Hovedsiden

Liten annonse

  Ukraina i brev til Uefa-medlemmer : – Det betyr støtte til russisk terror

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 29. september 2023 KL:08.08)
  det ukrainske fotballforbundet ber i et brev til alle uefas medlemsland om ikke å stille til kamp mot russiske ungdomslag. uefas beslutning tidligere i uken om å tillate russland å stille med u17-landslag i mesterskap fra neste år har vakt sterke reaksjoner. flere land – deriblant norge, danmark, sverige og england – har gjort det klart at det ikke er aktuelt å la sine ungdommer spille mot russiske lag mens krigen i ukraina pågår. uefas styrevedtak kom overraskende på mange av medlemslandene, og ifølge bbc skal det heller ikke ha vært enstemmighet på tirsdagens møte. i sitt brev til de 54 andre nasjonale forbundene skriver det ukrainske forbundet at en reintegrering av russiske lag på ungdomsnivå vil bety «støtte til den russiske terroriststaten og til alle de forbrytelser den har begått i ukraina». norges fotballforbund (nff) gjorde det torsdag klart at det ikke er aktuelt å endre sin politikk overfor russland, selv om det dreier seg om ungdommer. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa fotballpresident lise klaveness. uefa-president aleksander ceferin har begrunnet vedtaket nettopp med at barn og ungdommer ikke skal lastes for russlands aggresjon i ukraina. – ved å utestenge barn fra våre turneringer vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering, uttalte uefa-president aleksander ceferin onsdag.

  Paralympiere sier nei til russisk deltakelse i Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.27)
  aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i paralympics i paris til sommeren. i bahrain torsdag skal den internasjonale paralympiske komité (ipc) beslutte om de skal la russere og belarusere delta i mesterskapet i paris. paralympierne selv ønsker ikke å delta mot russere og belarusere selv om de skulle stille under nøytralt flagg. – det finnes ingen som er nøytrale i paralympics. de aktive er bærere av fanen og blir sterk forbundet med sitt hjemland uansett hvilket flagg, nasjonalsang eller nasjonale farger som tas bort, skriver organisasjonen global athlete i en uttalelse som insidethegames refererer. henstillingen fra utøverne er tydelig. – de representerer landet sitt, og i russlands tilfelle støtter eller jobber de for putins regime. i samråd med aktive fra en hel verden ber vi om at ipc står imot presset fra russland, belarus og den internasjonale olympiske komité (ioc) som alle søker en vei for at de kan delta, heter det. (ntb)

  Disse skal dømme håndball-EM for menn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:15.20)
  de norske dommerparet lars jørum og håvard kleven er av det europeiske håndballforbundet tatt ut å dømme em for menn i tyskland i januar. totalt er 18 dommerpar tatt ut av ehf til å dømme det kommende em-sluttspillet i tyskland fra 10. til 28. januar. jørum og kleven er rangert som norges beste dommerpar. dommerparet har erfaring fra flere mesterskap, og har blant annet dømt tre verdensmesterskap på rad. etter å ha dømt de to siste europamesterskapene på herresiden i 2020 og 2022, får de nå fornyet tillit i em i 2024. de norske håndballgutta med i em og spiller i gruppe d i berlin hvor de møter polen (11/1), færøyene (13/1) og slovenia (15/1). (ntb)

  Karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. september 2023 KL:10.10)
  hopp-pioneren daniela iraschko-stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel. veteranen fra østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. i 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i ol. det skjedde i sotsji i russland. iraschko-stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra østerrike. i over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter. – tiden er kommet for å avslutte karrieren. de som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. det har vært en fin tid, sier stolz. (ntb)


  Verstappen vant igjen - nærmer seg VM-tittelen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:09.06)
  max verstappen tok sin seier nummer 13 av 16 mulige i årets formel 1-sesong da han lekte seg med konkurrentene i japan søndag. red bulls verstappen vant foran mclarens lando norris. sistnevnte hadde rundt 20 sekunder opp til vinneren. oscar piastri ble nummer tre og havnet på pallen for første gang i karrieren. den regjerende verdensmesteren fra nederland startet i beste startspor og ledet løpet fra start til mål. verstappens triumf gjorde også at red bull sikret seg kontruktørmesterskapet med seks runder igjen av sesongen. verstappen kan selv allerede bli verdensmester i neste vm-runde. (©ntb)

  Xavi forlenger med Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:22.23)
  xavi (43) bekreftet fredag at han kommer til å forlenge kontrakten som trener for barcelona med ytterligere ett år. den nye kontrakten strekker seg fram til 2025. et par timer senere kom også bekreftelsen fra klubben. den tidligere midtbanespilleren tok over trenerjobben i 2021, og han ledet klubben til et nytt seriemesterskap sist sesong. – vi vant to titler sist sesong og er en klubb i utvikling, sier treneren som overtok jobben på en treårskontrakt etter nederlenderen ronald koeman. den kontrakten han hadde løp til 2024. barcelona er plassert som nummer to i årets la liga, to poeng bak real madrid. (ntb)

  Uno-X-signering ble europamester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:19.44)
  det danske supertalentet henrik pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med uno-x. fredag tok han em-gull på landeveien i nederland. pedersen kom alene til mål på u23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske emmen. sølvvinner ivan romeo ble slått med 25 sekunder. den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget coloquick. foran neste sesong går veien videre til norske uno-x. (ntb)

  Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:18.32)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. da måtte saravi gha vunnet sin semifinale mot gabriel kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for baldauf.

  Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.49)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. dersom baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. så kom tapet for saravi. (ntb)

  Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.42)
  fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i tlexcala i mexico. i den anledning stiller mol og sørum som tittelforsvarere. en av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde. – høyden er en faktor som er ny for oss. vi hadde en liten samling i mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier mol og sørum til nrk. så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. i tre av dem ble det seier. i august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i em for mol og sørum. isteden endte svenske åhmann og hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. söta bror kan også bli å frykte når vm går av stabelen. –sverige og usa er de som har skilt seg mest ut i år. de har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier mol og sørum. – det blir veldig spennende. det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  Baldauf gjorde kort prosess mot svenske – klar for VM-kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.17)
  felix baldauf skal ut i kvartfinale i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd etter to strake seirer fredag. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. (ntb)

  Uno-X-signering ble europamester – norsk nedtur i Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:13.20)
  det danske supertalentet henrik pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med uno-x. fredag tok han em-gull på landeveien i nederland. pedersen kom alene til mål på u23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske emmen. sølvvinner ivan romeo ble slått med 25 sekunder. den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget coloquick. foran neste sesong går veien videre til norske uno-x. pedersen har signert en fireårskontrakt med laget som ledes av jens haugland. i 2024 og 2025 skal han i utgangspunktet sykle som en del av utviklingslaget til uno-x, før han flyttes opp på profflaget fra 2026. pedersen har tidligere denne sesongen markert seg blant annet i ungdommens utgave av giro d`italia. for de norske rytterne ble fredagens 136,5 kilometer em-fellesstart i emmen en stor nedtur. per strand hagenes var på forhånd pekt på som en rytter med gode sjanser, men slik gikk det ikke. trym brennsæter ble best av de norske på 50.-plass. han ble slått av pedersen med drøye minuttet. de øvrige nordmennene endte enda lenger ned på listene. (ntb)

  portrettmesterskapet

  Kilde: NRK - Kultur | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:10.09)
  Kamelen bekymrer seg for viker, mens Trude Drevland byr på rynker. De er «grådig spente» på resultatet når kunstnerne kjemper om semifinale-plass.

  portrettmesterskapet

  Kilde: NRK - Kultur | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:09.50)
  Kamelen bekymrer seg for viker, mens Trude Drevland byr på rynker. De er «grådig spente» på resultatet når kunstnerne kjemper om semifinale-plass.

  Biles klar for sitt sjette VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:06.15)
  stjerneturneren simone biles leder det amerikanske laget i vm i oktober. hun måtte ta en pause etter ol for to år siden, blant annet på grunn av sykdom, men har levert godt i comebacket. det kommende verdensmesterskapet blir hennes sjette, og ingen kvinnelige, amerikanske turnere har deltatt i så mange. med seg på laget får hun tre av deltakere på laget som tok gull i 2022 – shilese jones, leanne wong og skye blakely, i tillegg til 17-årige joscelyn roberson. biles har sju ol-medaljer og 29 vm-medaljer, hvor 19 gull. de 32 medaljene gjør henne til tidenes mestvinnende turner gjennom tidene sammen med larysa latynina, som representerte sovjetunionen. (ntb)

  Piastri forlenger med McLaren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.47)
  det australske motorsporttalentet oscar piastri (22) har skrevet under på en ny kontrakt med mclaren. den nye avtalen strekker seg til 2026. det bekrefter laget i egne mediekanaler. – jeg ønsker å kjempe helt i toppen med dette laget, og jeg liker visjonene og grunnlaget som blir lagt for at vi som lag skal kunne klare det, sier australieren. piastri signerte for mclaren i forkant av årets formel 1-sesong, og 22-åringen ligger på en foreløpig 11.-plass sammenlagt i førermesterskapet. tidligere i karrieren har australieren vunnet både formel 3- og formel 2-vm. (ntb)

  EM-sølv til Jørgen Nordhagen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.05)
  sykkel-em startet onsdag og for norges del ble det en sølvmedalje på mesterskapets første dag. jørgen nordhagen syklet inn til sølv på tempoen i juniorklassen, kun slått av danske albert philipsen. dansken vant både tempoen og fellesstarten i juniorklassen i vm tidligere i år. philipsen var også helt suveren på onsdagens tempo og vant 46,4 sekunder foran nordhagen. mikal grimstad uglehus ble nummer 20, ett minutt og 33 sekunder bak. kvinnenes juniorklasse ble vunnet av italienske federica venturelli. senere onsdag arrangeres det også tempo i u23 og eliteklassene for både menn og kvinner. norge har ingen deltagere i temporittene foruten nordhagen og uglehus. nordhagen skal sykle for utviklingslaget til jumbo-visma neste sesong og profflaget til jumbo-visma fra 2025.

  Ingvill Måkestad Bovim blir styremedlem i Antidoping Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:13.37)
  den tidligere friidrettsprofilen ingvill måkestad bovim (42) erstatter vebjørn rodal som styremedlem i antidoping norge. det opplyser kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding mandag. bovim var i flere år en profilert løper og har medaljer fra u23-em og lag-em i friidrett. hun deltok i sitt siste mesterskap i em i 2016. nå blir hun en del av styret i antidoping norge. kultur- og likestillingsdepartementet skriver at måkestad bovim har erfaring med dopingproblematikken etter at en person foran henne ble disket for dopingbruk under u23-em. dermed tok hun bronse på 1500-meteren. – måkestad bovims erfaring som toppidrettsutøver gjør henne godt egnet til dette vervet. styret er nå sikret et medlem som vil bidra med interessante perspektiver og gode analyser, som er viktige i antidopingarbeidet, sier kultur- og likestillingsminister lubna jaffery. (ntb)

  Tønseth stiller i NM-terrengløp - får ikke «drømmeduell»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:13.00)
  didrik tønseth har nm-gull i terrengløp fra 2018 og tok sølv bak henrik ingebrigtsen i 2019. i år blir han igjen og se i nm i terrengløp. det forteller langrennsløperen til adresseavisen og vg. – jeg vil revansjere meg og slå henrik (ingebrigtsen). det er det jeg er ute etter. han slo meg i skisporet da vi var 17 år. dette kan være siste sjansen, fordi jeg tror ikke våre veier vil krysses igjen, sier tønseth til adresseavisen. men en revansje mot ingebrigtsen må trolig tønseth se langt etter. henrik ingebrigtsen sier til adressa at han ikke kommer til å stille til start i mesterskapet, som arrangeres 8. oktober i frognerparken i oslo.

  Hovland beholder fjerdeplassen på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:12.34)
  golfesset viktor hovland er stadig nummer fire på verdensrankingen. nordmannen endte på en sterk femteplass i det europeiske pga-mesterskapet i helgen. hovland har avansert på verdensrankingen den siste tiden etter at han vant to turneringer i pga-sluttspillet. etter femteplassen i turneringen utenfor london i helgen, beholder han sin posisjon som verdens fjerde beste golfspiller. hovland har tredjeplass som sin beste plassering på rankingen. det oppnådde han i fjor. amerikanske scottie scheffler topper rankingen foran rory mcilroy (nord-irland) og jon rahm (spania). den neste for hovland er ryder cup i månedsskiftet. der er han en del av et europeisk lag som skal forsøke å slå tilbake mot usa. hovland deltar i sin andre ryder cup-utgave.

  Tung avslutning for Hovland – Fox vant overraskende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:17.43)
  viktor hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske pga-mesterskapet. nordmannen endte på femteplass. hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. så ble det trøblete for 25-åringen fra oslo. han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. på neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet. nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). de neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i sør-england. nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. på 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. på 18. og siste hull spilte hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie. newzealenderen ryan fox spilte meget solid og tok en noe overraskende seier i turneringen, 18 slag under par. han plasserte seg ett slag foran den engelske duoen tyrrell hatton og aaron rai. (ntb)

  Småseig avslutning for Hovland i England

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:17.43)
  viktor hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske pga-mesterskapet. nordmannen ligger på delt 4.-plass. hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. så ble det trøblete for 25-åringen fra oslo. han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. på neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet. nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). de neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i sør-england. spillet ble stoppet på grunn av fare for lynnedslag mens hovland var i gang med det 16. hullet. spillerne måtte vente halvannen time på å sette i gang igjen. nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. på 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. på 18. og siste hull spilte hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie. (ntb)
  Tenniskonkurranser er tilbake i Kina etter boikott

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:14.21)
  i september får kina atter være vertskap for et tennismesterskap, for første gang på 16 måneder. det melder south china morning post. kina ble boikottet som vertskap etter anklager om at en kinesisk topp-politiker skulle ha utsatt tennisstjernen peng shuai for overgrep. det var et brev som tennisstjernen la ut på sosiale medier i kina i november 2021 som førte til anklagene. peng shuai gikk senere ut og sa at det ikke hadde vært noe overgrep. hun viste seg offentlig på tribunene under vinter-ol i beijing. verdens tennisforbund (wta) skal ha kommet til at en boikott ikke har virket.

  Golfstjerne freste etter kaos i mørket: – Drittopplegg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:11.50)
  golfstjernen rory mcilroy har lite fornøyd med at det oppsto kødannelser og problemer med lyset på andrerunden av det europeiske pga-mesterskapet i golf. det var mot slutten av fredagens spill i engelske wentworth at det ble trøbbel. utfordringer med tett tåke gjorde at arrangørene litt tidligere på dagen hadde vært tvunget til å ta en nesten halvannen time lang pause. det førte til at det oppsto voldsom kø da spillerne skulle avslutte sine runder på kvelden. rory mcilroy gikk runden andrerunden sammen med viktor hovland og ludvig åberg. da trioen kom til hull nummer 17 ventet allerede tre andre spillere på å få slå ut, ifølge the scotsman. – det var et drittopplegg. tåken førte åpenbart til utsettelser, men jeg kan ikke huske å ha sett så mange spillere på hull 17 og 18, sa mcilroy etterpå. på toppen av det hele skapte mørket også vanskeligheter da mcilroy og hovland skulle avslutte sine runder. – jeg tror aldri jeg har fullført en runde i mørket. det var fint å ha skjermen (resultattavlen), sa engelske tommy fleetwood. (ntb)

  Vardy scoret etter 21 sekunder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:09.22)
  jamie vardy brukte bare 21 sekunder på å score da leicester rundspilte southampton og viste at det ligger alvor bak ambisjonene om en retur til premier league. fredagens toppkamp i den engelske mesterskapsserien endte 4-1 til et formsterkt leicester-mannskap. borteseieren var av det uhyre sterke slaget. både leicester og southampton rykket ned fra premier league sist sesong. begge har innledet inneværende sesong sterkt og jager en snarlig retur til den engelske toppdivisjonen. i fredagens storkamp var det aldri tvil om hvor seieren ville ende. veteranspissen jamie vardy brukte kun 21 sekunder på å sende gjestene i ledelsen etter svakt forsvarsspill av hjemmelaget. scoringen var leicester-profilens første for sesongen. (ntb)


  Kanskje mangler vi en «jævel»

  Kilde: VG Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:15.41)
  ullevaal stadion (vg) nok en gang skjer det - det norske herrelandslaget i fotball må ty til det berømte «halmstrået» for å ha et håp om å nå et mesterskap. det er faktisk litt trist. kanskje vi heller skal skaffe oss en «jævel» - en som røsker opp i snillismen.

  Skadetrøbbel for Spania før møtet med Kypros – to nøkkelspillere ute av troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:10.34)
  angrepsessene marco asensio og dani olmo mister begge spanias kamp mot kypros i em-kvalifiseringen tirsdag. inn i troppen kommer yeremy pino og ferrán torres, opplyser det spanske fotballforbundet på sine hjemmesider. både asensio og olmo forlot banen før pause i nedsablingen av georgia fredag. de tre poengene sendte spanjolene opp på 2.-plass i gruppen, to poeng foran norge på 3.-plass. skottland troner øverst med 15 poeng. spania har kun spilt tre kamper i em-kvalifiseringen til neste års mesterskap i tyskland. tirsdag kveld venter en hjemmekamp mot kypros, som hittil har tapt samtlige fire kamper i gruppen. (ntb)

  Ro-VM: Lund sist i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:13.19)
  maia lund (28) klarte ikke å hamle opp med de beste i semifinalen i lettvekt singelsculler i ro-vm i serbia. lund havnet sist av de seks utøverne i semifinalen hvor de tre beste kvalifiserte seg til finalen. lund må nøye seg med b-finale senere i mesterskapet. 28-åringen var 24,27 sekunder bak vinneren sophia luwis fra usa. franske aurelie morizot og rumenske gianina van groningen kom på 2.- og 3.-plass. bergensroeren har også deltatt i dobbeltsculler med inger kavlie i mesterskapet i beograd. det endte med en 3.-plass i c-finalen. (ntb)

  Sophie Román Haug klar for Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:18.09)
  landslagsspiss sophie román haug bytter ut roma med spill for den engelske fotballklubben liverpool. det bekrefter liverpool i sine mediekanaler. haug var en del av den norske troppen i vm i sommer og scoret blant annet hat trick mot filippinene. – jeg er veldig glad for å være her og kan ikke vente med å starte. dette var det rette steget for meg. jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben og de bygger noe jeg vil være en del av, sier haug til klubbens nettsider. 24-åringen spilte over 100 kamper for lsk kvinner før hun gjorde overgang til italiensk fotball og roma i 2021. der har hun levert bra og var i fjor med på å vinne klubbens første seriemesterskap. nå går ferden videre til liverpool, som ble nummer sju i den engelske superligaen sist sesong. tv 2 har tidligere meldt om at haug var på vei til merseyside-klubben. liverpool åpner sesongen mot frida maanum og arsenal 1. oktober. (ntb)

  VM i roing: Birgit Skarstein rett til finale – sikret seg billett til Paralympics i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:12.11)
  birgit skarstein (34) cruiset inn til en overlegen seier i sitt semifinaleheat og er klar for søndagens vm-finale i roing i paraklassen. finalen i beograd går på mesterskapets siste dag. skarstein var den eneste som tok seg direkte til a-finalen på tiden 9.54,08. de fem andre i semifinaleheatet må igjennom onsdagens oppsamlingsheat for å ta seg til en eventuell finale. samtlige seks finalebåter og vinneren av b-finalen er kvalifiserte til neste års paralympics i paris. tyske manuela diening ble nummer to bak skarstein. hun var hele 33,83 sekunder bak den norske 34-åringen. kinas lili wang ble nummer tre med 48,48 sekunder opp til skarstein. båter fra sverige, argentina og japan fulgte på de neste plassene.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »