Hovedsiden

Liten annonse
  Disse lagene er CL-klare - Aston Villa tilbake

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:08.17)
  over halvparten av neste sesongs champions league-felt er fylt opp. flere overraskelser er med fra de største ligaene. tirsdag løste aston villa billett til verdens gjeveste klubbturnering. 21 av 36 plasser er booket. – dette var drømmen vår da sesongen startet. jeg er veldig, veldig glad og stolt på vegne av supporterne og spillerne, sa villa-manager unai emery etter at laget hans var sikret å bli nummer fire i premier league. det ble klart da tabellfemmer tottenham avga poeng i 0-2-tapet for manchester city. til høsten blir aston villa å se i den gjeveste europacupen for første gang siden birmingham-klubben røk ut som tittelforsvarer i 1983. i champions league-æraen stiller villa som debutant. det samme gjør italienske bologna og girona fra spania. før sesongen ville en slik trio gitt skyhøy odds. england får kun fire plasser som tidligere år, mens tysk bundesliga og italiensk serie a er garantert fem deltakere. antallet kan øke til seks for begge om dette slår til: * borussia dortmund slår real madrid i cl-finalen 1. juni. da slippes eintracht frankfurt til som bundesligas sjette beste lag. * atalanta ender som nummer fem i serie a og slår leverkusen i europaligafinalen 22. mai. da økes italias kvote til seks plasser. bundesliga og serie a får begge en ekstra cl-plass fordi de samlet sett presterte best i europacupene denne sesongen. premier league lå lenge i topp to, men falt ut etter en svak utslagsfase. bonusplassene blir lagt på til slutt. det er årsaken til at to land kan få med så mange som seks lag i mesterligaen. dortmund og atalanta vil potensielt være kvalifisert på bakgrunn av hver sin finaleseier og ikke via sin plassering i hjemlig liga. ved seier til real madrid i cl-finalen går tittelholderens plass til ukrainske sjakhtar donetsk. real er allerede kvalifisert som nybakt seriemester i spania. (ntb)

  Mot rekordstor norsk tropp i friidretts-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:06.30)
  foreløpig er det bare jakob ingebrigtsen og karsten warholm som er kvalifisert fra norge, men de får selskap av mange flere i årets em i friidrett i roma. – vi har ikke tatt ut noen ennå. det er sånn sett bare jakob ingebrigtsen og karsten warholm som har friplass som regjerende europamestere. men det er vel rundt 20 stykker som har tatt kravet, og så er det ganske mange som ligger inne på ranking, sier sportssjef erlend slokvik i norges friidrettsforbund til ntb. i siste em i münchen i 2022 hadde norge med 46 deltakere. rekorden på 51 utøvere stammer fra em i amsterdam i 2016. slokvik har store forhåpninger om at norge stiller et tilsvarende antall utøvere som for åtte år siden. norsk friidrett er i vinden, og det er flere medaljekandidater enn på mange år. – vi regner med at det blir en like stor tropp i år. jeg tipper at det i hvert fall blir 50 norske utøvere med, og så får vi se hva det endelige antallet blir. siste frist for å kvalifisere seg er 26. mai. det er blant annet også kvalifiseringsmuligheter i stockholm onsdag og i trond mohn games i bergen 22. mai. det samme gjelder i nm i halvmaraton på birkeland 25. mai. årets em i roma arrangeres på stadio olimpico 7.-12. juni. (ntb)
  Thomsen klarte EM-kravet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:22.52)
  marcus thomsen er i form og vant kulekonkurransen i stora turebergskastet i sverige lørdag formiddag med 21.05. thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no. – jeg er ekstremt glad for 21.05. fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier marcus thomsen til nrk. han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. utøveren fra norna-salhus klarte em-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, lars arvid nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året. thomsen er foreløpig kvalifisert til ol i paris på ranking. der er kravet er 21.50. – det er digg å få tatt em-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i ol, sier thomsen.

  Mol/Berntsen ute av verdenstouren i Brasilia – tapte mot amerikansk duo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:09.01)
  sandvolleyballduoen hendrik mol og mathias berntsen er ute av verdenstouren i brasilia etter tap i to strake sett mot et amerikansk lag. natt til lørdag tapte mol og berntsen 21-19, 21-15 mot miles partain og andy benesh. vinneren fikk plass i cupspillet. dermed er den norske duoen ute. nordmennene møtte det amerikanske paret etter å ha tapt klart for de brasilianske hjemmefavorittene george og andre – noe som var deres andre strake tap i gruppespillet. nordmennene kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag. norges stjerneduo anders mol og christian sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at mol brakk beinet under trening i mars. han har fått operert inn en skinne i leggen. mol og sørum er regjerende ol-mestere og har lekene i paris som årets hovedmål. turneringen i brasilia er årets tredje av ni elite-16-turneringer. (ntb)

  Klart tap for Mol/Berntsen – får avgjørende kamp om plass i cupspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:18.41)
  sandvolleyballduoen hendrik mol og mathias berntsen tapte klart for de brasilianske hjemmefavorittene george og andre i verdenstouren i brasilia fredag. det var deres andre strake tap i gruppespillet etter at de kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag. natt til lørdag norsk tid spiller den norske duoen mot amerikanske miles partain og andy benesh i en kamp der vinneren går til cupspillet. det innebærer plass i første utslagsrunde lørdag. norges stjerneduo anders mol og christian sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at mol brakk beinet under trening i mars. (ntb)

  Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:13.47)
  den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske andrei-sebastian cornea og marian enache vant suverent. tyskland tok sølv og italia bronse. det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for juel og solbakken. de forsøker å feste grepet om den norske ol-plassen i dobbeltsculler foran lekene i paris. oscar helvig og kristoffer brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til ol. i verdenscupregattaen i varese tidligere i måneden var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. (ntb)


  EM-bronse for Benske og Tjøm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:15.19)
  den norske duoen lars benske og ask tjøm sikret em-bronse i roing lettvekt dobbeltsculler. – jeg er råimponert. det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa nrks ro-ekspert lars bjønnes idet 35-åringen passerte målstreken. duoen kvalifiserte seg til finalen etter å ha blitt nest best i oppsamlingsheatet på fredag.

  Birgit Skarstein tok nok et EM-gull: – Hun er helt rå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:13.31)
  birgit skarstein tok et suverent em-gull singlesculler i ungarn. det betyr gull på distansen for fjerde år på rad. – hun er helt rå. hun er suveren som vi er vant til å se, sa nrks ro-ekspert lars bjønnes idet 35-åringen passerte målstreken. lørdag vant hun foran manuela diening fra tyskland og frankrikes nathalie benoit. med tiden 10.52,40 ble det nok en triumf for seiersvante skarstein i regattaen i szeged. 35-åringen har fra før av verdensrekord (9.47,83) på konkurransedistansen 2000 meter og vant paralympics i 2021. skarstein er også kvalifisert for paralympics i paris til sommeren.

  Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.46)
  jonas juel og erik solbakken skal kjempe om em-medaljer i dobbeltsculler i ro-em i ungarn. de to nordmennene er klare for a-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til a-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte frankrike nesten tre sekunder. tysklands jonas gelsen og marc weber vant semifinalen foran en italiensk båt. juel og solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten. juel og solbakken er tatt ut til em på bekostning av oscar helvig og kristoffer brun. de to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for ol i paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der. i verdenscupregattaen i italienske varese nylig var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. ro-em kan du se på nrk. (©ntb)


  Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:06.57)
  en medalje ville vært innen rekkevidde for norge med casper ruud og ulrikke eikeri i mixed double i tennis i paris-ol, men det ligger dårlig an. utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen. – det er en liten sjanse, men den er der, sier fredrik lovén til ntb. han er landslagsansvarlig i norges tennis- og padelforbund. for at ruud/eikeri skal bli en realitet i paris, bør eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene. malene helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. etter det vil ol-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne. 31 år gamle eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i stuttgart søndag. i tyskland pådro dessuten eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode. det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i ol. – ruud/eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet? – ja. det viste de i united cup i desember (slo kroatia). casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier lovén. eikeri har blant annet spilt finalen i roland-garros i mixed double. på wta-touren har hun tre doubletitler. verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker. (ntb)

  Iuel med på VM-laget i stafett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:09.00)
  norge skal for første gang delta i vm i stafett, og reiser til bahamas med en tropp på seks kvinner. hovedmålet er å kvalifisere seg til ol. – vi har aldri hatt stafettlag i ol tidligere. det vil være en milepæl for kvinnelig friidrett å kvalifisere et stafettlag, sier sportssjef erlend slokvik til nrk. slokvik bekrefter den norske deltakelsen overfor nrk, og ramser opp følgende seks navn til 4x400 meter: josefine tomine eriksen (sem if), astri ayo lakeri ertzgaard (ik tjalve), amalie hammild iuel (ik tjalve), henriette jæger (aremark if), linn oppegaard (moss il) og elisabeth slettum (idrettslaget skjalg). – de gleder seg veldig og er optimistiske. de føler at dette er en god mulighet de har fått, og de er spente, sier slokvik. det er totalt 16 lag som kvalifiserer seg til 4x400 meter under sommerens ol i paris, og hele 14 av disse blir kvalifisert under stafett-vm på bahamas. – det er her det er mulig å kvalifisere seg. de to siste plassene deles ut til de to beste tidene ellers, og det ser ut som kan bli ganske krevende. vi mener at dette er den største sjansen til å kvalifisere seg, sier slokvik. – vi reiser fordi vi mener det er en realistisk mulighet til å klare det. da må vi helt sikkert sette norsk rekord. det mener vi at vi er gode nok til, fortsetter slokvik. den norske rekorden er på 3.28,58, satt av ertzgaard, slettum, line kloster og iuel under bislett games i 2022. stafett-vm i den bahamanske hovedstaden nassau arrangeres går av stabelen 4. og 5. mai.

  Presenterte Norges OL-mål: Åtte medaljer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:11.44)
  onsdag markerer olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens ol i paris starter. på en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef tore øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor jakob ingebrigtsen (friidrett), karsten warholm (friidrett), kristian blummenfelt (triatlon) og anders mol/christian sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere. – vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier øvrebø om ol. det er like mange medaljer som den norske ol-troppen tok i tokyo. – vi regner ikke med at alle treffer 100 prosent, så vi lager en kvalifisert målsetning ut fra de medaljesjansene vi tror vi har. og så finner vi frem til en målsetning vi tror er realistisk, men som også gir litt gysninger og mobiliserer energi, sier øvrebø til nrk. øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i paralympics, som starter rett i etterkant av ol. norge tok fire medaljer i paralympics i tokyo for tre år siden. slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-ol de siste tre utgavene: i london i 2012: to gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer) i rio de janeiro i 2016: null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer) i tokyo i 2021: fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer) ol ble også arrangert i paris i 1924. da tok norge ti medaljer. siden har norge kun tatt åtte eller flere medaljer i sommer-ol ved tre anledninger: ti i sydney i 2000, ni i beijing i 2008 og åtte i tokyo i 2021.

  Tre norske pallplasser i verdenscupen i roing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. april 2024 KL:11.40)
  de norske roerne imponerte stort under sesongåpningen i verdenscupen i italienske varese søndag. i karrierens andre a-finale i dobbeltsculleren, klinket thea helseth og jenny marie rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske varese. den norske duoen – som er kvalifisert til ol – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne lisa scheenaard og martine veldhuis med 85 hundredeler. helseth og rørvik hadde vært i en a-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. det var i sveitsiske luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks. inger seim kavlie kunne også si seg godt fornøyd da også hun ble nummer tre i a-finalen i singlesculler. hun klokket inn på 7.27,82, 8,51 sekunder bak den nederlandske vinneren. jonas juel og erik andre solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes a-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens jan oscar helvig og kristoffer brun ble nummer tre i b-finalen. lørdag rodde også maia lund inn til 2.-plass i sin a-finale i lettvekt singlesculler. (ntb/nrk)

  Helseth og Rørvik satte karrierebeste i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. april 2024 KL:11.40)
  i karrierens andre a-finale i dobbeltsculleren, klinket thea helseth og jenny marie rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske varese. den norske duoen – som er kvalifisert til ol – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne lisa scheenaard og martine veldhuis med 85 hundredeler. helseth og rørvik hadde vært i en a-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. det var i sveitsiske luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Lund med sterk 2.-plass i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. april 2024 KL:12.47)
  maia emilie lund tok 2.-plassen i a-finalen i sterkt selskap da roerne innledet verdenscupsesongen i italienske varese. lund ror singlesculler og hadde kvalifisert seg direkte for a-finalen med 2.-plass i innledende heat. i finalen var hun drøye tre sekunder bak olivia bates, men innsatsen holdt i massevis til 2.-plass. nederlandske tosca kettler ble nummer tre, og hun ble slått med over fire sekunder av lund. tidligere lørdag kvalifiserte ytterligere tre norske båter seg for a-finaler. det ble dramatikk i en ren norsk duell i herrenes oppsamlingsheat i dobbeltsculler. jonas juel og erik solbakken var sterkest av de to norske parene og tok seg til a-finale i heatet som ble vunnet av tysklands jonas gelsen/marc weber. oscar helvig og kristoffer brun måtte gi tapt til sine norske konkurrenter med sju tidels sekund. 3.-plassen gjør at de skal ro b-finale. a-finale blir det derimot på inger seim kavlie, som imponerte med seier i semifinalen i singlesculler på tiden 7.34,01. hun var over to sekunder raskere enn nærmeste konkurrent. lars benske og ask tjøm skal dessuten ro a-finale i lettvekt dobbeltsculler. de tok seg videre fra oppsamlingsheat med 2.-plass bak en italiensk båt. kjetil borch vant d-finalen i singlesculler etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen fredag. den norske dobbeltfireren med mathias foyner wie, erling øyasæter, ole amund storlien og martin helseth endte sist i sitt oppsamlingsheat og havner i b-finale. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »