Hovedsiden

Liten annonse
  Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:19.52)
  da markus rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i em, pådro han seg en krampe i låret. med tanke på ol i paris, tok rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. rooth lå godt an til medalje i em, hvor sander skotheim sikret norsk sølv. i dag fikk tikjemperen positive svar. «mr var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. ingen strekk, men et sår i fasiten som sitter rundt muskelen. vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til ol.» det skriver rooths mamma mette malm rooth til nrk.

  OL ser lyst ut for Rooth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:19.52)
  under stavsprang i tikampkonkurransen i em, pådro markus rooth seg en krampe i låret. rooth valgte å ikke fullføre konkurransen, med tanke på ol i paris. i dag fikk tikjemperen positive svar. «mr var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. ingen strekk, men et sår i fasiten som sitter rundt muskelen. vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til ol.» det skriver pappa og trener espen rooth til nrk.

  Oliver Solberg vant kvalifiseringen da Petter Solberg (49) gjorde rally-comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:19.24)
  petter solberg stiller denne helgen i samme rallyløp som sin sønn oliver solberg, som vant kvalifiseringen. – tida er bra, plasseringa er ikke helt topp. det er ikke derfor vi er her, det er for å skape rallystemningen, sier petter solberg til nrk. han ligger på en 17. plass av 22 biler etter den innledende runden. løpet går i svenske karlstad og er en del av em-rundene. konkurransen fortsetter fredag. det er fem år siden petter solberg deltok i en rally-konkurranse. i 2017 fikk han påvist sykdommen sarkoidose som påvirket solbergs lunger, syn og energi. derfor tok rallyprofilen i 2019 valget om å legge opp. – jeg hadde ikke noe valg, jeg skulle ikke kjørt det siste året mitt, sier solberg om valget han tok den gangen med å legge opp.

  FIS åpner på skiflygings-VM for kvinner i 2028

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:19.13)
  det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) åpner for at de kvinnelige skihopperne også kan få et skiflygings-vm i 2028. det ble bestemt under fis-kongressen i reykjavik på island forrige uke, skriver forbundet på sine nettsider. fram til nå har vm i skiflyging kun vært forbeholdt de mannlige skihopperne, men i 2028 vil også de kvinnelige skihopperne få arrangert et verdensmesterskap. planica har blitt valgt til å arrangere herrenes mesterskap og er åpne for å også vært vertskap for kvinnene. avgjørelsen av arrangør vil skje innen våren 2027. – skihopping for kvinner har tatt store og viktige steg den siste tiden. det første skiflygingsrennet i vikersund i 2023 og den første historiske verdenscupkonkurransen i skiflyging i vikersund i 2024 er viktige milepæler i hoppsportens historie for kvinner, sier fis` renndirektør for hopp sandro pertile.

  Rooth til medisinsk sjekk: - Kan være snakk om væskedannelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:15.23)
  markus rooth dro til medisinsk sjekk for å finne ut om det er forsvarling å fortsette tikampen etter at han fikk krampetendenser under stavkonkurransen. - ultralydundersøkelsen antyder at det kan være snakk om væskedannelse, men det ser ikke ut til å være noe alvorlig. så nå skal marcus spise, sove og varme opp, og så ser vi det an derfra. det opplyser espen rooth til nrk etter medisinsk sjekk. markus rooth ligger på tredjeplass sammenlagt i tikampen i em med 7096 poeng. johannes erm leder med 7207 poeng, foran makenson gletty med 7146 – til tross for dramatikken tidligere på dagen. sander skotheim er nummer fire etter at han mistet ledelsen i stavkonkurransen.

  Rooth til medisinsk sjekk – gjøres en risikovurdering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:15.23)
  markus rooth er til medisinsk sjekk for å finne ut om det er forsvarling å fortsette tikampen etter at han fikk krampetendenser under stavkonkurransen. det opplyser espen rooth til nrk. etter undersøkelsen vil det bli gjort en risikovurdering med tanke på å ikke pådra seg en skade inn i ol-oppkjøringen. markus rooth ligger på tredjeplass sammenlagt i tikampen i em med 7096 poeng. johannes erm leder med 7207 poeng, foran makenson gletty med 7146 – til tross for dramatikken tidligere på dagen. sander skotheim er nummer fire etter at han mistet ledelsen i stavkonkurransen.

  Drama i EM-tikampen: Skotheim fortsatt i ledelse – falt i oppvarmingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:10.12)
  sanders skotheim beholdt sin ledelse i tikampen under em også etter et middels resultat på 110 meter hekk med 14,30. markus rooth noterte 14,59. skotheim hadde en forsiktig start på løpet sitt og fikk 14,30 (936 poeng). han hadde et ublidt møte med banedekket etter å ha snublet i den andre hekken under oppvarmingen, og han tok det derfor litt forsiktig. han står med 5502 poeng etter seks øvelser. rooth fikk 14,59 (900 poeng) og var også et stykke bak pers. han hadde et par dårlig hekkepasseringer i løpet sitt. etter seks øvelser har han 5356 poeng på tredjeplass. det ble dramatisk da treeren makenson gletty fikk ødelagt konkurransen sin da han ikke hørte startskuddet og kom altfor sent i gang. (ntb)

  Krise for OL-bakken i Val di Fiemme - ikke klar for verdenscup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:06.50)
  ol-hoppbakkene i predazzo i val di fiemme blir ikke klar til verdenscuprenne i januar. fis har derfor måttet avlyse. rennene for både kvinner og menn skulle vært prøve-ol og sto på kalenderen 11. og 12. januar neste år. det skriver fis (det internasjonale ski- og snowboardforbundet) på sine hjemmesider. – beskjeden vi fikk i forrige uke fra val di fiemme, var uventet og forandrer uheldigvis vår terminliste. det får også innvirkninger på forberedelsene til ol i milano og cortina i 2026, sier fis` renndirektør for hopp sandro pertile. han er derimot optimistisk med tanke på at arrangørene vil få bakkene ferdig i tide til neste sommer. – hoppbakkene skal være ferdig i april eller mai 2025. det har vi fått bindende lovnader for. derfor vil vi legge sommer grand prix-konkurransene neste år til bakkene, sier han. (ntb)

  Lillefosse trekker seg fra EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:09.54)
  pål haugen lillefosse trenner seg fra stavkonkurransen i em etter å ha fått en kjenning i leggen under kvalifiseringen mandag morgen. lillefosse har slitt med skade denne sesongen og ikke konkurrert. lillefosse skulle i likhet med simen guttormsen delta i kvalifiseringen. nå har han sett seg nødt til å trekke seg.

  «Ukjente» Ole Martin Halvorsen vant verdenscupkonkurranse i skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:13.26)
  ole martin halvorsen(24) feide all motstand av banen og vant 50 meter rifle under verdenscupstevnet i münchen fredag. i finalen var overlegen fra start, og selv om den ungarske skytteren istvan peni knappet inn noen poeng mot slutten så holdt halvorsen unna og tok sin første individuelle seier i verdenscupen. jon-hermann hegg hevdet seg også i konkurransen, og tok en sterk 3.-plass. verdenscupstevnet i münchen er det siste før ol i paris i månedsskiftet juli/august.

  Skyhøy finalegrense da nordmenn dominerte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:12.50)
  under det siste verdenscupstevnet før ol i paris gjorde de norske skytterne strålende prestasjoner i kvalifiseringen til finalen på 50 meter rifle torsdag. i kvinneklassen var nivået skyhøyt, og det måtte skytes hele 593 av 600 mulige poeng for å være blant de åtte beste som gikk til finalen. jeanette hegg duestad imponerte og prikket inn hele 594 poeng. best i kvalifiseringen var kinesiske jiayu han som tangerte verdensrekorden på 596 poeng. – det er helt spinnvilt det som foregår i skytehallen her egentlig, sier jeanette hegg duestad til nrk. hun forklarer at banen i münchen er spesielt god å skyte på og at forholdene var tilnærmet perfekte under konkurransen. i tillegg er stort sett alle de beste i verden tilstede, og det gjør at nivået blir så høyt. – jeg jobbet hardt på stående for jeg skjønner jo at det må høye poengsummer til for å komme seg til finalen. det er veldig godt å kjenne at jeg er veldig god form før ol, sier duestad. i herreklassen skøyt jon-hermann hegg også strålende og med 595 av 600 mulige poeng endte han på 2.-plass i kvalifiseringen og seg til finalen. ole martin halvorsen er også klar for finalen etter. med 594 poeng tok han 3.-plassen i kvalifiseringen. også i herreklassen ble det tangering av verdensrekord da kineseren yukun liu skøyt hele 597 av 600 mulige poeng. i herreklassen måtte man ha 592 poeng for å gå til finalen. finalen for kvinnene går 10:00 fredag, mens herrefinalen starter 12:30.

  Tre norske medaljer i junior-EM skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:14.37)
  de kvinnelige norske juniorene dominerte mandagens rifle 50 meter liggende i skyte-em og tok med seg tre medaljer. tyske hannah wehren var det ikke noe å gjøre med, men caroline finnestad lund, martine sve og pernille nor-woll plasserte seg som perler på en snor bak henne. lund tok sølv og sve bronse, mens det ble medalje også for fjerdeplasserte nor-woll ettersom norge tok en overlegen seier i lagkonkurransen. even olai enger throndsen ble beste nordmann på 10.-plass i mennenes juniorklasse. (ntb)


  Skadecomeback i Slovenia for Uno-X-profil – Tour de France-håpet lever

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 2. juni 2024 KL:10.22)
  skadeplagede tobias halland johannessen er tilbake på sykkelen under slovenia rundt om to uker. dermed er han høyaktuell for deltakelse i tour de france. halland johannessen har ikke syklet et ritt siden monumentet liege-bastogne-liege 21. april. der veltet han og fikk en tøff smell i kneet, men fullførte likevel til 25.-plass. den siste drøye måneden har drøbak-gutten måttet endre egne planer. det ble blant annet ingen start i tour of norway nylig. nå kommer det imidlertid gode nyheter fra uno-x-leiren. – tobias er i full trening og skal kjøre i slovenia 12. til 16. juni. alt blir gjort for å gjøre ham klar til touren, sier sportsdirektør gabriel rasch til ntb. 24-årige halland johannessen har i årevis vært omtalt som et av norsk sykkelsports største talenter. han leverte en rekke knallsterke resultater i fjorårssesongen. i tour de france-debuten ble det henholdsvis én tredje-, én femte- og én sjetteplass. det ga sjetteplass i ungdomstrøya-konkurransen og sjuendeplass i klatrekonkurransen. denne sesongen har han blant annet tatt en uhyre sterk sjetteplass i la fleche wallonne. årets tour de france innledes i firenze 29. juni. halland johannessen er selvskreven. (ntb)

  Hopp for hjertet

  Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: (torsdag 30. mai 2024 KL:19.49)
  hopp for hjertet er en hoppetaukonkurranse for elever fra fjerde til sjuende klasse. over 100.000 barn i hele landet har deltatt i konkurransen i begynnelsen tidligere i mai - og i dag ble vinneren trukket ut - og det ble flisnes skole i ålesund.

  Stene vant EM-bronse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. mai 2024 KL:10.42)
  jenny stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under em i skyting i kroatia torsdag. det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen. 26-åringen fra lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. opp til gullvinner sara jarasiva fra tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens daria chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran stene. jeanette hegg duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens mari bårdseng løvseth ble nummer 23 med 622,2. de norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. der ble også tsjekkia mester, mens sveits tok bronsen. norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4. tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. der ble duestad best av de norske med sin fjerdeplass. (©ntb)

  Norge tok EM-sølv etter intens kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. mai 2024 KL:11.53)
  mari bårdseng løvseth og henrik larsen stakk av med sølv i em i skyting onsdag i duell mot ukraina. i finalen så handler det om å komme først til 16 poeng. begge deltakere på lagene skyter ett skudd hver - en av dem knestående og en stående. det laget med høyest total poengsum for de to skuddene vinner to poeng. i starten av gullfinalen tok ukraina tidlig grep, da henrik larsen ikke greide å finne tieren i det hele tatt, og lå ute i åtteren i alle de tre første skuddene sine. norge tok en timeout, men ukrainas dominans fortsatte, før norge tok sin første topoenger i den femte omgangen. så fulgte de opp med tre seiere på rad, og da var lagene like langt på stillingen 8-8. de neste omgangene var jevne, og gullfinalen ble avgjort etter ekstra omganger, da begge lag skøyt samme poengsum på stillingen 14-14. i ekstraomgangen var ukraina best og sikret gullet med 10.0 og 10.5, mens norge kun greide 10.0 og 9.7. øvelsen 50 meter rifle, blandet lag står på ol-programmet for første gang i år under de olympiske lekene i paris i månedsskiftet juli-august. tidligere på morgenen onsdag var det to kvalifiseringsrunder. i første runde endte det norske tredjelaget med løvseth og larsen på 8.-plass, og kom seg akkurat videre til andre kvalifiseringsrunde. men der klinka de til og endte på 2.-plass rett bak det ukrainske laget - dermed var de klare for gullfinale mot ukraina. jeanette hegg duestad og jon-hermann hegg konkurrerte for det norske førstelaget. de vant første kvalifiseringsrunde, men i den andre kvalifiseringsrunden endte de på 5.-plass, og dermed var de ute av konkurransen. norge 2 med jenny stene og ole martin halvorsen endte på 9.-plass i første kvalifiseringsrunde, og dermed kom de ikke videre, og endte altså på 9.-plass i konkurransen. sveits tok bronsemedaljen etter en duell mot polen.

  Duplantis vant i Ostrava – prøvde seg på 6,25

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:20.34)
  armand duplantis vant stavkonkurransen under kontinentaltourstevnet i friidrett i ostrava. han prøvde seg deretter tre ganger på verdensrekordhøyden 6,25. duplantis var vinner av konkurransen da han gikk over 5,82 i første forsøk. svensken kommanderte deretter lista opp på 6,00, som han gikk over i tredje forsøk. så flyttet han den opp til rekordhøyden 6,25, men det ble for høyt i den vanskelige vinden. duplantis er ikke med i stavkonkurransen i bislett games torsdag. hans neste konkurranse er i diamond league-stevnet i stockholm søndag.

  Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. mai 2024 KL:17.54)
  jeanette hegg duestad førte an da norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i em skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. hun endte på 4. plass. jenny stene ble nummer 12 med 588 poeng og mari bårdseng løvseth nummer 23 med 586 poeng. til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak sveits. i klassen for menn tok både jon-hermann hegg og henrik larsen seg til finale, og hegg sto igjen som europamester. sammen med ole martin halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i osijek tirsdag. (©ntb)

  Triathlon: Kruttsterk pallplass av Løvseth i Mexico – svært nær seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:12.27)
  solveig løvseth overrasket med tredjeplass under verdenscupkonkurransen i triathlon i mexicanske huatulco søndag. hun var med i seierskampen til siste slutt. løvseth kom til mål som del av en trio i teten. på oppløpet tok danske alberte kjær pedersen seieren, mens den norske jenta også måtte se seg marginalt slått av nederlandske rachel klamer i kampen om annenplassen. konkurransen ble gjennomført i sterk varme. vanntemperaturen i mexico var på rundt 30 grader, mens det i lufta var 34 grader.

  Roing: OL-håpet lever for Borch – imponerte i kvalifiseringen i Luzern

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:12.27)
  kjetil borch har kniven på strupen under den siste ol-kvalifiseringen i roing i luzern. søndag hadde han ingen problemer med å avansere fra kvalifiseringen. borch er på jakt etter deltakelse i sine tredje sommerleker. det krever at han innfrir i sveits. søndag fikk han en god start på konkurransene i singlesculler. i kvalifiseringen la borch konkurrentene bak seg og klokket inn til tiden 6.56.22. det holdt til heatseier foran skarpskodde rivaler fra blant annet italia og polen. de fire beste gikk direkte til mandagens kvartfinaler. norge har allerede kvaliifsert fire båter til årets ol/paralympics: kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singelsculler (paralympics). ved siden av borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter ol-billett i luzern denne helgen. det er dobbeltfireren for menn med erik solbakken, kristoffer brun, jonas juel og oskar helvig. de ror kvalifisering senere søndag. (©ntb)

  Norge klare for OL etter kvalik-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:16.38)
  det ble full jubel for det norske triatlon-laget på selveste 17. mai. de vant ol-kvalifiseringen i mexico, noe som betyr at norge stiller lag i blandet stafett under ol i paris senere i år. på det norske laget løp vetle bergsvik thorn, casper stornes, solveig løvseth og lotte miller. nederland ble nummer to, og tok den andre ol-plassen i konkurransen. tre av de norske deltagerne var allerede ol-klare, men etter seieren er også lotte miller klar for lekene.

  Ski-NM til Steinkjer i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:17.15)
  første del av nm på ski i 2026 arrangeres i steinkjer. det melder norges skiforbund i en pressemelding. nm-rennene i steinkjer skal arrangeres tidlig i januar, omtrent en måned før ol i italia i 2026. konkurransene i de nordiske grenene skal i 2026 arrangeres i val di fiemme. steinkjer arrangerte også nm i 2011. – ski-nm er en viktig tradisjon å videreføre, og det er høy prestisje i å arrangere mesterskapet. tilbakemeldingene etter blant annet nm i 2011 var meget gode, og vi ser fram til et spennende hoved-nm i langrenn om to år rett i forkant av ol, sier leder av langrennskomiteen i norges skiforbund, torbjørn skogstad.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »