Hovedsiden

Liten annonse
  glimt skal til latvia i mesterligakvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:22.56)
  bodø/glimt møter latviske rfs i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde. det ble klart etter rfs utklasset nordirske larne og vant 7-0 sammenlagt i den første runden. rfs reiste til nord-irland med 3-0-ledelse etter hjemmekampen og vant 4-0 på bortebane. emerson, darko lemajic og janis ikaunieks scoret i slutten av 1. omgang, og ismaël diomandé fastsatte resultatet etter pause. rfs ble latvisk seriemester i 2021 og 2023 og har også to cuptitler. (ntb)

  Luka Modric forlenget Real Madrid-kontrakten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:14.06)
  midtbaneeleganten luka modric tar én sesong til i den spanske storklubben real madrid. kroaten vant i juni sin sjette champions league-tittel med hvittrøyene. real madrid bekrefter kontraktsforlengelsen i egne mediekanaler. modric har spilt for fotballstormakten siden overgangen fra tottenham i 2012. i løpet av tolv år i den spanske hovedstaden har 38-åringen vært delaktig i fire ligatitler, seks mesterligatitler og én cuptittel. med det kroatiske landslaget ble det vm-sølv i 2018. to uker før mesterligafinalen mot borussia dortmund, som real madrid vant 2-0, høstet modric lovord fra manager carlo ancelotti. modric var som ventet en del av den kroatiske troppen til fotball-em i tyskland, men mannskapet til zlatko dalic røk ut allerede i gruppespillet. (ntb)


  Mbappé presentert for Real Madrid-supporterne: – Utrolig å være her

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:15.05)
  kylian mbappé ble tirsdag vist fram foran et ekstatisk real madrid-publikum. 25-åringen skal spille med nummer 9 på ryggen. det bekrefter den spanske storklubben. mbappé spilte med drakt nummer 7 i paris saint-germain. – wow. det er utrolig å være her. i dag går drømmen min i oppfyllelse, og jeg kommer til å gi alt for denne klubben, sa mbappé. cristiano ronaldo tok også over drakt nummer 9 da han signerte for real madrid i 2009, men portugiseren byttet senere til nummer 7. mbappé slo for alvor igjennom som 18-åring i 2016/17-sesongen. han var toneangivende da monaco vant ligaen og tok seg til semifinale i mesterligaen. (ntb)

  Joshua Zirkzee klar for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.01)
  joshua zirkzee (23) er det nyeste tilskuddet i landsmann erik ten hags manchester united-lag. spissen hentes fra bologna. det melder manchester united i sine mediekanaler. zirkzee gjorde seg godt bemerket i italiensk fotball sist sesong og hjalp bologna til mesterligaspill til høsten. men der får ikke italienerne ha ham med. zirkzee startet proffkarrieren i bayern münchen etter å ha vært innom flere ungdomsakademi i nederland. som bayern-eiendom var han utlånt til parma og anderlecht før han i midten av 2022 ble solgt til bologna. italienerne er ventet å gå kraftig i pluss på salget av 23-åringen. ifølge overgangsekspert fabrizio romano er imidlertid bayern sikret 50 prosent av overgangssummen, som ifølge the athletic lyder 42,5 millioner euro (490 millioner kroner). manchester united gikk i fjor gjennom et svakt premier league-år der de endte som nummer åtte, men kunne juble for fa-cuptittelen med finaleseier over rival manchester city. united skal spille europaligafotball kommende sesong. (ntb)

  United-flopp bekrefter exit

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:14.38)
  donny van de beeks trøblete tid i manchester united er over. nederlenderen tar i sosiale medier farvel med klubben og fansen. det er ventet at midtbanespilleren selges til mesterligaklare girona i spania. – mitt minneverdig eventyr i klubben har kommet til veis ende. jeg vil takke for all støtten jeg har fått, skriver van de beek på instagram. 27-åringen ble hentet til manchester united fra ajax sommeren 2020. da var ole gunnar solskjær manager i klubben, men van de beek klarte aldri å bli et førstevalg. de siste årene har han to ganger vært på utlån (everton og eintracht frankfurt). heller ikke det ga fart på karrieren. van de beek endte på 62 kamper for united og scoret bare to mål. han ble hentet for 34 millioner pund, som i dag tilsvarer over 460 millioner kroner. (ntb)

  Manchester United og Manchester City får delta i Europa kommende sesong

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:17.17)
  uefa bekrefter i en pressemelding fredag at begge manchester-klubbene får delta i europeiske turneringer selv om deres søster-klubber, nice og girona, også er kvalifisert. uefas regler sier at klubber som eies av samme person eller juridiske enhet ikke kan spille i de samme kontinentale konkurransene. dette gjelder for manchester united som skal delta i europaligaen neste sesong sammen med den franske klubben nice hvor begge lag er eid av selskapet ineos. girona er sammen med city kvalifisert til mesterligaen og er deleid av city football group (cfg). cfg eier 100 prosent av manchester city. regelverket til uefa sier følgende: ingen klubber er samtidig, direkte eller indirekte, på noen måte involvert i ledelse, administrasjon og/eller sportslige prestasjoner til mer enn én klubb som deltar i en uefa-klubbkonkurranse; og ingen har kontroll eller avgjørende innflytelse over mer enn én klubb som deltar i en uefa-klubbkonkurranse. likevel kan alle de fire lagene delta i europeiske turneringer kommende sesong.

  Manchester United og Manchester City får delta i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:17.17)
  uefa bekrefter i en pressemelding fredag at begge manchester-klubbene får delta i europeiske turneringer selv om deres søster-klubber, nice og girona, også er kvalifisert. uefas regler sier at klubber som eies av samme person eller juridiske enhet ikke kan spille i de samme kontinentale konkurransene. dette gjelder for manchester united som skal delta i europaligaen neste sesong sammen med den franske klubben nice hvor begge lag er eid av selskapet ineos. girona er sammen med city kvalifisert til mesterligaen og er deleid av city football group (cfg). cfg eier 100 prosent av manchester city. regelverket til uefa sier følgende: ingen klubber er samtidig, direkte eller indirekte, på noen måte involvert i ledelse, administrasjon og/eller sportslige prestasjoner til mer enn én klubb som deltar i en uefa-klubbkonkurranse; og ingen har kontroll eller avgjørende innflytelse over mer enn én klubb som deltar i en uefa-klubbkonkurranse. likevel kan alle de fire lagene delta i europeiske turneringer kommende sesong.  vålerenga fikk walkover i mesterligakvalifiseringen – rett til finale i 1. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:13.25)
  seriemester vålerenga slipper unna med én kamp i 1. kvalifiseringsrunde til kvinnenes mesterliga i fotball. der venter enten mitrovica eller farul constanta. det ble klart i trekningen i uefas hovedkvarter i sveitsiske nyon fredag. vif ble trukket sist av de 22 seedede lagene og slapp dermed å få motstander i semifinalen. vålerenga er inne på mesterruten i kvalifiseringen og er trukket i en gruppe der mitrovica fra kosovo og farul constanta fra romania spiller semifinale. vinneren møter vålerenga i finalen, og vinneren der går videre til 2. kvalifiseringsrunde. rosenborg er også med i trekningen på ligaruten og får vite sin motstander om noen minutter. elleve seriemestere og fire øvrige lag tar seg videre til 2. runde. fra runde to skal tolv lag videre til gruppespillet, der barcelona, lyon, bayern münchen og chelsea er direktekvalifisert. kampene i 1. kvalifiseringsrunde spilles 4. og 7. september. (ntb)

  Vipers møter gamle kjente

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:19.09)
  torsdag ettermiddag fikk vipers kristiansand, storhamar og kolstad vite hvem de skal møte i gruppespillet i mesterligaen neste sesong. de 16 lagene ble, for både kvinner og menn, trukket inn i to grupper à åtte lag. vipers skal blant annet opp mot nora mørk og henny reistads esbjerg. i tillegg til esbjerg skal også vipers opp mot ludwigsburg (tyskland), buducnost podgorica (montenegro), györ (ungarn), brest bretagne (frankrike), rapid bucuresti (romania) og odense (danmark). i gruppe a møter storhamar metz (frankrike), ftc hungaria (ungarn), csm bucuresti (romania), krim ljubljana (slovenia), nykøbing falster (danmark), podravka koprivnica (kroatia) og gloria bistrita (romania). i herrenes turnering er kolstad norges eneste representant. de ble trukket i gruppe b og skal opp mot aalborg (danmark), magdeburg (tyskland), barcelona (spania), kielce (polen), szeged (ungarn), nantes (frankrike) og zagreb (kroatia). i den andre herregruppen møtes paris saint-germain (frankrike), wisla plock (polen), veszprém (ungarn), füchse berlin (tyskland), fredericia (danmark), sporting lisboa (portugal), pelister bitola (nord-makedonia) og dinamo bucuresti (romania) kvinnenes gruppespill innledes 7.–8. september, mennenes 11.–12. september. (ntb)

  håndball: storhamars kvinner får mesterligaplass – nei til elverum og sola

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:12.56)
  storhamar har fått innvilget søknaden om plass i kvinnenes mesterliga i håndball. elverums menn og solas kvinner må nøye seg med europaligaspill. det besluttet det europeiske håndballforbundet (ehf) på sitt styremøte i oslo fredag. kolstad (menn) og vipers kristiansand (kvinner) har automatisk plass i mesterligaen kommende sesong, men tre andre norske lag var blant søkerne til å oppgraderes fra europaliga til mesterliga. storhamars kvinnelag fikk ja, elverums menn og solas kvinner nei. ehf-styret godkjente søknadene fra podravka koprivnica, odense, brest bregagne, györ, storhamar, gloria bistrita og rapid bucuresti i kvinneklassen, og slapp inn zagreb, nantes, szeged, pelister bitola, kielce og dinamo bucuresti i mennenes turnering. (©ntb)


  bodø/glimt møter rfs eller larne i mesterligakvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:12.16)
  det blir latvisk eller nordirsk motstand for bodø/glimt i mesterligakvalifiseringens andre runde. trekningen ble gjennomført i uefas hovedkvarter i sveits onsdag. rfs fra latvia og larne fra nord-irland møtes i 1. kvalifiseringsrunde, og vinneren skal altså opp mot den norske seriemesteren. glimt åpner med hjemmekamp. kampene spilles 23./24. og 30/31. juli. det er i alt fire kvalifiseringsrunder før mesterligaens ligaspill, som er nytt for året. det betyr at glimt må forsere tre hindre for å bli det første norske laget i hovedturneringen siden 2007. (ntb)


  Edin Terzic ferdig som Borussia Dortmund-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:13.09)
  edin terzic (41) er etter tre år ferdig som trener for julian ryersons borussia dortmund. han har sagt opp sin stilling. det opplyser den tapende mesterligafinalisten i sine mediekanaler. terzic tok over som permanent hovedtrener i juli 2022 etter å ha vært midlertidig trener året i forveien. i perioden har han ledet de gulkledde i 96 kamper. terzic hentet den norske landslagsbacken ryerson til klubben i januar i fjor, og lyngdølen ble en fast mann på laget under 41-åringens ledelse. denne sesongen tok de seg til mesterligafinale der det ble tap for real madrid. i bundesliga ble det en skuffende femteplass. nå har altså terzic valgt å gi seg. (ntb)

  Motta klar for Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:19.10)
  juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler. – jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som juventus. jeg vil takke eierne og ledelsen. de kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier motta i en uttalelse. motta kommer fra baksuksess i bologna, hvor han ledet klubben til champions league-spill for første gang i historien. bologna endte på femteplass i årets serie a-sesong. som følge av italias sterke prestasjon i europa denne sesongen får serie a én ekstra plass i mesterligaen neste sesong. motta har tidligere ledet psgs u19-lag, genoa og spezia. han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som barcelona, atlético madrid, genoa, inter og psg. i juventus vil motta erstatte massimiliano allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». juventus vant riktignok finalen, og allegri ble den første trener som har vunnet coppa italia fem ganger. (ntb)

  Medier: Erik ten Hag fortsetter som Manchester United-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:06.15)
  erik ten hag beholder managerjobben i manchester united tross en elendig ligasesong, melder engelske medier. han ledet nylig de rødkledde til fa-cuptittelen. dagen før finalekampen mot byrival manchester city hevdet the guardian at ten hag kom til å få sparken uavhengig av resultatet. det viste seg ikke å være tilfellet. the athletic meldte tirsdag at nederlenderen blir værende på old trafford, og ikke lenge etter meldte bbc, sky sports og andre det samme. ten hag kom til manchester united fra ajax sommeren 2022. debutsesongen endte solid med 3.-plass og ligacuptittel, men siden kom nedturene tett. united avsluttet nylig sesongen som nummer åtte i premier league. det er klubbens svakeste ligaplassering siden 1990, og i mesterligaen endte united sist i sin pulje. ten hag har ledet manchester united i 114 kamper. han har ett år igjen av kontrakten, men i engelske medier spekuleres det nå i at en kontraktsforlengelse vil komme. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »