Hovedsiden

Liten annonse


  Staten stilte med sju i retten

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:18.05)
  en etiopisk kvinne saksøker staten for angivelige menneskerettsbrudd under internering på trandum. hun ble nektet fri rettshjelp, til tross for at saken er så viktig og prinsipiell at staten stilte med sju personer i retten.

  Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:23.36)
  verdensener irland slo verdensmester sør-afrika 13-8 i lørdagens storkamp i vm i rugby union. mack hansen ble første spiller som greide å score et try mot sør-afrika i turneringen. – dette var som en grand slam på steroider. det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa hansen til itv etter kampen. cheslin kolbe svarte med et try for «springboks» tidlig i 2. omgang. sør-afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark. manie libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i vm. scrumhalf faf de klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng. et spark fra jonathan sexton midtveis i 2. omgang sendte irland foran for godt. da jack crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte sør-afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene. sør-afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over sør-afrika i en vm-kamp. irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (ntb)


  Ny pris til Birgit Skarstein

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:08.15)
  birgit skarstein og sunnaasstiftelsen får bergesenprisen for sin innsats for paraidretten og mennesker med funksjonsnedsettelser. birgit skarstein er blant norges fremste parautøvere, og hun vant sin sjette vm-tittel i roing tidligere i september. bergesenstiftelsen skriver i begrunnelsen at den vil «anerkjenne en idrettsutøver og en humanitær stiftelse for deres innovative arbeid med å endre betingelsene for paraidrett, og å drive forskningen fremover for parautøvere og mennesker med funksjonsnedsettelse.» skarstein har sanket en rekke priser de siste årene, blant annet årets peer gynt (2021) og egebergs ærespris i 2019. bergesenprisen ble opprettet i 1975 og deles ut årlig. (©ntb)  Hamilton hardt ut mot Red Bull-topp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:08.17)
  den sju ganger formel 1-verdensmesteren lewis hamilton er klar på at det må slås hardere ned på diskriminering. reaksjonen kommer etter at red bull-rådgiver, helmut marko, måtte be om unnskyldning etter å ha skyldt på sergio perez` etnisitet for mexicanerens svake resultater denne sesongen. ifølge bbc beskrev hamilton markos kommentarer som «helt uakseptable», men at han «ikke var overrasket» over å høre dem. mercedes-føreren la også til at det ikke er noe du bare ber om unnskyldning for, og så er alt i orden. – jeg mener at det må gjøres mer. det er mange mennesker som virkelig prøver å bekjempe denne typen ting, men det er vanskelig å manøvrere hvis det er folk i toppen som har den slags tankegang, sa hamilton. (ntb)

  Bekreftet: Bob Bradley overtar Stabæk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:17.01)
  tirsdag fikk lars bohinen sparken som stabæk-trener. på en pressekonferanse søndag ettermiddag bekrefter stabæk at bob bradley overtar trenerjobben. han har i første omgang signert en kontrakt for resten av inneværende sesong. med i trenerteamet blir også azar karadas som assistent. – jeg er begistret for å være tilbake. stabæk er en spesiell klubb, og grunnen til det er at det er fantastiske mennesker, sier bradley på pressekonferansen. den 65 år gamle amerikaneren var også trener i klubben fra 2015 til 2016. han hadde da vært landslagssjef for både usa og egypt. de siste årene har han vært klubbtrener i usa og canda. stabæk ligger i øyeblikket nest sist i eliteserien med 16 poeng på 19 kamper.

  Mange i sjokk

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:12.22)
  over 2000 mennesker har mistet livet etter jordskjelvet som i går rammet marokko. hjelpearbeidere jobber på spreng med å finne flere overlevende.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »