Hovedsiden

Liten annonse

  Hovland tregt i gang på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:00.27)
  viktor hovland fikk ikke hvile lenge etter at det ble en delt andreplass i pga-mesterskapet. torsdag var det første runde i ukens turnering på pga-touren i texas og for hovland uteble storspillet. etter en tidlig bogey på hull to, ble det elleve par på rad. birdie på hull 14 og 15 gjorde at han kom under par, men en dobbeltbogey på hull 16 gjorde at det til slutt ble en runde på 71 slag, ett slag over par. i skrivende stund ligger han med det på en delt 68. plass og står i fare for å ikke klare cuten etter de to første rundene. engelskmannen harry hall har for øyeblikket en suveren ledelse etter en superrunde på åtte slag under par. han har fire slag ned til de nærmeste konkurrentene.

  Offensiv Leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:14.02)
  andreas leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i giro d`italia. rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå. den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra oderzo til målgangen i val di zoldo. etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. der ble det satt høy fart, og plutselig gikk leknessund til i et høyst uventet angrep. tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da dsm-rytteren satte opp farten. luken til leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet. – det der må jeg si var herlig og litt uventet. jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa eurosport-kommentator andreas staune-mittet. – det er mildt sagt litt utradisjonell grand tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. leknessund er en offensiv type, sa kollega theis magelssen. leknessund er nummer åtte i sammendraget i giroen foran torsdagens etappe. han har tre og et halvt minutt opp til ledende geraint thomas. den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la leknessund få sjansen i et brudd. (ntb)

  Mer trøbbel i vente for hardt prøvet Giro-arrangør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:09.55)
  giro d`italia har så langt vært en sjeldent tøff prøvelse for andreas leknessund og konkurrentene. for arrangøren behøver marerittet på ingen måte å være over. stjernefall har preget årets giro-utgave nesten fra første tråkk. med åtte etapper igjen å sykle er feltet kraftig redusert som følge av flere stygge velt og sykdomsutbrudd. parallelt med at regnet har høljet ned over rytterne i elleve av de 13 etappene som så langt er gjennomført, har giro-direktør mauro vegni jobbet hardt for å opprettholde optimismen blant både fans, ryttere og sportsdirektører. foran fredagens etappe imøtekom han rytternes ønske om å korte ned etappen som følge av at værgudene igjen var særdeles vrange. det som skulle vært en 207 kilometer lang kraftprøve, ble redusert til «kun» 74,6 kilometer med henvisning til ekstremværprotokollen i rittreglementet. selv om giro-feltet ikke på noe tidspunkt skal innom områdene i italia som er hardest rammet av storflom, behøver ikke problemene å være over for giro-sjef vegni. på lørdagens etappe, der rytterne beveger seg fra sveits og inn i italia igjen, skal andreas leknessund blant annet ta seg over fjellpasset passo del sempione. værmeldingene der tyder på mye nedbør. noe av det kan til og med komme som snø først på dagen. dermed må giro-arrangøren krysse fingrene for at ikke enda flere grep må tas for å sikre gjennomføringen. foran lørdagens etappe er det kun 135 ryttere igjen i feltet. da giroen trillet i gang var antallet 176.

  Leknessund forsvarte den rosa ledertrøyen i Giro d`Italia – satte norsk rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:17.03)
  andreas leknessund beholder den rosa ledertrøyen i giro d`italia i minst én etappe til. han holdt unna for sammenlagtkonkurrentene lørdag ettermiddag. leknessund leder rittet med åtte sekunder ned til sammenlagtfavoritt remco evenepoel (soudal-quickstep). da 23-åringen startet den 207 kilometer lange etappen fra terni til fossombrone, ble han historisk som den nordmannen som har ledet det prestisjetunge rittet i flest etapper med sine fire. sykkellegenden knut knudsen ledet giroen i totalt tre etapper i 1975 og 1981. tromsøværingen tok over den rosa ledertrøya etter den fjerde etappen inn til lago laceno. da endte han som nummer to, bare to sekunder bak aurélien paret-peintre. (ntb)

  Frida Karlsson tilbake på landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:14.34)
  langrennsstjernene frida karlsson, maja dahlqvist og linn svahn returnerer til det svenske landslaget kommende sesong etter ett år på utsiden. det ble klart da det svenske skiforbundet presenterte elitelandslagene for neste sesong torsdag. dermed gjør karlsson og lagvenninnene det motsatte av johannes høsflot klæbo. nylig ble det kjent at den norske superstjernen velger å satse privat inn mot kommende vinter. karlsson, dahlqvist og svahn skal ha ønsket seg mer fleksibilitet med hensyn til hvilke samlinger man må delta på. det skal langrennsledelsen i sverige nå ha tatt hensyn til, meldte expressen i forkant av torsdagens uttak. den kommende langrennssesongen er mesterskapsfri. dermed blir tour de ski et av de største høydepunktene for karlsson og konkurrentene. (ntb)


  Evenepoel til topps på første etappe av Giro d`Italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:17.20)
  remco evenepoel (soudal) utklasset konkurrentene på åpningstempoen i giro d`italia. dermed har han allerede skaffet seg et forsprang i sammendraget. evenepoel var hele 22 sekunder foran toer filippo ganna (ineos) i mål på den 19,6 kilometer lange tempoetappen. belgieren er blant de største favorittene til å vinne rittet sammenlagt, sammen med blant andre slovenske primoz roglic. roglic endte 43 sekunder bak i mål på en sjetteplass. joão almeida (uae) endte 29 sekunder bak i mål og tok tredjeplassen. (ntb)


  Vikersund får to verdenscuprenn i skiflyging for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:15.05)
  det blir to verdenscuprenn i hopp for kvinner i skiflygingsbakken i vikersund neste sesong. lillehammer er tilbake i kalenderen for menn. det er klart etter at hoppsportens verdenscupkomité i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) møttes i kroatiske dubrovnik fredag. der ble det besluttet at raw air-turneringen for kvinner kommende sesong skal avsluttes med to renn i vikersund med verdenscupstatus. dermed kan en ny seier innkasseres i kampen for likestilling i hoppmiljøet. fis-styret skal gi sin endelige godkjennelse på et møte i zürich 24. mai. verdenscupkomiteens innstilling er i tråd med det første utkastet til terminliste for 2023/24-sesongen som har ligget på bordet den siste tiden. nylig ble det også kjent at tyske oberstdorf skulle søke om å få arrangere et kvinnerenn i skiflyging kommende sesong. renn i mammutbakken i tyskland blir det imidlertid ikke for maren lundby og konkurrentene.

  Sykkelsporten kan snu i spørsmålet om transkvinner – tema etter omstridt seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:13.04)
  debatten om transkjønnede utøvere i kvinnekonkurranser er tilbake på agendaen i sykkelmiljøet. et forbud kan komme, skriver the telegraph. det internasjonale sykkelforbundet (uci) endret og strammet inn reglene for transkvinner så sent som i fjor. siden har friidretten og svømmesporten nektet utøvere som gikk gjennom puberteten som mann, å konkurrere internasjonalt i et felt med kvinner. nå kan syklingen gå i samme retning. torsdag bekreftet uci at transkjønnede syklister igjen er oppe til diskusjon med utøvere og nasjonale forbund. «vi er enige om å ta debatten og gjøre en eventuell avgjørelse på neste styremøte i glasgow i august», sto det i en uttalelse. det skal være delte meninger i uci-hierarkiet om å innføre et forbud, erfarer the telegraph. utviklingen skjer under en uke etter at amerikaneren austin killips (27) ble tidenes første transkjønnede rytter til å vinne en etappe og ritt sammenlagt på uci-nivå på kvinnesiden. seieren kom på siste dag av tour of the gila i new mexico. etterpå takker hun konkurrentene og sykkelsporten for støtten. – de viser at twitter ikke er det virkelige livet, sa killips. men etter rittet har kritikken hardnet til. usas tredobbelte ol-sølvvinner inga thompson har anklaget uci for «å ta livet av kvinnesykling». (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »