Hovedsiden

Liten annonse
  Verstappen vant igjen - nærmer seg VM-tittelen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:09.06)
  max verstappen tok sin seier nummer 13 av 16 mulige i årets formel 1-sesong da han lekte seg med konkurrentene i japan søndag. red bulls verstappen vant foran mclarens lando norris. sistnevnte hadde rundt 20 sekunder opp til vinneren. oscar piastri ble nummer tre og havnet på pallen for første gang i karrieren. den regjerende verdensmesteren fra nederland startet i beste startspor og ledet løpet fra start til mål. verstappens triumf gjorde også at red bull sikret seg kontruktørmesterskapet med seks runder igjen av sesongen. verstappen kan selv allerede bli verdensmester i neste vm-runde. (©ntb)

  Uno-X-signering ble europamester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:19.44)
  det danske supertalentet henrik pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med uno-x. fredag tok han em-gull på landeveien i nederland. pedersen kom alene til mål på u23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske emmen. sølvvinner ivan romeo ble slått med 25 sekunder. den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget coloquick. foran neste sesong går veien videre til norske uno-x. (ntb)

  Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:18.32)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. da måtte saravi gha vunnet sin semifinale mot gabriel kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for baldauf.

  Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.49)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. dersom baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. så kom tapet for saravi. (ntb)

  Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.42)
  fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i tlexcala i mexico. i den anledning stiller mol og sørum som tittelforsvarere. en av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde. – høyden er en faktor som er ny for oss. vi hadde en liten samling i mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier mol og sørum til nrk. så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. i tre av dem ble det seier. i august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i em for mol og sørum. isteden endte svenske åhmann og hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. söta bror kan også bli å frykte når vm går av stabelen. –sverige og usa er de som har skilt seg mest ut i år. de har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier mol og sørum. – det blir veldig spennende. det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  Baldauf gjorde kort prosess mot svenske – klar for VM-kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.17)
  felix baldauf skal ut i kvartfinale i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd etter to strake seirer fredag. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. (ntb)

  Uno-X-signering ble europamester – norsk nedtur i Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:13.20)
  det danske supertalentet henrik pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med uno-x. fredag tok han em-gull på landeveien i nederland. pedersen kom alene til mål på u23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske emmen. sølvvinner ivan romeo ble slått med 25 sekunder. den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget coloquick. foran neste sesong går veien videre til norske uno-x. pedersen har signert en fireårskontrakt med laget som ledes av jens haugland. i 2024 og 2025 skal han i utgangspunktet sykle som en del av utviklingslaget til uno-x, før han flyttes opp på profflaget fra 2026. pedersen har tidligere denne sesongen markert seg blant annet i ungdommens utgave av giro d`italia. for de norske rytterne ble fredagens 136,5 kilometer em-fellesstart i emmen en stor nedtur. per strand hagenes var på forhånd pekt på som en rytter med gode sjanser, men slik gikk det ikke. trym brennsæter ble best av de norske på 50.-plass. han ble slått av pedersen med drøye minuttet. de øvrige nordmennene endte enda lenger ned på listene. (ntb)

  portrettmesterskapet

  Kilde: NRK - Kultur | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:10.09)
  Kamelen bekymrer seg for viker, mens Trude Drevland byr på rynker. De er «grådig spente» på resultatet når kunstnerne kjemper om semifinale-plass.

  portrettmesterskapet

  Kilde: NRK - Kultur | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:09.50)
  Kamelen bekymrer seg for viker, mens Trude Drevland byr på rynker. De er «grådig spente» på resultatet når kunstnerne kjemper om semifinale-plass.

  Biles klar for sitt sjette VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:06.15)
  stjerneturneren simone biles leder det amerikanske laget i vm i oktober. hun måtte ta en pause etter ol for to år siden, blant annet på grunn av sykdom, men har levert godt i comebacket. det kommende verdensmesterskapet blir hennes sjette, og ingen kvinnelige, amerikanske turnere har deltatt i så mange. med seg på laget får hun tre av deltakere på laget som tok gull i 2022 – shilese jones, leanne wong og skye blakely, i tillegg til 17-årige joscelyn roberson. biles har sju ol-medaljer og 29 vm-medaljer, hvor 19 gull. de 32 medaljene gjør henne til tidenes mestvinnende turner gjennom tidene sammen med larysa latynina, som representerte sovjetunionen. (ntb)

  Piastri forlenger med McLaren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.47)
  det australske motorsporttalentet oscar piastri (22) har skrevet under på en ny kontrakt med mclaren. den nye avtalen strekker seg til 2026. det bekrefter laget i egne mediekanaler. – jeg ønsker å kjempe helt i toppen med dette laget, og jeg liker visjonene og grunnlaget som blir lagt for at vi som lag skal kunne klare det, sier australieren. piastri signerte for mclaren i forkant av årets formel 1-sesong, og 22-åringen ligger på en foreløpig 11.-plass sammenlagt i førermesterskapet. tidligere i karrieren har australieren vunnet både formel 3- og formel 2-vm. (ntb)

  EM-sølv til Jørgen Nordhagen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.05)
  sykkel-em startet onsdag og for norges del ble det en sølvmedalje på mesterskapets første dag. jørgen nordhagen syklet inn til sølv på tempoen i juniorklassen, kun slått av danske albert philipsen. dansken vant både tempoen og fellesstarten i juniorklassen i vm tidligere i år. philipsen var også helt suveren på onsdagens tempo og vant 46,4 sekunder foran nordhagen. mikal grimstad uglehus ble nummer 20, ett minutt og 33 sekunder bak. kvinnenes juniorklasse ble vunnet av italienske federica venturelli. senere onsdag arrangeres det også tempo i u23 og eliteklassene for både menn og kvinner. norge har ingen deltagere i temporittene foruten nordhagen og uglehus. nordhagen skal sykle for utviklingslaget til jumbo-visma neste sesong og profflaget til jumbo-visma fra 2025.

  Tønseth stiller i NM-terrengløp - får ikke «drømmeduell»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:13.00)
  didrik tønseth har nm-gull i terrengløp fra 2018 og tok sølv bak henrik ingebrigtsen i 2019. i år blir han igjen og se i nm i terrengløp. det forteller langrennsløperen til adresseavisen og vg. – jeg vil revansjere meg og slå henrik (ingebrigtsen). det er det jeg er ute etter. han slo meg i skisporet da vi var 17 år. dette kan være siste sjansen, fordi jeg tror ikke våre veier vil krysses igjen, sier tønseth til adresseavisen. men en revansje mot ingebrigtsen må trolig tønseth se langt etter. henrik ingebrigtsen sier til adressa at han ikke kommer til å stille til start i mesterskapet, som arrangeres 8. oktober i frognerparken i oslo.

  Hovland beholder fjerdeplassen på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:12.34)
  golfesset viktor hovland er stadig nummer fire på verdensrankingen. nordmannen endte på en sterk femteplass i det europeiske pga-mesterskapet i helgen. hovland har avansert på verdensrankingen den siste tiden etter at han vant to turneringer i pga-sluttspillet. etter femteplassen i turneringen utenfor london i helgen, beholder han sin posisjon som verdens fjerde beste golfspiller. hovland har tredjeplass som sin beste plassering på rankingen. det oppnådde han i fjor. amerikanske scottie scheffler topper rankingen foran rory mcilroy (nord-irland) og jon rahm (spania). den neste for hovland er ryder cup i månedsskiftet. der er han en del av et europeisk lag som skal forsøke å slå tilbake mot usa. hovland deltar i sin andre ryder cup-utgave.

  Tung avslutning for Hovland – Fox vant overraskende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:17.43)
  viktor hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske pga-mesterskapet. nordmannen endte på femteplass. hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. så ble det trøblete for 25-åringen fra oslo. han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. på neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet. nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). de neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i sør-england. nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. på 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. på 18. og siste hull spilte hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie. newzealenderen ryan fox spilte meget solid og tok en noe overraskende seier i turneringen, 18 slag under par. han plasserte seg ett slag foran den engelske duoen tyrrell hatton og aaron rai. (ntb)

  Småseig avslutning for Hovland i England

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:17.43)
  viktor hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske pga-mesterskapet. nordmannen ligger på delt 4.-plass. hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. så ble det trøblete for 25-åringen fra oslo. han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. på neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet. nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). de neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i sør-england. spillet ble stoppet på grunn av fare for lynnedslag mens hovland var i gang med det 16. hullet. spillerne måtte vente halvannen time på å sette i gang igjen. nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. på 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. på 18. og siste hull spilte hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie. (ntb)
  Golfstjerne freste etter kaos i mørket: – Drittopplegg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:11.50)
  golfstjernen rory mcilroy har lite fornøyd med at det oppsto kødannelser og problemer med lyset på andrerunden av det europeiske pga-mesterskapet i golf. det var mot slutten av fredagens spill i engelske wentworth at det ble trøbbel. utfordringer med tett tåke gjorde at arrangørene litt tidligere på dagen hadde vært tvunget til å ta en nesten halvannen time lang pause. det førte til at det oppsto voldsom kø da spillerne skulle avslutte sine runder på kvelden. rory mcilroy gikk runden andrerunden sammen med viktor hovland og ludvig åberg. da trioen kom til hull nummer 17 ventet allerede tre andre spillere på å få slå ut, ifølge the scotsman. – det var et drittopplegg. tåken førte åpenbart til utsettelser, men jeg kan ikke huske å ha sett så mange spillere på hull 17 og 18, sa mcilroy etterpå. på toppen av det hele skapte mørket også vanskeligheter da mcilroy og hovland skulle avslutte sine runder. – jeg tror aldri jeg har fullført en runde i mørket. det var fint å ha skjermen (resultattavlen), sa engelske tommy fleetwood. (ntb)
  Ro-VM: Lund sist i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:13.19)
  maia lund (28) klarte ikke å hamle opp med de beste i semifinalen i lettvekt singelsculler i ro-vm i serbia. lund havnet sist av de seks utøverne i semifinalen hvor de tre beste kvalifiserte seg til finalen. lund må nøye seg med b-finale senere i mesterskapet. 28-åringen var 24,27 sekunder bak vinneren sophia luwis fra usa. franske aurelie morizot og rumenske gianina van groningen kom på 2.- og 3.-plass. bergensroeren har også deltatt i dobbeltsculler med inger kavlie i mesterskapet i beograd. det endte med en 3.-plass i c-finalen. (ntb)

  VM i roing: Birgit Skarstein rett til finale – sikret seg billett til Paralympics i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:12.11)
  birgit skarstein (34) cruiset inn til en overlegen seier i sitt semifinaleheat og er klar for søndagens vm-finale i roing i paraklassen. finalen i beograd går på mesterskapets siste dag. skarstein var den eneste som tok seg direkte til a-finalen på tiden 9.54,08. de fem andre i semifinaleheatet må igjennom onsdagens oppsamlingsheat for å ta seg til en eventuell finale. samtlige seks finalebåter og vinneren av b-finalen er kvalifiserte til neste års paralympics i paris. tyske manuela diening ble nummer to bak skarstein. hun var hele 33,83 sekunder bak den norske 34-åringen. kinas lili wang ble nummer tre med 48,48 sekunder opp til skarstein. båter fra sverige, argentina og japan fulgte på de neste plassene.

  Nordmann tok gull i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. september 2023 KL:08.05)
  leo landrø (18) klinte til med 189,75 i big air-finalene under junior-vm i freeski på new zealand natt til mandag norsk tid. det var en poengsum langt foran konkurrentene, og dermed ble det gull på hallingdølen. det var hele 13 poeng ned til canadiske matthew lepine han hadde allerede tatt bronse i slopestyle-konkurransen tidligere i mesterskapet. tidligere har landrø også en vm-bronse fra sveits, som han tok da han kun var 16 år gammel.

  Landslagsspiller bekrefter betydelig misnøye på kvinnelandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. september 2023 KL:17.34)
  rbk-spiller anna jøsendal åpner opp om en turbulent tid innad i det norske kvinnelandslaget i fotball. hun sier mange har vært misfornøyde. fredag kom nyheten om at hege riise fratrer som landslagssjef for de norske fotballkvinnene. det skjer bare ett år etter at hun fikk jobben. – jeg må si jeg ble litt overrasket, sier landslagsspiller jøsendal i et intervju med adresseavisen. 22-åringen bekrefter at det har vært misnøye blant flere i spillergruppen, men at hun selv ikke har vært blant disse. – nei, jeg har egentlig ikke det. men når det er såpass mange som er det, så er det riktig av nff å ta denne avgjørelsen, sier hun videre med henvisning til riises avgang. – det er dumt at det ble som det ble, og det var misnøye. det er ikke bra, men da er det veldig bra at man tar tak i ting, og at den tøffe avgjørelsen ble tatt, legger jøsendal til. rbk-profilen var en del av landslaget som deltok i fotball-vm i australia og new zealand i sommer, og hun spilte i norges 6-0-seier over filippinene i gruppespillet. norge forsvant ut av mesterskapet i åttedelsfinalen mot japan. fotballpresident lise klaveness og generalsekretær karl-petter løken begrunnet fredag riises avgang med at de ønsket en mer tydelig trenerprofil til å håndtere landslaget i framtiden. (ntb)

  Ny Hauger-nedtur i kaotisk kvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. september 2023 KL:17.01)
  dennis hauger kjørte inn til en skuffende 11.-plass i kvalifiseringen til vm-runden i formel 2 i italia fredag. det ble en hektisk avslutning. aurskog-mannen var nummer 14 før førerne gjorde sitt aller siste forsøk på å forbedre egen tid. der lå hauger perfekt plassert. – han har et kjempebra utgangspunkt, sa viaplay-ekspert henning isdal før den siste runden. nordmannen forbedret seg, men det holdt bare til en 11.-plass. det blir dermed startposisjonen både i lørdagens sprintløp og i søndagens hovedløp. i fjor kom nordmannen på 9.-plass i sprintløpet og 4.-plass i hovedløpet i italia. hauger ligger på 10.-plass i formel 2-sammendraget med 92 poeng. etter helgens vm-runde på monza gjenstår kun én runde i formel 2-mesterskapet. den kjøres i de forente arabiske emirater 24.- til 26. november. (ntb)

  Bekreftet: Narve Gilje Nordås løper ikke i Zürich

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 31. august 2023 KL:11.34)
  til tross for at narve gilje nordås fortsatt er på startlisten, deltar ikke 24-åringen på kveldens 1500 meter under diamond league-stevnet i zürich. – narve stiller ikke, skriver sportssjef erlend slokvik i norges friidrettsforbund i en melding til ntb. bronsevinneren på distansen fra vm i friidrett antydet etter søndagens 5000 meter i vm i budapest at det høyst trolig ble utfallet. da uttalte han at batteriene var tomme, og at han dro tilbake til norge for å lade dem opp igjen. mandag kveld var norges nye stjerneskudd på friidrettsfronten tilbake på norsk jord og ble blant annet møtt av sin mor da han landet på flyplassen i sola. jakob ingebrigtsen (22) var i likhet med nordås også påmeldt til 1500-meteren i zürich, men varslet at han ikke var aktuell etter å ha tatt gullet på 5000-meteren i budapest-mesterskapet. ingebrigtsen tok sølv på 1500-meteren i vm til tross for at han ikke var helt frisk under mesterskapsdagene. både nordås og jakob ingebrigtsen er ventet tilbake på startstreken under diamond league-stevnet i brussel 7. september. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »