Hovedsiden

Liten annonse
  Marokko sparket landslagssjefen kort tid før VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. august 2022 KL:15.56)
  kun tre måneder før vm-sluttspillet i qatar er vahid halilhodzic ferdig som landslagssjef for det marokkanske fotballandslaget. fotballforbundet i landet opplyser at avskjeden til halilhodzic kommer som følge av uenigheter knyttet til forberedelsene inn mot det kommende sluttspillet. marokko skal etter planen spille sin første vm-kamp i qatar 23. november. motstander er kroatia. i gruppespillet venter også belgia og canada. at landslagssjefen nå byttes ut, åpner veien for at chelsea-stjernen hakim ziyech igjen kan bli del av landslaget. ziyech forsvant ut i fjor som følge av en uoverensstemmelse med halilhodzic. det er tredje gang at 69 år gamle halilhodzic slutter i en landslagsjobb etter å ha ledet laget sitt til vm. han førte elfenbenskysten gjennom kvalifiseringen i 2010 og japan i 2018, men mistet også da jobben før sluttspillet startet. (ntb)


  Skiidrettene utsetter fluorforbud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. august 2022 KL:11.44)
  det internasjonale skiskytterforbundet (ibu) og det internasjonale skiforbundet (fis) kunngjorde torsdag at et fullstendig fluorforbud vil bli utsatt til sesongen 2023/2024. årsaken er at forbundet trenger mer tid til testing av utstyret som skal avsløre eventuelt fluorjuks. i vår besluttet forbundene å innføre et totalforbud foran den kommende sesongen. dette blir det altså ikke noe av. – testmetoden er såpass er langt unna at det hadde blitt å «prøve og feile». man må gjøre flere tester utenom konkurranse før et forbud kan innføres, sier den norske smøresjefen for skiskytterne, tobias dahl fenre. fluorforbudet er et betent tema, men det er bred enighet i internasjonal langrenn og skiskyting om at miljøfarlig fluorsmurning ikke skal tillates. utfordringen har vært at kontrollsystemet så langt ikke har fungert tilfredsstillende. – det er den eneste fornuftige løsningen slik situasjonen er nå. det er dette som får minst alvorlige konsekvenser, sier han. – vi har hatt en veldig god prosess med ibu. nasjonene har stått samlet og ibu har lyttet. tarjei bø mener avgjørelsen er helt riktig. – vi kan ikke gå på start og forberede oss alt vi kan og så risikere å ryke på en maskin som ikke fungerer, som verken avdekker fluor, eller kanskje aller verst gir folk rødt flagg selv om det ikke gjør noe galt. det handler om fair play, det er nok usikkerhetsmoment fra før i denne idretten, sier bø til nrk.

  IBU utsetter fluorforbud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. august 2022 KL:11.44)
  det internasjonale skiskytterforbundet (ibu) kunngjorde torsdag at et fullstendig fluorforbud vil bli utsatt til sesongen 2023/2024. årsaken er at forbundet trenger tid til ytterligere testing. i vår besluttet det internasjonale skiskytterforbundet å innføre et totalforbud foran den kommende sesongen. dette blir det altså ikke noe av. fluorforbudet er et betent tema, men det er bred enighet i internasjonal langrenn og skiskyting om at miljøfarlig fluorsmurning ikke skal tillates. utfordringen har vært at kontrollsystemet så langt ikke har fungert tilfredsstillende.

  Dette er iPhone-modellene som nektes batteri-prosent

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (tirsdag 9. august 2022 KL:12.11)
  apple har valgt å ikke legge til støtte for alltid-på batteri-prosent på samtlige modeller. hvorfor tok det fem år? hva som er årsaken er ukjent, og det kan jo hende de legger til støtte i en kommende beta-versjon eller den endelige versjonen av ios 16. dog, det er merkelig det ikke er på plass på samtlige modeller – det er jo ikke slik at dette er teknisk utfordrende. apple overrasket alle i går da de introduserte batteri-prosent i ios 16 […] the post dette er iphone-modellene som nektes batteri-prosent appeared first on itavisen.
  Ruud beholder plassen på ATP-rankingen foran Montréal-turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. august 2022 KL:08.05)
  casper ruud er stadig rangert som den sjuende beste tennisspilleren foran flere hardcourt-turneringer kommende måned. han starter i montréal denne uken. der er nordmannen seedet som nummer fire, som betyr at han får walkover til andre runde. der møter han enten slovaken alex molcan eller amerikanske mackenzie mcdonald. de møtes mandag kveld norsk tid. turneringen er en masters 1000-turnering hvor russiske daniil medvedev er førsteseedet. han vant sist uke en turnering i mexico. ruud har både det spanske stjerneskuddet carlos alcaraz og verdenstreer stefanos tsitsipas på sin side av tablået. (ntb)

  Botheim fikk Salernitana-debuten i cupexit

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. august 2022 KL:06.48)
  erik botheim og emil bohinen spilte begge fra start for salernitana da laget røk 0-2 for parma i den italienske cupen søndag kveld. det var botheims første offisielle kamp for klubben etter at han ble klar for dem tidligere i sommer. før det hadde han terminert kontrakten med russiske krasnodar. det ble likevel ingen drømmedebut i italia. drissa camara og valentin mihaila scoret målene som sendte parma videre i cupen. bohinen måtte forlate banen allerede etter 30 med en smell han pådro seg. julian kristoffersen forble ubenyttet reserve for salernitana. klubben med de tre nordmennene serieåpner mot roma førstkommende helg. (ntb)


  Leicester rotet bort seieren hjemme mot Brentford

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. august 2022 KL:17.01)
  brendan rodgers og leicester ledet 2-0 hjemme mot brentford i premier league søndag, men de blåkledde kastet bort seieren etter et sent utligningsmål. like etter at timen var unnagjort reduserte ivan toney for bortelaget, og med få minutter igjen å spille utlignet josh dasilva med en vakker avslutning. dermed endte det 2-2 mellom leicester og brentford. norske kristoffer ajer var som ventet ikke med i brentford-troppen søndag. midtstopperen ble operert for en hamstringskade etter forrige sesong, men han er likevel ventet tilbake innen kort tid. leicesters neste kamp er borte mot arsenal førstkommende lørdag. thomas frank og brentford skal på sin side ta imot manchester united.

  Arteta forklarer Ødegaard-valget: – Respektert av alle i garderoben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. august 2022 KL:13.34)
  arsenal-manager mikel arteta forklarer hvorfor martin ødegaard ble klubbens kaptein og sier han nyter ansvaret. – denne sesongen hadde vi muligheten til å gjøre det på den måten vi mente kan fungere. vi valgte martin som har vært med oss i 18 måneder og representerer klubbens verdier på en perfekt måte, sa arteta på torsdagens pressekonferanse. – han er respektert av alle i garderoben og godt likt av støtteapparatet. jeg er glad for å ha en som ham. han nyter ansvaret, og han kommer til å trenge støtte, forklarte han videre. ødegaard ble i sommer utnevnt til kaptein for arsenal kommende sesong. 23-åringen leder et lag som kommer inn i sesongstarten i medvind. sommerens fem kamper har alle endt med seirer, og det har blitt scoret mange mål. blant annet mot everton (2-0) og chelsea (4–0). kampstart fredag mot crystal palace er klokken 21.

  Regntunge dager venter Norway Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. august 2022 KL:15.07)
  deltakere på fotballfesten på ekebergsletta i oslo får seg en dusj de kommende dagene. fredag og lørdag meldes finværet å komme tilbake. verdens største fotballturnering for barn og ungdom har hatt godt vær i innledningen. fra tirsdag ettermiddag og fram til fredag vil det derimot komme en del nedbør. «i oslo-området er det snakk om 10-20 millimeter nedbør, så ikke nok til «gjørmebad» på ekebergsletta. tilskuere kan imidlertid vurdere paraply», skriver meteorologisk institutt på twitter. onsdag spilles den årlige «verdikampen» med diverse norske kjendiser. jonas gahr støre er blant deltakerne, og statsministeren og de andre spillerne må forberede seg på våte forhold. onsdag ventes regne å tilta rundt kampstart klokken 12. fredag er finværet tilbake i hovedstaden. det vil holde seg til lørdag når turneringen avsluttes. i år er det 50 år siden norway cup ble avholdt for første gang. (ntb)

  Fisker Ocean fortsatt i rute

  Kilde: Bil24 | Publisert: (tirsdag 2. august 2022 KL:14.40)
  den kommende elbilen skal nå vises fram under et amerikansk concours-arrangement, og holder enn så lenge tidsskjemaet. danskfødte henrik fisker vet bedre enn de fleste at det tar tid å lage en ny bil, for dette er en mann som blant annet står bak biler som bmw z8, aston martin db9 og v8 vantage. og […] innlegget fisker ocean fortsatt i rute dukket først opp på bil24.no.  Karlsson dropper verdenscuprenn: – VM pirrer mer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. august 2022 KL:08.19)
  den svenske langrennsstjernen frida karlsson kommer til å hoppe over flere verdenscuprenn den kommende sesongen. hun vil heller satse alt mot vm i planica. kommende sesong gjelder et nytt poengsystem i verdenscupkonkurranser. fremover skal de 50 beste få poeng, kontra 30 i årene før. dermed er det ekstra viktig å delta om man skal ha håp om å vinne verdenscupen sammenlagt. det er karlsson en av de største favorittene til å gjøre etter at hennes sterkeste rival therese johaug la opp etter sist sesong. likevel vil ikke den svenske stjernen ofre alt for å vinne. i februar venter vm i slovenske planica. – jeg har ærlig talt ikke helt kontroll på de nye reglene, for det er ikke mitt mål i vinter. jeg kommer til å velge bort renn. hadde verdenscupen vært viktig hadde jeg ikke valgt den bort, og jeg kommer til å se på verdenscupkonkurranser som et steg mot vm, sier karlsson. (ntb)
  VG: Warholm dropper Diamond League før EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 31. juli 2022 KL:18.14)
  kommende helg går diamond league-stevnet i polen av stabelen. det blir uten karsten warholm, som ikke kommer til å delta i konkurranser før em. det får vg opplyst av warholms manger, kristine haddal. em i munchen foregår fra 15. til 21. august. vm i eugene ble ikke slik nordmannen hadde sett før seg. i forkant var han preget av en skade, som gikk utover prestasjonene i usa. warholm kom på 7. plass på tiden 48,42 i vm.

  Ronaldo starter Uniteds siste testkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 31. juli 2022 KL:15.51)
  cristiano ronaldo har stått over manchester uniteds sesongoppkjøring, men tar del i klubbens generalprøve mot spanske rayo vallecano på old trafford. portugiseren har ikke spilt for united siden 7. mai. lagets fem første kamper under erik ten hag har gått uten ronaldo i troppen. ifølge klubben har fraværet skyldtes personlige årsaker. det er likevel blitt tett koblet til spekulasjonene om at 37-åringen vil bort fra united på grunn av manglende champions league-spill. før helgen antydet ronaldo på instagram at han kom til å ikle seg united-drakta mot rayo vallecano. det gjorde han med kommentaren «søndag spiller kongen». ten hag bekreftet lørdag at stjernespissen var aktuell til lagets siste testkamp. – ronaldo er en del av troppen i morgen, men i likhet med alle andre trenger han flere minutter i beina. han er ikke i form ennå, sa united-manageren til viaplay etter 0-1-tapet for atlético madrid på ullevaal stadion. manchester united starter den nye premier league-sesongen hjemme mot brighton førstkommende lørdag. (©ntb)

  Holse herjet i ny RBK-seier – snudde etter marerittstart

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. juli 2022 KL:19.55)
  etter en fryktelig start borte mot odd i eliteserien i fotball lørdag, spilte carlo holse hovedrollen da rosenborg snudde til 3-2 i en underholdende kamp. den danske kantspilleren utlignet først til 1-1 med en flott avslutning drøye ti minutter etter hvilen. halvveis ut i 2. omgang serverte han erlend dahl reitan, som enkelt kunne sette rosenborgs andre mål. trønderen scoret dermed i sin andre kamp på rad. da hjalp det lite at odd kom best i gang hjemme i skien. allerede etter ti minutter rullet vertene opp et angrep til høyre i banen. foran mål skled midtbanemann filip jørgensen inn 1-0 til hjemmelaget. et kvarter før slutt hamret ole sæter inn rbks 3-1-ledelse med sitt sjuende mål for sesongen, og seieren så ut til å være sementert. odds abel stensrud ville det imidlertid annerledes og hamret inn reduseringen med ti minutter igjen å spille. tross et intenst odd-press de siste minuttene, der det likevel var holse som var nærmest mål med et stolpetreff, klarte rosenborg å holde unna og vinne 3-2 i skien. seieren bringer trønderne opp på en foreløpig 4.-plass med 28 poeng. opp til molde på tabelltopp er avstanden åtte poeng. neste kamp for odd er borte mot regjerende eliteseriemester bodø/glimt førstkommende lørdag. rosenborg tar imot kjetil rekdals tidligere arbeidsgiver hamkam på lerkendal samme dag. (ntb)  Arsenal og Jesus herjet i siste testkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. juli 2022 KL:15.41)
  arsenal fikk en fantastisk avslutning på sesongoppkjøringen med 6-0-seier over sevilla lørdag. om en snau uke spiller laget åpningskampen i premier league. martin ødegaard ble bekreftet som fast arsenal-kaptein i timene før avspark. han gjorde en svært god figur i nedsablingen av gjestene fra spania. allerede etter ni minutter pekte dommeren på straffemerket da bukayo saka ble lagt i bakken. samme mann styrte ballen i mål. deretter tok det kun noen minutter før nyervervelsen gabriel jesus doblet ledelsen. brasilianeren scoret på en retur fra sevilla-keeper yassine bounou, og like etter skled han inn 3-0 på et innlegg fra landsmann og navnebror gabriel martinelli. etter 20 minutter spilte yassine bounou en feilpasning til saka, som kontant satte inn arsenals fjerde nettkjenning. et kvarter før slutt fullførte jesus hattricket på hjørnespark etter en retur fra keeper, mens eddie nketiah gjorde 6-0 i sluttminuttene. arsenal åpner premier league-sesongen på hjemmebane mot crystal palace førstkommende fredag.

  Bekreftet: Ødegaard ny Arsenal-kaptein

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. juli 2022 KL:12.03)
  arsenal bekrefter på twitter at martin ødegaard blir klubbens nye kaptein den kommende sesongen. pierre-emerick aubameyang var kaptein for arsenal på starten av sist sesong, men mistet kapteinsbindet 14. desember etter at han kom på kant med manager mikel arteta. alexandre lacazette ble utnevnt som kaptein ut 2021/22-sesongen, men ødegaard var kaptein for arsenal de gangene den franske spissen ikke var på banen. etter at aubameyang og lacazette forlot klubben, har ødegaard sett ut som deres naturlige etterfølger. arsenal har hatt relativt hyppige kapteinsskifter de siste årene. aubameyang tok over for granit xhaka i november 2019, etter at sveitseren hadde vært kaptein i bare et par måneder. før det var laurent koscielny kaptein i én sesong, mens per mertesacker, arteta og thomas vermaelen hadde kapteinsbindet to sesonger hver før det. ødegaard ble utnevnt til kaptein for norges landslag i mars i fjor, og nå er han klar for å bære det samme ansvaret i klubblaget. ødegaard har i tidligere intervjuer uttalt seg positivt om kapteinsrollen skulle han bli spurt. (nrk/ntb)  Tysk nøkkelspiller koronasmittet – mister semifinalen mot Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. juli 2022 KL:16.24)
  den tyske landslagsprofilen klara bühl har testet positivt på koronaviruset. bayern münchen-spilleren går glipp av onsdagens em-semifinale mot frankrike. det bekrefter det tyske landslaget på twitter. kantspilleren har startet samtlige av lagets kamper i mesterskapet, og noterte seg også på scoringslisten i 2-0-seieren mot spania i gruppespillet. tyskland jakter en finale på wembley førstkommende søndag. de har vunnet em hele åtte ganger tidligere.

  Slagsmål i fotballturnering – Norway Cup er godt forberedt: – Har hatt situasjoner som ligner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. juli 2022 KL:13.02)
  under fotballturneringen gothia cup i sverige oppsto det voldshendelser, som rammet både spillere og voksne. arrangørene av norway cup mener de er godt forberedt før turneringen settes i gang på ekebergsletta til helgen. – testosteron og fotballspill har en tendens til å ta litt av, og vi har hatt situasjoner som ligner litt på det som skjedde i gothia, der lag eller tilskuere barker sammen, sier pål trælvik, generalsekretær i norway cup til nrk. etter kvartfinalen i gutteklassen under gothia cup, angrep et fransk lag sine amerikanske motstandere. det resulterte i et masseslagsmål. dramatikken utviklet seg til flere angrep med sparking, kvelertak og slag. hendelsen har vært en påminner for arrangørene i norge, som har erfaring med slike situasjoner også på ekeberg. – vi løser dette med god hjelp av politiet, som har ansvaret for sikkerhet i en sånn sammenheng. vi har mye politi til stede for å ta høyde for alle mulige eventualiteter, men det er kun unntaksvis at det skjer, sier trælvik. i tillegg har de ekstra bemanning, i form av sivile observatører, som er til stede ved mistanke om at uønskede hendelser kan oppstå. norway cup starter førstkommende lørdag.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »