Hovedsiden

Liten annonse
  «Norske» Esbjerg tok første stikk i finale i det danske håndballsluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:07.07)
  team esbjerg vant den første finalekampen i det danske håndballsluttspillet 27-26 borte mot regjerende mester odense. finaleserien avgjøres når et lag har tre poeng, derfor trenger esbjerg bare uavgjort for å sikre seg tittelen på hjemmebane når de tar imot odense torsdag 8. juni. etter en overbevisende førsteomgang ledet esbjerg 16-11 da lagene gikk til pause. odense var nesten utspilt etter de første 30 minuttene, men kom knallsterkt tilbake og skapte spenning om resultatet i andre omgang. gjestene vant likevel til slutt kampen 27-26. henny reistad ble kampens toppscorer med sine åtte nettkjenninger for esbjerg. maren aardahl fulgte med seks scoringer for odense, mens kristine breistøl noterte seg med fem fulltreffere. esbjerg er blant lagene som konkurrerer med vipers kristiansand om tittelen i mesterligaen til helgen. reistad ble forrige uke kåret til verdens beste håndballspiller av nettstedet handball-planet. mørk ble også tatt ut som høyreback på årets lag. (ntb)

  Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:22.57)
  milan vant 1-0 over juventus og er sikret å bli topp fire i serie a denne sesongen. det betyr mesterligaspill kommende sesong. olivier giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. med triumfen er milan seks poeng foran femteplasserte atalanta med én serierunde igjen. dermed er det seriemester napoli, lazio, inter og milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen. juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen. juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021. lazio slo nedrykksklare cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av sergej milinkovic-savic. han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt. kristoffer askildsen spilte fra start da lecce sikret plassen i serie a med 1-0-seier over monza. askildsen er på lån fra nedrykksklare sampdoria. seriemester napoli spilte 2-2 borte mot bologna. leo skiri østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (ntb)

  Sørloth scoret da Real Sociedad sikret mesterligaspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:21.07)
  alexander sørloth sitt tolvte seriemål for sesongen da da real sociedad tapte 1-2 for atletico madrid søndag. dermed er han tidenes mestscorende nordmann i én og samme la liga-sesong. det gjenstår bare én serierunde i spansk toppfotball denne sesongen, og med fire poeng ned til villarreal på femteplassen er real sociedad sikret plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. villarreal tapte 1-2 for rayo vallecano søndag, skriver ntb.

  Salah «helt knust» etter at Manchester United sikret Mesterligaplass: – Vi har sviktet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea med en 4-1-seier, noe som også gjør at erkerival liverpool ikke kommer seg til mesterligaen. – vi vet at det betyr mye for fansen. for oss handler det om nå målene våre, sier bruno fernandes til sky sports. – målet for denne sesongen var helt klart å komme dit. med måten vi startet, så var det trolig ingen som forventet det, sier united-manager erik ten hag til viaplay. i liverpool tok stjernespiller mohamed salah til twitter like etter kampslutt. – jeg er helt knust. det er absolutt ingen unnskyldning for dette. vi hadde alt vi trengte for å kvalifisere oss til mesterligaen neste sesong og vi mislyktes. vi er liverpool og å kvalifisere seg til mesterligaen er et minstekrav. jeg beklager, men det er for tidlig med et oppløftende eller optimistisk innlegg. vi har sviktet dere og oss selv, skriver salah. for chelsea har sesongen vært en enda større fiasko. de står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  Salah «helt knust» etter at Manchester United sikret Mesterligaplass: – Vi har sviktet dere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea med en 4-1-seier, noe som også gjør at erkerival liverpool ikke kommer seg til mesterligaen. – vi vet at det betyr mye for fansen. for oss handler det om nå målene våre, sier bruno fernandes til sky sports. i liverpool tok stjernespiller mohamed salah til twitter like etter kampslutt. – jeg er helt knust. det er absolutt ingen unnskyldning for dette. vi hadde alt vi trengte for å kvalifisere oss til mesterligaen neste sesong og vi mislyktes. vi er liverpool og å kvalifisere seg til mesterligaen er et minstekrav. jeg beklager, men det er for tidlig med et oppløftende eller optimistisk innlegg. vi har sviktet dere og oss selv, skriver salah. for chelsea har sesongen vært en enda større fiasko. de står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  manchester united vartet opp med festfotball - klare for mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:22.58)
  manchester united trengte ett poeng for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong, én runde før slutt av premier league-sesongen. det klarte de med bravur hjemme mot chelsea. casemiro sendte united i ledelsen allerede etter fem minutter og på overtid sørget anthony martial for at det sto 2-0 til pause. i den andre omgangen var det tidvis en kanonade mot chelsea-målet og scoringer bruno fernandes og marcus rashford gjorde at det sto 4-0 med ti minutter igjen. mot slutten av kampen reduserte joão félix, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende og united var nærmere 5-1 på overtid enn chelsea var enda en redusering. united ligger nå på tredjeplass, med to poeng ned til newcastle på fjerdeplass og seks poeng ned til liverpool på femteplass. topp fire kvalifiserer seg til mesterligaen. for manchester-klubben venter også en fa-cupfinale mot byrival manchester city om halvannen uke. for chelsea har sesongen vært en stor fiasko, som står med kun 43 poeng på 37 kamper og er nede på en tolvteplass. – det er rett og slett helt sjanseløst. det er helt grusomt, hele veien. absolutt alt. det er personlige feil. det er sløvhet. de henger ikke sammen som et lag. de ser ikke ut som et måneskinn. rett og slett helt forferdelig, sier viaplays fotballekspert pål andré helland.

  stavanger oilers fikk dobbel svensk motstand i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:17.34)
  stavanger oilers skal møte växjö og färjestad på hjemmebane i grunnspillet i neste sesongs mesterliga i ishockey. i tillegg kommer også tsjekkiske ocelari trinec på besøk til stavanger til høsten. det ble klart etter trekningen som ble gjort onsdag ettermiddag. på bortebane skal siddisene spille mot rb salzburg (østerrike), hc bolzano (italia) og dinamo pardubice (tsjekkia). formatet er endret foran den kommende sesongen i mesterligaen. i stedet for at klubbene deles inn i grupper, skal alle 24 lag være i samme «pulje». det ble så trukket hvilke lag hver klubb skal møte på hjemme- og bortebane. de 16 beste etter seks kamper tar seg videre til sluttspillet. finske tappara er regjerende mester. oilers ble nummer tre i sin pulje sist sesong og røk ut. (ntb)

  strand larsen-miss og sørloth mot mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:21.44)
  jørgen strand larsen spilte fra start for celta og misset en kjempesjanse til å gi sitt lag seieren i 1-1-kampen mot girona i spansk la liga. i det 79. minutt ble nordmannen spilt gjennom av carles pérez med en pasning fra egen halvdel. etter en utsøkt førsteberøring var han øye til øye med keeper paulo gazzaniga, som gjorde seg stor og reddet med beinet. da larsen rett etter ble byttet ut, sparket han frustrert i lufta. celta ville med seier langt på vei trygget plassen i toppdivisjonen. nå lever laget fortsatt farlig. valladolid på feil side av streken er fem poeng bak og har tre kamper igjen. sørloth mot mesterligaen alexander sørloth spilte den siste halvtimen da real sociedad langt på vei sikret mesterligaplass med 1-0-seier over almería. real sociedad er åtte poeng foran femteplasserte villarreal, som har tre kamper igjen. (ntb)

  tøff motstand for o`sullivan i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:12.34)
  christian o`sullivan og hans magdeburg trakk mesterlaget barcelona i semifinalen mesterligaen i håndball. i den andre kampen møtes paris saint-germain og kielce. o`sullivan blir eneste norske spiller i sluttspillet. han var med på trekningen torsdag. – det er åpenbart et av de sterkeste lagene å møte. det blir en fascinerende kamp for oss. barcelona har verdensklassespillere på alle plasser. jeg holder barcelona som favoritt til å vinne trofeet, men vi skal gjøre vårt, sa o`sullivan. (ntb)

  Haaland: – Kan ikke leve normalt lenger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:08.19)
  i et større intervju forteller erling braut haaland om livet som en av verdens aller største fotballstjerner. – jeg tror det er et par flere folk som vet hvem jeg er nå, så det er litt ekstra vanskelig å gjøre de mest normale tingene. men det er sånn livet mitt er nå, jeg skal ikke sitte å klage på det, sier han til viaplay. jærbuen, som ble seriemester med manchester city på søndag, satt seg ned med viaplay for å prate om suksessen, dagen etter at han feiret gullet med lagkameratene på en nattklubb i manchester. i intervjuet sier han at han ikke gjør så mye annerledes før, bortsett fra å motta litt mer behandling enn før. men at livet har endret seg, er det liten tvil om. – livet har endret seg. jeg kan ikke leve normalt lenger, det er bare sånn det er, sier haaland. – jeg prøver å være meg selv så mye jeg kan hver bidige dag og ha gode, ærlige og fine folk rundt meg. det tror jeg er nøkkelen her. det er akkurat det jeg har. det gjør meg ikke så mye, legger han til. jærbuen står med 53 mål i alle turneringer denne sesongen. manchester city jakter trippelen - premier league, mesterligaen og fa-cupen, og en allerede glimrende debutsesong kan bli historisk god for haaland.

  Flere av kvinnenes mesterligakamper bak betalingsmur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:06.15)
  fra og med neste sesong havner 42 av 61 kamper i mesterligaen for kvinner i fotball bak betalingsmur. finalen er blant kampene som fortsatt vil vises gratis. dazn, som eier rettighetene til å vise mesterligaen for kvinner, har til nå strømmet alle kampene i gruppespillet og sluttspillet gratis på sin youtube-kanal, som har over 600.000 abonnementer. men fra neste sesong vil bare 19 kamper vises gratis der – inkludert finalen, alle kvartfinalene, semifinalene og tolv kamper fra gruppespillet, skriver the guardian. resten vil strømmes på dazns abonnementstjeneste, som koster 149 kroner i måneden. ifølge markedssjef i dazn, veronica diquattro, er dette et avgjørende skritt for å sørge for økonomisk levedyktighet i kvinnefotballen. – vi har økt synligheten til mesterligaen for kvinner takket være vårt samarbeid med youtube. men nå er tiden inne for å gjøre synligheten om til levedyktighet og verdi, slik at rettighetene forblir bærekraftige på sikt. å drive den kommersielle verdien opp sikrer framtidige investeringer, og det er også i klubbenes og uefas interesse, sier hun. (ntb)

  newcastle til mesterligaen
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:22.56)
  Etter 0-0 og ett poeng mot dumpekandidat Leicester er det ikke lenger noen tvil: Newcastle skal spille mesterligafotball kommende sesong. Med én kamp igjen å spille og fire poeng ned til Liverpool, er det ikke lenger noen mulighet for at Newcastle kan falle ut av topp fire på tabellen. Eddie Howes menn har hatt en imponerende sesong i Premier League, og skal ut i Europas største klubbturnering for første gang siden 2002/03-sesongen. Liverpool kan passere Manchester United, som er tre poeng foran på 4. plass. Manchester-klubben er derimot én kamp mer igjen enn Jürgen Klopps menn. Leicester var også på desperat poengjakt. Det ene poenget sender dem til 18. plass, to poeng unna trygg plass. De må slå West Ham i siste serierunde for å ha et håp om fornyet Premier League-kontrakt. Samtidig må Everton tape for Bournemouth.


  Newcastle jublet for viktig seier
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:22.31)
  newcastle kunne langt steg mot neste sesongs mesterliga med seier mot brighton torsdag kveld, og det åpnet særdeles bra. etter 23 minutter tok de fortjent ledelsen etter massivt press, selv om det var en uheldig deniz undav som headet ballen i eget mål. på overtid i første omgang la dan burn på til 2-0 for newcastle etter et frispark. men brighton – som også kjemper om en plass i europa neste sesong – ga seg ikke, og kom på banen med et helt annet trykk etter hvilen. seks minutter ut i andre omgang brakte undav balanse i sin egen målprotokoll da han scoret for sitt eget lag og reduserte til 2-1. det skulle imidlertid bli newcastles kveld. etter 89 minutter satte callum wilson inn 3-1 etter et strålende bakromsløp, der han akkurat holdt seg på rett side av offsidegrensa. mindre enn to minutter senere var wilson nest sist på ballen da bruno guimarães la på til 4-1. med seieren befestet newcastle tredjeplassen på tabellen, men mesterligaplassen er likevel ikke helt trygg. fire lag kvalifiserer seg for mesterligaen, og newcastle kan fortsatt bli tatt igjen av manchester united og liverpool. liverpool er i så fall avhengig av å vinne sine to siste kamper. seier i siste serierunde vil uansett være nok for newcastle.  Guardiola foran skjebnekampen: – Vil ikke ha flaks
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:15.21)
  manchester city må levere en like god hjemmekamp som i fjor om det skal bli seier over real madrid finaleplass i årets mesterliga, sier manager pep guardiola. city fikk med seg 1-1 fra bortemøtet sist uke og har dermed en fordel foran onsdagens returkamp i manchester. – jeg hadde tatt den hjemmekampen vi leverte i fjor nå, men jeg tror ikke det vil skje. spillet forandrer seg. det er mange ting man ikke kan kontrollere i denne turneringen. vi har en plan, sa guardiola. city har aldri vunnet mesterligaen før. de tapte finalen i 2021 for chelsea. real madrid har vunnet europas gjeveste klubbturnering rekordmange ganger (14). – jeg vil ikke ha flaks i morgen. jeg håper at laget som fortjener å gå videre, vinner. vi må være bedre enn i bortekampen for å nå finalen, fortsatte guardiola. city er bare én seier unna sin femte premier league-tittel på de siste seks sesongene. tittlen kan bli sikret med seier over chelsea på hjemmebane til helgen.  Sagosen og Kiel med nytt steg mot seriegullll
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:22.46)
  sander sagosen scoret seks mål, harald reinkind tre og petter øverby ett da kiel tok et nytt steg mot tysk seriegull i håndball med 37-30 over stuttgart. sagosen var kiels toppscorer sammen med miha zarabec. han hadde også fire assist, mens reinkind leverte hele seks assist. øverby scoret kiels første mål for kvelden da han reduserte til 1-3. rett etter pådro han seg rødt kort, før det var spilt fire minutter. borteseieren betyr at kiel er to poeng foran gullrivalene magdeburg og füchse berlin når alle tre har fem seriekamper igjen å spille. de to andre skal i aksjon søndag. det skal også fjerdeplasserte flensburg-handewitt, som er ytterligere fire poeng bak. kiel gikk på en hjemmesmell mot paris saint-germain i første kvartfinale i mesterligaen denne uka og må slå kraftig tilbake i onsdagens returkamp om det skal bli deltakelse i finalehelgen i köln midt i juni. (ntb)  Ni Sagosen-mål ikke nok – tapte for gamleklubben
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:22.57)
  sander sagosen scoret ni mål og harald reinkind fem, men nordmennenes målshow hjalp ikke mot paris saint-germain, som vant 31-27 i mesterligaens semifinale. det betyr at kiel har et svært vanskelig utgangspunkt før returkampen i frankrike neste uke. plass i finalehelgen i köln midt i juni virker ganske langt unna. sagosen avsluttet hele 15 ganger mot sin tidligere klubb og hadde dermed uttellingsprosent på bare 60. reinkind fyrte av ni skudd og hadde 56 prosent uttelling. utenom nordmennene scoret ingen kiel-spiller flere enn tre mål. for psg var dainis kristopans, ferran solé og elohim prandi toppscorere med seks mål hver. kristopans og kiel-spiller hendrik pekeler pådro seg begge rødt kort for tre utvisninger. større sjanse til å nå finalehelgen har christian o`sullivan. hans magdeburg greide 22-22 i første semifinale borte mot wisla plock i polen. torsdag spiller ungarske veszprém mot polske kielce og danske gog mot spanske barcelona. (ntb)


  Oliver Kahn forteller: «Gjorde alt» for å hente Haaland
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:07.14)
  klubbdirektør i bayern münchen, oliver kahn, sier til bild at den tyske storklubben gjorde alt de kunne for å hente erling braut haaland forrige sommer. – vi gikk så langt vi kunne økonomisk, sier kahn til den tyske avisen. den samme sommeren forlot robert lewandowski den tyske storklubben. bayern münchen var dermed ute etter en målgarantist som kunne erstatte ham. men kahn hevder haaland ble for dyr. – vi måtte ta et valg. går vi på akkord med lønningsstrukturen vår? vi var ikke klare for det. det ville ikke vært veldig bayern-aktig, sier han videre. haaland landet på manchester city, der han siden har tatt engelsk fotball med storm. nordmannen står med 51 scoringer i alle turneringer denne sesongen. han scoret blant annet to ganger da manchester city slo bayern münchen ut av mesterligaen.  Haaland kan skyte City til finalen: – Han er et barn
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. mai 2023 KL:20.16)
  erling braut haaland håper å skyte manchester city til premier league-gull, men fansen håper også at nordmannen kan sikre dem et etterlengtet trofé i mesterligaen. tirsdag venter real madrid i første semifinale av turneringen. det er en kopi av fjorårets semifinale, hvor karim benzema knuste engelskmennenes finaledrøm i ekstraomgangene. – vi gjorde en god prestasjon, men det var ikke nok. vi er ikke her for å få revansje. en dag må vi vinne den (mesterligaen), og vi kommer hit for å gjøre det denne sesongen, sa city-manager pep guardiola på mandagens pressekonferanse. haaland er toppscorer i årets turnering med 12 nettkjenninger. ifølge midtbanespiller rodri er nordmannen en helt vanlig fyr med et uvanlig talent for målscoring. – erling er en vanlig fyr. han er 22 år, og vi skjønner ikke alltid hvor ung han er. jeg så på ham, og han er et barn, sa han på spørsmål fra tv 2.


  Liverpool vant igjen – la press på United
  mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: newcastle til mesterligaen | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:20.24)
  liverpool slet med uttellingen, men vant 1-0 hjemme mot brentford. nå skiller det bare ett poeng opp til den gjeve 4.-plassen i premier league. 4.-plasserte manchester united har riktig nok to kamper til gode på erkerivalen, men kikker seg nok over skulderen i retning jürgen klopps menn. mohamed salah ble matchvinner etter 12 minutter i lørdagens sliteseier. han regisserte selv angrepet der han puttet ballen i mål etter en fin heading ned fra virgil van dijk. begge lag skapte farligheter utover i kampen, og brentford satte dessuten ballen i mål. bryan mbeumo ble imidlertid korrekt avvinket for offside da han så ut til å ha utlignet etter 40 minutter. i annen omgang brente cody gakpo to kjempesjanser til å øke vertenes ledelse. han kunne imidlertid puste lettet ut ettersom brentford aldri klarte å score. trepoengeren var særdeles viktig for liverpools ambisjoner om europacupspill neste sesong. en europaligaplass er nesten i boks, mens drømmen om mesterligaen heller ikke er helt over. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »