Hovedsiden

Liten annonse
  Spania med full kontroll – Albania ute av EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 24. juni 2024 KL:22.53)
  spania var allerede før dagens kamp vinnere av gruppe b. dermed valgte de å gjøre ti bytter på laget før kampen mot albania. albania måtte vinne om de skulle ha sjanse til å gå videre i em. spanias reserver viste at de var spillesugne, for allerede etter 13 minutter fikk de uttelling da ferrán torres satte ballen i mål. det ble kampens eneste mål. dani olmo ble tredd opp i mellomrommet og vendte opp for et spania-lag på vei fremover. han spilte gjennom ferrán torres som hadde kommet inn fra vingen. alene med keeper gjorde torres ingen feil og satt ballen i mål via stolperota. – ett av ems best regisserte angrep. her stemmer alt for spania, du ser de tar seg tid og så kommer stikkeren, sa tv 2s ekspertkommentator yaw amankwah. etter en times spilt endret kampbildet seg. albania var avhengige av å snu kampen og kastet flere folk i angrep. det var nære ved å gi uttelling. etter 64 minutter kommer albania til en stor mulighet. albania overrasket spania med et kjapt frispark, og broja dro seg fri i 16-meteren og fyrte av. spania-keeperen var årvåken og fikk slått ballen unna. – de tar den overraskende, de tar den raskt, stor mulighet for albania. nå har også de begynt å produsere sjanser, sa tv 2-kommentator endre olav osnes. noen minutter senere var broja frempå igjen, men også denne gangen var raya med på notene. albania var flere ganger nære med å få ballen over streken, men klarte aldri å få ballen i mål. spania vant 1–0 og dermed ryker albanerne ut med kun ett poeng i årets em.

  richardson får en ny ol-mulighet etter tokyo-utestengelsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:09.18)
  Sha`Carri Richardson vant 100 meteren i det amerikanske OL-uttaket. Dermed har hun sikret seg en billett til OL i Paris i august. 24-åringen vant med tiden 10.71 sekunder, ni hundredeler foran Melissa Jefferson som ble nummer to. Det er den raskeste tiden på 100 meter i verden i år. Richardson vant også det amerikanske OL-uttaket i 2021, men fikk ikke lov til å delta i Tokyo. Kort tid før lekene testet hun positivt for stoffet THC som er hovedingrediensen i marihuana, og fikk en 30 dager lang utstengelse som gjorde at hun mistet OL.


  Hovland fikk fart på spillet etter treg start – klatret på listene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:23.49)
  viktor hovland har fått sving på spillet etter en famlende start i ukas pga-turnering i cromwell i connecticut. han gikk åpningsrunden to slag under par. en uke etter at han kom helt skjevt ut i majorturneringen us open og ikke greide cuten, var han på jakt etter å revansjere seg. hovland var likevel et godt stykke nede på listene halvveis på runden, da han var ett slag over par. birdier på 11., 14. og 15. hull fikk ham på rett side av par og sendte ham oppover på listene. det startet riktig nok godt for hovland da han holdt på å greie eagle på 2. hull. han måtte nøye seg med birdie, og så kom dagens første bogey på hullet etter, og en ny på 8. hull. han hadde flere gode birdiemuligheter før han fikk sin annen for dagen på 11. hull, og så begynte putteren hans å bli varm. han senket nye birdieputter på 14. og 15. hull. på 16. hull var han innom en sandgrav og roughen, men berget par likevel, og han berget par også på dagens nest siste hull før han misset en god birdiemulighet på 18. hull og måtte nøye seg med par. med en 68-runde er han på delt 27.-plass, seks slag bak sørkoreanske tom kim som har to slags ledelse. (©ntb)

  Svømmestjerne sviktet i uttaket – får ikke OL-billett på 100 meter fri

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:08.41)
  svømmestjernen caeleb dressel får ikke muligheten til å forsvare ol-gullet på 100 meter fri. han ble nummer tre i det amerikanske uttaket onsdag. dressel vant hele fem gullmedaljer i tokyo i 2021. da gikk han til topps på både 50 meter og 100 meter fri samt 100 meter butterfly. i 2022 tok han en pause for å fokusere på det mentale, og ni måneder senere var han tilbake i manesjen. i det amerikanske uttaket, der bare de to beste i hver øvelse får ol-billett, ble han nummer tre i finalen på 100 meter fri. – det gikk veldig fort, sa han etterpå. (ntb)

  Historiske Shaqiri ødela skotsk fest med drømmemål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:22.52)
  xherdan shaqiri spolerte den skotske festen med et drømmemål fra distanse og sørget for 1–1.med det sikret han et viktig poeng for sveits og de står nå med fire poeng. det betyr at de har svært gode muligheter for å ta seg videre. skottlands kaptein er tydelig på at dette er en god prestasjon. – det var en åpen kamp. dette så mer ut som oss. vi er veldig fornøyd med prestasjonene. vi kunne kanskje scoret igjen, men det mener nok motstanderne også, sier andy robertson etter kampen. – begge er nok ganske godt fornøyde med uavgjort her, sier nrk-ekspert kristoffer løkberg. det var manchester united-profil scott mctominay som sendte skottland i ledelsen da skuddet hans gikk via fabian schär. senere skulle altså shaqiri utligne med et kremmerhus av en scoring. en feilpasning gikk rett i beina til den sveitsiske profilen, og han grep muligheten og banket til fra 17–18 meters distanse. med den scoringen er han eneste spiller som scorer i de tre siste em og de tre siste vm. embolo var i ferd med å fullføre en sveitsisk snuoperasjon da han satte ballen i nettet alene med keeper. men dommer holdt armen i været og scoringen ble annullert for offside.


  Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper frykt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:11.55)
  myndighetene i brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom belgia og israel i fotball. det sier ordføreren i den belgiske hovedstaden, benoit hellings. planen var at oppgjøret skulle spilles på stade roi baudouin i brussel 6. september. krigen i gaza skaper en sikkerhetshodepine. hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i brussel siden starten av krigen mellom israel og hamas i fjor. i forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn. ordføreren opplyser at tjenestemenn i brussel har hatt en grundig diskusjon med regjeringen, politiet og fotballforbundet urbsfa rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen. – i dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier hellings i en uttalelse. (ntb)

  Panthers tapte for Oilers – fortsatt ett steg unna Stanley Cup-trofeet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:06.15)
  florida panthers hadde tirsdag sin andre sjanse til å avgjøre nhl-sluttspillet. i stedet vant edmonton oilers 5-3 og holder liv i finaleduellen. fra start gikk imidlertid kampen gjestenes vei, og edmonton kunne notere seg for 1-0 ved connor brown drøyt fem minutter ut i første periode. i den andre perioden la zach hyman raskt på til 2-0, mens en annen connor – denne gangen mcdavid – økte til 3-0 etter fem spilleminutter. snaut to minutter senere fikk vertskapet sin første nettkjenning, ved matthew tkachuk. deretter var det oilers som økte avstanden igjen, da corey perry satte inn 4-1, fulgt av en ny redusering fra floridas evan rodrigues bare 14 sekunder senere. fire minutter ut i den tredje perioden begynte det å lukte mulig gull for panthers da oliver ekman-larsson reduserte igjen. dermed var edmontons ledelse skrumpet inn til ett mål på stillingen 4-3. på tampen tok panthers ut målvakt sergei bobrovsky for å øke presset fremover. men i stedet for å sikre seg forlenging av kampen, ga det rom for at connor mcdavid kunne score sitt andre mål for kvelden og fastsette sluttresultatet til 5-3. fredag får panthers en ny mulighet til å sikre seg pokalen. eller så kommer oilers seg à jour med en hjemmeseier, slik at det hele avgjøres i en sjuende og siste finalekamp førstkommende mandag. (ntb)

  Karsten Warholm dropper trolig NM: – Krevende å finne plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.11)
  karsten warholm blir trolig ikke å se i friidretts-nm neste uke. mesterskapet i sandnes arrangeres 27. til 29. juni. warholm tok em-gull på 400 meter hekk i roma i forrige uke og har ol i paris som sitt store mål denne sesongen, hvor han skal prøve å forsvare gullet fra lekene i tokyo i 2021. friidretten i ol starter 1. august. – nm har alltid vært et viktig arrangement for karsten. han vil så langt som det lar seg gjøre stille der. men i år blir det litt utfordrende med tanke på sesongen, som er veldig tettpakket med stevner og mesterskap, der ol blir det viktigste, skriver warholms mor og manager, kristine haddal til nrk. – det har derfor vært krevende å finne plass til nm i år. men vi holder alltid mulighetene åpne, så om vi likevel skulle se at det er forenlig med den sportslige planen, så er det mulighet for etteranmelding til arrangementet, skriver haddal. den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. på den foreløpige deltakerlisten står heller ikke noen av ingebrigtsen-brødrene eller narve gilje nordås.

  TV2: Vålerenga-spiller må opereres på nytt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:13.11)
  mimmi löfwenius veum (30) må opereres igjen. det skriver tv2. under cupfinalen november 2023 gikk angrepsspilleren av etter en alvorlig kneskade. – operasjonen jeg var gjennom, var omfattende. det meste har gått bra, men så kan det også virke som at det er noe som ikke har fungert like bra. nå har vi en mulighet til å rette opp i det, sier 30-åringen til tv2. – vi vet ikke eksakt hva det er før legene får gått inn med kikkhull for å se, men jeg har opplevd at kneet ikke har fungert slik jeg har ønsket. operasjonen skjer i neste uke. målet hennes skal være å bli spilleklar til neste sesong.
  18-åring forlater Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:16.07)
  forsvarsspilleren sara ritter har signert for for tyske tsg 1899 hoffenheim. det skriver brann i en pressemelding. – nå får jeg flytte tilbake til tyskland og får muligheten til å studere på et av de beste universitetene i landet. det blir spennende å komme til en så stor klubb som satser på utvikling og som har totalpakken, sier 18-åringen til branns hjemmesider. hennes siste kamp blir mot mot åsane den 6. juli. forsvarsspilleren kom til norge med familien sin sommeren 2021, da faren fikk jobb i bergen. hun har tidligere spilt i sandviken og fyllingsdalen, før hun skrev under for brann vinteren 2023.

  Disse er tatt ut til Uno-X sitt Tour de France-lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:10.19)
  det norske uno-x laget imponerte stort i sin debut i tour de france i fjor. i dag tar de ut årets tour-lag. – vi har kjørt utrolig bra i det siste, så det var en vanskelig prosess, sier sportsdirektør i uno-x gabriel rasch på dagens pressekonferanse. senest i går tok markerte laget seg da søren wærenskjold vant belgia rundt. disse åtte er tatt ut til tour de france: magnus cort, alexander kristoff, rasmus tiller, jonas abrahamsen, johannes kulset, odd christian eiking, tobias halland johannessen og søren wærenskjold. – nå har jeg kjørt bra den siste måneden, så jeg følte jeg fortjente en plass. vi har et kult lag, så det blir spennende å følge oss i sommer, sier kristoff til nrk. det blir kristoffs 11. tour. målet for sommeren er å vinne en etappe: – vi har muligheter på nesten alle etapper. vi har et lag som kan prestere på alt mulig poeng. det må ikke være spurt med meg eller søren (wærenskjold), det kan være klatreetapper eller halvharde etapper. sånn sett har vi 21 muligheter.


  KI-overvåking bekymrer: – OL blir en stor lekeplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:08.33)
  frankrike trapper opp bruken av kunstig intelligens i paris-ol. kritikerne mener det åpner døra for mer inngripende overvåking. de siste månedene er ki-systemer blitt testet på franske togstasjoner, konserter og fotballkamper. verktøyet har ikke vært fullt operativt, men det endrer seg når ol starter i slutten av juli. fra da av kan politi, brannvesen, redningstjenester og enkelte sikkerhetsselskaper innen transport bruke overvåkingsteknologien fram til 31. mars 2025. hovedoppgavene blir blant annet å skanne folkemengder, sjekke forlatte gjenstander og se etter mulige våpen. dette kan bli den nye normalen, advarer amnesty frankrike. – ol gir en stor mulighet til å teste denne type overvåking under dekke av at det er sikkerhetskritisk. det baner vei for enda mer inngripende systemer som ansiktsgjenkjenning, sier katia roux til reuters. ifølge fransk lov er det forbudt å bruke verktøy som kjenner igjen ansikter. myndighetene har uttalt at det er en rød linje som ikke kan krysses. (ntb)

  Florida Panthers strammet grepet – én kamp unna sin første Stanley Cup-tittel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:07.06)
  florida panthers kan i helgen avgjøre årets nhl-sluttspill og endelig stå igjen som en finalevinner. laget slo edmonton oilers 4-3 i canada torsdag. dermed leder panthers 3-0 sammenlagt. fire strake nederlag er det eneste som kan stoppe florida-klubben fra å vinne stanley cup for første gang. – vi må omfavne muligheten. det blir spennende, sa panthers-spiller evan rodrigues til nhl network etter nok en seier. edmonton oilers var under press etter å ha tapt begge de to første finalekampene på bortebane, men tross en skarp start foran over 18.000 tilskuere gikk det ikke veien. mot slutten av midtperioden ledet panthers 4-1. vertene tente et håp med to reduseringer, og det var full spenning i sluttminuttene. da satset oilers alt ved å ta av keeper og spille med en ekstra utespiller. lagene møtes igjen i samme hall lørdag. da kan florida panthers bli historisk, og i så fall blir en stanley cup-finale avgjort etter kun fire kamper for første gang siden 1998. panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. fem ganger er edmonton oilers blitt nhl-mester, men den siste tittelen kom i 1990. (ntb)


  Nytt landslag trenger spillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:07.34)
  flaggfotball er på ol-programmet om fire år for første gang. det ferske norske landslaget er på jakt etter utøvere til å representere norge i usa i 2028. – flaggfotball er en fersk idrett, og norge har en reell sjanse til å komme seg til ol. dette er en unik mulighet for mannen og kvinnen i gata til å faktisk delta i ol, sier jørgen benestad-johansen, sportssjef i norges amerikanske idretters forbund (naif). reglene flaggfotball er en variant av amerikansk fotball: alle spillerne bærer et belte med to flagg rundt livet, og når et av disse nappes ut, stoppes spillet. fysisk kontakt er ikke tillatt. ellers er reglene, og ikke minst den ekstremt hurtiggående taktikken, stort sett de samme som i vanlig amerikansk fotball. nfl-superstjernen patrick mahomes har tidligere sagt at han gjerne spiller på det amerikanske laget i flaggfotball under ol i los angeles. – jeg ønsker definitivt å være med på det. men jeg har sett noen av de som spiller flaggfotball, og de er litt raskere enn meg, har mahomes uttalt. (ntb)

  Transkvinnen Lia Thomas nektes OL-sjanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:18.56)
  den amerikanske lia thomas skapte overskrifter da hun vant i det amerikanske collegemesterskapet tilbake i 2022 i kvinneklassen. thomas slo i collegemeserskapet blant annet ol-medaljøren emme weyant med nærmere to sekunder på 500 yards i fri teknikk. det internasjonale svømmeforbundet vedtok senere i 2022 at transkvinner ikke får delta i kvinneklassen i elitestevner hvis de var over tolv år da de gjennomførte kjønnsbekreftende behandling, noe som er tilfellet for thomas. den amerikanske svømmeren har argument for at reglene står i strid med vedtektene til forbundet og det olympiske charteret til ioc. saken har nylig vært oppe i idrettens voldgiftsrett (cas), hvor thomas hadde et håp om en avgjørelse som gjorde at hun fikk muligheten til å kvalifisere seg til ol. hun vant imidlertid ikke frem. det skriver the guardian. det internasjonale svømmeforbundet er fornøyd med avgjørelsen, som ifølge den britiske avisen kaller det for «et stort steg fremover i deres jobb med å beskytte kvinneidretten».  Dette er Norges tropp til OL-oppkjøringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:13.54)
  landslagssjef for norge i håndball, jonas wille har tatt ut 20 spillere til landslagssamling i oslo 24.-29. juni, som oppkjøring til ol i paris. troppen som får muligheten til å dra til paris skal bestå av 14 spillere og tre reserver.hvilke disse blir, vil bli klart gjennom olympiatoppens uttak 3. juli. disse er tatt ut til samlingen: målvakter: torbjørn bergerud (kolstad håndball), kristian sæverås (sc dhfk leipzig handball) og sander drange heieren (tth holstebro) utespillere: sebastian barthold (aalborg håndbold), alexander c. blonz (gog håndbold), kristian bjørnsen (aalborg håndbold), kevin maagerø gulliksen (thh holstebro), simen ulstad lyse (kolstad håndball), sander sagosen (kolstad håndball), sander a. øverjordet (kif kolding håndbold), christian o’sullivan (sc magdeburg), tobias grøndahl (elverum håndball), william otto aar (ribe-esbjerg hh), harald reinkind (thw kiel), gabriel ostad setterblom (kolstad håndball), magnus søndenå (elverum håndball), thomas alfred solstad (bjerringbro-silkeborg), petter øverby (thw kiel), magnus gullerud (kolstad håndball) og vetle eck aga (kolstad håndball)

  NRK ville slippe Qatar-reklame - ble blankt avvist av UEFA

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:10.27)
  når fotball-em sparkes i gang i tyskland denne uken, skal både nrk og tv 2 vise sponsorplakater for visit qatar før flere av kampene. det er det europeiske fotballforbundet (uefa) som har inngått samarbeid med visit qatar og de andre sponsorene, som vises på plakatene. espen olsen langfeldt, redaktør i nrk sport, forteller at de tok kontakt med uefa og ba om å slippe å vise reklame for den offisielle reiseportalen til qatar. på spørsmål om hvorfor de sendte brev til uefa, svarer langfeldt: – nrk har tradisjonelt et redaktøransvar for hvilke sponsorer som eksponeres under sportssendinger. men i henhold til vår rettighetsavtale med uefa er vi forpliktet til å vise uefas egne samarbeidspartnere. vi ville likevel sjekke om vi hadde mulighet til å foreta en egen vurdering av de enkelte sponsorene. ønsket til nrk ble avvist av uefa. – svaret var som forventet. dette sponsoratet er fullt og helt legalt etter norske lover og regler. som følge av rettighetsavtalen er vi forpliktet til å vise disse. qatar har i langt tid blitt beskyldt for brudd på menneskerettighetene – også i forbindelse med qatar-vm i 2022. fotball-em spilles mellom 14. juni og 14. juli. nrk og tv 2 deler rettighetene.

  Jæger til EM-finale på 200 meter: – Hva som helst kan skje

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:21.16)
  200 eller 400 meter? det var spørsmålet for henriette jæger før em. hun gikk for førstnevnte, og mandag startet mesterskapet for 20-åringen. i semifinalen dunket jæger ut fra blokkene i full fart og løp inn til seier på 22.71. det er karrierens nest beste 200 meter for hennes del. – dette var kjempegøy. jeg har vært her siden onsdag og har gledet meg så mye til å løpe, og så sitter det, sier en strålende blid jæger til nrk. jægers løp var den fjerde raskeste i semifinalene. raskest var daryll neita med 22.51. – det gjenstår å se. det er veldig jevnt i toppen. hva som helst kan skje, sier jæger om medaljemulighetene. – hun er en av de som skal sloss om en medalje. det er hun, sier sportssjef erlend slokvik. den tidligere mangekjemperen har lykkes godt med overgangen til å utelukkende satse på sprint, og har hatt en ellevill sesong så langt. i januar satte hun norsk rekord på 200 meter innendørs (22,99), i februar ble det norsk rekord på 400 meter innendørs (51,05), og i mai fulgte hun opp med norsk rekord på både 200 meter (22,58), 300 meter (35,46) og 400 meter (50,81). et rekordras av de sjeldne. de sterke tidene på 400 meter var med å skape tvil om hvilken øvelse jæger skulle løpe i em. valget falt altså på 200 meter, og nå lever medaljedrømmen etter at hun tok seg til finale på distansen. den går kl. 22.53 tirsdag kveld. løpet ser du på nrk 1. få full oversikt over em-programmet her.

  Jæger til EM-finale: – Dette var kjempegøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:21.16)
  200 eller 400 meter? det var spørsmålet for henriette jæger før em. hun gikk for førstnevnte, og mandag startet mesterskapet for 20-åringen. i semifinalen dunket jæger ut fra blokkene i full fart og løp inn til seier på 22.71. det er karrierens nest beste 200 meter for hennes del. – dette var kjempegøy. jeg har vært her siden onsdag og har gledet meg så mye til å løpe, og så sitter det, sier en strålende blid jæger til nrk. jægers løp var den fjerde raskeste i semifinalene. raskest var daryll neita med 22.51. – det gjenstår å se. det er veldig jevnt i toppen. hva som helst kan skje, sier jæger om medaljemulighetene. den tidligere mangekjemperen har lykkes godt med overgangen til å utelukkende satse på sprint, og har hatt en ellevill sesong så langt. i januar satte hun norsk rekord på 200 meter innendørs (22,99), i februar ble det norsk rekord på 400 meter innendørs (51,05), og i mai fulgte hun opp med norsk rekord på både 200 meter (22,58), 300 meter (35,46) og 400 meter (50,81). et rekordras av de sjeldne. de sterke tidene på 400 meter var med å skape tvil om hvilken øvelse jæger skulle løpe i em. valget falt altså på 200 meter, og nå lever medaljedrømmen etter at hun tok seg til finale på distansen. den går kl. 22.53 tirsdag kveld. løpet ser du på nrk 1. få full oversikt over em-programmet her.


  Carlos Alcaraz vant Roland-Garros for første gang etter thriller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 9. juni 2024 KL:19.31)
  med finaleseier i søndagens roland-garros-finale mot alexander zverev er carlos alacaraz den yngste noen sinne til å vinne en grand slam på tre forskjellige underlag. den første tittelen kom på «hard court» i us open-finalen mot casper ruud i 2022. deretter beseiret supertalentet, tennishistoriens mestvinnende, novak djokovic på gress i wimbledon-finalen i 2023. og etter søndagens grus-seier i paris kan han skilte med at han behersker alle underlag, og det i kun en alder av 21 år og en måned. tyske alexander zverev jaket i kveld sin første grand slam-tittel, men allerede i første sett fikk han det tøft mot carlos alcaraz som åpnet sterkt. med god variasjon i tennisen tok spanjolen det første settet 6-3. i andre sett var zverev derimot langt mer selvsikker, og etter å ha vunnet fem strake «game» hentet han inn alcaraz sin ledelse med overbevisende sifre, 6-2. i tredje sett ble det en real thriller hvor alacaraz spilte seg fort til ledelsen 5-2. men i det man trodde finalen gikk i spanjolens retning, snudde zverev stillingen, og tok det tredje settet utrolige, 7-5. i fjerde sett ble det tydelig at kampen skulle gå til fem sett, og alcaraz tok det fjerde settet overbevisende 6-1. i det femte og avgjørende fulgte alcaraz opp det fjerde settet, og viste med sifrene 6-2, og 3-2 i sett, hvem som var turneringens beste spiller. historisk sett er dette den første finalen i roland garros som går uten en av de tre store, rafael nadal, novak djokovic og roger federer, siden 2004. alacaraz sitt tennisidol rafael nadal nådde ikke lengre enn første runde i årets turnering, hvor han ble slått ut av nettopp zverev. alexander zverev har fortsatt ingen grand slam-titler å skilte med, men om under 50 dager får han muligheten til å revansjere seg på grusen i paris når han skal forsvare ol-tittelen sin fra tokyo i 2021.

  Brann slo LSK Kvinner for første gang på nesten to år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 8. juni 2024 KL:18.39)
  rakel engesvik sikret tre poeng for brann da de slo lsk kvinner 1-0 i bergen i toppserien lørdag. det var branns første seier mot lsk kvinner siden august 2022. brann var mest på hugget fra start, og hadde mange trekk mot lsks halvdel, hvor det ble vernet stort om egen boks. ti minutter inn i kampen var johanna renmark marginer unna, men skuddet endte rett på keeper cecilie fiskerstrand. sjanserike siste minutter før pause kunne ha sikret hjemmeledelse halvveis inn i kampen, men kombinasjonen av dårlige avslutninger og en god fiskerstrand gjorde at de gikk i garderoben til 0-0. lsk hadde på sin side nok med å forsvare seg. få minutter inn i andre halvdel hadde brann igjen flere gode muligheter, men avslutningene var ikke av den farlige sorten. lsk var ikke i nærheten av å skape noe. – nå må ballen snart sitte i mål, sa nrks kommentator patrick rowlands etter 52 minutter, da brann fortsatt bare leverte halvsjanser av forskjellig grad. samtidig kostet det for lsk å ligge i forsvarsblokka så lenge. så, etter 78 minutter, satt den for brann. signe gaupset drev fremover med ballen og spilte ut til nora eide lie. hun slo inn igjen i boksen, der rakel engesvik scoret kampens eneste mål. de siste minuttene av kampen var lsk mer inne på branns banehalvdelen, men maktet ikke å skape noe. brann på sine side hadde god kontroll. etter lørdagens kamp er brann på tredjeplass på tabellen med 22 poeng, mens lsk kvinner ligger på femteplass med 17 poeng.

  Holger Rune ute etter tennisthriller i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 4. juni 2024 KL:07.35)
  etter fem sett røk danske holger rune for alexander zverev og misset kvartfinalen i årets roland-garros-turnering i tennis. først klokken 01:40 var maratonkampen i paris over. zverev vant med sifrene 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (7-2), 6-2. spillet på hovedbanen philippe-chatrier varte i fire timer og elleve minutter. 21-åringen holdt et høyt nivå gjennom store deler av kampen. det samme gjorde zverev, og tyskeren har nå vunnet alle sine ti siste kamper. i fjerde sett hadde rune muligheten til å avgjøre duellen i tiebreak, men der var zverev hakket for sterk. han hadde også mer krefter i siste sett. zverev skal opp mot australske alex de minaur i kvartfinalen. vinneren møter enten casper ruud eller regjerende mester novak djokovic til kamp om finalebillett. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »