Hovedsiden

Liten annonse


  Sikret seieren på overtid med sitt første landslagsmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:22.54)
  sluttminuttene mellom tsjekkia og portugal var ikke for de med svakt hjerte. to minutter på overtid sendte fransisco conceicao hele portugal til himmels med sitt aller første landslagsmål. da røk både hemningen og drakta. 21-åringen spilte bare sin tredje landskamp tirsdag. poengene han sikret var svært viktige for portugiserne, som er storfavoritter til å ta seg videre fra gruppe f. og bare fem minutter tidligere rakk diogo jota å være i himmelen et lite minutt, da han stanget inn en ronaldo-retur. men scoringen ble var-annullert for en marginal offside. men det var tsjekkia som skulle få den første nettkjenningen, mot spillets gang. for dette mesterskapet har vist seg å være et for de vakre målene. lukas provod hadde fått med seg det. for da tsjekkerne bet seg fast i angrep, havnet ballen hos slavia praha-spilleren på 18–19 meter, og han prøvde lykken. utagbart for portugals sisteskanse gikk ballen i lengste hjørne, og tsjekkerne hadde, dog noe ufortjent, gått i ledelsen. – det er mye følelser og en forbanna ronaldo. det sa nrks kommentator nora johnsen da 1–0 var et faktum. den skulle ikke vare lenge. portugiserne fortsatte å trykke på, og fikk både betalt og tsjekkisk hjelp. nuno mendes la inn foran mål, men det hadde stanek kontroll på. keeperen bokset ut, men klareringen gikk rett i beina på robin hranac. ballen spratt inn i målet, og lagene var like langt.

  Innbytar redda siger for Nederland etter polsk sjokkopning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:16.52)
  wout weghorst kom inn ti minutt før full tid og gjorde jobben som sikra at nederland slo polen 2–1 i em i tyskland. ikkje uventa var det nederland som tok grep frå start mot eit polen som måtte starte utan ein skada robert lewandowski på topp. men i det 16 minutt sende erstattar adam buksa sjokkbølge gjennom den nederlandske fansen. piotr zielinski slår eit perfekt hjørnespark mot den polske spissen. i duell med dumfries er buksa råsterkt, før han med hovudet styrer ballen i det lengste hjørnet. nederland kjende nok på forventingane til dei oransjekledde på tribunen i hamburg. i sin landskamp nummer 25 feira cody gakpo med å utlikne like før halvtimen var spelt. aké vinn ballen høgt i det polen prøver å spele seg ut bakfrå. venstrebacken spelar vidare til gakpo, før han fyrer mot mål, via beinet til salamon og i mål. dei to laga har aldri tidlegare møtt kvarandre i eit internasjonalt meisterskap.

  Olaussen delaktig i dobbeltriumf – NTNUI beste norske lag i Venla-stafetten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:18.35)
  marie olaussen var svært delaktig da store tunas kvinnelige orienteringsløpere fullførte en gjev dobbeltriumf med seier i venla-stafetten i finland. olaussen løp den lengste etappen i tiomila, mens hun løp 2. etappe lørdag og løftet laget fra 22.- til 2.-plass med beste etappetid. ntnui ble beste norske lag på sjetteplass, slått med 8.57 minutter av vinnerlaget. – vi er godt fornøyde, sa ankerkvinne ane dyrkorn. mennenes stafett løpes over sju etapper natt til søndag. (ntb)

  Sveits slo Ungarn etter praktmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:16.54)
  to nydelege nettkjenningar i første omgang og eit mål på overtid sikra sveitsarane 3–1 siger mot ungarn i ems andre kamp. 12 minutt ut i kampen spelar michel aebischer opp i bakrommet og leverer ein draumepasning til kwadwo duah, som i kveld spelte sin andre landskamp for sveits. han er iskald og skyt ballen lekkert opp i det venstre hjørnet. sveitsarane måtte imdlertidig vente før dei kunne sleppe jubelen laus for fult. målet vart først annullert, men ein var-sjekk gjorde om på offsiden. på tampen av første omgang var det mannen som serverte første mål som viste fram meir ballkunst. frå 20 meter tar michel aebischer ein touch i bana før han bøyer ballen elegant ned i lengste ved stolperota. ungarn meir på hogget etter sidebyte og i det 66 minutt kom reduseringa. barnavás varga styrer ballen i mål med pannebrasken. ungarn heldt fram med å presse, men i sluttminutta opna dette mogelegheit for sveits, og breel embolo med ein utsøkt lobb punkterte kampen tre minutt på overtid.

  Årsbeste holdt til svyendeplass for Eivind Henriksen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:22.28)
  eivind henriksen kastet sine tre lengste kast for sesongen i søndagens em-finale i slegge. nordmannen åpnet med et kast på 75,55 meter, før han kastet 76,51 i det andre forsøket. de siste fire kastene gikk ikke like bra for nordmannen, som riktignok kastet 75,54 meter i den fjerde omgangen. polske wojciech nowicki vant etter superkast på 80,95 meter i siste omgang. med det slo han ungarske bence halasz, som kastet 80,49 meter i den fjerde omgangen. – det blir ikke en medalje denne gangen. han stilte med det han hadde. han har hatt mye trøbbel det siste året. han har ikke vært i like god form som de andre årene, men det er imponerende å se han blant de beste i europa, sier nrks friidrettskommentator christina vukicevic demidov om henriksen.

  Preget etter skuffelse: – Følte meg ikke bra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:11.24)
  jeg er frustrert, for jeg har lagt ned sykt mye arbeid. det har vært utrolig stabilt i år, og mitt verste stevne har vært på rundt 69 meter, sier sleggekaster beatrice nedberge llano. hun hadde en skuffende dag på jobben, der det lengste kastet var på 66,53. det holder neppe til kvalifisering. – jeg følte meg ikke bra i dag, og jeg hadde utrolig tunge bein. jeg hadde veldig bra andrekast, men det gikk i nettet, så det hjelper ikke så mye, sier hun. utover tunge bein, er hun usikker på hva som skjedde. hun mener selv at hun bør kaste over 69 meter. – ol har vært det store målet i år. men raske eller tunge bein, jeg bør kaste rundt 69, sier hun. hun mener hun må finne ut av hvordan hun skal prestere godt i mesterskap. – det er en mesterskapsforbannelse som jeg må prøve å bryte på en eller annen måte. men det gikk ikke i dag, sier llano.

  Marcus Thomsen enkelt til finale i kulestøt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:20.43)
  marcus thomsen tok seg greit til finalen i kulestøt, med et kast på 20,69. han har foreløpig det nest lengste støtet og er over en halvmeter foran mannen som er på 3. plass. – jeg skjønner ikke hvorfor jeg tok det andre støtet, men jeg har aldri vært så nærme å ta det kravet, sier thomsen til nrk om hvorfor han tok et støt nummer to. de som kaster over 20,70 meter er direkte kvalifisert. thomsen var én fattig centimeter unna kravet, men de 12 beste går også videre.

  nordmenn tok ellevill verdensrekord – spilte tidenes lengste sjakkspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 4. juni 2024 KL:22.01)
  De norske sjakkspillerne Askild Bryn og Odin Blikra Vea spilte lynsjakk i over 60 timer. Det betyr at de har slått Tunde Onakoyas tidligere rekord, som var på 58 timer. Det var lynsjakk som ble spilt i Stavanger, og det var de norske sjakkspillerne Askild Bryn og Odin Blikra Vea som møttes i det historiske sjakkspillet. Nordmennene startet klokken 9 søndag morgen, og har med det altså holdt på i over to og et halvt døgn. Bryn og Vea er kjente som både sjakkeksperter og verter for podkasten «Sjakksnakk». Rekorden ble tatt under et siste sjakkparti, og ble møtt av full jubel fra oppmøtte tilskuere da partiet var ferdig.

  Historisk Djokovic slet seg til seier - kan møte Ruud i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:20.55)
  novak djokovic slo argentiske francisco cerúndolo 3-2 i sett i fjerde runde i roland-garros mandag kveld. i en intens og nervepirrende kamp var det djokovic som vant første sett overlegent, 6-1, før cerúndolo slo tilbake og vant de to neste settene 7-5, 6-3. djokovic våknet igjen til live i fjerde sett og vant det 7-5. i det femte settet var det lengste jevnt, men djokovic viste seg som den sterkeste i avslutningen og vant til slutt 6-3. seieren var djokovics 370. seier i en enkeltkamp i en grand slam-turnering. med det er han historisk som den mannlige single-spilleren med flest seirer i historien, én mer enn roger federer. i kvartfinalen møter verdensener djokovic vinner av kampen mellom casper ruud og taylor fritz. ruud vant der første sett, mens fritz vant det andre. kampen pågår.

  Armageddon-tap for frustrert Carlsen i toppkampen mot Nakamura

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:19.17)
  magnus carlsen røk på tid og tapte i armageddon for en godt spillende hikaru nakamura i sjakkturneringen norway chess mandag. det ble ingen vinner i det klassiske partiet mellom carlsen og nakamura i stavanger. dermed måtte det armageddon-spill til for å avgjøre den endelige poengfordelingen i duellen. der spilte nakamura raskt og sikkert innledningsvis og la et kraftig press på carlsens svarte brikker. den norske stjernen trengte samtidig kun remis for å sikre seg det halvpoenget som var på spill. amerikaneren trakk til slutt det lengste strået fordi carlsens tid gikk ut. på det tidspunktet hadde carlsen langt på vei snudd det som liknet en tapt stilling i armageddon-partiet. nakamura-seieren mandag betyr at turneringsleder carlsen står med 13 poeng etter sju runder i turneringen på hjemmebane. nakamura er bare halvpoenget bak.

  Høydramatisk finale: Rødt kort og ekstraomganger da Kolstad ble mestere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. mai 2024 KL:20.17)
  etter elverums vanvittige comeback i terningen arena forrige uke, ventet nå et nytt oppgjør mellom de to gigantene – og for et drama det ble. i den tredje finalekampen mellom kolstad og elverum, var det kolstad som kom seirende ut, og sikret med det en plass i champions league. etter full tid var stillingen 26-26, og lagene måtte atter en gang ut i ekstraomganger. der ble det også jevnt, og dramatisk. sander sagosen fikk rødt kort, men kolstad trakk likevel det lengste strået og vant til slutt 35-30.

  Southampton rykker opp til Premier League – tjener milliarder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. mai 2024 KL:18.04)
  opprykkskampen til premier league blir omtalt som verdens mest lukrative, med potensielle milliardsummer på spill. i år var det leeds og southampton som kjempet om opprykk og penger, hvor det var sistnevnte som tok ledelsen etter 23 minutter. adam armstrong ble spilt gjennom et sovende leeds-forsvar og avsluttet alene mot keeper i det lengste hjørnet. stemningen var til å ta og føle på, og leeds presset innbitt på for en utligning. fem minutter før full tid hamret daniel james til – i tverrliggeren – til stor frustrasjon for leeds-fansen som måtte se southampton rykke opp. – for en triumf, ropte viaplay-kommentator kasper wikestad da southampton-opprykket var sikret. dermed er de tilbake i det gjeveste selskap etter at de rykket ned fra premier league etter fjorårssesongen. ifølge deloitte er et opprykk verdt over 1,9 milliarder norske kroner, utbetalt over tre år. hvis southampton ikke rykker ned neste sesong kan pengesummen vokse til hele 4,1 milliarder norske kroner. analysen legger til grunn en økning i antall kampdager, tv-inntekter og kommersielle inntekter.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »