Hovedsiden

Liten annonse
  Lauritsen matchvinner for Sparta

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 1. juni 2023 KL:23.21)
  tobias lauritsen ble matchvinner da sparta rotterdam slo utrecht 2-1 borte og tok første stikk i semifinalen i den nederlandske europacupkvalifiseringen. lauritsen og joshua kitolano spilte hele kampen for sparta, som slo utrecht på bortebane for første gang siden 1997. keeper nick olij får mye av æren, men lauritsen var avgjørende ved begge målene. i det 26. minutt ble han holdt av utrecht-stopper ruben kluivert, og etter var-titting ble det straffespark. det satte vito van crooij i mål. i det 39. minutt doblet lauritsen ledelsen med assist fra van crooij. utrecht reduserte i det 70. minutt, men sparta har med seg ledelse til søndagens returkamp på hjemmebane. (ntb)

  Hamburg knust av Stuttgart

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 1. juni 2023 KL:22.59)
  hamburgs mareritt i 2. bundesliga ser ut til å fortsette. fire dager etter at direkte opprykk røk på overtid ble laget slått 3-0 av stuttgart i kvalifiseringen. returkampen på hjemmebane gjenstår kommende mandag, men et lite mirakel må til for at hsv skal vende torsdagens ydmykelse. konstantinos mavropanos ga stuttgart ledelsen før det var spilt et minutt. på et hjørnespark fikk han gå opp helt alene og nikke i mål. stuttgart-spiss sehrou guirassy misbrukte et straffespark vel midtveis i første omgang. daniel fernandes kastet seg riktig vei og reddet, men tidlig i 2. omgang økte josha vagnoman og guirassy ledelsen hver sin gang med tre minutters mellomrom. (ntb)

  Vålerenga vant nervepirrende derbydrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 1. juni 2023 KL:21.18)
  på bislett stadion måtte vålerenga ha en sen scoring for å slå lyn 2-1 i en kamp med fullt trøkk på tribunene. eliteserielaget tok ledelsen etter 27 minutters spill da ibba laajab gjorde selvmål. julius skaug utlignet like etter pause til stor jubel blant lyns supportere. laget fra oslo vest øynet håp om å sende byrivalen ut av cupen, men fem minutter før full tid headet en umarkert mohamed ofkir inn vinnermålet for vålerenga. målet førte til banestorming fra bortefansen.


  Ruud videre til tredje runde i Roland Garros: – En tøff kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 1. juni 2023 KL:15.05)
  casper ruud levde opp til favorittstempelet mot italienske giulio zeppieri da han vant 6-3, 6-2, 4-6, 7-5i den andre runden av roland garros. nordmannen er med det klar for tredje runde i den prestisjetunge grand slam-turneringen. – det var en tøff kamp. jeg startet bra og fikk et tidlig servebrudd. jeg servet selv bra. det er det fine med å spille best av fem sett. her har du sjansen til å kjempe deg tilbake. han spilte mye bedre i det tredje og fjerde settet og ble veldig tøff. jeg er veldig glad for å komme meg videre og at jeg ikke måtte ut i fem sett, sier ruud i et intervju vist på discovery+. selve kampen varte i rett over tre timer. ruud fikk en drømmestart på kampen og gikk opp i en tidlig 3-0-ledelse i første sett, noe som til slutt holdt til å vinne settet 6-3. i det andre settet brøt han italienerens serve to ganger og vant settet i overlegen stil, 6-2. i det tredje settet våknet zeppieri. etter at han først reddet fire breakballer i første game, holdt han serve opp til 5-4. da brøt han også ruuds serve for første gang i kampen og vant settet 6-4. dermed måtte ruud ut i et fjerde sett, hvor han brøt italieneren på stillingen 2-2. på stillingen 5-4 kunne ruud dermed avgjøre kampen i egen serve, men zeppieri brøt og sørget for ny spenning i settet. den ble imidlertid kortvarig. ruud brøt tilbake, før han servet settet - og kampen - hjem. i tredje runde møter vinneren av kampen mellom thiago augustín tirante og zhang zhizhen. ruud tok seg helt til finalen i roland garros i fjor, hvor han tapte mot rafael nadal.

  Ohi-mål og Evjen-assist mot Nordsjælland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:21.00)
  ohi omoijuanfo markerte seg med scoring og håkon evjen med assist da brøndby vant 5-1 hjemme over nordsjælland i det danske sluttspillet mandag kveld. resultatet førte til at brøndbys erkerival fc københavn er seriemester en runde før slutt. ohi sendte vertene i ledelsen allerede etter to minutter, og mathias kvistgaarden økte til 2-0 midtveis i første omgang. fire minutter etter pause satte dansken inn sitt andre mål for kvelden etter å ha blitt spilt opp av evjen. (ntb)

  Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:19.08)
  stabæk påførte vålerenga 2-1-tap på nadderud i eliteserien mandag. videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger kasper høgh sendte stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. drøyt ti minutter før hvilen doblet høghs spissmakker mushaga bakenga ledelsen. bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. det ble gjort en var-sjekk, men målet ble likevel stående. fem minutter etter pause traff stabæk-kaptein fredrik krogstad beinet til seedy jatta. dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på var-monitoren ble det omgjort til rødt. ti minutter før slutt fikk også tobias pachonik rødt kort for en hands i feltet. stefan strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men vif greide aldri å fullførte opphentingen, skriver ntb.

  Tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:19.04)
  to perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra tromsøs midtstoppere da haugesund ble nedkjempet 2-1 i eliteserien mandag. etter 18 minutter steg jostein gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til tromsø. haugesunds bruno leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. noen minutter etter hvilen var det anders jenssen som stanget corneren til antonsen i mål. haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant tromsø 2-1, skriver ntb.

  Sarpsborg vant for tredje kamp på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:19.02)
  sarpsborg var det beste laget og vant fortjent 3-1 hjemme mot aalesund mandag. med nok en trepoenger fortsetter blåtrøyene å klatre på tabellen. christopher baah scoret sitt første for klubben, før joachim soltvedt ordnet tomålsledelse. isaac atanga reduserte sju minutter før pause og holdt liv i håpet om poeng for gjestene. likevel ble det med håpet for aalesund, da bjørn inge utvik stanget inn et hjørnespark til 3-1 halvveis inn i 2. omgang, skriver ntb.

  Straffebom da Odd spilte uavgjort mot Strømsgodset

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:19.00)
  odd var i to minutter på vei mot en sårt tiltrengt seier, men marcus mehnert spolerte festen og sørget for 1-1 for strømsgodset i eliteserien mandag. odd gikk inn i oppgjøret med én seier og tre tap på sine siste fire. strømsgodset vendte på sin side en stygg rekke på fem kamper uten seier da de slo sandefjord forrige runde. i en jevn kamp var det strømsgodset som skapte de største mulighetene før pause, men da herman stengel bommet på straffe gikk lagene i garderoben på 0-0. etter timen spilt var det i stedet odd og milan jevtovic som tok ledelsen i kampen, før mehnert nærmest umiddelbart svarte for strømsgodset, skriver ntb.

  Kraftig reaksjoner etter mål: – Kan ikke fatte og begripe det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:18.02)
  stabæk fikk en drømmestart mot vålerenga på nadderud, og til pause, leder bærumslaget 2–0. underveis i omgangen ble mushaga bakengas 2-0-scoring, ti minutter før pause, en stor snakkis. ballen berørte tilsynelatende hånden til spissen får han doblet ledelsen for vertene. det har skapt reaksjoner og vekt oppsikt. – han bruker armene aktivt for å styre og dempe den ballen, sier jesper mathisen i tv 2-studio. – jag kan ikke fatte og begripe at det ikke er hands, fortsetter eksperten. tidligere i kampen hadde kasper høgh ført vertene i ledelsen, men reaksjonene på 2-0-scoringen lot ikke vente på seg. – ok, jeg skjønner altfor lite av hands-regelen. nå skjønner jeg enda mindre, når målet til bakenga godkjennes på nadderud, skriver fotballekspert lars tjærnås på twitter. målet ble til slutt stående etter en var-sjekk. bakenga selv er ikke i tvil om at det var riktig dømt – jeg opplever at ballen kommer og jeg har hendene helt inntil. ifølge regelbøkene så er ikke det hands. det er bra dømt, sier han til tv 2.  Norsk åpningstap i VM i paraishockey

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:09.28)
  norge hang lenge godt med før tyskland koblet grepet og vant 5-3 i premierekampen i vm i paraishockey. det norske laget utlignet til 1-1 i første periode, men to raske mål mot slutten av den andre ga et overtak tyskerne aldri mistet. rett etter den siste pausepraten økte de ledelsen ytterligere. ola øiseth styrte inn to kjappe reduseringer og tente et poenghåp, men norge kom ikke nærmere enn 3-4. en tysk scoring i sluttsekundene fjernet all tvil. audun bakke gjorde norges første mål i søndagens kamp. statistikken viste at nordmennene hadde 22 skudd på mål mot tyskernes 17. verdensmesterskapet i paraishockey spilles i canadiske moose jaw. norge har igjen puljeoppgjør mot kina mandag og italia onsdag. de to beste lagene fra gruppe b går til første utslagsfase, mens de to siste spiller om 7.-plassen. tsjekkia, usa, canada og sør-korea utgjør gruppe a.

  Rosenborg med tungt nederlag i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:18.42)
  jeg tror jeg aldri har vært så glad i mitt liv, sier en smørblid olaug tvedten til nrk etter kampen. vålerenga rykker ifra i gullkampen i toppserien. rosenborg var et par hakk unna da oslo-laget vant 3–1 på eget gress og økte forspranget i toppen. det skiller nå ni poeng mellom lagene som innehar første- og andreplassen. tvedten har vært i kjempeform denne sesongen og skulle ikke være noe dårligere mot rosenborg. midtveis i den første omgangen dunket hun inn ledelsesmålet for vertene. vondt skulle bli til verre for gjestene fra trøndelag da thea bjelde doblet ledelsen med et herlig langskudd. like før slutt reduserte emilie nautnes, men det ble bare med trøstemålet. på overtid kontret janni thomsen inn 3–1 for vålerenga. – jeg var så nervøs de siste 15 minuttene. det var deilig, sa thomsen som scoret ti minutter på overtid.

  Leknessund mot Grand tour-rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:18.36)
  primoz roglic vant den avgjørende tempoetappen i giro d`italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra geraint thomas, med 14 sekunder. andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. det holdt til å ta seg forbi tyske lennard kämna i sammendraget. dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en grand tour. den beste norske sammenlagtplasseringen i en grand tour står carl fredrik hagen for etter å ha endt som nummer åtte i vuelta españa i 2019. på søndagens flate avslutning inn til roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (ntb)

  Reiten med mål og assist da Chelsea vant superliga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:17.56)
  guro reiten og maren mjeldes chelsea vant den engelske superligaen i fotball for kvinner søndag. seriegullet ble sikret etter 3-0-seieren mot reading lørdag. de blåkledde har også vunnet serien de tre foregående sesongene. laget vant 19 av 22 kamper i serien denne sesongen og avsluttet med 58 poeng. i forkant av siste runde ledet chelsea ligaen med to poeng ned til manchester united, og trengte dermed bare seier i bortekampen mot tabelljumbo reading for å sikre tittelen. etter drøyt tjue minutter svingte reiten inn et innlegg i feltet, som sam kerr stanget i mål. reiten tegnet seg på scoringslisten tre minutter før hvilen da hun doblet ledelsen for gjestene. kantspilleren løp opp en stikker i bakrommet og plasserte ballen mellom beina på keeper og i mål. kerr noterte seg for sin andre scoring med noen få minutter igjen av kampen. både reiten og mjelde spilte hele kampen for chelsea, mens amalie eikeland gjorde det samme for reading. (ntb)

  Målfest for Brann - slag i trynet for Riise

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:16.57)
  larissa crummer og maria brochmann scoret to mål hver i branns 5-2-seier over røa lørdag. den regjerende seriemesteren tok sin andre strake seier i toppserien. etter drøyt ti minutter åpnet australske crummer målkontoen i brann. få minutter senere kriget ragne svastuen inn utligningen for røa. brochmann svarte umiddelbart med et hodestøt som sendte hjemmelaget tilbake i føringen. crummer økte deretter til 3-1 senere i omgangen. etter hvilen noterte brochmann seg for sin andre scoring for dagen. røa-spiss julie klæboe reduserte ledelsen, før marte bratberg lund fastsatte resultatet til 5-2 på overtid. brann fortsetter likevel på 4.-plass med sine 17 poeng. lsk ligger tre poeng foran de rødkledde etter seieren mot lyn lørdag. indreløper emma stølen godø sikret 2-0-seier etter to nettkjenninger mot gamleklubben. stabæk-spiller meryll abrahamsen scoret også mot gamleklubben da hun lobbet inn 1-0 mot arna-bjørnar. de sistnevnte slo likevel tilbake og vant 4-2. john arne riises avaldsnes måtte se poeng ryke tre minutter på overtid mot åsane. mathilde sangolt ble matchvinner. (ntb)


  Celine Borge knuste verdensstjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:09.04)
  celine borge avsluttet sin deltakelse i matchplayturneringen i las vegas på lpga-touren i golf med stil da hun utklasset amerikanske stacy lewis fredag. den norske 24-åringen trengte bare å spille 14 hull for å slå den meritterte 38-åringen med to majortitler blant sine 14 turneringsseirer. borge hadde fem hulls ledelse med fire igjen å spille, og dermed var kampen over. borge innledet turneringen onsdag ved å tape for ayaka furue. torsdag tapte borge for skotske gemma dryburgh. bare vinneren i hver av de 16 gruppene går videre til helgens utslagsrunder. furue vant alle sine tre kamper, så både borge og lewis er utslått, skriver ntb.

  La Liga-sjefen tror rasismeproblemet kan løses på seks måneder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:08.59)
  den siste uken har vært trøblete for la liga. javier tebas er overbevist om at en lovendring vil kunne utrydde fotballrasismen i spania. la liga-sjefen mener spansk fotball trenger mer myndighet til å rydde opp. – vi vil ha makten til å gjøre mer. med makt er vi overbevist om at problemet kan være løst på noen måneder, sa tebas på en pressekonferanse torsdag. i dag har la liga kun lov til å identifisere og anmelde tilfeller av rasisme. tebas viser til andre land der fotballen kan straffe enkeltpersoner og klubber. – vi går en juridisk vei (for å endre lovene), og jeg tror at om seks måneder vil det være null (rasisme). da vil vi være den beste ligaen i verden. et konkret forslag blir fredag sendt til spanske myndigheter. der bes det om at la liga og spanias fotballforbund får flere sanksjonsmuligheter i saker som blant annet handler om rasisme og homofobi. tebas erkjenner at la liga burde ha presset på hardere tidligere. han angrer også på sin første reaksjon da vinicius junior kritiserte ligaledelsens arbeid mot rasisme. real madrids brasilianer ble søndag utsatt for apelyder i valencia.

  La Liga-sjefen mener rasismeproblemet kan løses på seks måneder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:08.59)
  den siste uken har vært trøblete for la liga. javier tebas er overbevist om at en lovendring vil kunne utrydde fotballrasismen i spania. la liga-sjefen mener spansk fotball trenger mer myndighet til å rydde opp. – vi vil ha makten til å gjøre mer. med makt er vi overbevist om at problemet kan være løst på noen måneder, sa tebas på en pressekonferanse torsdag. i dag har la liga kun lov til å identifisere og anmelde tilfeller av rasisme. tebas viser til andre land der fotballen kan straffe enkeltpersoner og klubber. – vi går en juridisk vei (for å endre lovene), og jeg tror at om seks måneder vil det være null (rasisme). da vil vi være den beste ligaen i verden. et konkret forslag blir fredag sendt til spanske myndigheter. der bes det om at la liga og spanias fotballforbund får flere sanksjonsmuligheter i saker som blant annet handler om rasisme og homofobi. tebas erkjenner at la liga burde ha presset på hardere tidligere. han angrer også på sin første reaksjon da vinicius junior kritiserte ligaledelsens arbeid mot rasisme. real madrids brasilianer ble søndag utsatt for apelyder i valencia.

  Kostbar Deila-flytting – får kritikk for «pokerfjes»-uttalelser

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:06.38)
  club brugge skal ha betalt 25 millioner kroner til standard liège for å hente ronny deila som trener. det skriver flere belgiske aviser. het laatste nieuws er et av mediene som melder dette. deila sluttet på dagen i liège. han hadde da ikke avsluttet sesong én i en treårskontrakt. laget hans tapte tre kamper og spilte to uavgjort rett i forkant av deila-avhoppet. standard-ledelsen sier at club brugge opptrådte korrekt i forhandlingene om deila. 25 millioner kroner kommer inn på konto, men standard må ut på ny trenerjakt. deila får noe kritikk i flere aviser fordi han så sent som lørdag på det sterkeste tilbakeviste at han var på vei til club brugge og at det foregikk forhandlinger. – det som står skrevet i avisene, er ikke sant. jeg har ikke noen avtale med club brugge. det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene, sa deila blant annet lørdag. sportsdirektør fergal harkin sa torsdag at deila hadde informert ham for noen uker siden om interessen fra og samtalene med club brugge. (ntb)

  Hovland tregt i gang på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:00.27)
  viktor hovland fikk ikke hvile lenge etter at det ble en delt andreplass i pga-mesterskapet. torsdag var det første runde i ukens turnering på pga-touren i texas og for hovland uteble storspillet. etter en tidlig bogey på hull to, ble det elleve par på rad. birdie på hull 14 og 15 gjorde at han kom under par, men en dobbeltbogey på hull 16 gjorde at det til slutt ble en runde på 71 slag, ett slag over par. i skrivende stund ligger han med det på en delt 68. plass og står i fare for å ikke klare cuten etter de to første rundene. engelskmannen harry hall har for øyeblikket en suveren ledelse etter en superrunde på åtte slag under par. han har fire slag ned til de nærmeste konkurrentene.

  Manchester United vartet opp med festfotball - klare for Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea. casemiro sendte united i ledelsen allerede etter fem minutter og på overtid sørget anthony martial for at det sto 2-0 til pause. i den andre omgangen var det tidvis en kanonade mot chelsea-målet og scoringer bruno fernandes og marcus rashford gjorde at det sto 4-0 med ti minutter igjen. mot slutten av kampen reduserte joão félix, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende og united var nærmere 5-1 på overtid enn chelsea var enda en redusering. united ligger nå på tredjeplass, med to poeng ned til newcastle på fjerdeplass og seks poeng ned til liverpool på femteplass. topp fire kvalifiserer seg til mesterligaen. for manchester-klubben venter også en fa-cupfinale mot byrival manchester city om halvannen uke. for chelsea har sesongen vært en stor fiasko, som står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  Smell for Marcus og Martinus – Glimt overlegne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:20.51)
  mens det rant mer enn to dråper regn over kippermoen gress torsdag, var det akkurat to mål bodø/glimt hadde rukket å score før pause. for med marcus gunnarsen, i popduen marcus og martinus fra start, fikk mosjøen det tøft i cupens første runde. – veldig proft gjennomført av glimt, mente tv 2s ekspertkommentator jesper mathisen. han skrøt også av hjemmelaget: – jeg synes mosjøen kommer godt ut av dette. de har vært godt organisert og vært nære scoring minst én gang. hjemmelaget hang lenge med, men rett før pause rakk dommeren å signalisere, eller plystre i fløyta – hvis vi legger godviljen til – to ganger. nino zugelj satt inn 3-0-målet for eliteserielederen og bidro til at glimt avanserer til cupens andre runde. zugelj satte også oppgjørets første mål, mens albert grønbæk doblet ledelsen like etterpå. like før slutt ble det et brødrebytte da marcus ble byttet ut for martinus gunnarson. sistnevnte rakk raskt å markere seg med et gult kort.

  Smell for Marcus og Martinus - Glimt overlegne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:20.51)
  mens det rant mer enn to dråper regn over kippermoen gress torsdag, var det akkurat to mål bodø/glimt hadde rukket å score før pause. for med marcus gunnarsen, i popduen marcus og martinus fra start, fikk mosjøen det tøft i cupens første runde. – veldig proft gjennomført av glimt, mente tv 2s ekspertkommentator jesper mathisen. han skrøt igsp av hjemmelaget: – jeg synes mosjøen kommer godt ut av dette. de har vært godt organisert og vært nære scoring minst én gang. hjemmelaget hang lenge med, men rett før pause rakk dommeren å signalisere, eller plystre i fløyta – hvis vi legger godvilja til – to ganger. nino zugelj satt inn 3-0-målet for eliterserielederen og bidro til at glimt avanserer til cupens andre runde. zugelj satte også oppgjørets første mål, mens albert grønbæk doblet ledelsen like etterpå. like før slutt ble det et brødrebytte da marcus ble byttet ut for martinus gunnarson. sistnevnte rakk raskt å markere seg med et gult kort.

  Vålerenga videre uten å imponere: – Ikke noe Vålerenga-fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot råde, fra nivå fem. kampens eneste mål kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. – det var en svak gjennomkjøring. det er ikke noe vålerenga-fotball, sier trener dag-eilev fagermo til nrk og oppsummerer: – jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1

  Eliteserie-lagene videre i cupen uten å imponere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:19.56)
  åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. i tre av dem var det lag fra eliteserien involvert og for sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot funnefoss/vormsund (fuvo) fra nivå fire. kun fem minutter var spilt da tobias solem karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også fuvo var farlig fremme ved et par anledninger. det var imidlertid sarpsborg som fikk utteling på sjansene. mål fra steffen lie skålevik og joachim soltvedt gjorde at eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. en straffescoring fra kristian fardahl opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. vålerenga melket det meste ut av sitt eneste mål, og er videre fra cupens første runde. oslo-laget vant kampen 1-0 mot råde fra nivå fem i norge. avgjørelsen kom etter 20 minutter da jacob dicko eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse daniel ravneng. det var lite å skrive hjem om mål- og sjansemessig fra kampen, og det er nok rådes pauseshow som kommer til å huskes best. østfold-laget dro nemlig et par kuer ut på banen i pausen, hvor de ble melket. før oppgjøret gikk det rykter om at råde-fansen skulle kjøre et bondestunt mot klanen, vålerengas supportergruppe. stuntet var en liten humoropptur idet som til slutt endte med cup-exit for råde. i rogaland tok fk haugesund turen til ryfylke for å spille mot staal jørpeland. to mål fra adrion pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for haugesund. tre minutter før slutt reduserte staal ved daniel ciach. i kampens siste ordinære minutt skjøt bartosz widejko i tverrliggeren fra 30 meter. nærmere kom ikke staal og dermed ble det avansement for haugesund. øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: brodd – vidar 1–2, djerv 1919 – sandnes ulf 1–6, drammens bk – mjøndalen 1–5, fyllingsdalen – sotra 1–3, nardo – byåsen 0–1

  Bekreftet: Ronny Deila klar for Club Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:14.18)
  fotballtrener ronny deila er ferdig i belgiske standard liege etter under én sesong i klubben og er nå klar for club brugge. han slutter med umiddelbar virkning. club brugge bekrefter selv på sine nettsider at deila blir deres nye hoveddtrener, og skriver at klubbene ble enige seg i mellom torsdag. standard liege opplyser at brugge-ledelsen tok kontakt onsdag og informerte om at den var villig til å betale den nødvendige kompensasjonen for å løse deila fra avtalen. deila tar over for rik de mil, som har vært midlertidig trener etter at hovedtrener scott parker fikk sparken i mars. han får med seg efrain juarez som assistenttrener. tidligere torsdag kunne de belgiske avisen het laatste nieuws og dh sport erfare at deila var ferdig i klubben etter at klubben avlyste ettermiddagens pressekonferanse med deres norske trener. «ronny deila (47) er ikke lenger trener for standard. den norske treneren har nettopp annonsert sin umiddelbare avgang fra rouches. det er nå ingenting i veien for en overgang til club brugge», skrev het laatste nieuws. (nrk/ntb)

  Guardiola illsint da Haaland tangerte ny rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  erling braut haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. onsdag tangerte rekorden for antall målpoeng i en premier league-sesong, i perioden hvor premier league har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen). etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med brighton-keeper jason steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom. haaland fant phil foden og med steele ute på halvdistanse, sendte foden city i ledelsen. det var haalands 44. målpoeng i premier league denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger. det er kun thierry henry (2002/03) som har gjort det samme i en premier league-sesong med 20 lag. ifølge the analyst har både andy cole (1993/94) og alan shearer (1994/95) notert seg for 47 målpoeng i løpet av sesong, men begge i sesonger med 22 lag i premier league. brightons julio enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. det ble også kampens siste tellende mål. haaland trodde nemlig han hadde sendt city i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. etter en var-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at haaland dro i drakten til brighton-forsvarer levi colwill. nede på sidelinjen raste city-manager pep guardiola mot avgjørelsen, tilsynelatende fordi city-benken mente at det var colwill som først tok tak i haaland. guardiola fikk imidlertid ikke gehør, annet enn at han snakket på seg et gult kort. for city ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i premier league, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. brighton er på sin side sikret en sjetteplass. premier league avsluttes søndag.

  Cupbombe i Tønsberg – Sandefjord ute av cupen etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:21.08)
  sandefjord er ute av cupen allerede i første runde. eliteserieklubben røk for 4.-divisjonslaget eik tønsberg etter straffesparkkonkurranse. til tross for at sandefjord tidlig i andre omgang gikk opp i en 2-0-ledelse, kjempet eik tønsberg seg tilbake. og fem minutter på overtid utlignet de til 2–2 og sørget for ekstraomganger. etter målløse ekstraomganger ble kampen avgjort på straffer. der vant eik tønsberg 4-3, etter at begge lagene bommet på sine siste straffer. sandefjord bommet også på første.

  van Nistelrooy gir seg i PSV

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:13.31)
  psv-trener ruud van nistelrooy forlater klubben. det bekrefter de på egne hjemmesider. psv forteller at det er van nistelrooys eget valg, og at de gjerne skulle hatt ham med videre. han skal ikke ha følt at det var nok støtte fra klubben. klubben vant nylig cupen under hans ledelse og ligger på 2. plass i ligaen. feyenoord blir seriemester, for øyeblikket ti poeng foran van nistelrooys menn. han er mest kjent som tidligere toppspiss i europeiske fotball, med en fortid i storklubber som manchester united og real madrid. det er ikke kjent hva van nistelrooy skal gjøre videre. fred rutte overtar ansvaret i psv midlertidig.

  Barcelona fikk juling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:06.06)
  valladolid tok seg over nedrykksstreken i spansk la liga med 3-1-seier over barcelona. den spanske seriemesteren kunne tapt mye mer. allerede etter 80 sekunder stupheadet barcelona-stopper andreas christensen et innlegg fra darwin machis i eget nett. cyle larin doblet ledelsen fra straffemerket, før gonzalo plata satte inn 3-0-målet i det 73. minutt. valladolid hadde også to stolpetreff. robert lewandowski scoret et trøstemål for seriemesteren i det 84. minutt, men barcelona var ikke i nærheten av poeng. (ntb)

  Juventus rystet: Stortap mot Empoli

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.19)
  juventus gikk glipp av tre poeng etter 1-4-tapet mot empoli i serie a mandag. nederlaget kom kort tid etter at torino-klubben ble trukket ti poeng av forbundet. avgjørelsen om at juventus ble fratatt ti poeng kom rett i forkant av kampstarten mot empoli. det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken. storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen, men falt ned til 7.-plass etter at dommen ble kjent. derfor var tre poeng mot empoli sårt tiltrengt med tre runder igjen av serie a. francesco caputo sendte imidlertid vertene i føringen etter 18 minutter. tre minutter senere doblet sebastiano luperto ledelsen for empoli. caputo noterte seg for sin andre nettkjenning for de blåkledde etter hvilen. federico chiesa reduserte for juventus med noen minutter igjen, men på overtid fastsatte roberto piccoli resultatet til 4-1. (ntb)

  vålerenga befestet serieledelsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:18.41)
  Vålerenga fosser fram i Toppserien. Søndag ettermiddag slo de Stabæk 2–0 på Nadderud. Ingibjörg Sigurdardóttir headet inn det første målet 26 minutter ut i kampen. Det andre målet kom etter 49 minutter, da en uheldig Selma Pettersen satte ballen i eget nett etter en corner. Vålerenga står med ni seirer og to uavgjorte kamper, og er ubeseiret så langt i sesongen. Dermed topper de tabellen seks poeng foran Rosenborg, som riktig nok har en kamp mindre spilt.

  Aahjem berget Lyn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:16.56)
  arna-bjørnar var på vei mot seier, men måtte nøye seg med 2-2 mot lyn i toppserien i fotball søndag. før det første minuttet var omme, tok lyn ledelsen ved kristin holmen. etter halvspilt kamp var stillingen 1-0. arna-bjørnar utlignet til 1-1 da miljana ivanovic satte ballen i mål åtte minutter etter pause, og samme spiller ga laget sitt et forsprang da hun satte inn 2-1-målet etter 66 minutter. to minutter på overtid utlignet anna aahjem for lyn. det ble siste gang målvakten måtte hente ballen ut av nettet. oppgjøret endte 2-2.

  NTNUI med historisk seier i Tiomila

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.18)
  ntnuis herrelag vant søndag morgen orienteringsklassikeren tiomila for første gang. – det er fantastisk. jeg kan nesten ikke beskrive følelsen, sa elias jonsson etter å ha løpt ntnui inn til seier. ntnuis ankermann fikk gå ut i ledelse på den siste etappen med drøye to minutter ned til finske tamperen pyrintö. han hadde også med seg ulrik astrup arnesen, oskar edvardsson, mats eidsmo, sander arntzen, hans petter mathisen, anders vestøl, isak jonsson og eirik langedal breivik på laget. i kvinneklassen ble det 3.-plass til norske nydalens sk. det var de svært så fornøyd med til tross for at det ble seier sist år. (ntb)

  Koepka leder PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.13)
  viktor hovland mistet ledelsen i pga-mesterskapet i usa, men ligger fortsatt i teten før den avsluttende runden. brooks koepka var best i startfeltet for andre dag på rad da han igjen gikk runden på 66 slag, fire under par, i den tredje runden på oak hill i delstaten new york i pga-mesterskapet i golf. amerikaneren tar dermed ledelse alene med totalt seks under par, ett slag foran nordmannen viktor hovland og canadieren corey conners. – det var tøft med regnet. fuktigheten i gresset bremser opp. men det føltes som om jeg var mye mer aggressiv enn de to foregående dagene på greenene, sier koepka. hovland mistet sin delte ledelse etter den andre runden på grunn av koepkas glimrende spill, men ser fram til avslutningen på søndag. – jeg skal prøve å gjøre det samme som jeg har gjort de siste dagene. jeg tror ikke at dette er en bane der du kan bli for gal, sier hovland. hovland står med tre seirer på pga-touren i sin karriere. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »