Hovedsiden

Liten annonse

  Dønnestad knuste Klæbo på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:14.05)
  henrik dønnestad smadret johannes høsflot klæbo da han vant 10-kilometeren i klassisk stil under norgescupen på gålå lørdag. det gir verdenscupbillett. klæbo vant sprintrennet på gålå fredag, og mange forventet at trønderen skulle fortsette i samme stil lørdag. slik ble det imidlertid ikke. henrik dønnestad gikk nemlig et pangløp og ledet hele veien. i mål slo han klæbo med hele 14,1 sekunder. – det var bare å komme seg fortest mulig til mål. jeg lyktes godt med den planen. en kjempedag, rett og slett, sa telemarkingen. (ntb)  Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:10.54)
  kombinertstjernen gyda westvold hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på lillehammer. hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne mari leinan lund foran langrennet. det skal gås fem kilometer senere lørdag. leinan lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver ntb. – det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til nrk rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen. – én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det. langrennet har start klokken 13.30. det ser du på nrk 1.
  Sprengkulde før Klæbo-renn – svært nær grenseverdiene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.45)
  lørdagens norgescuprenn i langrenn på gålå blir en svært kald fornøyelse for johannes høsflot klæbo og konkurrentene. lørdag morgen ble det målt minus 17,8 grader på det kaldeste punktet i løypa, melder arrangørene. grensen for å kunne avvikle renn er på 18 minus. dermed holdt man seg på rett side av grenseverdiene nærmest med knapp margin. samtidig går deltakerne mot en uhyre kald dag på gålå. 10 kilometer klassisk stil står på programmet for både menn og kvinner. johannes høsflot klæbo, som vant fredagens sprint på gålå, står på startlistene, skriver ntb.


  Trippel norsk i IBU-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:17.45)
  johan-olav botn gikk raskt og bommet kun én gang i seieren på normaldistansen i sesongens første ibu-cuprenn. han vant foran to landsmenn. etter tre perfekte skyteserier tålte botn fint ett tilleggsminutt på den siste. han slo toer mats øverby med 1.15,5 minutter i finske kontiolahti. martin nevland var bak med 1.33,1 og la seg inn på den siste pallplassen. alle tre traff på 19 av 20 skudd på 20-kilometeren. norge hadde fire mann blant de fem beste. philipp horn fra tyskland kom seg foran vetle paulsen, som pådro seg to tilleggsminutter etter bom på andre skyting. filip fjeld andersen ble nummer ti (tre bom), mens martin uldal havnet på 16.-plass (fem). ibu-cupen fortsetter med sprintrenn i finland lørdag. dagen etter står blandet stafett og parstafett på programmet. (ntb)


  Tour de fra France 2025 starter i Lille

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:13.19)
  tour de france 2025s første etappe går rundt den nordfranske byen lille, annonserte arrangør aso torsdag. den 185 kilometer lange etappen følges av ytterligere to etapper i nord. 6. juli går løypa fra lauwin-planque til boulogne-sur-mer (290 km) og dagen etter fra valenciennes til dunkerque (172 km). den fjerde etappen starter i amiens. den komplette løypen for 2025 vil bli annonsert i oktober 2024. etter tre utenlandsstarter markerer 2025 hjemkomst for verdens største sykkelritt. i fjor startet touren i københavn og i år i spanske baskerland. neste år finner grand départ sted i firenze. neste år vil touren også ende i nice, i stedet for paris for første gang på grunn av sommerens ol. (ntb)

  Hjelmeset Kirkeeide tapte sekundstrid i IBU Cup-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.45)
  maren hjelmeset kirkeeide leverte godt, men ble slått med ett sekund av franske jeanne richard på 15-kilometeren i sesongåpningen i ibu-cupen skiskyting. markane-jenta kirkeeide og richard bommet begge bare én gang, og dermed måtte det avgjøres i sporet på individuellstarten. der var den franske konkurrenten hakket raskere og slo kirkeeide med ett fattig sekund i finske kontiolahti. kirkeeide ble i 2022 juniorverdensmester på sprint. hun er niese av tidligere langrennsløper odd-bjørn hjelmeset. 20-åringen ble i fjor nummer fire sammenlagt i ibu-cupen. karoline erdal holdt seg også bare til ett tilleggsminutt, men greide ikke å matche kirkeeide og richard i sporet. hun var 22,5 sekunder bak richard i mål, noe som holdt til pallplass. emilie kalkenberg ble nummer sju med fire bomskudd. tuva aas stræte fulgte på 12.-plass (tre tilleggsminutter). jenny enodd bommet fire ganger og ble nummer 19, mens malin bergtun endte et stykke ned på lista med sju tilleggsminutter. det skal også konkurreres i sprint, blandet stafett og blandet parstafett i kontiolahti. (ntb)

  klæbo er påmeldt til norgescupen på gålå – går sprint og 10 kilometer klassisk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.30)
  johannes høsflot klæbo (27) har gitt beskjed til arrangøren at han ønsker å gå to renn i norgescuprennene i langrenn på gålå til helgen. – johannes er påmeldt til fredagens sprint i fri teknikk og på lørdagens 10 kilometer klassisk, sier eirik husby i norges skiforbund til ntb. – det er meldt kaldt, og hva som skjer om det ender slik er usikkert. han håper at det ikke blir så kaldt, sier husby. kuldegrensen for renn i norgescupen er minus 18 grader for renn opp til 30 kilometer. blir det kaldere på løypas kaldeste punkt, blir rennene avlyst. klæbo ble nummer tre i den klassiske sprinten i verdenscupen i ruka sist helg. på distanserennene fikk han det ikke til å klaffe. det ble 14.-plass på 10-kilometeren i klassisk og 21.-plass på 20-kilometeren i fri teknikk. han varslet allerede da at han ikke ønsket å stille i verdenscupen i gällivare i helgen, men at rennene på gålå kunne være et alternativ. han trenger renn for å få kroppen i gang igjen. klæbo ble covidsyk i starten av november, og derfor kan det ta litt tid før han finner toppformen denne sesongen. (©ntb)

  Niskanen advares av Swix etter raseriutbrudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:10.31)
  iivo niskanen var rasende etter å ha blitt slått av martin løwstrøm nyenget med mindre enn tre sekunder under helgas 10 kilometer i ruka. etter rennet ble finnen filmet mens han kastet skistavene hardt i bakken. det likte ikke swix, som produserer stavene og sponser niskanen, så godt. oppførselen er et brudd på kontrakten dem imellom, opplyser aki tuovinen, den finske sjefen i swix. – han får en advarsel. det er den mildeste mulige sanksjonen. den typen oppførsel er ikke i tråd med vårt selskaps verdier, sier han til yle. tuovinen understreker at niskanen ellers har oppført seg eksemplarisk og at de er fornøyd med å være hans sponsor.

  Sprengkulde truer langrenn og kombinert kommende helg – slik er grensene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.51)
  kaldt vintervær skaper usikkerhet rundt rennene i langrenn og kombinert både i gällivare, gålå og lillehammer kommende helg. på gålå venter en stor norgescuphelg i langrenn med sprint fredag, 10 kilometer klassisk lørdag og 20 kilometer fri teknikk søndag. noen mil lenger øst er det verdenscuphelg i kombinert og hopp i lillehammer, mens det skal gås verdenscup i langrenn i gällivare. kulderegelverket for renn i norgescupen og renn i verdenscupen er ikke likt. – i norge har vi særnorske regler som gjelder for norgescuprenn. det kan ikke være kaldere enn minus 18 for seniorer og juniorer. for renn over 30 kilometer kan det ikke være kaldere enn minus 15 grader, sier arrangementsansvarlig i norges skiforbund, terje lund, til ntb. i verdenscupen i gällivare er det annerledes. – der er kuldegrensen minus 20 på det kaldeste punktet. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i trondheim senere vinter. hvis vi teoretisk tenker oss at det blir minus 19 på det kaldeste punktet der, så kan det arrangeres skirenn der, mens det ikke kan det med samme temperatur på gålå til helgen, sier lund. enn så lenge viser prognosene fra værmeldingingstjenesten yr at det ikke vil bli så kaldt at det ligger an til avlysninger eller utsettelser verken på gålå eller lillehammer. men det kan bli helt i grenseland. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i svenske gällivare. – vi er ikke veldig bekymret for at vi ikke skal klare å få gjennomført våre arrangement, sier terje lund. (©ntb)  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper imponerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks. – jeg er ganske fornøyd med hva jeg får ut av dagen. jeg har ikke glemt det sisteskuddet ennå, men jeg har det ganske tungt i løypa i dag, sier strømsheim til nrk. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

  Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper gjorde karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:15.46)
  det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i östersund søndag. likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. blant dem quentin fillon maillet, sturla holm lægreid og johannes thingnes bø. – ganske røft for de norske i starten her nå, sa nrks kommentator torgeir bjørn. ett minutt ble lagt til tiden per bom. – johannes thingnes bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa nrks kommentator jann post. på andre og tredje skyting fylte thingnes bø alle blinkene. han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. thingnes bø klarte ikke å ta innpå tyske justus strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven. rekruttløper endre strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. da kom bommen. strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet thingnes bø, men det ble for langt opp. han endte til slutt opp som nummer seks i karrierens beste løp. sterlow ledet lenge, men landsmannen roman rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. thingnes bø endte på tredjeplass.

  Klæbo står over neste verdenscuprenn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:13.42)
  johannes høstflot klæbo endte på en 21.-plass under søndagens 20 km fri teknikk i ruka. nå er det klart at han ikke blir å se på 10-kilometeren i svenske gällivare neste helg – jeg håper jeg er tilbake i östersund, men vi får se, forteller han. klæbo har ikke fått det helt til å stemme under helgens verdenscupåpning. fredag ble han knust av lagkompis erik valnes, lørdag var han langt bak teten, og søndag var han sjanseløs igjen.


  Superreserve spurtslo eliten – Klæbo eneste nordmann som falt fra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:13.25)
  jan thomas jenssen spurtslo tsjekkiske michal novak på herrenes 20 kilometer fri teknikk i ruka og tok sin første verdenscupseier. harald østberg amundsen ble nummer tre, til tross for stavbrekk underveis. – det føles helt jævlig godt, ropte jenssen til nrk like etter målgang. jenssen kom inn som reserve for sjur røthe, som måtte stå over på grunn av sykdom. – for en prestasjon. han kom inn i siste time for en syk sjur røthe. var ikke tenkt at han skulle gå denne distansen, kom inn som reserve og blir seiersherre på en imponerende måte, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. johannes høsflot klæbo var eneste nordmann som falt fra tetgruppa når det nærmet seg innspurten. han ble til slutt nummer 21. resten av de norske havnet topp elleve i ruka. simen hegstad krüger endte på 5.-plass, pål golberg på 6.-plass, didrik tønseth på 7.-plass, iver tildheim andersen på 9.-plass og martin løwstrøm nyenget på 11.-plass.


  Live: Fellesstart kvinner

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:09.22)
  følg fellesstarten på 20 kilometer for kvinner i ruka live her. før rennet er flere løpere kritisk til at det arrangeres fellesstart i den finske løypa. les om det lenger ned i saken.  Riiber tok sin 58. verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.43)
  tross problemer med skulderen, som gikk ut av ledd på torsdag, var jarl magnus riiber best av alle i kombinertkonkurransen lørdag. han tok sin 58. verdenscupseier. riiber gikk først ut på den 10 kilometer lange løypa etter å ha vunnet hoppdelen i stor bakke. johannes lamparter gikk ut som nummer to, 32 sekunder bak nordmannen, men østerrikeren tapte jevnt til riiber. jørgen graabak var nummer fire etter hopprennet, men gikk seg opp til en tredjeplass. espen andersen endte på 12. plass, espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 14, andreas skoglund endte på 20. plass og simen tiller ble nummer 22. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk det ikke til å stemme i bakken tidligere i dag, og startet derfor langt bak i langrennsløypa. han ble til slutt nummer 24.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »