Hovedsiden

Liten annonse
  Franske medier: Tidligere Bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:20.20)
  tidligere bodø/glimt-profil faris pemi moumbagna og en lagkamerat i den franske storklubben marseille ble angrepet av bevæpnede menn natt til mandag, ifølge franske medier. moumbagna, som forlot glimt til fordel for marseille tidligere i år, skal ha vært på vei hjem fra den franske klubbens treningsanlegg da bevæpnede menn slo til mot bilen hans. også kjøretøyet til lagkamerat jean onana oppgis å ha vært mål for angrepet. en rekke franske medier, blant dem le parisien , rmc og tv-kanalen europe 1 beskriver episoden med henvisning til kilder i fransk politi. omstendighetene og gjerningsmennenes hensikt beskrives samtidig som å være uklare. moumbagna og onana ankom natt til mandag marseilles treningsanlegg etter at laget hadde returnert til egen by fra ligamøtet med le havre søndag kveld. rett før klokken 04.00 skal de to spillerne ha hentet sine private biler og satt kursen hjemover. le parisien skriver at påtalemyndigheten bekrefter de faktiske forhold. samtidig pågår det en etterforskning for å få ytterligere klarhet i situasjonen. kilder i fransk politi siteres på at moumbagna og onana klarte å unnslippe situasjonen, samtidig som gjerningsmennene flyktet fra stedet. ifølge flere medier var det i etterkant flere kulehull i de to marseille-spillernes biler. le parisien hevder å ha snakket med en kilde internt i marseille. vedkommende opplyser at moumbagna og onana er uskadde, men «ekstremt sjokkerte». den franske storklubben opplyses videre å være i løpende kontakt med alle sine spillere og aktuelle myndighetsorganer. (ntb)

  Maanum og Ødegaard får samme hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:11.54)
  arsenals kvinnelag i fotball får emirates som sin hovedstadion kommende sesong. 11 av lagets hjemmekamper skal spilles der. på klubbens hjemmeside blir det opplyst at kvinnelaget skal spille åtte av sine hjemmekamper i superligaen på den samme arenaen som mennene benytter. hvis de kommer seg til gruppespillet i champions league, skal også de tre hjemmekampene der spilles samme sted. der skal også de resterende champions league-kampene spilles om frida maanum og lagvenninnene tar seg til utslagsrundene i turneringen. det er den økende publikumsinteressen for kvinnelagets kamper som gjør at flere kamper skal spilles i klubbens storstue. i inneværende sesong fikk kvinnene spille seks kamper i superligaen på emirates med et gjennomsnittlig tilskuertall på 52.029. (ntb)

  Norge klarte uavgjort mot verdensmesterne Danmark i egen turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:18.00)
  de norske håndballherrene spilte uavgjort 36-36 mot regjerende vm-vinnerne danmark i turneringen i jordal amfi. den siste scoringen kom med fem sekunder igjen av kampen. etter en jevn start klarte nordmennene å tilrive seg en tomålsledelse utover i 1. omgang. ved pause sto det 22-21. jonas willes gutter rykket ifra med tre mål tidlig i annen omgangen, men danske bet seg fast og i en dårlig norsk periode gikk danskene fra 23-25 til 28-26. danskene så ut til å dra ytterligere ifra, men takket være solid målvaktsspill fra torbjørn bergerud klarte nordmennene å utligne til 35-35 med ett og et halvt minutt igjen av kampen. det endte til slutt 36-36 etter at tobias grøndahl utlignet med fem sekunder igjen av kampen. sebastian barthold og gabriel setterblom sin tur, og han ble norsk toppscorer med sju mål. (ntb)
  Pinlig tap for ishockeylandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:17.54)
  norges ishockeylandslag greide ikke å følge opp med en ny sterk prestasjon etter fredagens seier og røk hele 8-0 for latvia i riga lørdag. norge vant 1-0 over samme motstander fredag. da sikret stian solberg seieren 37 sekunder inn i forlengningen. slik ble det ikke i kamp to lørdag. norge hang ikke med på borteis, og latvierne ga nordmennene en tøff leksjon i siste kamp før elite-vm. (ntb)

  Mol/Berntsen ute av verdenstouren i Brasilia – tapte mot amerikansk duo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:09.01)
  sandvolleyballduoen hendrik mol og mathias berntsen er ute av verdenstouren i brasilia etter tap i to strake sett mot et amerikansk lag. natt til lørdag tapte mol og berntsen 21-19, 21-15 mot miles partain og andy benesh. vinneren fikk plass i cupspillet. dermed er den norske duoen ute. nordmennene møtte det amerikanske paret etter å ha tapt klart for de brasilianske hjemmefavorittene george og andre – noe som var deres andre strake tap i gruppespillet. nordmennene kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag. norges stjerneduo anders mol og christian sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at mol brakk beinet under trening i mars. han har fått operert inn en skinne i leggen. mol og sørum er regjerende ol-mestere og har lekene i paris som årets hovedmål. turneringen i brasilia er årets tredje av ni elite-16-turneringer. (ntb)

  Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
  norge innleder ol-turneringen for kvinner i paris mot sverige, mens argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. det ble klart da det internasjonale håndballforbundet la ut ol-programmet mandag. slik spiller norges kvinner i gruppe a: 25. juli: norge – sverige 21.00. 28. juli: danmark – norge 16.00. 30. juli: norge – sør-korea 11.00 1. august: slovenia – norge 21.00. 3. august: norge – tyskland 19.00. slik spiller norges menn i gruppe b: 27. juli: norge argentina 16.00 29. juli: frankrike – norge 19.00. 31. juli: norge – ungarn 09.00. 2. august: norge – egypt 21.00 4. august: danmark – norge 19.00. fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. alle innledende kamper spilles i paris, mens sluttspillet går i lille. (©ntb)


  Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:16.36)
  ole einar engeland andersen ble matchvinner da norge slo danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp. viktor granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra petter vesterheim. max krogdahl og lucas andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff. norge ble felt av veldig mange utvisninger. de klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved joachim blichfeld. – jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. jeg er glad for at vi slipper unna skader. de (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa tobias johansson til tv 2. fredag slo det norske laget danmark med 4-3 etter forlegning hvor michael brandsegg-nygård ble firemålsscorer. mora-spilleren spilte bare to perioder. neste helg skal norge møte latvia i de to siste vm-oppkjøringskampene i riga. norge innleder vm i praha mot sveits 10. mai. (ntb)

  Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.46)
  jonas juel og erik solbakken skal kjempe om em-medaljer i dobbeltsculler i ro-em i ungarn. de to nordmennene er klare for a-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til a-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte frankrike nesten tre sekunder. tysklands jonas gelsen og marc weber vant semifinalen foran en italiensk båt. juel og solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten. juel og solbakken er tatt ut til em på bekostning av oscar helvig og kristoffer brun. de to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for ol i paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der. i verdenscupregattaen i italienske varese nylig var juel/solbakken sju tidels sekund raskere enn helvig/brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat. ro-em kan du se på nrk. (©ntb)


  Svensk yndlingsduo i sandvolleyball klare for OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:07.41)
  de svenske sandvolleyballheltene david åhman og jonatan hellvig er klare for ol i paris etter seieren i verdensturneringen i mexicanske tepic. i paris-ol blir de et suverent medaljehåp i kamp med blant andre nordmennene anders mol og christian sørum. mol og sørum er regjerende olympiske mestere etter seieren i tokyo-ol for tre år siden, men sliter hardt for tiden. mol ble operert for beinbrudd i slutten av mars og har fått satt inn en skinne. skinnen må være på i et halvt år, og, det betyr at han må spille med under hele turneringen i paris. det er uvisst hvordan det vil påvirke spillet hans når han kommer i gang på banen igjen. uansett mister den norske duoen viktige treningsuker og flere turneringer slik som den som ble avsluttet i mexico i helgen. i mexico vant svenskene åhman og hellvig 2-1 (21-17, 19-21, 15-10) over george og andré fra brasil. 24 par skal delta i ol i paris til sommeren.


  Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:16.00)
  det europeiske fotballforbundet har ilagt barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere. hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i champions league mot paris saint-germain. barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering. barca tapte dobbeltoppgjøret mot psg 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i catalonia 4-1. 10. april opplyste paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på parc des princes. i tillegg har også barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (ntb/nrk)

  Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:16.18)
  regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av la flèche wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag. det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp mur de huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen. i feltet satt de norske rytterne meget godt representert. inn på de siste kilometerne satt uno-x med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også visma-lease a bikes norske johannes staune-mittet var med i front. – hva skjer med uno-x? massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk tv 2, dennis ritter på x. – hva enn uno-x-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen thomas de gendt på x. opp til mål var tobias halland johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da stephen williams gikk til med et par hundre meter til mål. johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv uno-x-rytterne endte blant de 42 beste. staune-mittet ble nummer 27.

  20 søkere til trenerjobber for langrennslandslag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:11.36)
  norges skiforbund (nsf) har fått til sammen 20 søkere fordelt på trenerstillingene for rekruttlandslagene og kvinner elite. – vi er nå i gang med å gjennomgå søknader og ønsker å komme i gang med intervjuene så fort som mulig, men vil også gjøre en grundig jobb med å gjennomgå søkere. vi har derfor ikke satt noen frister for ansettelse, skriver daglig leder cathrine instebø i nsf til ntb. instebø skriver at det er skiforbundets fagsjef per elias kalfoss som styrer prosessen. skiforbundet skal erstatte trener for kvinner elite, stig rune kveen. de skal også erstatte trenerne for rekruttlandslagene, monika kørra og jacob walther. kørra har trent rekruttkvinnene, mens walther har trent mennene. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »