Hovedsiden

Liten annonse
  Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 20. april 2024 KL:09.47)
  23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under ol i tokyo til tross for at de testet positivt for doping. konklusjonen var at testene var forurensede. det er skriver blant annet daily telegraph, new york times og ard. de aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin. prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av tokyo-lekene i 2021. mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien. kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (aaf), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering. de kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i tokyo, inkludert tre gull. daily telegraph skriver at verdens antidopingbyrå (wada) og det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing. (ntb)

  Verstappen vant i Kina – Hamilton med sterk andreplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 20. april 2024 KL:05.53)
  red bulls tredoble verdensmester max verstappen vant formel 1-sesongens første sprintløp i kinas grand prix på lørdag. den nederlandske 26-åringen slo mercedes` lewis hamilton med 13,043 sekunder i det 19 runder lange løpet på shanghai international circuit og økte ledelsen i mesterskapet foran lagkamerat sergio perez, som endte på tredjeplass. ferraris charles leclerc og carlos sainz ble nummer fire og fem. mclarens lando norris hadde beste startposisjon, men endte på sjetteplass. teamkollega oscar piastri ble nummer sju og mercedes` george russell ble nummer åtte. (ntb)

  Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:19.06)
  norge havnet i gruppe med arrangørland østerrike, slovenia og slovakia da trekningen for årets kvinne-em i håndball ble gjort torsdag. norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i østerrike, ungarn og sveits. laget spiller sine innledende kamper i gruppe e i innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden. em-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner. fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe. hovedrundekampene er lagt til debrecen og wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i wien. norge har vunnet håndball-em for kvinner hele ni ganger. det første gullet kom i 1998. (ntb)

  Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:16.44)
  norge skal opp mot regjerende mester italia, ukraina og vertsnasjon nord-irland i sommerens em-sluttspill for g19-landslag i fotball. det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli. norge tok seg nylig til em som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. som vertsnasjon blir nord-irland det åttende deltakerlaget. gruppe a: norge, italia, nord-irland og ukraina gruppe b: danmark, frankrike, spania og tyrkia. kampene spilles i belfast og larne. mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års u20-vm i chile. i fjor tok norge seg til semifinale i g19-em under ledelse av luis pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (ntb)
  Norge medarrangør av VM 2031 for menn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:14.10)
  det internasjonale håndballforbundet (ihf) har tildelt håndball-vm for menn til norge, danmark og island. vertskapsbyer er ikke klart. – det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med island på nye måter. vi gleder oss, sier norges håndballpresident kåre geir lio. norge er også medarrangør av vm i 2025 for menn. mesterskapet da skal da arrangeres sammen med danmark og kroatia, med finale i telenor arena. em i 2026 for menn skal også spilles i norge, da med danmark og sverige som medarrangør. i tillegg skal em i 2028 for kvinner spilles i norge, danmark og sverige.

  Rød gjør seg uaktuell til OL: – Ikke en lett avgjørelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. april 2024 KL:15.35)
  håndballstjernen magnus abelvik rød blir ikke klar til ol etter fotbruddet han pådro seg i januar. – det har ikke vært en lett avgjørelse å ta, men jeg er ikke klar for å kjempe om en plass i ol-troppen i forlengelsen av skaden. både for min del og for håndballguttas del er det bedre at jeg tar en pause fra landslaget. derfor har jeg gitt jonas (wille, landslagssjef) beskjed om at jeg ikke er aktuell for en plass i ol-troppen, sier bakspilleren til norges håndballforbunds nettsider. rød pådro seg et brudd i foten under europamesterskapet i januar. siden den gang har han bedrevet opptrening, men ol kommer for tidlig. (ntb)


  Bodø/Glimt med målfest i cupen – Sørli med hattrick før pause

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:19.52)
  bodø/glimt vant 6-0 mot 4. divisjonslaget brønnøysund og tok seg videre til 2. runde i norgesmesterskapet tirsdag. sondre sørli scoret tre mål før pause. oscar kapskarmo og ulrik saltnes sørget for at det sto 5-0 til pause for bodø/glimt. 6-0 kom ved innbytter brice wembangomo. litt i overkant av 2000 tilskuere ble ny rekord for brønnøysund. den tidligere rekorden på 1200 ble satt mot harstad i cupen i 1958.


  Slik spilles neste års håndball-VM for menn – finalen lagt til Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. april 2024 KL:11.05)
  to innledende grupper, én innledende hovedrundegruppe, to kvartfinaler, én semifinale og finalen er lagt til norge når håndball-vm for menn arrangeres i 2025. mesterskapet er delt mellom norge, danmark og kroatia. finalen er lagt til telenor arena 2. februar 2025, melder håndball.no. dette blir det 29. vm i håndball for menn, og for tredje gang arrangeres mesterskapet med 32 lag. 18 av 32 lag er allerede klare for mesterskapet. de resterende lagene blir klare i løpet av mai. 29. mai trekkes de innledende gruppene i zagreb i kroatia. vms første kamp spilles i herning i danmark 14. januar. danmark er regjerende verdensmester. herning arena er arrangør av to innledende puljer og én hovedrundegruppe. i kroatia blir det to innledende grupper, én hovedrundegruppe, to kvartfinaler og én semifinale i zagreb. det spilles også innledende runder i porec og varazdin. de to lagene som spiller semifinale i zagreb, reiser deretter til norge for å spille finalen i telenor arena. (ntb)


  Hauger klar for Formel E-test med Porsche

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. april 2024 KL:15.32)
  dennis hauger gleder seg til å få testet porsches helelektriske formel-bil i berlin i mai. han sier samtidig at han konsentrerer seg fullt om formel 2. i en kort pressemelding fra haugers team kommer det fram at hauger skal teste porsches formel e-bil i berlin 13. mai. den 21 år gamle bilføreren fra aurskog er i år inne i sin tredje sesong i formel 2, klassen under formel 1. – fokuset mitt for sesongen er selvfølgelig formel 2-mesterskapet, men jeg synes det er kult å få denne muligheten. jeg er veldig takknemlig for tilbudet fra porsche motorsport og gleder meg til å prøve deres helelektriske formelbil, sier hauger. (ntb)
  Curling-VM: Norsk smell mot Japan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. april 2024 KL:21.53)
  norges curlingherrer tapte 4-7 mot japan tirsdag og får en tøff vei til cupspill i vm. tapet for skip magnus ramsfjell og hans lag kom etter strake seirer over tyskland og nederland. norge står med tre tap og fire seirer så langt i mesterskapet i sveits og er et stykke nede på tabellen i grunnserien. de to beste lagene der går rett til semifinale, mens lag 3-6 spiller omkamp om semifinaleplass. japan har vært blant vms svakeste lag, men overrasket de norske spillerne tirsdag. etter fem omganger sto det 5-2 i japansk favør. (ntb)

  Curling-VM: Ny seier for Ramsfjell og Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. april 2024 KL:16.58)
  norges curlingherrer tok sin andre strake vm-seier da nederland ble slått 8-6 tirsdag. det gir styrket håp om at skip magnus ramsfjell og hans lag kan spille seg til en plass i cupspillet i vm. norge står med tre seirer og tre tap halvveis i mesterskapet. senere tirsdag venter japan, som foreløpig bare har én seier på seks kamper. norge og nederland åpnet jevnt, men nordmennene skaffet seg en klar fordel da de tok tre poeng i femte omgang og dermed ledet 6-2. nederland kontret med to poeng i påfølgende omgang, men ramsfjells lag slo tilbake og gikk opp til 8-4 før de tre siste omgangene. nederland tok ett poeng i hver av de to neste omgangene og ga deretter opp. (ntb)


  Curling-VM: Norge utklasset av USA

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 31. mars 2024 KL:21.39)
  norge gikk på sitt andre strake tap da de røk 3-9 for usa i sin tredje kamp i curling-vm i sveits. dermed står skip magnus ramsfjell og hans lag med én seier og to tap etter tre runder. tidligere søndag tapte også norge 5-10 for vertsnasjon sveits etter å ha åpnet mesterskapet med 9-5-seier over new zealand. de norske curlinggutta var aldri i nærheten av å utfordre amerikanerne. allerede halvveis i kampen ledet usa 9-2 etter å ha utspilt nordmennene i femte omgang. norge reduserte med ett poeng omgangen etter, men ga likevel opp og tapte dermed 3-9. foruten magnus ramsfjell spiller gaute nepstad, bendik ramsfjell og martin sesaker på det norske vm-laget. (ntb)

  Kolstad sikret seriegullet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:18.28)
  kolstads håndballherrer kunne nok en gang juble for seriemesterskapet i eliteserien. det ble full fest i trondheim spektrum etter 29–28-seier over elverum. kolstads simen ulstad lyse ble kampens store spiller med ti nettkjenninger. – det var utrolig artig og spennende. det er stort å få gjøre det for så mange her i trondheim spektrum, sa lyse til tv 2. elverum er nå seks poeng bak med to kamper igjen. kolstad vant også nm-finalen over elverum for en måneds tid siden. trønderne har vunnet både serien og cupen de to siste årene. (ntb)


  Henny Reistad kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. mars 2024 KL:12.25)
  esbjerg-spiller henny reistad er av det internasjonale håndballforbundet kåret til verdens beste kvinnelige spiller. hun er den syvende norske spilleren som sikrer seg prisen. trine haltvik, cecilie leganger, gro hammerseng, linn-kristin riegelhuth, heidi løke og stine bredal oftedal har fått den tidligere. sist en norsk spiller gikk til topps i kåringen, var i 2019. da var det stine bredal oftedal som ble kåret til verdens beste. siden hun debuterte for det norske landslaget i 2018 har reistad blitt en verdensstjerne. på veien har hun blant annet bidratt til norsk gull og sølv i vm. under fjorårets verdensmesterskap ble hun kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller. reistad ble også toppscorer i sluttspillet. på klubbnivå var reistad også toppscorer i mesterligaen sesongen 2022/23 med 142 mål for esbjerg. på herresiden ble danske mathias gidsel kåret til verdens beste. (ntb)

  Norges curlingkvinner slått ut i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:21.18)
  de norske curlingkvinnene gikk på sitt sjuende vm-nederlag med 4-7 for sør-korea torsdag. med to kamper igjen er håpet om en plass i sluttspillet ute. tidligere på dagen ble det norske laget utklasset 11-2 av italia, som med seieren tok seg videre i mesterskapet. så langt er vertsnasjon canada alene om å være uten tap etter ni oppgjør. i kveldskampen mot sør-korea tok norge ledelsen 2-0, men så ble det bråstopp. sørkoreanerne tok fem poeng før de norske kvinnene reduserte til 3-5. to nye koreanske poeng i den åttende omgangen ble til 7-3. en liten trøst var norges redusering til 4-7 i den niende omgangen. ved siden av skip marianne røvik er martine rønning, mille haslev nordbye og kristin skaslien også med på laget. i november ble det bronse i em, men denne gangen lyktes ikke det norske laget. fredag avsluttes grunnspillet. da skal norge møte danmark og estland. (ntb)

  Vipers seriemester i håndball for sjuende år på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. mars 2024 KL:20.04)
  vipers kristiansand er vinner av kvinnenes eliteserie i håndball tre runder før slutt. nok en tittel var i boks etter 38-25 over fana. sørlendingene står med 46 poeng og full pott fra 23 kamper. de har ikke avgitt poeng i hjemlig serie siden nettopp fana greide 33-33 i september 2021. storhamar har to seriekamper igjen og er fire poeng bak tabelltoppen. ligamesterskapet er det sjuende strake for vipers. i februar forsvarte de nm-gullet ved å slå storhamar klart i finalen. lite tyder på at noen vil kunne nekte kristiansand-laget å vinne sluttspillet og ta titteltrippelen i år også. (ntb)

  Grøvdal har ombestemt seg – deltar i VM i terrengløp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. mars 2024 KL:13.13)
  karoline bjerkeli grøvdal er tydeligvis i slag og har bestemt for å stille i vm i terrengløp i beograd 30. mars. i utgangspunktet hadde ikke norge planer om å stille med folk i mesterskapet i beograd, heter det på hjemmesiden til friidrett.no, men 33-åringen fra isfjorden har endret mening, og da blir det en liten norsk tropp på én utøver i serbia likevel. karoline bjerkeli grøvdal dokumenterte prima form da hun vant halvmaraton i new york denne helgen. hun ble den første europeer til å gjøre det på 14 år. grøvdal løp inn til vinnertiden 1.09.09 etter en sterk avslutning. fra før hadde hun tre 3.-plasser i denne konkurransen. (ntb)

  Norges J17-lag klar for EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:18.21)
  j17-landslaget skal spille fotball-em i sverige i mai etter å ha slått nettopp sverige 1-0 i sandnes søndag. – jentene la så mye inn i dette. de la kubbe på kubbe på bålet, og det brant og det brant. det var nydelig, sa landslagstrener børje sørensen. anny kerim-lindland scoret kampens eneste mål i det som var den andre og avgjørende kvalifiseringsrunden. – for å vinne en kvalifiseringsgruppe må du være både god og heldig, og det har vi vært, sa sørensen. em arrangeres i malmö og lund i sverige i perioden 5.-18. mai. åtte nasjoner deltar. foreløpig er norge, sverige, belgia, england og portugal klar for mesterskapet. (ntb)

  Fredrikstad stemte for boikott av fotball-VM i Saudi-Arabia – første norske klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:15.40)
  fredrikstad fotballklubb skal jobbe for at norges fotballforbund velger å boikotte et eventuelt fotball-vm i saudi-arabia i 2034. vedtaket ble gjort på klubbens årsmøte onsdag. fredrikstad er første norske klubben som velger boikottlinjen knyttet til sluttspillet om ti år. «fredrikstad fotballklubb skal ta et klart standpunkt overfor nff mot fotball-vm 2034 i saudi-arabia. klubben skal enten selv fremme forslag på fotballtinget om at norge skal avstå fra å delta i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag fra andre klubber», heter det i forslaget som ble vedtatt. styret i ffk uttalte at det på generelt grunnlag er imot brudd på menneskerettighetene, og at det aktivt vil delta i den nasjonale diskusjonen knyttet til det aktuelle mesterskapet. forslaget ble vedtatt med 38 mot 36 stemmer. seks stemte blankt. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »