Hovedsiden

Liten annonse
  Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:11.27)
  per anders kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-vm, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen. egyptiske mohamed ehab mohamed zahab khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men khalil forsvarte seg godt. kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, akzjol makhmudov fra kirgisistan, sikret seg finalebillett i beograd. med fredagens tap klarte heller ikke kure å sikre seg billett til neste års ol i paris. de fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til ol. i 72-kilosklassen gikk det bedre for håvard jørgensen. han møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. for jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (ntb)

  Kure med ekstrasjanse i bryte-VM tross tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:17.40)
  per anders kure får en ny mulighet i bryte-vm etter at hans overmann vant kamp etter kamp torsdag. dermed kan nordmannen sikre seg medalje og ol-plass. kure møtte akzjol makhmudov fra kirgisistan i 16-delsfinalen i 77-kilosklassen. 25-åringen startet bra og jobbet seg raskt opp en 3-0-ledelse, men måtte til slutt se seg slått 3-4 etter en fantastisk avslutning av makhmudov. kirgiseren vant så flere kamper på rad og gikk til finale. suksessen hans gjør at kure får muligheten i rekvalifisering. det betyr at han med maks klaff kan kjempe om en bronsemedalje. de fem beste i vektklassen kvalifiserer for neste års ol i paris. (ntb)


  Regeldrama i Oslo maraton – vinneren ble disket og mistet NM-gullet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:13.30)
  frew zenebe brkineh fra sandnes trodde han hadde vunnet lørdagens oslo maraton og blitt norgesmester, men så kom beskjeden om at han var diskvalifisert. det ble dramatisk da herrevinneren av maratonløpet i hovedstaden skulle kåres lørdag. på spill sto også nm-medaljer på distansen. frew zenebe brkineh fra sandnes kom først til mål og ble kåret til vinner med tiden 2.25.24. han ga seiersintervjuer, og arrangøren rakk i tillegg å sende ut en pressemelding om utfallet før dramatikken for alvor startet. oslo maraton opplyser at det dukket opp bilder og opplysninger om at sandnes-løper brkineh skal ha kuttet enkelte svinger på ureglementert vis og således ikke forholdt seg til løypetraseen. det gjorde at juryen valgte å diskvalifisere vinneren og tildele tage morken augustson fra varegg seieren med tiden 2.25.44. gullet røk på slutten augustson kan dermed også kalle seg norgesmester på maratondistansen. – veldig hyggelig å vinne. men det hadde vært enda bedre dersom jeg hadde vært først i mål, sa augustson til arrangøren etter at han fikk vite at sølvet var omgjort til gull. – jeg hadde gode bein og bra med krefter på slutten, la den ferske norgesmesteren til. (ntb)

  Sverige ydmyket på hjemmebane - EM-håpet nesten ute

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:22.39)
  sverige har fått en svak start på em-kvalifiseringen og på tirsdag ble det nok en nedtur. hjemme mot østerrike var det 0-0 til pause, men i andre omgang herjet bortelaget. michael gregoritsch og marko arnautovic scoret to mål i løpet av tre minutter tidlig i omgangen og arnautovic økte ledelsen til 3-0 på et straffespark midtveis i omgangen. etter østerrikes tredje mål var det store mengder svenske tilskuere som dro fra arenaen. emil holm reduserte på overtid, men det ble aldri spenning igjen og østerrike vant 3-1. dermed er det svenske em-håpet nesten over, selv med tre kamper igjen av gruppespillet. sverige er nå syv poeng bak både belgia og østerrike og trenger dermed et lite mirakel om de skal bli blant de to beste som går videre til em-sluttspillet. sverige har etter alle solemerker heller ingen mulighet til å komme til en playoff gjennom nasjonsligaen. sist sverige ikke var i et fotball-em for herrer var i 1996. totalt 24 lag kvalifiserer seg til neste års fotball-em.

  Etterlengtet Island-seier for Hareide

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:22.41)
  etter tre strake tap slo åge hareides islandske fotballandslag bosnia-hercegovina 1-0 etter ens en scoring i em-kvalifiseringen mandag. islands håp om å kvalifisere seg for neste års em-sluttspill gjennom den ordinære kvalifiseringen synes ute. likevel ble mandagens hjemmekamp en etterlengtet opptur. belgia-proffen alfred finnbogasons scoring på overtid sikret den andre seieren i kvalifiseringen for hareides menn. fredagens 1-3-tap for luxembourg var et hardt slag for islendingene. derfor var det viktig å slå tilbake mandag. før luxembourg-smellen hadde hareides mannskap røket 0-1 for portugal og 1-2 for slovakia. (ntb)


  Borge utslått i Cincinnati

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:20.23)
  celine borge har spilt ferdig i ukas lpga-turnering i ohio. med åtte slag over par på de to første rundene endte hun tredje sist. borge fikk det ikke til på banen i cincinnati. etter en 77-runde torsdag brukte hun 75 slag fredag. det holdt bare til 142.-plass blant de 144 deltakerne. fem bogeyer og to birdier ble fasit for borge fredag. det ligger an til at de som vil kvalifisere seg for videre spill må være under par etter to runder. chien pei-yun fra taiwan leder turneringen. etter runder på 66 og 64 slag er hun åtte slag under par. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »