Hovedsiden

Liten annonse  Stadaas og Fleten til topps

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (søndag 10. desember 2023 KL:13.45)
  kasper stadaas spurtslo landsmann amund riege og vant ski classics-rennet bad gastein criterium søndag. blant kvinnene gikk emilie fleten inn til en suveren seier, nesten tre minutter foran svenske ida dahl. karolina hedenström knep den siste pallplassen. magni smedås var en av ski classics-sirkusets store forgrunnsfigurer sist vinter. en ryggskade har imidlertid satt dalsbygda-jenta ut av konkurranse før nyttår, melder ntb.


  kvinnenes super-g-renn i st. moritz avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (søndag 10. desember 2023 KL:09.05)
  det hagler med avlysninger i alpinsirkuset om dagen. søndag er både herrenes slalåmrenn og kvinnenes super-g-renn avlyst på grunn av dårlig vær. meldingen om avlysningen av kvinnenes renn kommer kort tid etter at det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (fis) bekreftet at herrenes renn i val d`isère heller ikke blir gjennomført, skriver ntb. – på grunn av drastisk endring i løypeforholdene har juryen valgt å avlyse dagens super-g-renn for å sikre utøvernes sikkerhet. dette skjer til tross for hardt arbeid med løypa over natten, melder fis. så langt denne sesongen har hele sju alpinrenn blitt avlyst.  Wembstad pådro seg ny kneskade – reiser hjem fra St. Moritz

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:10.18)
  alpinisten inni holm wembstad (23) reiser hjem for videre undersøkelser av kneet etter et uhell under torsdagens utfortrening i st. moritz. skiforbundet skriver på sine nettsider at wembstad falt og skadet venstre kne under treningen. asker-kvinnen ble fraktet til det lokale sykehuset i st. moritz. – nå setter 23-åringen kursen hjemover i løpet av kort tid for å gjøre en grundigere undersøkelse i samarbeid med det medisinske helseteamet til norges skiforbund og olympiatoppen, skriver skiforbundet videre. også i fjor ødela wembstad kneet under et verdenscuprenn i st. moritz. dermed mistet hun resten av forrige sesong. (ntb)


  England-sjef Wiegman etter knust OL-håp: – Vet ikke hva jeg skal si

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. desember 2023 KL:06.54)
  englands landslagstrener sarina wiegman var skuffet etter den dramatiske avslutningen på gruppespillet i nasjonsligaen. britenes ol-mulighet røk på overtid. de engelske fotballkvinnene gjorde selv sin del av jobben ved å slå skottland hele 6-0, men en sen nederlandsk 4-0-scoring mot belgia sendte de oransjekledde videre i ol-dansen på bekostning av england. – jeg er selvfølgelig veldig skuffet. det er den følelsen jeg sitter med nå. da lucy (bronze) scoret det sjette målet sa jeg til spillerne mine at vi kom til å klare det. jeg vet ikke helt hva jeg skal si. det var så nære vi var, sa wiegman til pressen kort tid etter kampen mot skottland. ol-fiaskoen er en stor nedtur for wiegman. england-treneren skulle ha ledet storbritannia i paris-lekene om det hadde blitt billett dit. i stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten. – vi leverte varene i kveld og vi har levert varene på denne desembersamlingen. laget har vist flott karakter. vi trodde virkelig at vi skulle klare det, men det gjorde vi ikke. sånn er fotballen. jeg er veldig stolt av gjengen, fortsatte england-treneren. nederland, frankrike, tyskland og spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. de franske kvinnene er allerede ol-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (©ntb)

  Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:23.00)
  england så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over skottland, men på overtid knep nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i ol-dansen. det ble klart da damaris egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot belgia. nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått england på målforskjell etter seks puljekamper. før nettkjenningen til miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. begge lag endte på tolv poeng. ol-fiaskoen er en stor nedtur for sarina wiegman. den nederlandske landslagssjefen til england skulle ha ledet storbritannia i paris-lekene om det hadde blitt billett dit. i stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten. nederland, frankrike, tyskland og spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. de franske kvinnene er allerede ol-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (ntb)
  Norsk duo på delt sjuendeplass etter første omgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:18.49)
  thea louise stjernesund og mina fürst holtmann ligger på delt sjuendeplass i storslalåmrennet i canadiske tremblant. petra vlhova er i ledelsen. den slovakiske alpinisten er 5 hundredelerforan mikaela shiffrin, men sveitsiske lara gut-behrami holder tredjeplassen. stjernesund og holtmann er 1,28 bak vlhova. ragnhild mowinckel var litt mer beskjeden i sin kjøring. molde-kvinnen er 1,98 sekunder bak lederen på sin 18. plass. kristin lysdahl kjørte ned til 19. plass fra et sent startnummer (58). hun er 2,00 sekunder bak. 2. omgang starter 20.15. (©ntb)

  Ny alpin-avlysning: Super-G i Beaver Creek avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:16.21)
  verdenscupen i alpint har blitt preget av en rekke avlysninger og søndag kom nok en avlysning da super-g i beaver creek ble avlyst på grunn av kraftig vind. alle de tre planlagte rennene i beaver creek er med det avlyst. tidligere i sesongen ble de to fartsrennene for mennene i zermatt-cervinia også avlyst. også mennenes sesongåpning i sölden ble avlyst. i tillegg har også kvinnenes fartsrenn i zermatt-cervinia blitt avlyst. for mennene har det kun blitt gjennomført ett av planlagte syv renn denne sesongen, slalåmrennet i østerrikske gurgl som ble vunnet av manuel feller.

  Ny alpint-avlysning: Super-G i Beaver Creek avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:16.21)
  verdenscupen i alpint har blitt preget av en rekke avlysninger og søndag kom nok en avlysning da super-g i beaver creek ble avlyst på grunn av kraftig vind. alle de tre planlagte rennene i beaver creek er med det avlyst. tidligere i sesongen ble de to fartsrennene for mennene i zermatt-cervinia også avlyst. også mennenes sesongåpning i sölden ble avlyst. i tillegg har også kvinnenes fartsrenn i zermatt-cervinia blitt avlyst. for mennene har det kun blitt gjennomført ett av planlagte syv renn denne sesongen, slalåmrennet i østerrikske gurgl som ble vunnet av manuel feller.

  Astrid Øyre Slind står over stafett i Gällivare

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:08.30)
  astrid øyre slind skulle egentlig gå andreetappe under kvinnenes stafett i gällivare i dag, men må stå over på grunn av sår hals, det opplyser norges skiforbund. margrethe bergane erstatter øyre slind. resten av laget består av heidi weng, anne kjersti kalvå, og lotta udnes weng.

  Astrid Øyre Slind står over stafett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:08.30)
  astrid øyre slind skulle egentlig gå andreetappe under kvinnenes stafett i gällivare i dag, men må stå over på grunn av sår hals, det opplyser norges skiforbund. margrethe bergane erstatter øyre slind.

  Skuffende norsk førsteomgang i storslalåm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:18.20)
  storslalåm kvinner finner lørdag sted i tremblant i canada. de norske kvinnene leverte under forventet i førsteomgangen. mina fürst holtmann kjørte godt i førsteomgang, men havnet på innerskia og falt rett før målgang. dermed var hun ute av rennet. thea louise stjernesund startet bra, men gjorde to feil som ble kostbare. hun kom i mål 2.20 bak ledene federica brignone fra italia og ligger på 13. plass etter at de 30 beste har kjørt. heller ikke ragnhild mowinckel klarte å få ut sitt beste i løypa og kom i mål 2.61 sekunder bak brignone. det holdt til 18. plass. førsteomgang ble utsatt med 15 min grunnet tåke, men 17.15 var de i gang. løypa i laurentians skianlegg gjør comeback etter 40 år uten å ha vært en del av verdenscupsirkuset i alpint. tremblant erstatter lake louis som følge av økonomiske problemer for arrangørene i lake louis.

  Wiklund skuffet på 1500 meter i Stavanger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:15.56)
  ragne wiklund gikk inn til en litt skuffende 10.-plass på kvinnenes 1500 meter under verdenscupen på skøyter i stavanger. wiklund fikk tiden 1.59,12. hun leverte ikke noe optimalt løp etter den oppløftende femteplassen i beijing sist. den norske profilen gikk i par med nederlandske antoinette rijpma-de jong og ble klart distansert. den nederlandske stjernen fikk tiden 1.56,95, som holdt til 2.-plass på distansen. japanske miho takagi vant med tiden 1.55,87. hun har vunnet alle de tre 1500-meterne som er gått. søndag er det 5000 meter på programmet for kvinnene i stavanger. wiklund vant de to 3000-meterne som er gått så langt i verdenscupen. (ntb)  Hadde forventet mer

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.44)
  jessie diggins smadret de svenske langrennskvinnene i gällivare. de norske kvinnene var igjen langt bak teten, viaplays ekspert marit bjørgen ville se mer fra de norske.

  Sterk hopping av Kvandal og Bjørseth i Lillehammer-kvalifisering – Opseth utslått

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:21.11)
  eirin maria kvandal og thea minyan bjørseth ble nummer to og tre i kvinnenes hoppkvalifisering i lysgårdsbakken fredag. silje opseth skuffet derimot stort med 50.-plass og får ikke hoppe lørdagens renn. alexandria loutitt fra canada vant kvalifiseringen med et hopp på 90,5 meter, men kvandal hadde det lengste hoppet på 91,5 meter og endte bare 2,9 poeng bak etter å ha fått dårligere stilkarakterer. bjørseth hoppet 89 meter og var 3,2 poeng bak kvalifiseringsvinneren. også anna odine strøm på 15.-plass (82 meter), ingvild synnøve midtskogen på 34.-plass (80 meter) og kjersti græsli på 40.-plass (78 meter) er klare for lørdagens renn. nora midtstundstad endte på 41.-plass og var den første som falt utenfor. det gjorde også opseth ppå 50.-plass (68,5 meter), heidi dyhre traaserud på 52.-plass (73,5 meter) og mathilde selbekk. sistnevnte hoppet 67,5 meter og endte nest sist på 57.-plass. (©ntb)
  Klæbo vant enkelt på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:13.48)
  johannes høsflot klæbo gikk til topps på sprinten under norgescupen på gålå. i spurten var han i en egen klasse, og tok seieren foran franske lucas chanavat og haral astrup arnesen. klæbo gikk verdenscupåpnignen i ruka sist helg, men valgte å stå over verdenscuprennene i gällivare denne helgen. han håper å være tilbake til verdenscupen i östersund 9. desember. i kvinnens finale vant junioren helene eikrem haugen foran anna svendesen og julie drivenes

  Johannes Høsflot Klæbo slått av franskmann i sprintprologen på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:10.43)
  johannes høsflot klæbo ble nummer to bak franske lucas chanavat i prologen foran norgescupsprinten i langrenn på gålå fredag. chanavat var åtte tideler raskere enn den norske superstjernen. klæbo innledet sesongen i finske ruka sist helg, men fikk ikke de svarene han ønsket seg. derfor besluttet han å droppe helgens verdenscuprenn i svenske gällivare. i stedet går trønderen norgescup på gålå. fredag er det sprint i fri teknikk. britiske james clugnet ble tredjemann i fredagens prolog. han var slått med 3,1 sekunder av klæbo. matz william jenssen, som fikk gå verdenscup i ruka, fulgte deretter. finn-hågen krogh fortsatte der han slapp på beitostølen med sjette beste tid. sprintlandslaget håvard solås taugbøl måtte nøye seg med 18.-plass i prologen, mens emil iversen ble nummer 25. i kvinnenes prolog sto helene ekrheim haugen for en kjempeoverraskelse da hun vant overlegent. haugen, som representerer holmen, var over seks sekunder foran nærmeste konkurrent. julie berg drivenes og maria hartz melling fulgte nærmest. (ntb)

  Lagvenninnene støtter Lundbys valg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:13.59)
  maren lundby står over verdenscupåpningen i hopp på lillehammer denne helgen. hoppstjernen fortalte til nrk onsdag at hun velger å prioritere trening: – jeg har valgt å prioritere fysisk trening som løping og skiturer, for å komme i den matchvekten jeg vet jeg trenger, sa lundby. nå gir lagvenninnene silje opseth og thea minyan bjørseth henne sin fulle støtte. – at hun velger å fokusere på trening, synes jeg det egentlig står stor respekt av. det viser hva slags konkurransemenneske hun er. hun ønsker å prestere på topp. for å gjøre det, velger hun å legge ned den jobben som trengs, før hun går ut og konkurrerer, sier bjørseth til nrk. – det er tøft av henne å ta det valget. jeg vet at hun er i en krevende situasjon. jeg kan ikke gjøre noe annet enn å heie på maren, forteller opseth til nrk. de er enige om at lundby er en viktig rollemodell på laget. – jeg tror først og fremst maren er en sinnssykt viktig brikke på laget fordi hun hele tiden har et ekstremt stort pågangsmot, mener opseth. – hun har alltid vært en slags frontfigur. det å se arbeidet hun gjør gir meg inspirasjon. å se at hardt arbeid lønner seg, legger bjørseth til. fredag kveld er det kvalifiseringer på lillehammer. du kan se mennene hoppe i liten bakke klokka 17.00 på nrk1 fredag, mens kvinnene setter fart ned den store bakken klokka 20.00 på nrk2.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »