Hovedsiden

Liten annonse

  Anklager mot United-profil Greenwood frafalt: – Lettet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. februar 2023 KL:16.08)
  siktelsen mot manchester united-spissen mason greenwood (21) er lagt bort. han ble i januar i fjor pågrepet på mistanke om voldtektsforsøk og overfall. nå uttaler spissen seg om beskjeden. – jeg er lettet over at denne saken nå er over. jeg vil gjerne få takke min familie, mine nærmeste og alle venner for deres støtte i denne tiden, sier greenwood. han fortsetter: – jeg kommer ikke til å gi noen ytterligere kommentarer rundt dette på nåværende tidspunkt. politiet i manchester gikk torsdag ut med at anklagene er droppet. i uttalelsen står det at greenwood ikke lenger straffeforfølges. greenwood ble for ett år siden arrestert som følge av påstander knyttet til en ung kvinne etter at lydopptak og bilder ble publisert i sosiale medier. det var kvinnen selv som la det ut, men fjernet senere innleggene. i etterkant ble likevel greenwood pågrepet og siktet for forsøk på voldtekt, overfall og drapstrusler. det tok ikke lang tid før manchester united suspenderte ham. nike avsluttet også sponsorkontrakten med unggutten, og electronic arts fjernet greenwood fra aktive lag på videospillet fifa. i midten av oktober ble 21-åringen formelt siktet for voldtektsforsøk og møtte i retten for første gang. han ble to dager senere løslatt mot kausjon. greenwood debuterte for manchester united da ole gunnar solskjær var manager i klubben. det skjedde i mars 2019, og han står med 35 mål på 129 united-kamper. (ntb)

  Anklager mot United-profil Greenwood frafalt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. februar 2023 KL:16.08)
  siktelsen mot manchester united-spissen mason greenwood (21) er lagt bort. han ble i januar i fjor pågrepet på mistanke om voldtektsforsøk og overfall. politiet i manchester gikk torsdag ut med at anklagene er droppet. i uttalelsen står det at greenwood ikke lenger straffeforfølges. greenwood ble for ett år siden arrestert som følge av påstander knyttet til en ung kvinne etter at lydopptak og bilder ble publisert i sosiale medier. det var kvinnen selv som la det ut, men fjernet senere innleggene. i etterkant ble likevel greenwood pågrepet og siktet for forsøk på voldtekt, overfall og drapstrusler. det tok ikke lang tid før manchester united suspenderte ham. nike avsluttet også sponsorkontrakten med unggutten, og electronic arts fjernet greenwood fra aktive lag på videospillet fifa. i midten av oktober ble 21-åringen formelt siktet for voldtektsforsøk og møtte i retten for første gang. han ble to dager senere løslatt mot kausjon. greenwood debuterte for manchester united da ole gunnar solskjær var manager i klubben. det skjedde i mars 2019, og han står med 35 mål på 129 united-kamper. (ntb)


  Historisk millionpott utbetalt til norsk toppfotball: – Det gir forutsigbarhet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 24. januar 2023 KL:11.50)
  i januar betalte norsk toppfotball ut 230 millioner kroner til de norske klubbene i eliteserien og 1. divisjon. tilsvarende beløp til de 32 toppklubbene i norsk herrefotball var på 49 millioner i fjor, opplyser toppklubbenes interesseorganisasjon norsk toppfotball (ntf) til ntb. totalt estimerer ntf å betale ut 577 millioner kroner i 2023. det er en økning på over 80 prosent fra i fjor (313 millioner). administrerende direktør leif øverland i ntf mener utbetalingen er viktig. – den (potten) er voldsom. det gir forutsigbarhet knyttet til planleggingen av økonomien. likviditet er viktig før sesongen starter, før publikum kommer, sier øverland til ntb. fra og med i år er det tv 2 som sitter på medierettighetene. – det er nesten en dobling av beløpet som går ut til klubbene fra medieavtalen og ulike sponsoravtaler. det er utrolig viktig for å bygge klubbdrift og å fortsette å utvikle unge spillere i norge og ha den fremgangen norsk fotball opplever, sier han videre. 150 av millionene fordeles basert på tabellplassering de siste seks sesongene. eliteserieklubbene får 81 prosent av dette. siste års prestasjon telles mer enn for seks år siden. over 300 millioner utgjør resultatpotten. eliteserien får 81 prosent av disse, og vinneren stikker av med omkring 50 millioner kroner. de to nederste plassene får 2,5 prosent av potten. i tillegg er det en kommersiell pott på 30 millioner kroner og inntil 90 millioner kroner som deles ut til ulike programmer for utvikling av unge spillere. – norsk fotball står sterkere enn vi har gjort på lenge. vi har nøkkelspillere som preger verdens største og tøffeste liga og flere spillere som spiller i toppklubber i europa enn vi har hatt på 20 år. vi er kommet på kartet i europa og har klubber som hevder seg svært bra i europacupene, sier øverland. (©ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »