

  Gull til Stenberg: – Det var helt sinnsykt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. august 2022 KL:18.56)
  anita yvonne stenberg tok gull på 10 kilometer scratch race banesykling under em-uka i münchen fredag kveld. 29-åringen fra drammen slo britiske jessica roberts og polske nikola wielowska som tok de andre medaljene. – det var helt sinnsykt. det har vært en drøm i mange mange år, men nivået har blitt høyere og høyere, sier stenberg til nrk.

  Seiersrekken til Vos i Tour of Scandinavia brutt – Manly vant i Mysen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. august 2022 KL:18.47)
  etter tre strake etappeseirer i tour of scandinavia nådde ikke marianne vos helt opp på den fjerde etappen. alexandra manly stakk av med seieren fredag. det så ut til å gå mot en massespurt et par kilometer før mål, men vos` lagvenninne i jumbo-visma, anouska koska, stakk fra i front av hovedfeltet da et brudd var i ferd med å bli hentet inn. i avslutningen kom vos jagende bak, men hun var litt for sen til å ta igjen de seks kvinnene i front, der manly var sterkest i avslutningen. (ntb)

  Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. august 2022 KL:15.59)
  den nederlandske spurtkanonen dylan groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av arctic race of norway fredag. groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra mosjøen til brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene. coop-rytteren johan ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da andreas leknessund tettet luken opp mot torghatten. sven erik bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier. den franske cofidis-rytteren axel zingle vant torsdagens åpningsetappe, der edvald boasson hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten. rittet fortsetter lørdag med en etappe fra namsos til skallstugu i levanger, før avslutningsetappen i trondheim søndag. (ntb)

  Nedtur for Boasson Hagen den første dag i Artic Race

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. august 2022 KL:16.39)
  axel zingle vant første etappe av sykkelrittet arctic race of norway. rytterne hadde en tøff dag i dårlig vær med mye vind og nedbør. de syklet snaue 19 mil med start og mål i mo i rana. franskmannen zingle var overlegen på oppløpet der rytterne kjørte i lett motbakke. edvald boasson hagen lå godt an da feltet hadde et par kilometer igjen, men han hadde ikke nok å sette inn på slutten. – det var kaldt og vått. jeg hadde ikke beina til å gjøre noe mer mot slutten, sa boasson hagen til tv 2. det var ingen nordmenn blant de fire beste. rittet fortsetter med etapper fredag, lørdag og søndag. (ntb)


  Ny seier for Vos i Tour of Scandinavia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. august 2022 KL:18.11)
  den nederlandske stjernesyklisten marianne vos tok sin annen strake seier i tour of scandinavia. de norske syklistene klarte ikke å henge med i spurten. svenske emilia fahlin yppet seg på oppløpet, men ble slått med noen fattige centimeter av den nederlandske veteranen. – en vanskelig og teknisk spurt. emilia var rask i spurten. flott å ta min annen strake seier, sa vos ti tv 2. susanne andersen i det norske uno-x-laget satt lenge i fronten av feltet, men på de avgjørende kilometerne klarte hun ikke forsvare sin posisjon og falt tilbake. (ntb)

  Kristoff med seier i belgisk ritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. august 2022 KL:17.30)
  alexander kristoff måtte grave dypt da han tok sin 85. seier i karrieren. han vant det belgiske rittet circuit franco belge onsdag. rittet var på 175,2 kilometer og gikk fra tournai til la louviere. nordmannen stakk 15 kilometer fra mål og fikk med seg to konkurrenter: jasper de buyst og dries van gestel. 6,1 kilometer før mål var avstanden 15-16 sekunder til de jagende og ytterligere noen sekunder ned til hovedfeltet. 2,7 kilometer fra mål kom belgieren victor campenaerts, og bare van gestel klarte henge med. den norske veteranen med 84 seire i sin karriere klarte derimot å kjøre inn de to. de buyst klarte også kjøre seg opp da det flatet ut inn mot mål. i spurten var det derimot ingen som klarte å stå imot nordmannen som tok sesongens fjerde seier. det neste rittet for nordmannen blir em i münchen søndag. (ntb)

  Vil være noe helt nytt

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (onsdag 10. august 2022 KL:06.18)
  ekspertene arne bård dalhaug og tom røseth stiller seg sterkt tvilende til at ukraina kan være i besittelse av missiler med en rekkevidde på 200 til 300 kilometer. men dersom det er tilfelle, vil det være noe helt nytt, vurderer røseth.

  Vos til topps i åpningen av Tour of Scandinavia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. august 2022 KL:21.17)
  syklist marianne vos vant den første etappen av tour of scandinavia etter en jevn spurt i helsingør. nederlandske vos (jumbo-visma) vant foran megan jastrab (dsm) og shari bossuyt (canyon) i den 145 kilometer lange etappen fra københavn til helsingør. – det gikk veldig veldig fort. jeg var veldig nervøs. alle ønsker å være langt framme, men jeg er veldig glad for å kunne ta det, sa vos til tv 2 etter seieren. det norske håpet susanne andersen kom seg aldri i en god posisjon i massespurten og havnet utenfor topp ti. (ntb)


  Sömskar best på fellesstarten i Sandnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. august 2022 KL:19.36)
  linn sömskar er kanskje verdens beste kvinne på rulleski og stakk av med seieren på 10 kilometer klassisk under blink-festivalen fredag. den svenske jenta var også best over 52 kilometer klassisk staking torsdag. fredag kom hun i mål på 22.19,5 og var sju tideler foran tyske victoria carl i mål. rett bak der igjen fulgte slovenske eva urevc på 3.-plass. katerina janatova fra tsjekkia ble nummer, mens tiril udnes weng ble beste norske på 5.-plass. hun var tre sekunder bak vinneren i mål. julie bjervig drivenes var den andre norske løperen som tok seg inn blant de beste. hun var seks sekunder bak på 8.-plass. (ntb)

  Historisk britisk sammenlagtseier i Polen rundt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. august 2022 KL:19.34)
  ineos-rytter ethan hayter (23) ble fredag den første briten i historien til å vinne etapperittet polen rundt sammenlagt. grunnlaget for sammenlagtseieren ble lagt på torsdagens 11,8 kilometer lange individuelle tempoetappe. da ble 23-åringen nummer tre. briten stakk også av med sammenlagtseieren i tour of norway i fjor. fram til begynnelsen på 2000-tallet var etapperittet preget av så å si bare polske sammenlagtvinnere. i 2005 fikk rittet verdenstour-status, og det ble raskt langt mer attraktivt for utenlandske ryttere å delta. siden den gang har stjerneryttere som peter sagan, dan martin, rafal majka, tim wellens og michal kwiatkowski alle vunnet rittet sammenlagt. årets utgave ble fredag avsluttet med en flat etappe der franske arnaud démare gikk til topps. den norske uno-x-rytteren syver wærsted var en del av det opprinnelige bruddet på etappen. (ntb)

  Finske Harju vant EM da Andrine Benjaminsen bommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. august 2022 KL:14.50)
  de finske løperne venla harju vant kvinnenes langdistanse i o-em. andrine benjaminsen ledet underveis, men endte på 8.-plass etter et par store bommer. kvinnene løp 12,9 kilometer i et terreng med kraftig granskog med mye myrlendte partier. det var et tøft terreng som de norske løperne ikke klarte å beherske. andrine benjaminsen åpnet best av de norske og holdt åttendeplass på første passering etter 3,1 kilometer hvor finske harju var raskest. etter ytterligere tre kilometer var den norske løperen i tet. benjaminsen bommet derimot kraftig på den niende posten og tapte også mye ved den 12. posten. da falt hun nedover listen og var til slutt 5.41 bak vinneren. de andre norske havnet lenger nede på listen.

  Favorittseier til Hegstad Krüger i Lysebotn Opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. august 2022 KL:16.14)
  simen hegstad krüger tok ikke uventet seieren i rulleskirennet lysebotn opp onsdag. 29-åringen fra oslo har vunnet dette 7,5 kilometer lange motbakkeløpet i fri teknikk før også, og gjorde det igjen. i mål var han 17 sekunder foran landslagskollegaen hans christer holund. 3.-plassen gikk til ineneu esteve altimiras fra andorra. han var halvminuttet bak storfavoritt krüger i mål. clément parisse fra frankrike var 1.13 minutter bak på 4.-plass. deretter fulgte svensken eric rosjø foran iver tildheim andersen. i klassen for staking ble det seier til johan hoel med tiden 32,13. han var sekundet foran herman paus på 2.-plass. 19 sekunder bak der igjen fulgte andrew musgrave på 3.-plass.

  Laukli raskest opp Lysebotn – Weng beste norske

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. august 2022 KL:13.10)
  selv med nesten sju måneder uten særlig trening ble heidi weng beste norske løper i lysebotn opp på rulleski under årets blink-festival. usas sophie ireland laukli var kjappest av alle. hun brukte 35.16 minutter og var 13 sekunder bedre enn franske delphine claudel på 2.-plass. 31 år gamle weng hadde 50 sekunder opp til vinneren i den 7,5 kilometer lange løypa som ble gått i fri teknikk. franske flora dolci var ett sekund bak weng på 4.-plass. deretter var det et hopp ned til margrethe bergane på 5.-plass. hun var 1.32 minutter bak vinneren laukli. ragnhild haga var 1.44 minutter bak som nummer seks.


  Abrahamsen mistet ledertrøya i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. august 2022 KL:17.24)
  colombianske sergio higuita vant den tredje etappen av sykkelrittet polen rundt mandag. norske jonas abrahamsen måtte gi fra seg ledertrøya. det var klatresterke ryttere som dominerte og gjorde opp om seieren på den 237,9 kilometer lange etappen fra krasnik til przemysl. en større gruppe kom sammen til mål, og sterkest på de siste meterne var colombianske higuita. bora-rytteren vant foran spanjolen pello bilbao og belgieren quinten hermans. idar andersen ble nordmann på etappen. uno-x-rytteren var slått av higuita med 22 sekunder. vegard stake laengen syklet i mål til en 55.-plass, slått med mer enn to minutter av teten. jonas abrahamsen sikret seg søndag ledertrøya i etapperittet i polen, men uno-x-profilen fikk ikke med utfallet å gjøre dagen derpå. dermed falt han på listene. uno-x-laget ble redusert med to mann da rasmus tiller og tobias halland johannessen ikke startet søndag.  Annemiek van Vleuten dominerte i fjellene – syklet inn til gul trøye

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. juli 2022 KL:18.21)
  annemiek van vleuten (movistar) var best på den sjuende etappen i tour de france for kvinner og tok over den gule trøya før søndagens siste etappe. nederlenderen var sterkest på fjelletappen og syklet alene i mål etter 128 kilometer fra sélestat til le markstein fellering. hun lå i et solobrudd i den siste halvdelen av etappen. triumfen førte dermed til at movistar-rytteren tok over den gule trøya fra landskvinnen marianne vos (jumbo-visma). sistnevnte ledet med ett minutt og 28 sekunder til van vleuten før lørdagens etappe. kvinnetouren avsluttes søndag med den åttende og siste etappen. da skal syklistene ut i nok en fjelletappe da kraftanstrengelsen la planche des belles filles venter. (ntb)


  Første elbil fra Rolls-Royce nærmer seg

  Kilde: Bil24 | Publisert: (fredag 29. juli 2022 KL:19.33)
  den stiveste og mest aerodynamiske bilen i rr-historiens 118 år skal gjennom 2,5 millioner kilometer med tester, og befinner seg nå på rivieraen. en quiz. hvilket bilmerke har den eldste elbil-arven? svaret vil kanskje overraske deg. for det er nemlig porsche, som for eksempel slår tesla med formidable 107 år. den aller første bilen som […] innlegget første elbil fra rolls-royce nærmer seg dukket først opp på bil24.no.

  Vos sterkest på dramatisk Tour-etappe – spurtkanon hardt i bakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. juli 2022 KL:16.28)
  marianne vos (jumbo-visma) stakk av med seieren på den 6. etappen i tour de france for kvinner. drøye to mil fra mål deiset lorena wiebes (dsm) i asfalten. uten den nederlandske spurtkanonen i seiersposisjon hentet sammenlagtlederen fram kjempekreftene da hun tråkket inn til seier på den 129 kilometer lange og kuperte etappen fra saint-dié-des-vosges til rosheim. fredagens etappetriumf var nederlenderens andre i kvinnenes debututgave av tour de france. wiebes, som vant både den 1. og 5. etappen, så preget ut etter uhellet i utforkjøringen. deler av sykkeldrakten var revet opp, og spurteren var tydelig forslått på høyre albue. 23-åringen var heller aldri i nærheten av å kjøre seg tilbake til hovedfeltet. i bruddet som hadde hele 14 ryttere, var uno-x representert ved britiske joscelin lowden. 34-åringen viste seg flott fram og sanket inn fem klatrepoeng i løpet av fredagens etappe. i løpet av kvinnetouren skal rytterne gjennom åtte etapper. gjennom helgen hamrer feltets klatrespesialister løs på hverandre. touren avsluttes søndag med kraftanstrengelsen opp la planche des belles filles. (ntb)


  Monstervelt i Tour de France: – Hva er det som skjer?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. juli 2022 KL:16.18)
  årets tour de france for kvinner har vært preget av over et tosifret antall velt. på dagens etappe skjedde det igjen, hvor nesten halve feltet var involvert. med 45 kilometer igjen av etappen gikk en av syklistene i hovedfeltet i bakken. det førte til en dominoeffekt i feltet og i løpet av kort tid lå en haug ryttere på baken. – hva er det som skjer? spurte tv 2-kommentator magnus aarre. – det tyder på at det er et veldig nervøst felt. dagens etappe har vært vesentlig roligere enn tidligere. når det går roligere i feltet enn tidligere er det mange som senker skuldrene og da kan man gjerne miste konsentrasjonen, forklarer tv 2-ekspert magnus drivenes til nrk. suverene lorena wiebes fra dsm tok seieren på etappen foran marianne vos.

  Cecilie Uttrup Ludwig fortsatte den danske Tour de France-festen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. juli 2022 KL:16.40)
  cecilie uttrup ludwig spurtslo marianne vos på den 3. etappen av tour de france fra reims til épernay og fortsatte den danske herjingen i frankrike. etter 118 kilometer med et samlet hovedfelt sprakk det fullstendig opp den tredjekategoriserte signingen côte de mutigny 16 kilometer fra mål. en gruppe på sju ryttere kom seg først over toppen, men de ble raskt redusert til fem da cecilie uttrup ludwig og juliette labous gikk i bakken. tetgruppen ble tatt igjen av en gruppe på seks ryttere seks kilometer fra mål, hvor blant andre marinna vos i den gule ledertrøyen var med. opp den siste stigningen til mont bernon ble det en skikkelig spurt om bonussekundene, hvor den store favoritten til å vinne hele tour de france, annemiek van vleuten, falt av tetgruppen. elisa longo borghini vant sprinten om de tre bonussekundene. van vleuten kjempet seg opp til tetgruppen igjen, men var sjanseløs i spurten.

  Flere massevelter i kvinnenes Tour de France: – Livsfarlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. juli 2022 KL:16.09)
  i den andre etappen i kvinnenes tour de france for kvinner skjedde det flere dramatiske situasjoner, og det på bare åtte minutter. etter 29,9 kilometer igjen til mål, ramlet 5–6 ryttere i bakken i et samlet felt. det så ut til at det gikk bra med de fleste, men noen kilometer seinere oppstod det én langt mer dramatisk situasjon. i et samlet felt kjørte en av rytterne ut i grøfta, fløy av sykkelen og ut i åkeren ved siden av veien. det fikk følger for resten av feltet. neste rytter veltet og tok med seg flere i selve fallet, før én rytter til kom i svært høy hastighet bakfra og krasjet i rytterne som lå på bakken. rytteren fløy langt over de som lå på bakken. – oi, oi, oi! huffa meg, der kom det ei i stor fart. det kan umulig ha gått bra, sier tv 2s kommentator magnus aarre og fortsetter: – det er absurde bilder akkurat nå. det er noe av det verste jeg har sett på en stund. det kan potensielt være livsfarlig. – den smellen hun får bakfra er helt enorm, sier ekspert thea thorsen. flere av rytterne fikk hjelp på stedet, og det er usikkert hva omfanget av skadene er. etter enda noen flere nedlagte kilometer, skjedde det nok én velt. denne gangen veltet over ti stykker på asfalten. nederlandske marianne vos vant etappen.

  Dobbelt norsk i Canada

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. juli 2022 KL:13.50)
  to bergensere sto øverst på pallen i triatlonkonkurransen canadian open. gustav iden vant foran ol-mester kristian blummenfelt. iden fikk en luke på løpedelen og slo blummenfelt med 27 sekunder i edmonton. aaron royle fra australia ble treer og var godt over tre minutter bak vinnertiden. triatlonen besto av 2 kilometer svømming, 80 kilometer sykling og 18 kilometer med løping. med kun løpingen igjen lå nordmennene rundt ett minuttet bak teten, men hentet inn forspranget og stakk ifra på de siste kilometerne. vg omtalte saken først. ifølge avisen fikk iden 100.000 amerikanske dollar for seieren, og det tilsvarer rundt 987.000 kroner. (©ntb)

  Går mot dansk seier i Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. juli 2022 KL:17.53)
  det ble emosjonelt da danske jonas vingegaard krysset målstreken etter tourens nest siste etappe. jonas vingegaard slo tadej pogacar på lørdagens tempoetappe og beholder sammenlagtledelsen i tour de france. dermed går det mot dansk tour de france-seier. dagens etappeseier gikk til wout van aert som i likhet med vingegaard også sykler for jumbo-visma. tourens nest siste etappe gikk fra lacapelle-marival til rocamadour, et raskt temporitt på 40,7 kilometer. før løpet lå danske jonas vingegaard på toppen av sammenlagtlisten med 3 minutter og 26 sekunder ned til tadej pogacar på andreplass.

  Laporte tok første franske etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. juli 2022 KL:17.12)
  på den 19. etappen av tour de france viste christophe laporte styrke og stakk fra hovedfeltet like før målgang. han jublet for årets første franske etappeseier. tidlig på etappen ble rittet stanset av en protest, der rytterne ble stoppet av et bluss i veien. femmannsbruddet som ble stanset av protesten fikk lov å få tilbake forspranget sitt til hovedfeltet igjen, men med 35 kilometer igjen på etappen var feltet samlet. tadej pogacar prøvde seg umiddelbart, men måtte tidlig gi opp å hente noe inn på jonas vingegaard i sammendraget. det så ut til å gå mot massespurt, men en kilometer før mål stakk laporte fra alle og vant. lørdag skal kampen om den gule ledertrøya avgjøres med en individuell tempoetappe. der er det ventet at danske vingegaard kommer til å forsvare ledelsen han har ned til pogacar og vinne tour de france for første gang. (ntb)  Vingegaard så å si sikret Tour de France-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. juli 2022 KL:17.37)
  pogacar var i ferd med å falle helt bort fra kampen om den gule trøyen da han falt i grøften. han fikk hjelp av sin danske konkurrent jonas vingegaard, men det lot seg likevel ikke gjøre. den danske 25-åringen rykket ifra både pogacar og wout van aert, og han har nå i praksis vunnet sammendraget i årets tour de france. det var med fire kilometer igjen at pogacar måtte gi opp. vingegaard på sin side syklet som ensom majestet ved hautacam og kunne juble over etappeseier og trolig tour de france-seier. dansken tråkket i mål 1.04 minutt foran pogacar.

  Nok en etappeseier for Tadej Pogacar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. juli 2022 KL:16.49)
  kampen om sammenlagt seieren fortsetter etter den 17. etappen i touren. etter dagens etappe leder fortsatt danske jonas vingegaard sammenlagt foran slovenske tadej pogacar. med drøye 25 kilometer igjen prøvd norske andreas leknesund seg på å stikke av fra resten av bruddet. men leknesund og resten av bruddkameratene ble kjørt inn av sammenlagtfavorittene. etter en intens duell opp det siste fjellet, spurtslo tadej pogacar danske jonas vingegaard og tok etappeseieren. pogacar er fortsatt over to minutter bak dansken i sammendraget. den 17. etappen fra saint-gaudens til peyragudes er bare 130km, men anses som blytung på grunn av de heftige stigningene. den norske tour-debutanten andreas leknessund var med i bruddet, men ble senere beordret til å vente på lagets kaptein. den 23-årige tromsøværingen har imponert stort under årets tour for team dsm.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »