Hovedsiden

Liten annonse
  Hergeirsson-forhandlingene: Ingen avtale før Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. mai 2024 KL:06.38)
  håndballjentenes sjef thorir hergeirsson går løs på ol uten at en ny avtale er i boks for den erfarne treneren. – dialogen pågår, samtalene er gode, og partene er enig om å fortsette forhandlingene til høsten, opplyser lars hojem kvam til ntb. han er leder for medier og kommunikasjon i håndballforbundet. i februar avslørte hergeirsson overfor ntb at håndballforbundet ønsket å forlenge med ham. islendingens kontrakt varer ut em i år. – det er fristende å vente til etter ol, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. men seinest etter ol, sa hergeirsson i februar. hergeirsson har vært med på 15 mesterskapsmedaljer med norge siden 2009. det er alt eller ingenting for ham. – det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. jeg har stor respekt for denne jobben. enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det, sa han. (ntb)

  Elverum med EM-gull i styrkeløft

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:14.26)
  trønderen marte elverum (33) slo til med et suverent gull i 76-kilosklassen i em styrkeløft i luxembourg. vinnermarginen for den norske utøveren var på hele 75 kilo. elverum løftet 650 kilo totalt, fordelt på knebøy, benkpress og markløft. det ble også em-medaljer i samtlige enkeltøvelser for 33-åringen. hun tok gull i markløft (247,5 kilo), sølv i knebøy (250 kilo) og bronse i benkpress (152,5 kilo), opplyser norges styrkeløftforbund. elverum kommer fra elvran i trøndelag, men representerer kraftsportklubben haugesund. hun var rangert som nummer to i sin klasse i em. (ntb)

  Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.46)
  jonas juel og erik solbakken skal kjempe om em-medaljer i dobbeltsculler i ro-em i ungarn. de to nordmennene er klare for a-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til a-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte frankrike nesten tre sekunder. tysklands jonas gelsen og marc weber vant semifinalen foran en italiensk båt. juel og solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten. juel og solbakken er tatt ut til em på bekostning av oscar helvig og kristoffer brun. de to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for ol i paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der. i verdenscupregattaen i italienske varese nylig var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. ro-em kan du se på nrk. (©ntb)

  Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.43)
  fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i vm i cheerleading i orlando, usa, og de leverte en rekke flotte prestasjoner. norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten. – for en utrolig vm-dag vi har hatt! våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier thomas kejser-lervik, leder av norges amerikanske idretters forbund. etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. norges lag leverte også veldig sterkt her. ­– med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i norge.

  Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:09.46)
  i vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk. – vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et vm på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef ivar stuan til nrk. de seks utøverne som blir en del av elite a-landslaget er: jørgen graabak, ida marie hagen, gyda westvold hansen, mari leinan lund, jens lurås oftebro og jarl magnus riiber. samtidig har ledelsen opprettet et b-landslag. der er det én kvinne og syv menn. blant dem flere som har medaljer og gull fra vm og ol. b-laget består av: marte leinan lund, espen andersen, espen bjørnstad, kasper moen flatla, einar lurås oftebro, aleksander skoglund, andreas skoglund og simen tiller. – vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef stuan om utøverne elite b-laget. ifølge stuan handler kuttet i antall på a-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi. neste år er det vm på hjemmebane i trondheim.

  Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:09.47)
  23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under ol i tokyo til tross for at de testet positivt for doping. konklusjonen var at testene var forurensede. det er skriver blant annet daily telegraph, new york times og ard. de aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin. prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av tokyo-lekene i 2021. mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien. kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (aaf), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering. de kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i tokyo, inkludert tre gull. daily telegraph skriver at verdens antidopingbyrå (wada) og det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »