Hovedsiden

Liten annonse

  barcelona siktet for dommer-korrupsjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mars 2023 KL:16.17)
  spansk påtalemyndighet har siktet storklubben barcelona for korrupsjon etter at klubben skal ha betalt en dommer over 70 millioner kroner. påtalemyndigheten bekreftet i midten av februar at klubben var under etterforskning som følge av utbetalingene. det er den tidligere nestlederen i dommerkomiteen i det spanske fotballforbundet, jose maria enriquez negreira, som mottok pengene mellom 2016 og 2018. barcelona har begrunnet transaksjonene med at negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben. i tillegg skal han ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i spania. fredag bekreftet påtalemyndighet at barcelona er siktet i saken. også de tidligere klubbtoppene josep maria bartomeu, sandro rosell, òscar grau og albert sole er siktet, ifølge radiokanalen cadena ser. (ntb)

  Sønnen til tidligere friidrettstopp må fem år i fengsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mars 2023 KL:15.11)
  papa massata diack, sønn av det internasjonale friidrettsforbundets tidligere president lamine diack, må sone fem år i fengsel for korrupsjon. det har en ankedomstol i paris besluttet. domstolen opprettholdt torsdag straffen diack ble idømt for to og et halvt år siden og som den gangen ble anket. det skriver nyhetsbyråene ap og reuters. diack har hele tiden avvist alle anklagene som har vært rettet mot ham. han befinner seg for tiden i senegal, dit han flyktet til for sju år siden da den franske etterforskningen først startet. diack og faren lamine sto i sentrum for korrupsjonsskandalen som ble rullet opp i internasjonal friidrett for flere år tilbake. de to er blant annet beskyldt for å ha mottatt millioner av kroner for å skjule positive dopingprøver som var avgitt av russiske utøvere. lamine diack, som var internasjonal friidrettspresident fra 1999 til 2015, døde i 2021 i en alder av 88 år. han satt også i den internasjonale olympiske komité (ioc). under rettssaken for to og et halvt år siden ble diack senior dømt til fire års fengsel. begge ble også ilagt millionbøter. senegal har ennå ikke utlevert diack til frankrike. han var således ikke til stede da dommen ble avsagt torsdag. (©ntb)


  Tidligere Fifa-president Blatter ut mot Infantino

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mars 2023 KL:10.00)
  fifas (det internasjonale fotballfotbundet) tidligere president sepp blatter anklager nåværende fifa-president gianni infantino for å ha orkestrert blatters avgang. i 2015 ble blatter og uefas (det europeiske fotballforbundet) president michel platini begge tvunget til å gå av på grunn av en mistenkelig overføring av penger. blatter overførte personlig 14 millioner til platini, noe begge hevdet stammet fra konsulentoppdrag tidlig på 2000-tallet. men statsadvokaten i sveits tiltalte begge for korrupsjon. i høst ble de begge frikjent. blatter sier til ekstra bladet at han tror infantino stod bak tiltalen. – det var ikke mange i fifa som kjente til utbetalingen, fordi den bygde på en muntlig avtale, men infantino gjorde det. og da krevde det kun en telefon fra ham til sin venn hos statsadvokaten for å starte en sak, sier blatter. platini har tidligere framsatt den samme påstanden mot infantino, og hevder fifa-presidenten sto bak et komplott mot ham selv og blatter. – ideen om at platini er offer for et komplott en er komplett farse. platini kan kun klandre seg selv for situasjonen han har havnet i, svarte infantino da.


  NFF innfører internasjonal strategi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mars 2023 KL:10.42)
  fotballtinget vedtok søndag nff-styrets forslag til internasjonal strategi, som skal gi en tydelig retning for nffs internasjonale engasjement. forslaget ble enstemmig vedtatt med 143 stemmer. i 2021 ble det bestemt at nff skulle gjennomføre 26 tiltak med et mål om å styrke respekt for menneskerettigheter i norsk fotball, i internasjonal fotball og i qatar. blant annet skulle det utarbeides en «internasjonal strategi som beskriver norsk fotballs vedtatte prioriteringer, spesielt arbeidet for menneskerettigheter, deltakelse og likestilling, mot sportsvasking og korrupsjon, og hvordan man skal få jobbe for å få gjennomslag internasjonalt». – vi skal være en agent for endring, sa fotballpresident lise klaveness fra talerstolen søndag.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »