Hovedsiden

Liten annonse

  Kvandal på pallen etter skademarerittet: – Det er mye følelser

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:14.00)
  eirin maria kvandal endte på 3. plass i søndagens hopprenn på lillehammer. det var kvandals første pallplass i verdenscupen denne sesongen. kvandal tok verdenscupen med storm for noen sesonger siden, men et fall i hinzenbach i februar 2021 har sørget for store skadeutfordringer i lang tid. – det er mye følelser. jeg er veldig glad for dagen i dag. bare det å konkurrere og ha lyst til å hoppe så langt som mulig... det er artig å konkurrere igjen. det har vært en lang vei å gå, sier kvandal. 3.plassen var hennes andre pallplass i verdenscupen siden februar 2021. franske josephine pagnier vant, mens canadiske alexandria loutitt ble nummer to.


  Lagvenninnene støtter Lundbys valg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:13.59)
  maren lundby står over verdenscupåpningen i hopp på lillehammer denne helgen. hoppstjernen fortalte til nrk onsdag at hun velger å prioritere trening: – jeg har valgt å prioritere fysisk trening som løping og skiturer, for å komme i den matchvekten jeg vet jeg trenger, sa lundby. nå gir lagvenninnene silje opseth og thea minyan bjørseth henne sin fulle støtte. – at hun velger å fokusere på trening, synes jeg det egentlig står stor respekt av. det viser hva slags konkurransemenneske hun er. hun ønsker å prestere på topp. for å gjøre det, velger hun å legge ned den jobben som trengs, før hun går ut og konkurrerer, sier bjørseth til nrk. – det er tøft av henne å ta det valget. jeg vet at hun er i en krevende situasjon. jeg kan ikke gjøre noe annet enn å heie på maren, forteller opseth til nrk. de er enige om at lundby er en viktig rollemodell på laget. – jeg tror først og fremst maren er en sinnssykt viktig brikke på laget fordi hun hele tiden har et ekstremt stort pågangsmot, mener opseth. – hun har alltid vært en slags frontfigur. det å se arbeidet hun gjør gir meg inspirasjon. å se at hardt arbeid lønner seg, legger bjørseth til. fredag kveld er det kvalifiseringer på lillehammer. du kan se mennene hoppe i liten bakke klokka 17.00 på nrk1 fredag, mens kvinnene setter fart ned den store bakken klokka 20.00 på nrk2.

  Hjelmeset Kirkeeide tapte sekundstrid i IBU Cup-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.45)
  maren hjelmeset kirkeeide leverte godt, men ble slått med ett sekund av franske jeanne richard på 15-kilometeren i sesongåpningen i ibu-cupen skiskyting. markane-jenta kirkeeide og richard bommet begge bare én gang, og dermed måtte det avgjøres i sporet på individuellstarten. der var den franske konkurrenten hakket raskere og slo kirkeeide med ett fattig sekund i finske kontiolahti. kirkeeide ble i 2022 juniorverdensmester på sprint. hun er niese av tidligere langrennsløper odd-bjørn hjelmeset. 20-åringen ble i fjor nummer fire sammenlagt i ibu-cupen. karoline erdal holdt seg også bare til ett tilleggsminutt, men greide ikke å matche kirkeeide og richard i sporet. hun var 22,5 sekunder bak richard i mål, noe som holdt til pallplass. emilie kalkenberg ble nummer sju med fire bomskudd. tuva aas stræte fulgte på 12.-plass (tre tilleggsminutter). jenny enodd bommet fire ganger og ble nummer 19, mens malin bergtun endte et stykke ned på lista med sju tilleggsminutter. det skal også konkurreres i sprint, blandet stafett og blandet parstafett i kontiolahti. (ntb)

  To nye svenske langrennsutøvere koronasyke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:19.36)
  de svenske langrennsløperne johanna hagström og emil persson har begge blitt smittet av korona. for hagström betyr det at hun ikke kommer til å stille på startstreken i helgens verdenscup i gällivare. – det er så klart ekstremt surt siden jeg så fram til verdenscup på svensk jord. men det er bare å akseptere det, forsøke å bli frisk og håpe at jeg kan være klar til å konkurrere igjen snart, sier hun. hagström forteller ifølge sveriges skiforbund at hun kjenner på milde forkjølelsessymptomer. jonna sundling, frida karlsson og linn svahn er også koronasyke, og det er allerede klart at sundling ikke kommer til å gå noen renn denne helgen. i forbindelse med åpningsrennene i ruka sist helg testet også william poromaa positivt for covid. han er ikke med i troppen til rennene i gällivare. det er heller ikke persson, som opplyste om sin positive koronatest på instagram onsdag. (ntb/nrk)

  Lundby står over verdenscupstarten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:11.04)
  maren lundby kommer ikke til å delta under helgas verdenscupstart på lillehammer. det bekrefter hun til nrk. hoppstjernen velger å prioritere trening. hun har lenge slitt med vekten og ønsker å jobbe mot å være konkurransedyktig til kommende renn. lundby er blant tidenes beste norske hoppere, med ol-gull og to vm-gull på merittlisten. lørdag er det renn i normalbakken på lillehammer. dagen etter skal kvinnene konkurrere i stor bakke.

  Kombinert: Sju kvinner og elleve menn skal i aksjon i Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.24)
  de norske kombinertgutta med jarl magnus riiber i spissen fikk en pangstart under verdenscupåpningen i ruka. nå er troppen til lillehammer klar. jarl magnus riiber vant to av rennene i ruka og tok annenplassen bak jens lurås oftebro i den nye kompaktøvelsen. jørgen graabak tok to tredjeplasser. nå skal gyda westvold hansen og kvinnene forsøke å få en like god åpning på sin verdenscupsesong på hjemmebane på lillehammer. – vi var verdens beste kvinnenasjon i fjor. jeg er helt sikker på at gyda westvold hansen og ida marie hagen vil vise at de er best i verden. det blir også spennende å se om marte og mari leinan lund kan være med å kjempe om pallplasser denne sesongen. i tillegg håper vi at landslagshospitantene ingrid låte, hanna midtsundstad og mille marie hagen har tatt steg og viser ytterligere framgang, sier kombinertsjef ivar stuan. disse norske utøverne skal konkurrere i lillehammer: kvinner: ida marie hagen (haslum), mille marie hagen (haslum), gyda westvold hansen (nansen), mari leinan lund (tolga), marte leinan lund (tolga), hanna midtsundstad (våler), ingrid låte (strandbygda). menn: espen andersen (lommedalen), espen bjørnstad (byaasen), kasper moen flatla (jardar), jørgen graabak (byåsen), jens lurås oftebro (jardar), emil ottesen (gausdal), jarl magnus riiber (heming), andreas skoglund (molde og omegn), marius solvik (haslum), simen tiller (moelven), sebastian østvold (lensbygda). (ntb)

  Finsk langrennsveteran (45) gjør oppsiktsvekkende comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.02)
  den finske langrennsveteranen riitta-liisa roponen har ikke gått verdenscup siden 2021. kommende helg er hun overraskende tilbake. det finske skiforbundet melder tirsdag at roponen er tatt ut i troppen som skal konkurrere i svenske gällivare kommende helg. 45-åringen har en solid merittliste. hun har vunnet til sammen sju vm-medaljer, hvorav tre er gull, og en ol-bronse fra 2010. superveteranen har egentlig avsluttet landslagskarrieren, men den siste tiden har hun vist storform. for noen uker siden slo hun stjerner som krista pärmäkoski og kerttu niskanen i et renn i olos, ifølge yle. nå venter verdenscuprenn i gällivare for den spreke veteranen. finland kommer samtidig til sverige uten iivo niskanen, som etter premieren i ruka annonserte at han ikke ville konkurrere i gällivare. johanna matintalo har i tillegg testet positivt for covid-19, melder yle. (©ntb)

  Alpinprofil får endelig debuten som parautøver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:15.25)
  thomas daae har i flere år kjempet for å bli kvalifisert som parautøverer. kortvokste har fått lov til å konkurrere i flere sommeridretter, men altså ikke vinteridrett – før nå. – i morgen står han for første gang på start som en del av rennet og ikke som prøvekjører. gratulerer, thomas!, skriver det norske alpinlandslaget på instagram. les historien om thomas daae her.

  Landslagsløper i skiskyting koronasyk - mister sesongåpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. november 2023 KL:09.52)
  landslagsløper ragnhild fremsteinevik må stå over skiskytternes sesongstart på sjusjøen etter å ha testet positivt på korona. det opplyser norges skiskytterforbund. fremsteinevik fikk påvist covid-19 tidligere denne uken, og hun har ikke følt seg i form som følge av dette. ii samråd med trener- og helseteamet er det besluttet at hun står over helgens konkurranser. – det smarteste er å stå over tøffe konkurranser når kroppen ikke er i 100 prosent form. selv om det frister å konkurrere, kommer helsa alltid først, sier leder i norges skiskytterforbund, ragnar hagen. konsekvensen av å stå over sesongstarten på sjusjøen blir at fremsteinevik må gå sine første konkurranser for vintersesongen under norgescupen på geilo.

  Osaka gjør internasjonalt comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. november 2023 KL:07.46)
  den tidligere verdenseneren i tennis naomi osaka vender tilbake til internasjonalt spill i etter et opphold på 15 måneder. 26-åringen fra japan har fire grand slam-titler, men har ikke spilt på toppnivå internasjonalt siden høsten 2022. etter at hun ble mor denne sommeren, vender hun nå tilbake til de største scenene. – jeg gleder meg stort til å komme tilbake på tennisbanen for å konkurrere igjen, sa hun om deltakelsen under brisbane international, som er en oppvarmingsturnering til grand slam-turneringen australian open i januar. osaka har tidligere vært åpen om at hun tidvis har slitt mentalt på grunn av stort prestasjonspress. (ntb)

  Christiansen mister sesongåpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:19.00)
  vetle sjåstad christensen går ikke helgens åpningsrenn i skiskyting på sjusjøen på grunn av en ørebetennelse. – dette er jo sånt som ikke skal skje før en viktig helg, men jeg har veldig vondt i øret og smertene er såpass sterke at jeg ikke skal konkurrere nå. jeg skal heie fra sofaen i stedet, forsikrer vetle sjåstad christiansen. skiskytteren fra geilo har pådratt seg en ørebetennelse som gjør at han må ta det med ro. helse- og trenerteamet har derfor i samråd med sjåstad christiansen selv, bestemt at han ikke deltar i årets sesongstart. han håper imidlertid å være klar til verdenscupstarten i svenske østersund om et par uker. – jeg satser på at jeg er klar til verdenscupen, det er i alle fall målet, sier christiansen. de norske eliteløperne starter sesongen med sprint lørdag og fellesstart søndag. rennene sendes på nrk.

  Bolsjunov sliter med alvorlig skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:17.45)
  den russiske langrennskjempen aleksandr bolsjunov er ikke i stand til å trene for full maskin. han pådro seg en ryggskade i august under trening i belarus. det sier jurij borodavko, bolsjunovs trener til ria novosti. – skaden er ganske alvorlig og det tar lang tid å bli frisk, sier borodavko – og utdyper: – vi har gradvis trappet opp treningen og han kan gjennomføre intervaller. det er begrensninger når det kommer til løping, spenst-, styrke- og fartstrening. det er lite sannsynlig at bolsjunov konkurrerer i helgens testrenn i khanty-mansijsk. han er også usikker før åpningen av den russiske cupen i versjina tjoi. russiske og belarusiske utøvere er fortsatt utestengt fra å gå verdenscup, som følge av krigen i ukraina. bolsjunov har ikke konkurrert mot norske løpere siden han gikk i lahti i slutten av februar 2022. kort tid før russlands invasjon av ukraina dro han hjem fra beijing med tre ol-gull, to sølvmedaljer og en bronse.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »