Hovedsiden

Liten annonse
  Verstappen best i årets første Formel 1-kvalik

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:18.37)
  max verstappen innfridde i siste kvalifiseringsomgang og sikret seg beste startspor i bahrains grand prix i sesongens første formel 1-løp. de siste års verdensmester vant foran charles leclerc (ferrari) og george russell (mercedes). det er 33. gang i karrieren at den nederlandske red bull-føreren kjører fra «pole position». verstappen har vunnet alle sine 16 siste formel 1-løp der han har hatt et slikt utgangspunkt. 26-åringen kom svakt i gang på de første treningene (to 6.-plasser), men hevet seg og ble nummer tre på den siste før kvalifiseringen. bahrains grand prix kjøres lørdag. red bull vant i fjor 21 av 22 løp, og verstappen var på topp i 19 av dem. (ntb)  Norsk nedtur i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:10.47)
  det ble ingen stor dag for de norsk hopperne i lahti fredag. thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal og silje opseth var de norske som skulle kjempe om topplasseringene. beste norske hopper ble thea minyan bjørseth. hun klatret fra 15.- til 7.-plass. det etter et kjempehopp på 123 meter. silje opseth hadde det beste utgangspunktet etter den første omgangen med den fjerdeplass. men i andre omgang falt hun ned til en åttendeplass. eirin maria kvandal var best i kvalifiseringen, men fikk det ikke til å stemme i rennet. med et hopp opp 103 meter i første omgang klarte hun ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. slovenias nika kriznar vant hopprennet og tok sitt første verdenscupseier på to år. i annen omgang dundret hun til med 131,5 meter og bakkerekord. det gjorde at hun vant foran østerriikerne jacqueline seifriedsberger og eva pinkelnig. (ntb)

  kvandal best i lahti-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:18.46)
  eirin maria kvandal hoppet 125,5 meter og var klart best i kvalifiseringen til fredagens verdenscuphopprenn i lahti. kvandal hoppet en meter lenger enn østerrikske jacqueline seifriedsberger fra en lavere avsats og slo henne med 6,6 poeng tross litt dårligere stilpoeng. josephine pagnier fra frankrike ble nummer tre i kvalifiseringen. 40 av de 41 som deltok i kvalifiseringen er klare for fredagens renn, blant dem alle de tre norske. silje opseth ble nummer åtte etter et hopp på 120,5 meter, thea minyan bjørseth nummer 14 etter et hopp på 115,5 meter. (ntb)

  Hamilton raskest i Bahrain - dobbelt Mercedes på topp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:17.44)
  lewis hamilton noterte beste tid i torsdagens 2. treningsomgang foran formel 1-åpningen i bahrain lørdag. det var dobbelt mercedes på topp. den sjudoble verdensmesteren hamilton gikk lei av å vente på at mercedes skulle gi ham en konkurransedyktig bil igjen, og allerede før sesongen har han skrevet under for ferrari fra neste år. nå virker det som han kanskje får en bil som duger i avskjedssesongen med den tyske bilgiganten. han noterte dagens beste tid med 1.30,374 på banen i sakhir, 0,206 sekund bedre enn teamkollega george russell. fernando alonso i aston martin var tredje raskest, ytterligere åtte tideler bak. max verstappen, som har vunnet 17 av de 18 siste vm-løpene og jager sin fjerde strake vm-tittel, var bare sjette raskest både i første og annen treningsomgang. det er en ny treningsomgang fredag før kvalifiseringen. løpet kjøres lørdag. (ntb)

  Sterk kvalifisering av Dennis Hauger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:15.31)
  dennis hauger fikk solid fart på bilen og hadde kun fire konkurrenter foran seg i kvalifiseringen til sesongens første vm-runde i formel 2 i bahrain torsdag. – en sterk, sterk femteplass for dennis hauger. da har han et veldig godt utgangspunkt foran begge løpene her i bahrain, sa viaplay-kommentator atle gulbrandsen. – det vil ikke overraske meg om det er dennis som topper mesterskapet når vi er ferdige her på lørdag. det hadde ikke overrasket meg med dette kvalifiseringsresultatet, la han til. kvalifiseringen markerte starten på 2024-sesongen i klassen under formel 1. raskest av alle var indiske kush maini. han hadde lagkamerat gabriel bortoleto fra brasil nærmest seg på resultatlistene. hauger står foran sin tredje sesong i formel 2-sirkuset. det er ingen hemmelighet at den blir helt avgjørende for hvilke muligheter som åpner seg videre. en fjerde sesong på nest øverste nivå i formel-sirkuset blir det nemlig ikke.  Tung debut for Stenshorne i Formel 3

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:14.37)
  martinius stenshorne innledet formel 3-karrieren med 22. beste tid under kvalifiseringen i bahrain torsdag. det var svakere enn hokksund-gutten hadde håpet. stenshorne går i dennis haugers fotspor når han denne sesongen skal kjøre formel 3. 17-åringen har kontrakt med hitech. han har vært tydelig på at formel 3 er en ny utfordring for ham, men sier han er klar for å kjempe om topplasseringene fra start. stenshorne kjørte i fjor i det regionale europeiske mesterskapet. dennis hauger debuterte i formel 3-sirkuset i 2020. året etter gikk han helt til topps. det banet vei for å klatre i systemet. aurskog-gutten har de to siste årene kjørt i formel 2. (ntb)

  Norsk pistolbronse i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.31)
  trioen sondre risan haltvik, tim leo hembre og hans wang nøstvold skjøt til em-bronse i luftpistol lagkonkurranse for junior onsdag. den norske trioen vant overlegent over det belgiske laget, og sikret edelt metall. i kvinneklassen ble den norske trioen eline melkild aalmo, tiril schüller og ane bjørkås torgersen nummer sju. de ble utslått i kvartfinalen etter å ha vært femte best i kvalifiseringen. (ntb)

  Norge vant første VM-kvalifiseringskamp i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:20.45)
  harald frey førte an med 23 poeng, mens sjur dyb berg tok 16 returer da norge slo luxembourg 72-58 i vm-kvalifiseringen i basketball. norge deltar i prekvalifiseringen om plass i vm-sluttspillet i 2027. i løpet av det nærmeste året skal laget spille ytterligere tre kamper mot romania og luxembourg. gruppevinneren og den beste toeren i de tre gruppene går videre til neste kvalifisering, der det står om en plass i selve kvalifiseringen. (ntb)

  Bjørseth og Traaserud i pallkampen i Hinzenbach

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:14.36)
  thea minyan bjørseth (8.-plass) og heidi dyhre traaserud (9.-plass) gjorde gode hopp i førsteomgang av verdenscuprennet i liten bakke i hinzenbach. hjemmefavoritten eva pinkelnig fra østerrike leder før finaleomgangen etter et hopp på 90 meter. kjersti græsli var beste norske under kvalifiseringen med 17.-plass, men i førsteomgangen landet hun på 83 meter og ligger på en foreløpig 18.-plass. silje opseth fikk bare til et svev på 77,5 meter. dermed ble det 31.-plass og hun klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen. ingvild synnøve midtskogen stilte ikke til start under kvalifiseringen og var dermed ikke med under rennet. (ntb)

  Molde møter Nusa i åttendedelsfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:13.29)
  molde møter club brugge fra belgia i åttedelsfinalen i den europeiske serieligaen. det ble klart etter trekningen fredag. club brugge har ronny deila som trener og antonio nusa og hugo vetlesen i stallen. molde slo legia warszawa 6-2 sammenlagt i kvalifiseringen til sluttspillet i serieligaen. åttedelsfinalene spilles 7. og 14. mars.

  De la Fuente fortsetter som trener for det spanske fotballandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:18.23)
  det spanske herrelandslaget i fotball har valgt å forlenge avtalen med landslagssjef luis de la fuente. 62-åringen forblir i rollen fram til fotball-vm i 2026. det er spanias fotballforbund som har valgt å aktivere forlengelsesklausulen i de la fuentes kontrakt. 62-åringen tok over som ny landslagssjef etter luis enrique i desember 2022. i den påfølgende em-kvalifiseringen ledet spanjolen landslaget trygt videre til mesterskapet i 2024. vm i 2026 arrangeres i usa, canada og mexico. spania ble verdensmestere i 2010, men i de tre foregående vm-sluttspillene har det endt med stor skuffelse. i sommerens em er spania trukket i gruppe med kroatia, italia og albania. (©ntb)

  kvalifiseringen til skiflygingsrennet i oberstdorf avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:16.53)
  Utfordrende værforhold har satt en stopper for torsdagens kvalifisering til skiflygingsrennet i Oberstdorf. Det opplyser Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) i en melding. Hopplandslagets utstyrssjef Magnus Brevig forklarer til NTB at det blåser litt for mye i det tyske anlegget. Selve rennet går av stabelen lørdag. Fredag skal det hoppes superlagkonkurranse. Det har stormet rundt det norske hopplandslaget de siste par ukene. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener Alexander Stöckl. Landslagssjefen er ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf. Med til Tyskland er heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen. Han har sagt opp sin stilling i Skiforbundet, men skal etter planen jobbe ut sesongen. (NTB)

  Håndballgutta får tøff start på OL-kvaliken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:12.41)
  norges håndballherrer åpner jakten på ol-billett mot portugal 14. mars. tapet i em nylig viste at det ikke trenger å bli enkelt. for en drøy måned siden scoret portugiserne flittig og vant 37-32. nederlaget knuste i praksis siste rest av det norske semifinalehåpet og bidro til at jonas willes lag endte på 9.-plass. om tre uker får sander sagosen og co. en tidlig revansjmulighet. rekkefølgen i kampene i ol-kvalifiseringen ble sluppet denne uken. norge møter småvriene ungarn i kamp to (16/3), mens tunisia (17/3) venter i den siste. de to beste i puljen tar seg til sommerlekene i paris. oppgjørene spilles i ungarske tatabánya. slik er de øvrige gruppene: * granollers (spania): spania, slovenia, bahrain, brasil * hannover (tyskland): tyskland, kroatia, algerie, østerrike. norges kvinnelandslag er allerede ol-kvalifisert. (ntb)

  Slyngstadli til semifinalen i svømme-VM på norsk rekord – Henrik Christiansen utslått på 1500 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:08.49)
  silje slyngstadli ble nummer fem i sitt heat og totalt nummer ni under kvalifiseringen på 50 meter bryst i vm i svømming lørdag. slyngstadli klokket inn til 30,86, og det var mer enn godt nok til å ta seg inn blant de 16 som er klare for semifinalen senere lørdag. tiden var også norsk rekord. hun hadde selv den gamle satt ifjor på 30,91. italias benedetta pilato var best i kvalifiseringen med 29,89. henrik christiansen lyktes ikke i kvalifiseringen på 1500 meter fri. der gikk de åtte beste til søndagens finale, men christiansen måtte ta til takke med 18.-plass i kvalifiseringen. han ble nummer åtte i det fjerde heatet med 15.12,25. senere lørdag skal henrik christiansen i aksjon i kvalifiseringen på 1500 meter fri. finalecuten gikk på 14.54,98. tyskeren florian wellbrock var best i kvalifiseringen med 14.48,43. (ntb)

  Slyngstadli til semifinalen i svømme-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:08.49)
  silje slyngstadli ble nummer fem i sitt heat og totalt nummer ni under kvalifiseringen på 50 meter bryst i vm i svømming lørdag. slyngstadli klokket inn til 30,86, og det var mer enn godt nok til å ta seg inn blant de 16 som er klare for semifinalen senere lørdag. italias benedetta pilato var best i kvalifiseringen med 29,89. senere lørdag skal henrik christiansen i aksjon i kvalifiseringen på 1500 meter fri. (ntb)


  noriaki kasai (51) leverte i kvalifiseringen – klar for karrierens 570. verdenscupstart

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:09.44)
  den japanske hopplegenden noriaki kasai (51) kom seg velberget gjennom kvalifiseringen og er klar for lørdagens verdenscuprenn på hjemmebane i sapporo. i snødrevet i storbakken i sapporo landet kasai på 106 meter i kvalifiseringen. det holdt med relativt god margin til å få hoppe rennet for den evigunge hjemmeyndlingen. lørdagens renn blir kasais 570. i karrieren i verdenscupen. han debuterte så tidlig som i desember i 1988. også det var i sapporo. dermed har han hoppet på toppnivå i hele fem tiår. kasais foreløpig siste start i verdenscupen var nettopp i sapporo 2. februar 2020. nå er han altså tilbake etter mer enn fire års fravær. japaneren har 42 vm-renn og 21 ol-renn på merittlista. tre olympiske medaljer og åtte medaljer fra ulike verdensmesterskap har det blitt. vm-gullet fra skiflygings-vm i 1992 henger høyest. kasai kvalifiserte seg for helgens renn i sapporo gjennom solid hopping på hjemmebane i kontinentalcupen i forrige måned. 51-åringen har vært tydelig på at målet hans er ol i milano og cortina i 2026. han står bokført med 17 verdenscupseirer individuelt. den hittil siste kom i 2015. det er ni år siden. (ntb)


  Hoppkvalifisering i Sapporo utsatt på grunn av snøvær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:07.55)
  treningen foran fredagens verdenscupkvalifisering i hopp i japanske sapporo måtte stanses på grunn av dårlig vær. dermed er kvalifiseringen til lørdagens renn utsatt. det internasjonale skiforbundet (fis) melder på x at treningen blir forsøkt gjenopptatt klokken 8 norsk tid. (ntb)

  Bronsen glapp for Marvik i bryte-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:19.58)
  oskar «tåsenplogen» marvik (28) kom godt i gang, men måtte se at bronsemedaljen i bryte-em gikk til beke kandelaki fra aserbajdsjan. marvik gikk med det glipp av sin andre mesterskapsmedalje i karrieren etter 2-2 i rumenske bucuresti. marvik jobbet hardt for å styre sentrum av matta og for å slite ut kandelaki. det klarte han fint og tok de to første poengene, men så måtte marvik ned i parterre. kandelaki fikk sving på nordmannen og utlignet poengene. siden aserbajdsjaneren tok de siste poengene i kampen, ble han vinneren da tiden var ute. marvik fikk mulighet til å bryte videre i em ettersom hans overmann i åttedelsfinalen, tyrkeren riza kayaalp, tok seg til finalen. marvik møtte david ovasapyan fra armenia i den første kampen i rekvalifiseringen. der ble det 3-2 til nordmannen. 28-åringen vant bronsemedalje i 130-kilosklassen under vm på hjemmebane for tre år siden. (ntb)

  Ukraina ber IOC etterforske nøytrale OL-utøvere fra Russland – peker på særlig én idrett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:13.01)
  ukrainsk idrett sår tvil rundt hvorvidt nøytrale russere og belarusere følger iocs betingelser for å delta i sommerens paris-ol. bekymringen kommer fram i et brev ukrainas olympiske komité (uoc) nylig sendte til ioc-president thomas bach. det melder nettstedet insidethegames. ioc blir oppfordret til å følge ekstra godt med og gjøre grundige undersøkelser nå som kvalifiseringen til lekene er godt i gang. – antall nøytrale utøvere vi har betenkeligheter over knyttet til iocs betingelser, øker betydelig, står det i brevet. ukrainerne trekker særlig fram brytesporten som problematisk. de mener flesteparten av de nøytrale bryterne fra russland og belarus ikke møter kravene som er stilt. ioc har blant annet satt kriterier om at ingen av utøverne kan ha forbindelser til de to landenes militære eller etterretningstjeneste. de kan heller ikke ha uttrykt støtte til krigføringen i ukraina. (©ntb)

  «Tåsenplogen» Marvik skal bryte om EM-bronse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:10.17)
  oskar marvik har fortsatt muligheten til å ta bronse i 130-kilosklassen i bryte-em. han vant den første kampen sin i rekvalifiseringen tirsdag. i kampen om bronsemedaljen tirsdag kveld møter han beke kandelaki fra aserbajdsjan. oskar marvik fikk mulighet til å bryte videre i em ettersom hans overmann i åttedelsfinalen, tyrkeren riza kayaalp, tok seg til finalen. «tåsenplogen» møtte david ovasapyan fra armenia i den første kampen i rekvalifseringen. der ble det 3-2 til nordmannen. dermed er det bronsekamp senere tirsdag. morten thoresen bryter i åttedelsfinale i 67-kilosklassen, mens håvard jørgensen skal i aksjon i åttedelsfinalen i 72-kilosklassen. (ntb)

  VM-nedtur for Christiansen – misset finalen på 800 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:10.17)
  henrik christiansen (27) fikk en tung kvalifisering og var langt unna finaleplass på 800 meter fri i langbane-vm i svømming. romerikingen klokket inn til 7.51,21 og ble kun nummer sju i sitt heat. totalt var det den 17. raskeste tiden i kvalifiseringen i doha (qatar). de åtte beste gikk videre til onsdagens finale. christiansen tok vm-sølv på distansen i 2019. jon jøntvedt endte på 24.-plass i sammendraget. han kom i mål på 7.56,28. senere ble det også stopp for nicholas lia på 50 meter bryst. han noterte 27,97 og ble nummer sju i sitt heat. det holdt til en 21.-plass i en kvalifisering der de 16 beste avanserte til semifinalene. (ntb)

  Argentina klare for OL i Paris - slo regjerende mester Brasil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:06.59)
  argentina slo brasil 1-0, og dermed er det argentina som skal til paris-ol og ikke brasil. argentinas u23-lag trenes av javier mascherano, og 1-0-scoringen kom ved luciano gondou i det 77. minutt. argentina ble ol-mestere i 2004 og 2008, og denne gangen vant de kvalifiseringen i sør-amerika med fem poeng. paraguay slår også følge til paris i sommer. dit skal ikke brasil. de maktet kun å slå venezuela i de avgjørende kampene og endte opp med tre poeng. dermed får de ikke sjansen til å gjenta bedriften da de tok gull i ol i tokyo i 2021. brasil går glipp av ol-turneringen i fotball for første gang siden 2004. (ntb)

  Argentina klare for OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:06.59)
  argentina slo brasil 1-0, og dermed er det argentina som skal til paris-ol og ikke brasil. argentinas u23-lag trenes av javier mascherano, og 1-0-scoringen kom ved luciano gondou i det 77. minutt. argentina ble ol-mestere i 2004 og 2008, og denne gangen vant de kvalifiseringen i sør-amerika med fem poeng. paraguay slår også følge til paris i sommer. dit skal ikke brasil. de maktet kun å slå venezuela i de avgjørende kampene og endte opp med tre poeng. dermed får de ikke sjansen til å gjenta bedriften da de tok gull i ol i tokyo i 2021. brasil går glipp av ol-turneringen i fotball for første gang siden 2004. (ntb)

  Azar Karadas er Starts nye hovedtrener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:18.02)
  azar karadas er mannen som skal få start på rett kjøl. 42-åringen tar over som hovedtrener etter sindre tjelmeland. det opplyser klubben i sine mediekanaler. – det er stor ære for meg. jeg er ekstremt stolt og glad og gleder meg til å komme i gang med jobben, sier karadas i en pressemelding. karadas kommer fra jobben som assistenttrener under bob bradley i stabæk. fra før har han også erfaring som hovedtrener for branns 2.-lag. treneren har også en imponerende spillerkarriere bak seg. karadas spilte for klubber som brann, rosenborg, benfica, kasimpasa og sogndal. han var også utlånt fra benfica til portsmouth og kaiserslautern. 42-åringen noterte seg også for ett mål på ti a-lagskamper for norge. etter 2019-sesongen sa det imidlertid stopp for spillerkarrieren til den tidligere angrepsspilleren. karadas la opp med fire eliteserietitler, ett cupgull og ett seriemesterskap i portugal. nå tar han over etter tjelmeland, som ble ferdig som start-trener tidlig i januar. start sliter hardt økonomisk og ble kastet ut av eliteseriekvalifiseringen etter at banen ikke var i god nok stand til kampen mot bryne. i etterkant har kritikken haglet mot klubbledelsen, og flere har forlatt sine poster. (ntb)

  Børslien langt fra avansement i stup-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:17.27)
  isak børslien ble nummer 40 av 69 deltakere i kvalifiseringen til 3-meter i vm stup i doha. han var langt fra å ta seg videre. de 18 beste er klare for semifinalen onsdag. børslien fikk 323,45 poeng for sine seks stup, og siste semifinaleplass gikk på 371,75. børsliens fjerde stup var hans beste. det ga 66,50 poeng og var omgangens 10. beste stup. kinesiske xie siyi var best i kvalifiseringen med 493,05 poeng. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »