Hovedsiden

Liten annonse


  fotballegende blir rådgiver for zelenskyj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.44)
  den ukrainske fotballegenden andrej sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for ukrainas president volodymyr zelenskyj. kyiv independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. det er ikke klart hva slags rolle sjevtsjenko får. sjevtsjenko er en av ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant champions league med milan i 2003. året etter fikk han gullballen som verdens beste spiller. han har knyttet seg tett til ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet. sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for ukrainas landslag. han var også trener for genoa i serie a fram til 2022. (ntb)

  Sjevtsjenko blir rådgiver for Zelenskyj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.44)
  fotballegenden andrej sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for ukrainas president volodymyr zelenskyj. kyiv independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. det er ikke klart hva slags rolle sjevtsjenko får. sjevtsjenko er en av ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant champions league med milan i 2003. året etter fikk han gullballen som verdens beste spiller. han har knyttet seg tett til ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet. sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for ukrainas landslag. han var også trener for genoa i serie a fram til 2022. (ntb)

  sørloth har matchet klubblegender – jakter scoringsrekord onsdag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:11.25)
  kun én gang tidligere har en villarreal-spiller scoret i fem la liga-kamper på rad. onsdag kan alexander sørloth tangere rekorden til legenden diego forlán. den norske landslagsspissen har fått en forrykende start på sesongen i spansk fotball. fire mål på seks kamper er fasiten. scoringene har kommet i de fire siste oppgjørene mot barcelona, cádiz, almería og rayo vallecano. aldri tidligere i villarreals historie har en spiller scoret flere enn fire mål på sesongens seks første ligakamper, melder klubben. dermed har sørloth utlignet rekorden til giuseppe rossi, gica craioveanu, nico sansone og arnaut danjuma. i onsdagens ligamøte hjemme mot girona kan nordmannen samtidig tangere enn annen klubbrekord. tidligere manchester united-spiller diego forlán er den eneste spilleren som har scoret i fem strake ligakamper for villarreal. det gjorde uruguayaneren i 2004-2005-sesongen. da ble forlan til slutt toppscorer i den spanske ligaen med 25 mål. det er ikke helt utenkelig at sørloth kan slå rekorden, for så sent som i fjor scoret han i fem strake ligakamper for real sociedad. (ntb)  karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. september 2023 KL:10.10)
  Hopp-pioneren Daniela Iraschko-Stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel. Veteranen fra Østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. Hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. I 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i OL. Det skjedde i Sotsji i Russland. Iraschko-Stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra Østerrike. I over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter. – Tiden er kommet for å avslutte karrieren. De som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. Det har vært en fin tid, sier Stolz. (NTB)


  Bjarne Riis avslører: – Jeg er ferdig med sykkelsporten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:10.13)
  bjarne riise har flyttet hjem til danmark etter ti år i utlandet. nå er legenden krystallklar på at det ikke blir aktuelt å involvere seg mer i sykkelsporten. syklingen har fylt mye av tiden for bjarne riis i mer enn fire tiår, men nå er det på tide med noe nytt. i et lengre intervju i fredagens utgave av børsen slår riis fast at engasjementet for sykling er et avsluttet kapittel. – de siste årene i sveits har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre fremover, og i den prosessen har jeg kommet til det punkt at sykkelsporten er et avsluttet kapittel, sier han. – jeg tror jeg vil gjøre noe annet, fortsetter dansken. dermed er det ingenting som tyder på at riis igjen vil ta en rolle som eier eller sportssjef av et sykkellag i framtiden. riis sier han har mottatt henvendelser fra investorer som ønsker å starte et sykkellag, men ingen var ambisiøse og seriøse nok. og selv om et lag i jumbo-visma-klassen tilbød legenden en rolle, ville han ikke takket ja. bjarne riis vant tour de france i 1996, men innrømmet senere at han dopet seg i årene 1993–1998. (ntb)

  tysk legende bygger insekthoteller på formel 1-bane – hylles av hamilton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:13.03)
  Tidligere Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel har bidratt til å bygge 11 spesiallagde insekthoteller i sving to på den ikoniske Suzuka-banen i Japan. Prosjektet, som har fått navnet «Buzzin Corner», har som mål å spre budskapet om biologisk mangfold. Insekthotellene ble avduket torsdag, få dager før årets Grand Prix-løp i Japan. For å rette ytterligere oppmerksomhet mot initiativet er kantsteinene i sving to på Suzuka-banen malt i svart og gult – en referanse til fargene på bier. Formel 1-lagene i VM-sirkuset har hver på sin kant hjulpet til med å tilpasse sine egne insekthoteller. – Jeg ønsker med dette prosjektet å skape bevissthet rundt viktigheten av biologisk mangfold, skriver Sebastian Vettel på Instagram onsdag. – Bien er den perfekte ambassadøren for oss rundt dette prosjektet, og for å fremheve viktigheten av biologisk mangfold. Den symboliserer ikke bare bier, men alle de andre insektene, så vi ser på bien som vår ambassadør, legger han til. Tyskeren trakk seg fra Formel 1-sirkuset på slutten av fjoråret etter å ha brukt de siste årene til å snakke varmt om større bevissthet rundt miljø- og klimaspørsmål. – Det er flott å se at han har funnet sin misjon. Det er flott å ha Seb tilbake denne helgen. Han satte seg ned og fortalte alle sjåførene om disse planene, sier Lewis Hamilton om engasjementet. (NTB)

  Overrasker

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 14. september 2023 KL:05.54)
  nrk-ekspert carl-erik torp mener norsk kvinnefotball går inn i sin viktigste periode noen gang. sist uke ble ole gunnar solskjær en del av spekulasjonene. at united-legenden ikke er tilbake, overrasker torp.
  Forførende EL1 har entret produksjon

  Kilde: Bil24 | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:07.04)
  det finnes retroprosjekter, og så finnes det elegends el1 ‒ en elbil basert på det spektakulære ikonet audi sport quattro s1. se bilder! det er all grunn til å heie på retrotrenden, for her tar selskaper tak i gamle legender og tolker de på nytt. bilene kommer gjerne med et helelektrisk drivverk, og på den […] innlegget forførende el1 har entret produksjon dukket først opp på bil24.no.

  Djokovic skrev Grand Slam-historie - hyllet død basketstjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:01.57)
  novak djokovic kunne søndag juble for sin 24. grand slam-tittel etter at han slo russiske daniil medvedev i us open-finalen i new york. – det betyr alt i verden for meg. jeg lever barndomsdrømmen, sa djokovic i seiersintervjuet. han revansjerte seg etter det bitre tapet mot russeren i us open i 2021. djokovic vant med settsifrene 6-3, 7-6 (7-5), 6-3. finalen ble preget av lange og spennende ballvekslinger som fikk publikum til å reise seg i ekstase og et andresett som ble helt avgjørende. etter kampen hyllet han basketballegenden kobe bryant med en t-skjorte. bryant gikk bort i en helikopterstyrt sammen med datteren, gianna, i 2020. – kobe var en nær venn. vi snakket mye om vinnermentalitet da jeg var skadet og prøvde å gjøre comeback. han var en av de som jeg stolte mest på, og som alltid støttet meg. – det som skjedde for noen år siden, da han og datteren hans omkom, det var noe som gikk dypt innpå meg, fortalte djokovic. med finaletriumfen søndag tangerte han margaret courts rekord. det australske tennisikonet vant 24 grand slam-titler mellom 1960 og 1975. – kobes trøyenummer var 24. jeg tenkte det kunne være en fin symbolsk ting å anerkjenne ham, sier djokovic om t-skjorte-gesten.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »